Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ercan_elo_bil
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
16.680
Cevap
399
Favori
965.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
401 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben dertliyim diye yazmıştım ama,paylaşınları okuyunca kendi derdimi unuttum.allah hepimize yardımcı olsun.hepimiz buraya yazarak biraz olsun stres atıyoruz ama işin bir de farklı boyutu var.bekar arkadaşları evlilikten soğutuyoruz galiba.gerçi her bayan her erkek bir olmaz.evlilik kumarını oynayabilmekte büyük yürek istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

burda yazılanları okuduktan sonra yüzde bir evlilik fikrime de sifon çektim.

ben daha önce çekmiştim sifonu, forumda okuduklarımdan değil gerçek hayatta görüdklerimden ama burda da sifon çektirecek şeyler yok değil:

http://forum.donanimhaber.com/m_50225728/tm.htm
  • Eşinizle bu cumartesiyi sadece kendinize ayırın. Yemeğe çıkın veya gezin. Konuşun ve saçma sapan sebepler yüzünden ayrılmamanız gerektiğini bir kez daha görün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isongur

arkadaşlar ben dertliyim diye yazmıştım ama,paylaşınları okuyunca kendi derdimi unuttum.allah hepimize yardımcı olsun.hepimiz buraya yazarak biraz olsun stres atıyoruz ama işin bir de farklı boyutu var.bekar arkadaşları evlilikten soğutuyoruz galiba.gerçi her bayan her erkek bir olmaz.evlilik kumarını oynayabilmekte büyük yürek istiyor

Soğutan sen değilsin dostum kadınlar o işi kimseye bırakmıyorlar

Şu forumdaki saçma sapan konular içinde işe yarayan nadir konulardan biri bu bence.İnsanlar evlilik hayatını lay lay lom sanıyolar.Özellikle genç aşıklar.
    Misal erkek kardeşim.

Askerden geldi evlenmek istedi.Doğru düzgün bir tahsili yok.Elinde mesleğide yok derecesinde.Rica minnet tanıdıklarımın sayesinde nişantaşı city alışveriş merkezinde otopark bölümünde işe aldırdım.Görevi arabasını parkedemeyen kodamanlara yardımcı olmaktı.Avm yeni açılmıştı ve ilk işe giren elemanlardan biriydi.

Günde 10 saat çalışmak zor geldi beyfendiye.6 yıl önce 2000 TL net maaş ve diğer sosyal güvenceleri vardı.Buna rağmen 1 hafta çalıştı ayrıldı işten.Şöförlük yapacağım diye tutturdu.Ondan sonra belki 10 tane işe girdi çıktı.Doğru düzgün iş bulamadı.Aldığı maaşlar ise hep komikti.

Biraz annemin birazda benim desteğim ile evlendi.Tabi gelecek planı falan olmadığı için 2 yılda 2 çocuk yaptı.Şimdi 2 işte çalışıyor.Evimiz geniş bizimle beraber yaşıyorlar.Tabi kiraya falan gitmeyi gözü yememeside buna etken

Allahtan eşi saf bir kız ama oda arada sorunlar çıkarıyor.Kız haklı tabi bence.Doğru düzgün gençlik yaşayamadan 2 çocukla uğraşıyorlar.Kendilerine ait bir hayatları yok şu anda.Kardeşimde pişman ama iş işten geçince tabi..

Genelde kadınları eleştiriyoruz ama kardeşim gibi salak adamlarda biraz buna etken.

• quote:

arkadaşlar ben dertliyim diye yazmıştım ama,paylaşınları okuyunca kendi derdimi unuttum.allah hepimize yardımcı olsun.hepimiz buraya yazarak biraz olsun stres atıyoruz ama işin bir de farklı boyutu var.bekar arkadaşları evlilikten soğutuyoruz galiba.gerçi her bayan her erkek bir olmaz.evlilik kumarını oynayabilmekte büyük yürek istiyor

sen sadece kendini dertli zannediyordun değilmi

bu tür durumla karşılaşmayan evli kimse yoktur sen bakma bizde olmaz diyenlere ,evet hemen her evde senin durumuna benzer olaylar vardır

eskiden evlenecek kişiler için armudun sapı üzümün çöpü sözü çok kullanılırdı ama şimdi bu tersine döndü ,önceleri güle oynaya evleniliyor sonra başlanıyor armudun sapı üzümün çöpü olayları

hocam bekarları soğutmuyoruz bunlar hayatın gerçekleri ve bunları başına geleceğini bilerek evlensinler ki ilerde şok olmasınlar

hatta daha ileriye gideyim ben bu günkü şartlarda kolay kolay evlenmezdim ,bu ne ya ,kadın istediği gibi yaşayacak ,çocuklara bırakın dokunmayı sesini bile yükseltmeyeceksin

evlilik değil sanki kayıtsız şartsız esir olmak gibi bir hayatı kim ister

gençler benden size tavsiye ....!

