Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (668. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.386
Cevap
160
Favori
1.632.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 666667668669670
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG Inverter motorları görünce teknoloji hoşuma gitmişti ama kullanıcı yorumları rezalet. Sanırım Bosch grubundan alıacm çamaşır makinesini. Yalnız aklım Arçelik'te kaldı. Türkiye'de milyonlarca ürün satan bir şirket fakat forumda ürünlerinin adı hiç geçmiyor. Tercih mi edilmiyor yoksa forum ahalisi Türk markalarından uzak mı duruyor?
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    Yıllardır DH beyaz eşya bölümlerini takip ediyorum (zaman zaman sıklıkla, zaman zaman seyrek). Benden bilgili kişilerin yanında benim yorum yapmam biraz ahkam kesmek gibi olabilir ama naçizane yorumumu yapayım:

    Arçelik, genel olarak kötü ürünler yapmıyor (ismini vermek istemediğim bazı markalar gibi çöp değil; hatta bazı modellerinin iyi olduğunu söyleniyor) fakat Türkiye'nin en tanınan beyaz eşya markası olmasının (hatta marka güvenilirliği anketlerinde en üst sıralarda bulunmasının) da etkisiyle biraz "tok satıcı" havasına bürünüp ürünlerini hak ettiğinin üstünde fiyatlarla satıyor. Yani Arçelik'in bir modeline vereceğiniz parayla, fiyatını daha çok hak eden bir Profilo modeli alabilirsiniz (birbirine muadil olan her model için söylemiyorum; genele dair bir saptama). Tabii burada, Profilo'nun yıllardır Bosch Grubu himayesinde olması, Bosch kalitesiyle üretilmesi ve yerel bir marka olarak daha ucuz fiyatlandırılması söz konusu. Bu açıdan genel olarak Profilo'nun kalite / fiyat oranı Arçelik'ten daha yüksek olmakta. Tabii Arçelik'in yan markası olan Altus'un daha ekonomik bir tercih olacağını da belirtmek lazım; zira -Arçelik-Altus ilişkisine benzer şekilde- Bosch ile Profilo'nun muadil özelliklerdeki makineleri arasında %20-25 fiyat farkı bulunması önemli bir detay. Yani Arçelik ile Bosch, Altus ile de Profilo denk konumlarda sayılabilir (kalite olarak değil, firma içindeki klasmanları açısından).

    Toparlarsak, ben bir Arçelik modeline vereceğim parayla benzer özelliklerde Profilo almayı her zaman tercih ediyorum. Ama daha ekonomik olmayı gerektiren bir durum varsa (yani bütçe daha da düşükse) o zaman abuk sabuk markalar yerine Altus'un seçilmesini de daha doğru bir tercih olarak görüyorum (bütçesi kısıtlı bir tanıdığa Altus aldırmıştım).

    Kişisel yorumumdan ve bakışımdan yola çıkarak anlatmaya çalıştım; çünkü Arçelik'in DH'de düşündüğünüz kadar tercih edilmemesinin en büyük sebebinin bu olduğu kanaatindeyim.

    Tespitlerim hakkında her türlü gerekçeli eleştiriye açığım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 9 Şubat 2018; 22:27:9 >




  • Fenman kullanıcısına yanıt
    yıllardır vestelciyim ancak yıkayıcı grubundan memnun değilim .Sizlere hak veriyorum hatta bir örnek arkadaş şehirdeki evleri için siemens almışlardı daha sonra köye altus aldılar kipadan hatta babası arabanın ön koltuğuna sığdırmış



    lafın özü dediğine göre altus siemensten daha tok sessiz dengeli makina çıkmış.Tabi bu biraz şans ve modele göre bir durum.Bugün ki aklım olsa profilo alırım en azından çamaşır makinasını.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Forumda Vestel'in beyaz eşyalarına (TV'leri hariç sayılabilir) hiç iyi gözle bakılmıyor. Açıkçası ben de o fikirdeyim; zira nişanlımdaki (babasının rastgele aldığı) set üstü ocak, 3-4 senede pert oldu. Yani "Alt tarafı bir ocak; ne kadar bozulabilir?" diye düşünüyor insan. Oysa bu 3-4 sene içinde çakmağı işlememeye; bir gözü yanmamaya, bir gözü de az yanmaya başladı (açma bölümleri bozuldu). Ayrıca ciddi derecede paslandı. Böyle olunca da çöpe gitti. Doğal olarak ben de bu tecrübenin etkisiyle "Basit bir ocağı bu kadar düşük kalitede yapan bir firma, çok daha komplike olan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi cihazları ne kadar düzgün yapabilir ki?" kanaatine vardım. Haliyle kendim Vestel'e ve yan markalarına ait beyaz eşyaları (TV'si alınabilir düşüncesindeyim ama temkinliyim de) almadığım gibi, bana danışan tanıdıklarıma da aldırmıyorum.

