Şimdi Ara

“PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
2
Favori
93.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    Forumda takip ettiğim kadarıyla 12. nesil Panasonic Plazma TV’leri merak eden çok arkadaş var. Bende elimden geldiğince bildiklerimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

    Panasonic TV’mi, henüz 12. nesiller distribütör tarafından getirilmediği için, İstanbul Bilişim’den aldım. Siparişimden yaklaşık 2 hafta sonra ücretsiz evime teslim edildi ve daha kargo asansördeyken servis tarafından aranarak 2 saat sonrasına randevu verildi ve gelip hemen kurdular. İyi niyetli bir servisti, elinden geldiğince anlatmaya çalıştılar ancak çok yeni bir model olduğu için dürüst davranıp, bu modelden ilk defa kurduklarını ve bu modele özgü özellikleri bilmediklerini söylediler.

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * Genel Görüntü

    Kullanım amacı olarak, ilk düşüncem, HTPC bilgisayar toplayıp bu şekilde kullanmaktı. SD yayınların çok iyi olmayacağını (forumdaki yorumlara bakarak) düşünüyordum ve SD yayın için, 70 ekran Vestel TV’mi kullanmaya devam ederim diyordum. Ancak kullanmaya başlayınca bütün fikrim değişti, konu içerisinde nedenlerini bulabilirsiniz.

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * Genel Görüntü

    50G10 TEKNİK ÖZELLİKLER

    50” (127cm) 12. nesil Full HD Neo Plazma TV
    V-Real Pro 4 İşlemci
    1500 cd/m2 parlaklık
    1920x1080 Full HD Çözünürlük
    2.000.000:1 Dinamik Kontrast
    Piksel aralığı 0,576 mm
    100 Hz Çift tarama
    600 Hz Alt alan taraması
    178o max. İzleme açısı
    0.001 ms tepkime süresi
    PC Sinyal algılama (VGA kablo ile) 1366x768
    PC Sinyal algılama (HDMI kablo ile) 1920x1080
    24P playback
    DVB-T ve DVB-C (Mpeg 4 destekli) Tuner
    Oyun Modu, Sinema Modu (THX sertifikalı)
    3xHDMI, 2xScart, Component, Composite Video, S Video, Audio In, 15 pin PC bağlantısı
    PCMCIA modül girişi
    SDHC (32 GB’a kadar) kart yuvası
    Audio out, kulaklık girişi, Optik Ses Çıkışı
    2x10 Watt Gizli (altta) Speaker (müzik ve insan sesi modları)
    Dolby Digital Out
    Elektrik Tüketimi Max. 435 Watt
    Elektrik Tüketimi Gerçek*1 230 Watt
    Elektrik Tüketimi Stand By 0,4 Watt

    *1 Endüstri Standardı olan IEC testi sonucunda ortaya çıkan gerçek tüketim değeridir. Kullanıma bağlı olarak plazmalarda elektrik tüketimi değişir, ayarlardan parkalık vs. gibi değerler etikilediği gibi, izlenen görüntüde etkilemektedir.

    PANASONIC VIERA TX-P42/46/50G10E PLAZMA TV lerin Türkçe kullanım klavuzunu indirmek için;
    http://r a p i d s h a r e.com/files/270269739/Panasonic_G10E-Turkish.pdf.html

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * Genel Görüntü

    Bana teslim edilen TV Çek Cumhuriyeti yapımı. Bölgeler arasında bazı farklılıklar olduğunu biliyorum ama genelde Avrupa’da satılan bir model bana teslim edilen, zaten kurulum esnasında ülke seçimlerinde bunu görebiliyorsunuz, sadece Avrupa ülkeleri mevcut. 2009 yılının en iyi panel TV ödülüne sahip bir model.

    TV’nin kasası oldukça şık, piyano siyahı dedikleri parlak malzemeden, el izinin çok kaldığı ve fazla tozu belli eden bir malzeme bu. Şimdiye kadar yapılmış en ince çerçeveli plazma TV aynı zamanda, bundan dolayı 50” olmasına rağmen çok iri durmuyor, 11. nesil 46” TV lerden sadece 2,5 cm geniş. Kalınlık da normal, çok ince değil ama kaba da değil. TV’nin ayağı motorlu değil, olsa fena olmazdı, bende ihtiyaç yok ama ihtiyaç olan yerler olabilir.