daha başlarda ben şundan hoşlanmam ,ben bunu sevmem ,bana kimse karışamaz gibilerinden söz eden bir bayan varsa sakın evlenipte kendinizi yakmayın

evlilik dediğin tüm aile fertlerine sorumluluk ,görev ,karşılıklı saygı gerektirir

en önemlisi evin reisi olarak erkeği kabul etmeyen evlilikler asla yürümez (istisna olarak kadında olabilir) ve böyle bir yaşam doğada dahi yoktur ,mutlaka bir reis şarttır ,birden fazla reisin olduğu yerde dert bitmez

merak etme bizde bunları yazarak dertleşiyoruz ,eskiden kadınlar dedikodu yapardı şimdi biz yapıyoruz ,eee ne yapalaım aslan kocayınca .....maskarası olurmuş misali (gerçi şimdiki aslanlar kocamadan maskara oluyorlar ya neyse)

• abilerim sizlere birşey soracağım sadece aklıma takıldığımdan bunları soruyorum yoksa bilgim olduğundan felan değil...

Eşinizle evlenmeden önce ne kadar süre önce tanıştınız?
    Eşinizle tanışdığınızda ve evlendiğinizde sizin ve eşinizin yaşı kaçtı?
    Eşinizin ve sizin eğitim durumu nedir?
    Eşiniz kitap okuyor mu? Yada herhangi ilgilendiği veya yaptığı kültürel faaliyetler var mı?
    Eşinizin ailesinin eğitim durumu nasıl?
    Eşinizin ailesinin maddi durumu nasıl?
    Eşiniz çalışıyor mu? Yoksa ev hanımı mı?

İnanın bunları neden soruyorsun diye sorsanız hiçbir fikrim yok. Sadece aklıma bunlar geldi. Bunları da size sormak istiyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

dün tartıştığımız bir olayı anlatacağım, siz kimin haklı olduğuna karar verin.

önce tartışmaya sebep olan olayı anlatayım ;

4-5 ay önce babam memleketteki evi satacaklarını ve parasını ev almamız bize vereceğini söyledi. annem bizim kirada kalmamıza dayanamamış ve babama söylemiş, babam da uygun görüp satmaya karar vermiş.

almanyada yaşayan bir akrabamız ile 55.000TL ye anlastık. cuma günü geleceğini ve satış işlemlerini yapıp geri döneceğini söyledi. cuma günü sabah memlekete gittik ve satış için tapuya geçtik. tapuda birkaç ufak prüz çıktı, onları hallettik ve şansımızdan mı nedir elektrikler kesildi. elektriklerin öğleden sonra 3de geleceğini öğrendikten sonra eve geçtik ve beklemeye basladık. evi satacağımız kişi acil işinin çıktığını, ev işini bir dahaki geldiğinde halletmemizi ve gitmesi gerektiğini söyledi. ısrar etsek de dinlemeyip gitti.

geçen hafta beni aradı ve vazgeçtiğini söyledi. sebebi ise; bir başkasına evi 30 bin TL ye teklif edip, buna 55 binden satıyormuşuz, ben kerizmiyim diyip vazgectim dedi. öyle bir sey olmadığını, o evin 30bin civarı etmesi halinde satmayacağımızı kendi aramızda konuştuk zaten dedim.

olayın aslı ise ; 2003 yılında annemin memlekette bir komşu ile arasında '' madem ankaraya taşındınız, satsanıza evi '' annem: iyi 30 ver satalım. yalnız olay 2003 de oluyor, yaklaşık 10 yıl geçmiş aradan. yani anlayacağınız lüzumsuzun birisi işi bozmaya çalıştı ve başardı. bu olayı evi alacak kişiye anlatmama rağmen kafasındaki karışıklığı gideremedim.