    Atalarımız güzel demiş: "Ne ekersen onu biçersin"




  • Fenman kullanıcısına yanıt
    hocam evim komple vestel eşimin telefonu dahil venüs.Küçük ev aletlerimiz king sinbo arnica oda termostadım bile interhm marka yerli malı anlayacağınız bütcem dahilinde imkanım ancak yerli ürünlere el veriyor.



    Başta vestel i şöyle anlatayım adamların en tepe modeli de en düşük modeli de aynı kalitede aynı banttan çıkıyor haliyle benim gibi en tepe ürünlerini alanlar biraz hayal kırıklığına uğruyorlar.Misal en düşük tv sininde en yükseğinde menüsü yazılımı aynı.



    Ancak ürünlerinin tasarımı harika benim gibi dış görüşüne aldananlar pişman oluyor.Yoksa ninemdeki 2 prog. bulaşık makinası daha iyi yıkıyor .Ancak görünüş basit sesi fazla çıkıyor.



    Yani düşük modelleri alıp sadece amacına odaklananlar ürünlerinden memnun kalıyorlar etraftaki duyduğunuz şikayetlerin tamamı benzer durumda.



    Ben 1550 liraya ilk çıktıktan 6 ay sonra kurutmalı çamaşır makinası aldım lcd gösterge çok şık ünlü markalarda bile böyle ekran yok detaylı ışıklı vs tam bana göre banyomuza şıklık katıyor aynı şekilde kurutma özelliği krom metal kapak inox renk falan alıcıyı cevbetmesini biliyor vestel ancak gelgelelim makinanın dengelemesi çok kötü sallanıp ses çıkarıp duruyor plastik kalitesi çok kötü ancak komşumun 700 liralık 7 kilo makinası taş gibi yerinden oynamıyor.Vestel böyle bir marka sizin ocak olayı her markada olabiliyor birazda ortam şartları kullanım gibi unsurlar önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • meeb kullanıcısına yanıt
    Sizin Vestel konusundaki tecrübeleriniz benimkine göre çok daha rasyonel olmuş; çünkü benim gibi tek bir tecrübeden yola çıkmayıp birden fazla ürüne ait gözlemlerden oluşmuş. Yine de tek bir ürüne ait tecrübe olmasına rağmen gerekçelerimin azımsanmayacak hususlar içerdiğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi, kullanım şartlarına göre değişebilir ama aynı evde, aynı kişiler tarafından aynı şartlarda kullanılan Profilo (bahsettiğim Vestel ocaktan sonra alındı) ocak, 5-6 senedir sorunsuz ve sıkıntısız çalışıyor. Velhasıl, sizin yorumlarınızla da destekleyerek genelleyebilirim ki, orta veya üst segment bir Vestel makine almak, parasını hak eden bir seçim olmaktan uzak kalacaktır (söylediğiniz gibi, alt segmentte tercih edilebilir ama ben yine de etmem; etmek istemem )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 11 Şubat 2018; 19:45:31 >




  • Fenman kullanıcısına yanıt
    valla hocam her ne kadar yerli olarak bazı kişiler kabul etmesede ben yerli marka en önemlisi fiyat özellik performans kriterinden tercih ettim.Ancak markanın bu yüzünü gizleyemem kalitesi ve servis olgusunu gözden geçirmedikleri sürecede bu marka kendi ülkesinde böyle tepki toplamaya devam edecektir.Tabi kendileri oem üretici olmayı tercih edip genellikle ihraçat ağırlıklı üretim yaptıklarından kendi ülkelerinde yine kendi insanları tarafından gördükleri muameleyi pek umursadıklarını sanmıyorum.Geçmişten beri Vestel denilince insanların aklında dandik kalitesiz bozulan marka ve ürünler geliyorsa ve en kötüsü bu algı hala devam ediyorsa düşünmeleri gerek.Vestelin şuana kadar ;



    ilk tv miz kıbrısta üretilen ahşap kasaydı her yıl bozulur yaptırır kullanırdık yokluk imkansızlık tabii



    Daha sonra 72 ekran aldık kronik ptc yakardı 3 kere değiştirdik babam hala kullanıyor 9 sene oldu sanırsam şasede çatlak var titreme yapıyor.



