Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.376
Cevap
158
Favori
1.629.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greatottoman

    Candoğan Bey dahil uzman ya da bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

    siemens, profilo, bosch çamaşı makinesi ürünlerinden 7-8 kg yeni nesil uygun fiyatlı bir ürün tavsiye eder misiniz? 1000-1400 TL arası düşünüyorum... Bazı ürünleri incelediğimde özelliklerinin birebir aynı olduğu fakat fiyatlarında ciddi farklılıklar olduğunu görüyorum, sebebi nedir? mesela siemens ile 10S460 bosch 20460 ve profilo 1000str aynı özellikler...
    Marka bağımlılığım yoktur. Ekonomik ve işlevsel olması önemli.

    Saygılar


    Profilo 1000STR ile Bosch/Siemens 460 arasındaki farklar şunlardır:

    -Bosch/Siemens'te ecoperfect tuşu ile A+++ sınıfı enerji elde edilebilir, Profilo A++ sınıfıdır.
    -Bosch/Siemens'te suyun bulanıklığına göre durulama süresi, sayısı ve su seviyesine karar veren aqua sensör sistemi vardır.
    -Bosch/Siemens'te yıkamada sıfır, sıkmada ise az motor sesi duyulmasını sağlayan fırçasız ecosilence drive motor bulunmaktadır.
    -Bosch/Siemens'te varioperfect özelliği ile program sürelerinde 3 aşamalı oynamak mümkündür, Profilo'da ise normal ve yoğun olmak üzere 2 aşamalı oynama vardır.
    -Profilo'nun avantajı ise fazladan perde ve iç giyim programlarının olmasıdır. Bu farkların işinize yarayıp yaramayacağını hesaba katarak bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. Aralarında kalite farkı bulunmuyor.

    Profilo CM1000STR için spottan peşin 1000TL, taksitli 1070TL fiyat aldım akrabam için. 460 serisi de tahminim 1300TL civarıdır.
  • Candogan Ustad,

    Asıl öğrenmek istediğim buydu,

    "Programlar arasında ise birçok fark vardır. Tambur dönüş hızı, tamburun sağa ve sola dönüş süresi, 2 dönüş arasında beklediği süre, su seviyesi, durulama aralarındaki sıkma şekli ve hızı, son sıkma şekli ve hızı vd bir çok etken kumaşlara göre özel olarak düzenlenmiştir. Tavsiye edilen sıcaklık ve devir de program ayarlandığında otomatik çıkar, kumaşın izin verdiği ölçü aralığında tecrübelerinize göre değiştirebilirsiniz.
    "

    Ekstra cevapların için de ayrıca teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maslan7

    sonunda kararımızı verip LG F1402FDS5 modelini aldık umarım sorun yaşamayız ilk dikkatimizi çeken çok sessiz çalışması ürünü 1550 ye 10 taksit olarak aldım
    şunu sormak istiyorum bu model LG F1402FDS -LG F1402FDS5 olarak iki ayrı modeli var acaba aralarındaki fark nedir satıcıda bu model vardı bunu aldım model nosunun sonundaki 5 rakamı sonradan dikkatimi çekti candoğanın bilgisi vardır sanırım bir cevap verirsen sevinirim

    LG FDS modeli beyaz, FDS5 modeli ise gri renklidir. Başka bir fark yoktur içiniz rahat olsun. Bu arada çok iyi bir fiyata almışsınız, forumda düşünen arkadaşlar varsa sizin aldığınız yerden temin edebilirler. Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın. Tecrübelerinizi, resimleri ve mümkünse videoları paylaşırsanız sevinirim.

    Seçtiğiniz model direct drive motor sayesinde tambur döüş hareketleri kontrolü, çift yöne sıkabilme özelliği, yünlüler için beşik yıkama hareketi, buhar jeti gibi özellikleri ile öndedir. Tek eksi yönü bağımsız durulama, sıkma programlarının olmamasıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karamsar_06

    merhaba candoğan bey acil çamaşır makinesi almalıyz ve ben karar veremedim profilo cm 1000 str yi alışveriş yaptığım mağazada bulamadım ithal olduğu için bayisindede yok dediler kredi kartı kullanmıyoruz başka mağzadanda almak istemiyoruz. mağzada cm 1001 ctr modeli var sizce almalımıyım karasız kaldım yardım ederseniz sevinirim.ama aklım cm 1000 str de kaldı nedersiniz.