şimdi tartıştığımız konuya geliyorum.

dün babam bizdeydi, ev hakkında konuştuk. satılsaydı şimdi evi almıştık size diye söyledi babam. ardından da '' annen orayı çok sevdiği için satılmadığına bir anlamda sevindi '' dedi. sonra da devam etti ;'' sonuçta 24-25 yıl o evde yaşadık beraber, elbette biraz üzüntüsü olacaktı, ama siz ev aldığınız için seviniyordu '' dedi

babam gittikten sonra suratını astı ve bir sey konuşmuyor. üsteledim ve baklayı çıkardı ; '' gör işte annenin neler yaptığını, bizim ev almamızı istemiyor, satılmadığına sevinmiş '' diye söylenmeye başladı. '' ev almamızı istemese evin satılma fikrini neden ortaya atsın'' diyorum. hikaye anlatma bana bal gibi istemiyor işte diye dırdır etmeye basladı.

olayı iyice abartıp, '' annen işin bozulması için gidip birine 30binliraya teklif etmiştir '' diye sacma sapan cümleler kurdu. '' yahu yok öyle bir sey 10 yıl önce konuşulmuş bir fiyatı gündeme getirenlere ben gerizekalı diyorum, sen ise bu gerizekalılarla aynı fikirdesin '' dediğimde ise evet ben gerizekalıyım diyip trip atmaya basladı düşünce özgürlüğü denilen bir sey var, istediğimi düşünürüm diye söylene söylene sürdürdü tartışmayı.

kadınların genelinde vardır bu hastalık ; kafasında bir seyler kuruyor, o kurduğu şeylerin doğru olduğuna kendini inandırıp, bizimle tartışmaya giriyorlar.

annem ve babamın ise bu tartışmadan haberleri yok, eve müşteri arayıp duruyorlar, sırf bizim kiradan kurtulmamız için

biraz uzun oldu ama, siz söyleyin ben ne yapayım ?

surat asıyosa söyle onun annesi babası versin ya bn anlayamıyrum valla iyi dayanıyosunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: polkol

abilerim sizlere birşey soracağım sadece aklıma takıldığımdan bunları soruyorum yoksa bilgim olduğundan felan değil...

Eşiniz kitap okuyor mu? Yada herhangi ilgilendiği veya yaptığı kültürel faaliyetler var mı?
    Eşiniz çalışıyor mu? Yoksa ev hanımı mı

İnanın bunları neden soruyorsun diye sorsanız hiçbir fikrim yok. Sadece aklıma bunlar geldi. Bunları da size sormak istiyordum.

bnde merak ettim özellikle evlenmeden önce ne kadar birlikteydiniz ve evlendiğinizde kaç yaşındaydınız?

• Bir şey sorucam ama kızmayın ?Madem böyle niye evleniyorsunuz ?Şahsen daha evlenmeden biri bana senet uzatsa s.ktir git derim heralde Yani ne biliyim ben çoluk çocuk severim ilerde evlenesim de var ne yalan söyliyim ama burayı okuyunca tırstım.Erkekler mi çok saf yoksa kadınlar mı çok çakal anlamadım.Ben kendi fikrimi söyliyim.Öncelikle eşitlik tırıvırı,kadın erkeğin manevi üstünlüğünü evvela kabul edicek,çünkü alttan alınca kadınlara yaranamıyorsunuz.Sınırlar önceden çizilecek ve asla taviz verilmeyecek.Ayrıca sadece kadınla değil anasıyla babasıyla da evlenirsiniz o yüzden aile çok önemli.Umarım ilerde tufaya gelmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

Bir şey sorucam ama kızmayın ?Madem böyle niye evleniyorsunuz ?Şahsen daha evlenmeden biri bana senet uzatsa s.ktir git derim heralde Yani ne biliyim ben çoluk çocuk severim ilerde evlenesim de var ne yalan söyliyim ama burayı okuyunca tırstım.Erkekler mi çok saf yoksa kadınlar mı çok çakal anlamadım.Ben kendi fikrimi söyliyim.Öncelikle eşitlik tırıvırı,kadın erkeğin manevi üstünlüğünü evvela kabul edicek,çünkü alttan alınca kadınlara yaranamıyorsunuz.Sınırlar önceden çizilecek ve asla taviz verilmeyecek.Ayrıca sadece kadınla değil anasıyla babasıyla da evlenirsiniz o yüzden aile çok önemli.Umarım ilerde tufaya gelmem.

sen tufanın büyüğünü yuttun haberin yok güle güle okudum yazdıklarını bekara karı boşamak kolay derler

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

quote:

abilerim sizlere birşey soracağım sadece aklıma takıldığımdan bunları soruyorum yoksa bilgim olduğundan felan değil...

bnde merak ettim özellikle evlenmeden önce ne kadar birlikteydiniz ve evlendiğinizde kaç yaşındaydınız?