    uydu alıcı dvb840 cı kronik yazılım hatası vardı 6 ayda bir sıfırlardı sonra kendim dışardan yazılım attım da düzelttim.Kumandası kendisi hala sağlam 16:9 desteği olmadığından kanal d vs yukardan aşağıdan siyah bant çıkıyor.Çanak antenleri taş gibi çıktı küflenme paslanma yok.



    klima platinum 12.000 btu plastik kalitesi çok kötü tırnakları koptu dış ünite taş gibi sağlam çıktı komp. toshibaymış peder 10 yıldır kullanıyor garantisi bitmesine yakın iç ünitede kaçak oldu komple iç ünite evap değişti.



    evlenince ucuz olsun bol özellik olsun güzel görünsün dedik vestel aldık herşeyi.



    47 inç tv 47pf9090 panel lg marka leş gibi ışık sızması bulutlanma var servis normal dedi uğraşmadım anakarta filbox modül uyumsuzluğu var smart berbat.tüm vestel tvlerde olduğu gibi pvr yok sözde akıllı tv .dışardan kendim açtım pvr özelliğini.40 liralık uydu alıcıda olan özellik 3000 liralık tv de yok.



    ankastre ocak bazı gözlerin düğmesi sona çekince komple kapanıyor normalde en kısığa alınması gerek sadece 1 i öyle çalışıyor.



    fırın daha ilk günden kapak sorunu yaşadık neyse servis düzeltti.



    davlumbaz çok ses yapıyor dış yüzeyde iz kaldı sözde inox.



    buzdolabı nfky510x kolları gevşedi kendim sıktım çok sesli çalışıyor.



    mutfaktaki tv 22 inç idare eder bazen açılışta donuyor kısa süreli.



    bulaşık makinası bulaşıkları iyi yıkamıyor tuz kabı değişti .program süreleri otomatik kapak açma sonradan eklendiğinden süreleri uzamış 30 dk lık program 53 dk olmuş diğerleride.



    çamaşır makinası dediğim gibi dengeleme çok kötü ses yapıyor yıkaması güzel.püskürtme pompası şimdi ses yapmaya başladı.



    nineme aldığım 102 ekran tv panel kendi üretimi güzel temiz ancak sesi çok kötü zayıf.



    son zamanda kızdığım için yatak odama aldığım tv yi sunny axen aldım yazılım olarak vestelden kötüde olsa görüntü ses güzel



    klima baymak aldım memnunum.



    Ha yine vestel alırmıyım belkide evet çamaşır mak. hariç .çünkü kullan atcıyım küçük şeyleri takmıyorum.Görüntü tasarım özelliğe önem ve veriyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence ucuz olsun diye Vestel'e mahkum kalmaya gerek yok. İyi araştırırsanız çoğu zaman Vestel'le aynı fiyata, hatta özellik kaybı bile olmadan daha kaliteli cihazlar alabilirsiniz. Yeter ki vakit ayırıp biraz araştırın.
  • Kargadan başka kuş tanımam derler ya hani, Miele'nin üzerine Çamaşır makinesi tanımam.

    2010 yılında 1620 TL ye aldığım, Miele Çamaşır makinesini 8 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

    Çokta hafif. Sadece 99 kilo.

    2005 yılında 830 TL ye aldığım Beko çamaşır makinesi, garanti bitiminden sonra iki defa rulman dağıttı ve üzerine tanburu delindi. 5nci yılında perte çıktı.

    Aynı yıl aldığım Beko bulaşık makinesini iyi-kötü hala kullanıyorum. Değiştireceğim zaman onu da Miele alacağım.

    Elektrik süpürgesini de 1600 watt Miele almıştım. Son ayarda kullanmak, her baba yiğidin harcı değil.

    Bayiye gittiğimde "çekiş gücü iyi mi ? " diye sormuştum. Neyse, çalıştırdılar. "Buyrun deneyin " demişlerdi. Yüklendikçe, yükleniyorum yerinden oynamıyor süpürge. Bu seferde "yerinden oynamıyor bu " dedim.

    "Pardon. Yüksek ayarda imiş" deyip, gülmüşlerdi. Mecburen düşük ayarlarda kullanıyoruz.

    Ben artık, kalitesiz ve ucuz mal alacak kadar tecrübesiz de, zengin de değilim.

    Sürçülisan ettiysek affola. Selam ve saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Her ürünümü almadan önce uzunca bir süre araştırırım.

    Vestel markasını seviyorum.Servis kalitesi , fiyat , ürünlerin tasarım görüntü şıklığında başka bir marka bulamadım.