    STR'nin avantajları:
    -Alman yapımı yeni kasaya sahip olması
    -Çamaşırların etkin ve hassas yıkanmasını sağlayan su damlası dokulu 65lt en geniş variosoft tambura sahip olması
    -Kısa-uzun-hassas vb ayrımı olmaksızın bir çok programa ön yıkama veya kırışık azaltma fonksiyonu eklenebilmesi (CM1001CTR sadece uzun süreli ve kirli çamaşırlara özel sentetik ve pamuklu programlarına ön yıkama eklenebiliyor)
    -Perde, gömlek, spor giyim, iç giyim ve koyu renk/nevresim gibi özel programlara sahip olması
    -Yıkama aşamasında daha sessiz olması, sıkma sesleri aynıdır.

    Kısacası ön yıkamayı sadece kirli çamaşırlarınızda ve uzun süreli programlarda kullanıyorsanız CM1001CTR işinizi görür.
  • Merhaba,

    Forumda okuduğum kadarıyla Profilo CM1000STR Alman üretimi Peki CM1001CTR de Alman üretimi midir?
  • Merhaba,

    Bosch WVH 28420
    Bosch WAS 28762

    Modellerini kurutma dışındaki özellikler açısından karşılaştırabilir misiniz?
  • Hoover VHD 9144ZD 9 Kg 1400 Devir Dijital GöstergeliTek Su Girişli Çamaşır Makinesi hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim? hızlı al fiyatı 1300 lira iken http://www.hizlial.com/beyaz-esya/camasir-makineleri/hoover-vhd9143zd9-kg-1400-devir-dijital-gostergeli-tek-su-girisli-camasir-makinesi_04.006.1080.0005.htm aynı ürün Erzurum Carrefour da 862 liradan satılmakta
  • Profilo CM1000 CTR çamaşır makinasını bir yıldır kullanıyorum ve yıkamasından da sıkmasından da memnun kalmadım. Çamaşırları inanılmaz kırıştırarak çıkarıyor. Servis beyazları 60 derecenin üstünde yıkamayın diyor. halbuki 30 derecede yıkadığım renklilerde bile aynı sorun oluyor. Servisleri çok ilgisiz ve kusuru size atıp işin kolayına kaçıyorlar. 17 yıllık annemin 2300 model arçelik çamaşır makinası hiç kırışıksız çamaşırı çıkarıyor. Demek ki profilo 17 yıl öncesinin teknolojisine yaklaşamamış bile. Yeni model arçelikler için yorum yapmıyorum. CM1000 CTR profilo çamaşır makinasını kimseye tavsiye etmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aysedeniz

    Profilo CM1000 CTR çamaşır makinasını bir yıldır kullanıyorum ve yıkamasından da sıkmasından da memnun kalmadım. Çamaşırları inanılmaz kırıştırarak çıkarıyor. Servis beyazları 60 derecenin üstünde yıkamayın diyor. halbuki 30 derecede yıkadığım renklilerde bile aynı sorun oluyor. Servisleri çok ilgisiz ve kusuru size atıp işin kolayına kaçıyorlar. 17 yıllık annemin 2300 model arçelik çamaşır makinası hiç kırışıksız çamaşırı çıkarıyor. Demek ki profilo 17 yıl öncesinin teknolojisine yaklaşamamış bile. Yeni model arçelikler için yorum yapmıyorum. CM1000 CTR profilo çamaşır makinasını kimseye tavsiye etmiyorum.


    Merhaba aysedeniz. CM1000 CTR bu güne kadar pek çok kişiye tavsiye edilen bir modeldir. Alanlar da memnun olduklarını söylediler. Ürününüzde bir problem olabilir mi, servis çağırdınız mı? Çünkü kullanan bir kaç kişi daha var forumda ve onlardan böyle bir sorun duymadık.