26 yaşımdaydım

tahminim erken yaşta evlilik yapıldığından problem çıkıyor gibi bir şey söyleyeceksiniz ama bu işin yaşla pek ilgisi olmuyor

zaten bu fikri atanlar şimdi görsünler baksınlar erken evlenenlermi daha çok boşanmış yoksa ileri yaşlarda evlenenlermi ?

bu arada diğer arkadaşın sorusuna da cevap vereyim ;

güzel tespitlerde bulunmuşsunuz lakin her özelliği bir kişide bulmak o kadar kolay değil

ayrıca o saydıklarınızın tamamı o kişide bulunsa dahi problemle karşılaşmayacağınızın garantisi yok

aslında evliliklerde uyum için en geçerli söz "tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş" dediğimiz olaydır

zaten hiç kimse % 100 bir uyum beklememeli ,her güzelin bir kusuru mutlak olur

ancak şöyle bir seçim yapabilirsiniz ,misal siz çok sinirli bir yapıya sahipseniz evleneceğiniz kişinin daha sabırlı ,daha sakin olması sizin için avantaj olabilir yada tam tersi de olabilir ,bazı kişiler kendisine karşılık verildiğinde çok kızar ,bazıları cevap alamazsa kızar

yani bu konu o kadar çok boyutlu bir konudur ki bir tarafını kapatsın diğer tarafı açılır o nedenle büyüklerin fikirleri çoğu kez önemlidir

• quote:

quote:

ben de evli değilim. Sadece evlenmeyi ve çocuk sahibi erken yaşlarda yapmayı düşünen birisiyim

• quote:

quote:

quote:

ben de evli değilim. Sadece evlenmeyi ve çocuk sahibi erken yaşlarda yapmayı düşünen birisiyim

hepsinin avantajı ve dezavantajı var,

yani erken evlenmenin avantajı : çoluk çocuk siz 40-45 de iken büyümüş olur, hayırlılarsa size arkadaş dost ve yardımcı bile olurlar AMA erken evlendiğiniz için iki taraftan da daha sabırsız anlayışsız ve bencil hareketler kolaylaşır, ailelerin etkisi altında kalmak kolaylaşır, bu sebeple evlilikler çok uzun sürmeyebilir.. çoluk çocuğun nasıl büyüdüğünü bile anlamazsınız aklınız daha havalardadır.

geç evlenmek : dez avantajı 40 yaşında daha 20 yıl bakmanız gereken çocuğunuz vardır, emeklilik bile zor geçebilir.. AMA iki taraf da daha olgundur, sabırlıdır, daha ayaklar yere basan kararlar alınabilir, keyifli anların tadını , çocukların tadını bile daha iyi çıkartırsınız.. benim tercihim budur..

bence işin ideali
    *erkeğin 35 yaşında, bayanın 25 civarında olması, (5-10 yaş arası fark olması ),
    *kesinlikle erkek ile bayanın aynı benzer eğitim kültür veya erkeğin daha üstün bir birikime sahip olması ..
    *evlilik öncesi ciddi karar ve konuları açık açık tartışarak (evlilikte beklenen roller dahil ) sürecin çok uzatılıp sakız haline getirilmemesi (6 ay -1 yıl iyidir)
    *ailelerin de kesinlikle benzer kültür ve birikime sahip olmaları, ( ki bu zor oluyor) en azından bir taraf kültür diğer taraf da belki zenginlik olarak dengeli farklılıklara sahip olunması.
    *eşin çalışabilir olması ama (maddi imkanlar elverdiği sürece) özellikle çocukları ilk 5-6 yıl yetiştirmek üzere "işini gönüllü feda edebilmesi"

en önemli şartlardır...

iki tarafta da özgüven çok önemli , kendine güvensiz insan kıskançlık yapar, kendi iç huzuru yoktur , karşısına huzur veremez ..

tanışma döneminde ufak tefek kusurlar - kıskançlıklar - kaprisler olursa :

"evlenince değişir", "benim onu sevdiğimi anladığında durum değişir" benzeri düşünceler ile sorunlar ertelenmemeli ve görmezden gelinmemelidir... insanlar çok zor değişir, herkes her koşulda kendini haklı görür... gerekirse gözünün yaşına bakılmadan ilişki erkenden bitirilmelidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sg888 -- 6 Aralık 2012; 20:20:20 >