    TV’yi kutusundan çıkartıp ilk çalıştırdığınızda bütün bağlantıları hazır olsun, özellikle anten bağlantıları, PC bağlantısını sonrada yapabilirsiniz. İlk menüde dil seçmenizi istiyor, Türkçe seçtikten sonra ikinci menüde ülke seçmenizi istiyor, burada Türkiye seçerseniz DVB-C menüsü kullanılmamak üzere kapanıyor. Bundan dolayı Finlandiya veya İsveç seçmeniz gerekiyor. Benim tavsiyem İsveç seçmeniz, zira Finlandiya seçerseniz birde şehir seçmenizi istiyor. Bu noktada digital kablo TV kullanmayacaksanız Türkiye’de seçebilirsiniz. Bu seçimlerden sonra sırasıyla DVB-C, DVB-T ve Analog yayınları otomatik olarak tarayıp hafızaya alıyor. İleride bu kısmını ayrıca manuel olarak yapabilirsiniz. Ancak ülke seçimine dönebilmek için fabrika ayarlarına geri döndürmeniz gerekiyor, bu işlemde kayıtlı her türlü ayarı siliyor.

    Kanallar otomatik olarak sıralandıktan sonra isterseniz menü – kurulum ayarlarından sıralamayı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Eski ayarları bozmadan kanal listesini güncelleyebilirsiniz ve yeni kanal bildirimini açık bırakırsanız yeni kanal eklendiğinde (digital yayınlar için) otomatik olarak listenize ekleniyor.

    Menüde 3 ana başlık var, Görünüm, Ses ve Kurulum. Görüntü özelliklerini (parlaklık, keskinlik, sinema modu, oyun modu, vs) görünüm menüsünden yapabiliyorsunuz. Bunun yanında hazır seçeneklerden de seçerek (normal, sinema, oyun, dinamik) detaya girmeden kullanabiliyorsunuz. İlk kullanımda (ilk 200 saat) özellikle dinamik modunu kulanmanızı tavsiye etmeyeceğim, daha sonra seçebilirsiniz. Ancak benim görüşüm dinamik mod aynen LCD TV lerdeki gibi gereksiz parlaklık ve sahte görüntüye neden oluyor. Normal modda, kendi ince ayarlarınızı yapıp kullanmak en doğrusu.

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * TV Kumandası

    Kumandası ağır değil, yormuyor, ancak bana biraz iri geldi. Tuşlar büyük, rahat basıyorsunuz fakat tek bir noktadan tutup bütün kumandayı kullanmanız mümkün değil, sık sık yukarı aşağıya elinizde kaydırmanız gerekiyor. Kumanda da çift göz var, biri direk TV ye bakıyor, biri çapraz altta kalıyor, kumandaya bakarak kullananlar için alttaki gözü koymuşlar, kumandaya bakayım derken önünü havaya kaldırınca TV yi görmeme sorunu olmasın diye. VIERA Link özelliğinden dolayı kumandanın alt kısmı diğer bağlantılara ayrılmış (DVD, vs için), böylelikle VIERA Link özellikli diğer cihazlarınızıda bu kumandadan kullanabiliyorsunuz ve ortalıkta kumanda kirliliği yaşanmamış oluyor.

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * TV Kumandası

    Aşağıda özelliklerini belirttiğim HTPC’yi sistemime bağladım, HTPC’yi TV nin siparişini verince kendim topladım. Size tavsiyem TV’nize yapacağınız her türlü bağlantıdan önce her 2 cihazında kapalı olduğundan emin olun ve bağladıktan sonra açın. Bir sorun çıkar demiyorum ama sorun yaşama riskini almak istemiyorsanız buna uyun.