    Günümüzde üretilen ürünler, eski ürünlerin kalitesine yaklaşamıyor maalesef ki. Mümkün mertebe, iyi markaların üst seviyelerini seçmek en iyisidir ancak onlar da hiç ucuz değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasbas

    Merhaba,

    Bosch WVH 28420
    Bosch WAS 28762

    Modellerini kurutma dışındaki özellikler açısından karşılaştırabilir misiniz?




    Aslında öğrenmek istediğim 28420 almam durumunda yıkama özellikleri açısından 28762 ye göre dez avantajları ne olur (7-8 kilo farkı dışında). Enerji sarfiyatı (yıkama için) ve diğer olanaklar açısından neler kaybederim. Genelde kurutmalı modeller tavsiye edilmiyor ama 100-200 TL fiyat farkıyla 28420 almayı tavsiye edermisiniz? Kurutma özelliğini sürekli kullanmayı düşünmüyorum ama bazen çok işe yaracağını düşünüyorum. Kurutmadan çok yıkama amaçlı kullanacağımdan yıkama özellikleri de iyi olan bir makina istiyorum.

    Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Merhaba robotica. Benim bu modeli seçmemin en büyük nedeni burada sizin de dediğiniz gibi bu modelin genelde beğenilmesi ve alanların şikayet bildirmemesi idi. İşin açıkcası bu makinayı ev halkına ben empoze ettim desem yeridir. Forumda yazılanlarıda eşime göstermiştim. Benim ısrarımla alınan bu makinanın yıkadığı kırışık çamaşırları gördükçe, kendimi suçlu hissediyorum. Her bir çamaşırı ütülemeye de ne zaman nede sabır yeter. Servis iki defa geldi. İlkinde çamaşırları içinde çok bekletmişsinizdir ne kadar sonra astınız falan deyince sinirlerim zıpladı. Kullanma klavuzunu iyice okuyun falan deyip gittiler. Sonraki yıkamalarda hem beyazlarda hem renklilerde yıkama bitimini takiben çıkarıp asmama rağmen sonuç yine aynı. İster 30 derece olsun ister 60 farketmiyor yani. Üstelik çok temiz yıkayan bir makinede değil, yani bende ki ürünün durumu bu. Servisin ikinci gelişinde de 16-17 yaşlarında iki genç göndermişler servis elemanı diye... Beyazları 60 dan yukarı yıkamayın, çamaşırı bekletmeyin, mutlaka kırışık azaltmaya basın deyip gittiler. Eşim çok sinirli bir insan, bu konuşmaları duyunca çok sinirlendi, daha fazla olay uzamasın diye makineyi bu hali ile kabullendik. Balkondan atasım geliyor ama yenisini alabilecek koşullar oluşuncaya kadar kullanmak durumundayız. Herkes bu modeli övdüğüne, göre benim şansın çok kötüymüş diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aysedeniz

    Merhaba robotica. Benim bu modeli seçmemin en büyük nedeni burada sizin de dediğiniz gibi bu modelin genelde beğenilmesi ve alanların şikayet bildirmemesi idi. İşin açıkcası bu makinayı ev halkına ben empoze ettim desem yeridir. Forumda yazılanlarıda eşime göstermiştim. Benim ısrarımla alınan bu makinanın yıkadığı kırışık çamaşırları gördükçe, kendimi suçlu hissediyorum. Her bir çamaşırı ütülemeye de ne zaman nede sabır yeter. Servis iki defa geldi. İlkinde çamaşırları içinde çok bekletmişsinizdir ne kadar sonra astınız falan deyince sinirlerim zıpladı. Kullanma klavuzunu iyice okuyun falan deyip gittiler. Sonraki yıkamalarda hem beyazlarda hem renklilerde yıkama bitimini takiben çıkarıp asmama rağmen sonuç yine aynı. İster 30 derece olsun ister 60 farketmiyor yani. Üstelik çok temiz yıkayan bir makinede değil, yani bende ki ürünün durumu bu. Servisin ikinci gelişinde de 16-17 yaşlarında iki genç göndermişler servis elemanı diye... Beyazları 60 dan yukarı yıkamayın, çamaşırı bekletmeyin, mutlaka kırışık azaltmaya basın deyip gittiler. Eşim çok sinirli bir insan, bu konuşmaları duyunca çok sinirlendi, daha fazla olay uzamasın diye makineyi bu hali ile kabullendik. Balkondan atasım geliyor ama yenisini alabilecek koşullar oluşuncaya kadar kullanmak durumundayız. Herkes bu modeli övdüğüne, göre benim şansın çok kötüymüş diye düşünüyorum.