• quote:

Evlenmeden önce 4 sene çıktık.
    Ben 29 eşim 26 yaşındaydı.
    Evlendiğimizde ikimizin ailesininde maddi durumu orta dereceydi.
    Eşim 2-3 sene çalıştı şu an ev hanımı.
    İlk seneler çok didiştik sonra evin reisi olduğumu kabullendi

• quote:

arkadaşlar.6 yıllık evliyim.5 yaşında bir oğlumuz var.çekirdek kabuğunu doldurmayacak nedenlerden dolayı tartııyoruz ve bazen bu tartışma uzuyor,ayrılık aşamasına kadar geliyor.geçen hafta yine böylebir tartışma yaşadık ve artık sabrım kalmadı.inceldiği yerden kopsun,diye düşünmeye başladım.fakat oğlumu düşünüyorum.aileme anlatmak istemiyorum.çevremde güvendiğim bir sırdaşım yok.iyice bunaldım artık.bir tarafta işlerimçok yoğun,işte daralıyorum.eve gidiyorum,evde huzur ortamı yok.kafam çok karışık,sağlık bir karar vermem gerekir.sonpişmanlık fayda etmiyor.o yüzden çok iyi düşünmem gerekiyor.burada yazmak isedim.pire için yorgan yakmak gibi sudan sebepler yüzünden evliliğimiz bitmek üzere.
    lütfen aklı başında yorumlar yazın.dalga geçerek,laubali mesajlar atmayın.

Sen abim yaşımda sayılırsın küçükken ayrılmıştı annemle babam 15 yaşındayım gerçekten çocuk büyük ihtimalle anne ile kalır ancak babın yokluğu gerçekten hissediliyor özellikle benim yaşlarımda

• quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Diyorsun ki Allah'a şükür ufak takılmalar dışında filmi rahatlıkla izliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

Hayatında sana 1 değişiklik hakkı veriyoruz deseler kesinlikle nikah masasına oturduğum o günün iptalini isterdim.Az evvel biz de birbirimize girdik.Dük akşam memleketten misafirler geldi.Gecenin bir vakti insanları nereye bırakabilirim.Gece çalıştığı için sabah eve geldiğinde kıyameti kopardı.Neymiş efendim yorganları neden raflara kaldırmamışım bir odaya toparlamışım.Sabah işe geldiğimden haberin yok sanırım dedim.Ben çok acımasızmışım falandı filandı başladı yine.
    Yine söylüyorum hayatımda bir şans istiyorum.Nikas masasında hayır diyebileydim.

Evleneceklere tavsiyem.Aşkı meşki bırakın.Mantıklı olun.Evli adam ancak evli bir adamın sıkıntılarını anlar.Gerisi hikaye anlatır.

Hocam öyle bir yazmışsın ki yani. Ben de bütün arkadaşlarım evlenmeye nişanlanmaya ,sözlenmeye başladı, biz de tık yok tek sap,kız bulamıyoruz diye üzülüyoruz sen neler yazmışsın :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Diyorsun ki Allah'a şükür ufak takılmalar dışında filmi rahatlıkla izliyorum...

Her şey maddi durumla alakalı hocam maddi durumum iyiye gittikçe saygınlığım arttı resmen.
    Kim ne derse desin dünya paranın etrafında dönüyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonS_oF_Liberty

Allah evli çiftlere geçim ve huzur versin arkadaşlar. DH bekarları bu konuyu görünce evlenmekten vazgeçeceklerdir.

aynen
  • Cevaplarının hepsini okumadım ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla ciddi bir sorun(aldatma,ilgisizlik,alakasızlık,sevgisizlik) göremedim. Eşinizin sabahtan akşama kadar dört duvar arasında çocukla ilginlenmesi ciddi sabır isteyen bir durum.Bu yüzden akşamları size sarıyor olması beklenen bir durum. Tavsiyem ona sadece çocuk bakmakta değil diğer işlerde de yardımcı olmaya çalışın. Ve en önemlisi olaylara pozitif bakmaya çalışın ve kafanızdaki boşanma fikrinden kurtulun. Aile terapisti bence bundan sonraki son aşama. Şu an buna gerek olduğunu sanmıyorum. Çünkü anlattıklarınızı zaman zaman ben de yaşıyorum. Allah'a emanet olun.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.