    HTPC Bilgisayarım:
    BIOSTAR T-SERIES TA790GX XE AM2+ AMD (790GX) 128MB SOKET 940 ANAKART
    AMD Athlon 64 7750 X2 Dual Core Soc940 2.7 Ghz L2+L3 3.5 Mb İşlemci
    Kingston 2 GB*2 800 MHZ DDR2 Ram
    Seagate 500 GB 7200 RPM SATA NCQ 16 MB 7200.12 seri Sabit Disk
    WD Green 1 TB 7200 RPM SATA 32 MB Sabit Disk (filmler için)
    Samsung DVD-RW 22X Bulk Siyah SH-S223F Sata Kutusuz
    AEROCOOL M40-350W SİYAH KÜP KASA (AE-M40-350-BB)
    Avermedia DVB-S Pro II Pci Digital Tv Kartı
    Logitech Cordless Desktop EX 100 Kablosuz Klavye + Mouse Desktop Set
    EDIMAX EW7318USG USB 2.0 MINI CARD 54M (HI-GAIN)
    SBS SP7350S 7'li Akım Korumalı Priz Seti Gold Serisi
    Windows Vista Home Premium 64-Bit Türkçe
    En ucuzundan Carfur marka altın taklidi yapan sarı uçlu HDMI Kablo (3 metre)

    Eski notebook bilgisayarımdan çıkan 80 GB Sata HDD yi de, HDD kutusu alarak değerlendirdim, mini bir veri taşıma aygıtı olarak kullanıyorum. Hem arkadaşlar arasında, hem de işyeri ve ev arasında günlük kullanım için fazlasıyla yeterli oluyor.

    Birazda TV’nin özelliklerine detaylı bakalım. “600 Hz. Sub Field Drive Intelligent Frame Creation Pro” özelliği sadece sinema modunda aktif hale geliyor (diye yorumlar okumuştum, ancak her modda bu seçeneği “açık” yapabiliyorsunuz), ve 600 Hz de alt alan taraması yapıyor, özellikle 1080P lik hareketli görüntülerde işe yaradığı belirtiliyor. 50G10 THX sertifikasına sahip bir model. THX orijinde sinema salonlarını belgelendiren bir kurum, son dönemlerde ev sinema ses sitemlerini ve ev görüntü sistemlerini de belgelendirmeye başladı.

    Neo PDP olarak belirtilen 12. nesil Panasonic Plazma TV’ler, yeni fosfor ve gaz karışımını içeren bir teknoloji kullanıyor. Bu şekilde mükemmel siyah kalitesine ve oldukça düşük elektrik tüketimi değerlerine ulaşılmış durumda.

    2.000.000:1 Dinamik kontrast değeri, karışık görüntülerde en iyi sonucu almaya yardımcı oluyor, özellikle görüntüde ışığın bazı yerlerde çok yoğun, bazı yerlerde çok karanlık olduğu durumlarda.

    Yandan izleme durumlarında görüntü ve renk kaybı yaşanmıyor, V-Audio dedikleri ses sistemi oldukça doğal ve kaliteli ses veriyor. 12. nesildeki, 11. nesile göre en önemli değişikliklerden birisi de bu komple yeni ses sistemi. Ayrıca TV oldukça gürültüsüz, yapılan testlerde tam puan alıyor, Blue-Ray, DVD, vs. ne bağlarsanız bağlayın gürültü kirliliği sıfır. TV’nin fanları da gayet sessiz. Bu durum oldukça temiz bir ses almamıza yardımcı oluyor. Ayrıca film izlerken insan sesini ön plana çıkartan bir modda mevcut.

    VIERA Link özelliği çok iyi görünüyor ancak test edebilecek başka cihazım olmadığından deneyemedim. SD kartları takıp kullanmak çok kolay, film veya fotoğrafları kumandanızı kullanarak izleyebiliyorsunuz. Fotoğrafları izlerken arka planda 3 farklı müzik ve 4 farklı görüntüyü kullanabiliyorsunuz.

    Civa ve kurşun gibi doğaya zararlı malzemeler kullanılmayan G12 paneller 100.000 saat kullanım ömrüne sahip. Bu rakam günde 8 saat kullanım ile 30 yıla denk geliyor. 100.000 saatin sonunda panelin başlangıç parlaklık değeri yarısına inmemiş oluyor. Kaldı ki, kim 30 sene aynı TV yi kullanmış, 4-5 sene sonra alırız yenisini.

    Ekranın darbelere karşı mukavemeti arttırılmış ve kolay temizlenebiliyor. Zaten kutusundan bir temizlik bezi de çıkıyor. Eco modu açtığınızda, ekranın altında bulunan foto sensör devreye giriyor ve ortam ışığını algılayarak ekran parlaklığını dengeliyor. Karanlık bir ortamda ışığı kısıyor ve aydınlık bir ortamda ışığı açarak görüntüyü iyileştiriyor.