    Anlıyorum sizi, makine istediğimiz sonuçlar vermeyince oluşan sinir harbi tanıdıktır.

    Bir malda aynı sorundan ikiden fazla ya da farklı sorunlardan dört defadan fazla problem çıkarsa makine değişimi ya da ücret iadesi talebinde bulunabiliyorsunuz. Servisi aynı sorundan 3. defa çağırın ve ücret iadesi isteyiniz. Sorunlar için tüketici hakem heyetine başvurunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 28 Haziran 2010; 21:00:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasbas


    quote:

    Orijinalden alıntı: hasbas

    Merhaba,

    Bosch WVH 28420
    Bosch WAS 28762

    Modellerini kurutma dışındaki özellikler açısından karşılaştırabilir misiniz?




    Aslında öğrenmek istediğim 28420 almam durumunda yıkama özellikleri açısından 28762 ye göre dez avantajları ne olur (7-8 kilo farkı dışında). Enerji sarfiyatı (yıkama için) ve diğer olanaklar açısından neler kaybederim. Genelde kurutmalı modeller tavsiye edilmiyor ama 100-200 TL fiyat farkıyla 28420 almayı tavsiye edermisiniz? Kurutma özelliğini sürekli kullanmayı düşünmüyorum ama bazen çok işe yaracağını düşünüyorum. Kurutmadan çok yıkama amaçlı kullanacağımdan yıkama özellikleri de iyi olan bir makina istiyorum.

    Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    Kurutmalı modelin kurutma performansı B imiş, hatta forumda şöyle bir konuya rastladım. Tambur hacmi biraz dar, bir de 4 kg kurutma yapabiliyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_40433991/mpage_1//tm.htm#40496926

    Bu duruma göre kurutmalı modeli seçebilirsiniz. Yine de son karar sizindir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aysedeniz

    Merhaba robotica. Benim bu modeli seçmemin en büyük nedeni burada sizin de dediğiniz gibi bu modelin genelde beğenilmesi ve alanların şikayet bildirmemesi idi. İşin açıkcası bu makinayı ev halkına ben empoze ettim desem yeridir. Forumda yazılanlarıda eşime göstermiştim. Benim ısrarımla alınan bu makinanın yıkadığı kırışık çamaşırları gördükçe, kendimi suçlu hissediyorum. Her bir çamaşırı ütülemeye de ne zaman nede sabır yeter. Servis iki defa geldi. İlkinde çamaşırları içinde çok bekletmişsinizdir ne kadar sonra astınız falan deyince sinirlerim zıpladı. Kullanma klavuzunu iyice okuyun falan deyip gittiler. Sonraki yıkamalarda hem beyazlarda hem renklilerde yıkama bitimini takiben çıkarıp asmama rağmen sonuç yine aynı. İster 30 derece olsun ister 60 farketmiyor yani. Üstelik çok temiz yıkayan bir makinede değil, yani bende ki ürünün durumu bu. Servisin ikinci gelişinde de 16-17 yaşlarında iki genç göndermişler servis elemanı diye... Beyazları 60 dan yukarı yıkamayın, çamaşırı bekletmeyin, mutlaka kırışık azaltmaya basın deyip gittiler. Eşim çok sinirli bir insan, bu konuşmaları duyunca çok sinirlendi, daha fazla olay uzamasın diye makineyi bu hali ile kabullendik. Balkondan atasım geliyor ama yenisini alabilecek koşullar oluşuncaya kadar kullanmak durumundayız. Herkes bu modeli övdüğüne, göre benim şansın çok kötüymüş diye düşünüyorum.