    Aslında biliyorum ki benim gibi incik çiçik ederseniz her markada belli başlı sıkıntılar oluyor.Vestel en azından sorun olduğunda karşında muhatap buluyorsun.Baymak klima misal çok iyi ancak servisler leş , sorun olduğunda müşteri hizmetleri var ama yok :)

    Zaten yerliler arasında çok fazla seçenek yok misal tv grubunda sunny axen grubu , awox var ve vestelin yanından geçemezler , arçelik beko aşırı pahalı.
  • arkadaslar Arçelik 8144 BJ model çamaşır makinamın rulmınını nerden bulablirim fiyatları hakkında bilginiz var mı? Makina bilye sesi yapıyor...
  • Yeni cihazim kullanıma hazır hale geldi :) 🔵😀







    🔵



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 24 Şubat 2018; 3:20:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hayırlı olsun.. o kadar kişiye fikir verip hangi makineyi aldınız bakayım bir..
  • Arkadaşlar merhaba. Forumda yeniyim. Uzun zamandır araştırıyorum ama bir türlü karar veremiyorum. Şimdi yazlığıma ankastre set alacağım. Öyle pek lüks olmasına gerek yok, kullanışlı olsun o bana yeter. Marka olarak vestel düşünüyorum hem kampanya var hem de fiyatı ucuz. Sadece ankastre değil, evimde yer sıkıntısı olduğundan dolayı kurutmalı çamaşır makinesi de alacağım. Araştırmalarım sonucu vestelde karar kıldım her zamanki gibi yine hoş ve güzel tasarımlı üstün özellikli bir makine alıcam.

    Kurutmalı çamaşır makinesinin fiyatı 2199 tl

    Ankastre setinin fiyatı da 1279 tl

    Yani toplamda neredeyse 3000 tl elde ediyor.
  • Yıl 2008 - 2009 neredeyse 10 yıl oldu. Evdeki tüm beyaz eşyayı o zaman @candogan62 nicki arkadaşın tavsiye ve yönlendirmeleri ile almıştık. Allah senden razı olsun dostum, teşekkürler.

    Şükürler olsun, Allah nazardan saklasın tüm beyaz eşyam gayet iyi durumda. Maşallah :) yalnız Çamaşır makinesi bozuldu. Çalışıyor ama her an iptal olabilir. Yeni bir makine düşünüyorum. Siemens olabilir. Bosch olabilirim. 1500 tl civarı hangi cihazı önerirsiniz?

    Not: çamaşır makinem Samsung. Birkaç ay önce zıplamaya ve acaip sesler çıkarmaya başladı. Servis geldi ve tambur ile ilgili bir problemden bahsetti ve 700 lira civarı tamir masraf çıkardı. Ben de yenisini alırım gittiği yere kadar dedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siemens Enerji Kampanyasına giren WM12T480TR modelini inceleyebilir isteyen arkadaşlar, fp olarak en mantıklı cihaz bu şuan 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam.

    "Yeni cihazım" dediğiniz için merak edip soruyorum: bozuk bir cihazı alıp tamir mi ettirdiniz yoksa tamiratı siz mi yaptınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fenman kullanıcısına yanıt
    Bozuk cihazı aldım komple elektrik aksamı değişti fotolar çıkmadı sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu makineyi almayı düşünüyorum görüşleriniz nedir.

    Vestel EKO 9711 TL A+++ 9 Kg 1000 Devir Çamaşır Makinesi

    https://www.hepsiburada.com/vestel-eko-9711-tl-a-9-kg-1000-devir-camasir-makinesi-p-MTVES20217377

    Maksimum bütçem bu kadar
  • brkylmz87 kullanıcısına yanıt
    Yılların vestelcisiyim evimdeki herşey vestel .Ben de 9614txt var sallanıyor ses yapıyor dalga geçer gibi ilk kapak değişti sonra ayaklar en son amortisör ve kayış değişti. Bildiğim için iade veya değişim istedim red edilip onarıldı sorun devam ediyor .he birde sirkülasyon pompası değiştirildi.makina tabiri caiz ise traktör gibi çalışıyor .Servis iyi niyetli adamlar da boşuna uğraştığını biliyorlar ama elleri mahkum.

    netice olarak vestelin yıkayıcı grubu gerçekten kötüymüş .Ürünleri tasarım özelliği iyi olsada dengeleme ve ses şiddeti çok kötü.Tavsiye etmiyorum.Çamaşır makinası olarak bhs grubundan profilo tavsiye ediliyor.Tabi bulabilirseniz orijinal alman siemens alın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 20 Mart 2018; 18:51:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 666667668669670
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.