    Performans anlamında yurtdışında çeşitli kuruluşlarca yapılan testlerde en üst seviyeden puanlar alıyor. Bu konuda gelmiş geçmiş en iyi panel TV olarak kabul edilen Pioneer Elite Pro 111FD ile kıyaslandığında aynı kalitede sonuçlar veriyor, sadece siyah kalitesi çok üstün olmasına rağmen Pro111FD bu konuda daha iyi kalıyor.

    Parlaklık konusunda hep daha iyi olduğu belirtilen LCD paneller kadar iyi sonuçlar veriyor bu TV, şimdiye kadar üretilmiş en parlak görüntüye sahip plazma TV, ancak benim şahsi fikrim, fazla parlaklık doğal görüntüyü bozuyor. Genelde fazla ışıklı ortamlarda LCD TV ler tavsiye edilir, ancak 50G10 bu durumu tersine çeviriyor ve LCD lere göre çok daha iyi ve yüksek parlaklık, süper hareketli yüksek çözünürlük, geniş izleme açısı ve mükemmel renkler sunuyor.

    50G10’un görüntü çözünürlük testinde ilk defa bir TV gerçek 1080 satır PPH (per picture height) sonuçlar veriyor. Daha önceki en iyi sonuç olan Pioneer Pro serisi 900, en yüksek kalitedeki 120Hz LCD paneller en fazla 600 satır PPH veriyor. 50G10 yansıma konusunda bu güne kadarki en iyi plazma TV olma özelliğine de sahip. Üstelik bu özelliği sağlayan filtre renkleri bozmadan görevini yerine getiriyor. Aşırı gün ışığı karşısında az da olsa yansıma gözlemledim ancak izleme keyfini bozacak seviyede değil ve gözü rahatsız etmiyor.

    Geçici veya kalıcı piksel yanığı olmaması için çeşitli önlemler alınmış, piksel orbiter bunlardan biri. Ayrıca ekranda görüntü tazelemesi bir süre olmazsa otomatik olarak ekran ışıkları kısılıyor, bizzat denedim. Yine de plazma kullananlar her zaman için dikkatli olur, sabit görüntülerden kaçınırlarsa iyi olur.

    G12 plazmaların bence en iyi tarafı, elektrik tüketiminin çok düşük olması, artık aynı boyutlardaki LCD paneller ile aynı seviyelerde tüketime sahipler. Panasonic bu konudaki LCD üstünlüğüne de son vermiş durumda. İlave olarak Energy Star sertifikası mevcut.

    Yurtdışı incelemerine baktığımda en göze çarpan özellik, SD yayınların gösterimindeki başarı. Bunu aynen kendim de gözlemliyorum. Kablolu SD veya Dijital SD yayınlarda çok kaliteli bir görüntü veriyor, elbette HD yayın kalitesini beklemek aptallık olur. Bence piyasadaki SD yayınları en iyi gösteren 1080P TV bu. Sırf bundan dolayı genelde HTPC ile kullanmak amacıyla aldığım bu TV’yi şimdi her türlü yayını izlemek için zevkle kullanıyorum.

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * Digital Kablolu yayından SD yayın örneği

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * Digital Kablolu yayından SD yayın örneği

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * Digital Uydu yayınından (HTPC – Avermedia Pro II) SD yayın örneği


    SERVİS MENÜSÜ

    Elbette her panel TV de olduğu gibi 50G10 da gizli bir servis menüsüne sahip. Şimdilik tam olarak çözemedim ve bu konuda kaynaklara da ulaşamadım. En azından kullanım süresini nasıl görebileceğimizi çözdüm.

    Elimizde kumanda TV nin yanına gidiyoruz ve yan paneldeki kullanım düğmelerinden V- tuşunu basılı tutarken kumandadan 3 defa sıfıra “0” basıyoruz. 2-3 saniye sonra gizli menü açılıyor. Menü içerisinde hareket etmeyi çözemedim henüz. Ancak 2 tuşuna ardından OK e basınca yeni bir sayfa açılıyor. Burada en alt yazılı satıra gelip, hemen sağ yanındaki boş kutuya geliyoruz. Kumandadan mute tuşuna 2-3 saniye basılı tutuyoruz ve işte kullanım saati ve başlangıçtan beri kaç kez açılıp kapandığını görebiliyoruz. Birşeyleri değiştirmekten korkmaya gerek yok, zira ne yaptıysam değiştiremedim. Yine de temkinli olmakta fayda var, yurtdışı forumlarda gördüğüm kadarıyla herkes bu gizli menüye girmekten çok korkuyor.