    Yaşadığınız sorunlar için üzüldüm. Bizde 15 seneden daha fazla süre ile efsane Arçelik 2200 kullanmıştık. O makineden sonra yeni makineler insanı pek tatmin etmiyor.

    Elbette sizde biliyorsunuzdur ama birkez de ben belirtmek isterim. Kırışıklık bir miktar kullanım ile de ilgilidir. Eğer çok fazla çamaşırı sığdırmaya çalışırsanız kırışıklık artacaktır. Kırışık azaltma fonksiyonu açılsa bile, içi çok dolu olduğunda bu fonksiyon bi işe yaramaz. Yüksek devirde sıkmak da kırışıklığı arttıran bir diğer unsurdur. Deviri bir miktar düşebilirsiniz. Yeni makineler suyu az kullandığı için kırışıklığa az da olsa sebep vermektedir (direk tek sebep değil ama sebeplerden biridir). Bol su içerisinde rahat yıkanan çamaşır daha az kırışacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greatottoman

    Candoğan Bey dahil uzman ya da bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

    siemens, profilo, bosch çamaşı makinesi ürünlerinden 7-8 kg yeni nesil uygun fiyatlı bir ürün tavsiye eder misiniz? 1000-1400 TL arası düşünüyorum... Bazı ürünleri incelediğimde özelliklerinin birebir aynı olduğu fakat fiyatlarında ciddi farklılıklar olduğunu görüyorum, sebebi nedir? mesela siemens ile 10S460 bosch 20460 ve profilo 1000str aynı özellikler...
    Marka bağımlılığım yoktur. Ekonomik ve işlevsel olması önemli.

    Saygılar


    fiyat farkları soyle cıkıyor bosh la benim param var diyenleri daha iyi kazıklıyor siemensle orta duzeyi birazdaha makul oranda profiloylasa daha az.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aggressor19 -- 30 Haziran 2010; 13:47:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aysedeniz

    Merhaba robotica. Benim bu modeli seçmemin en büyük nedeni burada sizin de dediğiniz gibi bu modelin genelde beğenilmesi ve alanların şikayet bildirmemesi idi. İşin açıkcası bu makinayı ev halkına ben empoze ettim desem yeridir. Forumda yazılanlarıda eşime göstermiştim. Benim ısrarımla alınan bu makinanın yıkadığı kırışık çamaşırları gördükçe, kendimi suçlu hissediyorum. Her bir çamaşırı ütülemeye de ne zaman nede sabır yeter. Servis iki defa geldi. İlkinde çamaşırları içinde çok bekletmişsinizdir ne kadar sonra astınız falan deyince sinirlerim zıpladı. Kullanma klavuzunu iyice okuyun falan deyip gittiler. Sonraki yıkamalarda hem beyazlarda hem renklilerde yıkama bitimini takiben çıkarıp asmama rağmen sonuç yine aynı. İster 30 derece olsun ister 60 farketmiyor yani. Üstelik çok temiz yıkayan bir makinede değil, yani bende ki ürünün durumu bu. Servisin ikinci gelişinde de 16-17 yaşlarında iki genç göndermişler servis elemanı diye... Beyazları 60 dan yukarı yıkamayın, çamaşırı bekletmeyin, mutlaka kırışık azaltmaya basın deyip gittiler. Eşim çok sinirli bir insan, bu konuşmaları duyunca çok sinirlendi, daha fazla olay uzamasın diye makineyi bu hali ile kabullendik. Balkondan atasım geliyor ama yenisini alabilecek koşullar oluşuncaya kadar kullanmak durumundayız. Herkes bu modeli övdüğüne, göre benim şansın çok kötüymüş diye düşünüyorum.