    Servis menüsünden çıkmayı da henüz beceremedim, TV yi kapatıp tekrar açtığımda çıkmış oluyor.

    DVB-C ve TELEDÜNYA
    * Bu başlık gelen talepler üzerine 07.06.2009 tarihinde yeniden düzenlenmiştir.

    Bu başlığı özellikle açtım, şimdilik Teledünya’ya abone değilim, zaten yayınlar henüz şifresiz. Yayınlar şifrelenince Cas7 Mpeg-4 destekli bir Conax modül alarak sadece kart aboneliği başlatacağım. Böylelikle set top box ve fazladan kumanda karmaşasına girmek istemiyorum. Yayınlar 10 üzerinden 9 veya 8 kaliteli olarak geliyor genelde. Özellikle denedim, 5’in altına inmedikçe kalitede bir farklılık göremiyorsunuz, yayın drmyor takılmıyor. Ancak 4 veya daha aşşağıda olursa takılmalar başlıyor.

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C tunerinden SD yayın örneği

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C tunerinden SD yayın örneği

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C tunerinden SD yayın örneği

    Neden böyle bir seçimde bulunduğuma gelince, görüntü karşılaştırdığım diğer kaynaklar arasında en iyisi. Sürekli belgesel izleyen birisi olarak NG HD yayını bile yeter bu abonelik için. Şimdilik 74 kanal ve 2 radyo var yayında, 2 kanal HD olarak yayın yapıyor (ayrıca HD tanıtım kanalı da mevcut).

    İLAVE(07.06.2009):

    Gelen yoğun talep üzerine STB kullanmadan, sadece kart ile TELEDÜNYA aboneliği konusunu detaylandırmak istedim. Haziran ayında yayınlar şifrelenince, daha önce planladığım gibi dijital kablo TV ye aboneliğimi yaptırdım. Ön hazırlık olarak Technisat'ın conax modülünü ve birde ispanyol malı kablo TV güçlendiricisi aldım. Aşağıdaki resimlerde bu işlemin nasıl yapıldığını görebilirsiniz. Bu konuda kablo TV personelinin yeterliliği tartışılır, önce telefondaki yetkiliyi ikna etmem 15 dakikamı aldı. Kayıt alındıktan 2 saat sonra tekrar arandım, bi 15 dakika bana olmayacağını anlattılar ve ardından teknik servise bağladılar. Teknik servisteki eleman iş bilir gibiydi, 5-6 soruya cevap verdikten sonra, "tamam izlersiniz" dendi.

    Technisat modül üzerinde yazdığı üzere MPEG2 destekli görünüyor, ancak hiç sorunsuz HD kanallarını da çözüyor. En büyük endişem buydu, hiç sorun çıkmamış olması beni sevindirdi.

    Ekip eve gelince sıkıntı devam etti, yanlarında bir STB getirmişler, bunsuz olmayacağını söyleyip duruyorlardı. Onlarıda ikna etmem bi 15 dakika sürdü. Kartı takıp denedik, elbette çalışmadı. :-) "1 saate kadar hizmet açılır, o zaman bakın yine çalışmazsa kutuyu geri getirelim" dediler. 2 saat sonra baktığımda halen şifre çözülmemişti. Birden aklıma gedi, kartı çıkartıp ters taktım, ve sonuç aşağıda, cam gibi bir görüntü. :-) Bu konuları ilk kez deneyenler olarak sıkıntılarını çekiyoruz, ancak bu konu takip edenler için çok önemli. Bu şekilde abone olmak istediğinizde mutlaka üsteleyin, kararlı olun. Siz acaba derseniz kesinlikle abonelik başlatmıyorlar.

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * CI yuvasından bir görüntü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * Technisat markalı Conax modül

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * TD kartının modüle takılması, yön çok önemli

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * Conax modülün CI yuvasına takılması

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * Modül tam olarak yuvaya takıldığında bir kısmı dışarda kalıyor

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * TV hemen kartı görüyor

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * CI ve Conax menüleri

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * CI ve Conax menüleri

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * CI ve Conax menüleri

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C menüleri


    DVB-T Dijital Karasal Yayın

    TV’nin bu özelliğini hiç denemedim, açıkçası ülkemizde bu şekilde yayın olup olmadığından bile haberim yok.