    Merhabalar. Bir kaç geri sayfada kırışıklık sorunu gündeme gelmişti ve belli başlı sebeplerini sıralamıştım. Tekrar kopyalıyorum:

    Çamaşırların kırışmasının başlıca sebepleri;

    -Çamaşırların cinslerine göre ayrılmaması (örneğin kotlarla gömlekler aynı programda yıkanırsa gömleklerin ve bluzların kırışması kaçınılmazdır)
    -Çamaşırların cinslerine göre doğru ayrılması durumda dahi maksimum dolum miktarının aşılması. Bu durumda pamuklu çamaşırlar da kırışabilirler.
    Pamuklular için max 7kg, sentetikler için 3,5kg, hassaslar için de 2kg dolum miktarı aşılmamalıdır.
    -Makine biter bitmez çamaşırlar dışarı çıkarılmalıdır. Böyle bir imkan yoksa eve gelinecek saate uyacak şekilde program erteleme fonksiyonu seçilebilir veya suda bırakma fonksiyonu ile çamaşırların son durulama suyu içinde beklemesini, böylece kırışmamasını sağlayabilirsiniz.
    -Çamaşırlar için olması gerekenden yüksek sıcaklık seçiliyor olabilir. Çamaşır etiketlerinde belirtilen maksimum sıcaklıkları aşmamaya çalışın.

    Aynı şekilde kırışık azaltma programından tam verim alınmak isteniyorsa 3,5 kg çamaşır doldurularak çalıştırılması gerekli. Bu durumda makine tamburda çamaşırı gevşetecek kadar hacim bulabilir.

    Bunun yanında son olarak çamaşırların kuvvetlice silkelenerek asılmasını tavsiye ederim. Silkeleme ile kırışıklıkların büyük bir kısmı yok olur. Ancak silkelenmeden asılan çamaşırlardaki kırışıklıklar daha inatçı hale gelir. Gömlekler için de dolaba kaldırdığımız gibi askıya asarak kurutursanız büyük fayda göreceksiniz.

    Çamaşır makinesindan kaynaklı kırıştırmanın sebebi ise makinenin NTC veya elektronik kartının bozulmasından dolayı suyu aşırı ısıtmasıdır. Suyun aşırı ısınıp ısınmadığını kontrol etmek lazım. Büyük ihtimalle yukarıdaki maddelerin birinin ihmalinden kaynaklanıyor.


    Sizin eski Arçelik 2300 çamaşır makineniz de, şimdiki Profilo çamaşır makineniz de Siemens teknolojisi ile üretilen makinelerdir. Eski çamaşır makineleri bol su ile yıkama yaptığından ve kilogram kapasitelerine göre geniş tamburlu olduklarından kırıştırma oranları yanlış kullanımda dahi düşüktür. Bu adımlara dikkat ettiğinizde kırışma problemi yaşamayacağınızı düşünüyorum.

    İyi yıkamama konusunda da "normal" programı kullanıyorsanız bu program tam kapasiteli yüklemeler için ideal program değildir. Aceleniz olmadığı sürece ekonomik yıkama programlarını tercih etmenizi öneririm. Ekonomi programında düşük tüketim, uzun yıkama süresi ile yüksek temizlik gücü sağlanır. Tam olarak nasıl kullandığınızı açıklarsanız daha detaylı yardımcı olabilirim.

    Servis konusunda da haklısınız, bazı yetkili servisler çoluk çocukla iş yaptığını sanıyorlar. Bu adımları uygulamanıza rağmen probleminiz çözülmüyorsa çağrı merkezini arayarak fabrika merkez servisini de çağırabilirsiniz. Ben yaptırdığım son montajda fabrika servis elemanı geldi ve montaj hizmetinden çok memnun kaldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasbas


    quote:

    Orijinalden alıntı: hasbas

    Merhaba,

    Bosch WVH 28420
    Bosch WAS 28762

    Modellerini kurutma dışındaki özellikler açısından karşılaştırabilir misiniz?




    Aslında öğrenmek istediğim 28420 almam durumunda yıkama özellikleri açısından 28762 ye göre dez avantajları ne olur (7-8 kilo farkı dışında). Enerji sarfiyatı (yıkama için) ve diğer olanaklar açısından neler kaybederim. Genelde kurutmalı modeller tavsiye edilmiyor ama 100-200 TL fiyat farkıyla 28420 almayı tavsiye edermisiniz? Kurutma özelliğini sürekli kullanmayı düşünmüyorum ama bazen çok işe yaracağını düşünüyorum. Kurutmadan çok yıkama amaçlı kullanacağımdan yıkama özellikleri de iyi olan bir makina istiyorum.

    Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    28762 modelinin üstünlükleri:
    -Diyalog ekran
    -A+++ enerji sınıfı ile daha düşük tüketim(28420 modeli yıkamada A+ enerji sınıfıdır)
    -Daha çok program alternatifi
    -Kişisel olarak 2 program kaydetme ve tek hamlede çalıştırma özelliği
    -Yük sensörü(ekrandan kaç kg çamaşır doldurduğunuz hakkında bilgilendirme) ve deterjan oranı tavsiyesi.
    -Aquasensor(Su bulanıklık sensörü ile durulama sayı/süresi ve su seviyesine suyun bulanıklığını ölçerek karar verme)

    Yeriniz müsaitse ayrı bir kurutma makinesi de düşünebilirsiniz. 28420 modelinin en büyük avantajı kuruturken su harcamamasıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orijinalden alıntı: aysedeniz

    Merhaba robotica. Benim bu modeli seçmemin en büyük nedeni burada sizin de dediğiniz gibi bu modelin genelde beğenilmesi ve alanların şikayet bildirmemesi idi. İşin açıkcası bu makinayı ev halkına ben empoze ettim desem yeridir. Forumda yazılanlarıda eşime göstermiştim. Benim ısrarımla alınan bu makinanın yıkadığı kırışık çamaşırları gördükçe, kendimi suçlu hissediyorum. Her bir çamaşırı ütülemeye de ne zaman nede sabır yeter. Servis iki defa geldi. İlkinde çamaşırları içinde çok bekletmişsinizdir ne kadar sonra astınız falan deyince sinirlerim zıpladı. Kullanma klavuzunu iyice okuyun falan deyip gittiler. Sonraki yıkamalarda hem beyazlarda hem renklilerde yıkama bitimini takiben çıkarıp asmama rağmen sonuç yine aynı. İster 30 derece olsun ister 60 farketmiyor yani. Üstelik çok temiz yıkayan bir makinede değil, yani bende ki ürünün durumu bu. Servisin ikinci gelişinde de 16-17 yaşlarında iki genç göndermişler servis elemanı diye... Beyazları 60 dan yukarı yıkamayın, çamaşırı bekletmeyin, mutlaka kırışık azaltmaya basın deyip gittiler. Eşim çok sinirli bir insan, bu konuşmaları duyunca çok sinirlendi, daha fazla olay uzamasın diye makineyi bu hali ile kabullendik. Balkondan atasım geliyor ama yenisini alabilecek koşullar oluşuncaya kadar kullanmak durumundayız. Herkes bu modeli övdüğüne, göre benim şansın çok kötüymüş diye düşünüyorum.

    Merhabalar. Bir kaç geri sayfada kırışıklık sorunu gündeme gelmişti ve belli başlı sebeplerini sıralamıştım. Tekrar kopyalıyorum:

    Çamaşırların kırışmasının başlıca sebepleri;

    -Çamaşırların cinslerine göre ayrılmaması (örneğin kotlarla gömlekler aynı programda yıkanırsa gömleklerin ve bluzların kırışması kaçınılmazdır)
    -Çamaşırların cinslerine göre doğru ayrılması durumda dahi maksimum dolum miktarının aşılması. Bu durumda pamuklu çamaşırlar da kırışabilirler.
    Pamuklular için max 7kg, sentetikler için 3,5kg, hassaslar için de 2kg dolum miktarı aşılmamalıdır.
    -Makine biter bitmez çamaşırlar dışarı çıkarılmalıdır. Böyle bir imkan yoksa eve gelinecek saate uyacak şekilde program erteleme fonksiyonu seçilebilir veya suda bırakma fonksiyonu ile çamaşırların son durulama suyu içinde beklemesini, böylece kırışmamasını sağlayabilirsiniz.
    -Çamaşırlar için olması gerekenden yüksek sıcaklık seçiliyor olabilir. Çamaşır etiketlerinde belirtilen maksimum sıcaklıkları aşmamaya çalışın.

    Aynı şekilde kırışık azaltma programından tam verim alınmak isteniyorsa 3,5 kg çamaşır doldurularak çalıştırılması gerekli. Bu durumda makine tamburda çamaşırı gevşetecek kadar hacim bulabilir.

    Bunun yanında son olarak çamaşırların kuvvetlice silkelenerek asılmasını tavsiye ederim. Silkeleme ile kırışıklıkların büyük bir kısmı yok olur. Ancak silkelenmeden asılan çamaşırlardaki kırışıklıklar daha inatçı hale gelir. Gömlekler için de dolaba kaldırdığımız gibi askıya asarak kurutursanız büyük fayda göreceksiniz.

    Çamaşır makinesindan kaynaklı kırıştırmanın sebebi ise makinenin NTC veya elektronik kartının bozulmasından dolayı suyu aşırı ısıtmasıdır. Suyun aşırı ısınıp ısınmadığını kontrol etmek lazım. Büyük ihtimalle yukarıdaki maddelerin birinin ihmalinden kaynaklanıyor.


    Sizin eski Arçelik 2300 çamaşır makineniz de, şimdiki Profilo çamaşır makineniz de Siemens teknolojisi ile üretilen makinelerdir. Eski çamaşır makineleri bol su ile yıkama yaptığından ve kilogram kapasitelerine göre geniş tamburlu olduklarından kırıştırma oranları yanlış kullanımda dahi düşüktür. Bu adımlara dikkat ettiğinizde kırışma problemi yaşamayacağınızı düşünüyorum.

    İyi yıkamama konusunda da "normal" programı kullanıyorsanız bu program tam kapasiteli yüklemeler için ideal program değildir. Aceleniz olmadığı sürece ekonomik yıkama programlarını tercih etmenizi öneririm. Ekonomi programında düşük tüketim, uzun yıkama süresi ile yüksek temizlik gücü sağlanır. Tam olarak nasıl kullandığınızı açıklarsanız daha detaylı yardımcı olabilirim.

    Servis konusunda da haklısınız, bazı yetkili servisler çoluk çocukla iş yaptığını sanıyorlar. Bu adımları uygulamanıza rağmen probleminiz çözülmüyorsa çağrı merkezini arayarak fabrika merkez servisini de çağırabilirsiniz. Ben yaptırdığım son montajda fabrika servis elemanı geldi ve montaj hizmetinden çok memnun kaldım.


    Tambur hacmi konusuna kesinlikle katılıyorum, geçenlerde 7 kg denilen indesit marka bir çamaşır makinesini inceledim, tamburu hakikaten 7 kg çamaşır için ufak üretilmişti. Bizim eski arçeliğin tamburu, 5 kg lık olmasına rağmen, o makineden daha geniş. (önden arkaya doğru)
  • merhaba arkadaşlar

    1000 liraya alınabilecek en iyi çamaşır makinası için tavsiyede bulunabilir misiniz? mümkün olduğu kadar sessiz ve büyük kapasiteli olsun.
  • Candoğan sana bir sorum olacak.

    Eski çamaşır makinelerinin tambur hacimlerinin geniş olduğu ve bol suyla yıkama yaptığı için kırışık yapmadığını söylemiştiniz. Mesela 10 kg'lık bir makine alıp, 5 kg çamaşırı standart programda yıkarsak (geniş tambur hacmi ve bol su) güzel sonuçlar verir mi, yoksa ay sonunda şok bir su faturası ile karşılaşır mıyız?

    5 ve 7 kg denen makinelerin tamburları hakikaten çok küçük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 1 Temmuz 2010; 17:12:59 >
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.