    DVB-S Dijital TV Kartı

    Avermedia’nın DVB-S Pro II TV kartı takılı HTPC bilgisayarımda, özellikle bilgisayar ile meşgulken bunu da açıyorum, ya arka planda bir köşede tutuyorum, veya alta atıp sesini dinliyorum (özellikle haberlerde), dikkatimi çeken bir şey olursa hemen tam ekran yapıyorum. Apartmanın ortak hattında bulunan çift çanaklı sisteme bağlı bu kart. Türksat 3A ve Hotbird uyduları mevcut, %90’ı tamamen gereksiz toplamda 1400 kanal buluyor. Bunların bir kısmı zaten şifreli, henüz şifreli kanallar için bir girişimde bulunmadım, bu konuda yardım gelirse seve seve denerim.

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * HTPC’nin DVB-S TV kartından SD yayın örneği

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * HTPC’nin DVB-S TV kartından SD yayın örneği

    Analog Kablo TV

    Bence konunun en önemli yeri burası, başından beri suskun kaldığım nokta. Şaşılacak şekilde kanalların %90’ını kaliteli olarak analog yayından da izleyebiliyorum, bazı kanallarda kumlanma var ama kafaya takacak kadar bile değil. Hiçbir verim düşünmediğim analog yayınlarının dahi bu kadar kabul edilebilir olması beni şaşırttığı kadar mutlu da etti. Üstelik evimde kablo TV yayını 1 giriş 3 çıkış şeklinde farklı odalara dağıtılıyor ve arada hiçbir yükseltici bile yok.

    HTPC Bağlantısı

    HTPC’yi en ucuzundan carfurdan aldığım altın taklidi yapan sarı renk uçlu, 3 metre uzunluğundaki HDMI kablo ile bağladım. Uzmanların bu konudakine katılıyorum, pahalı kablolara yatırım yapmaya bence de gerek yok. Arada bir fark varsa bile insan gözünün bunu algılayabileceğine inanmıyorum. Kablom değişti kalite düzeldi diyen arkadaşlar muhtemelen arızalı kablo kullandıkları için böyle bir durumla karşılaşıyorlar.

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * HTPC’den çeşitli görüntü örnekleri

    HDMI 1’e bağladım ve 1-2 saniye içerisinde Panasonic Plazma TV olarak bilgisayar tanıdı. 1920x1080 çözünürlükte kullanıyorum. Kablosuz klavye ve fare oturduğum yerden (yaklaşık 3-3,5 metre) gayet iyi çalışıyor.

    Şimdiden 720P ve 1080P filmler toplamaya başladım. Bu filmleri izlemek benim için ayrı bir keyif oldu. 3 hafta öncesine kadar kopya DVD bile izlememiş olan ben, şimdi netten film indiriyorum. Yüzlerce filmlik DVD koleksiyonum var, hepsi orijinal, hepsi bandrollü. Zaten yukarıdaki HTPC bilgisayar özelliklerini görenler az çok beni anlamıştır, kullandığım Windows’ta orijinal.

    Demekki herşeyin bir ilki varmış. Ancak bu konuda bildiğim başka bir çözüm yok, mecburen download ediyoruz filmleri. Blue-ray player alana kadar durum bu…

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * HTPC’den çeşitli görüntü örnekleri

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * HTPC’den çeşitli görüntü örnekleri

    Oyun performansını henüz denemedim, Starcraft’ı bekliyorum. İşin şakası bir yana, yaş itibariyle biraz oyun vaktimiz geçti (starcraft 2 ve diablo 3’ü ciddi ciddi bekliyorum, bu şaka değil). Kızım artık oynar oyunları, onun yorumlarını alırız. Elimde pek fazla yeni oyun yok, en son ve en yeni olanlar Fifa 97, NBA 98, Starcraft + eki, Warcraft 2 ve 3 (ekleriyle beraber), Diablo I ve II, Packman , vs… Birtek doğru düzgün elimde NFS Carbon var, yüklediğimde bu konuyla ilgili yorumlarda bulunurum.

    ÇEŞİTLİ FOTOĞRAFLAR

    Aşağıya daha fazla fikir vermesi amacıyla çeşitli fotoğraflar ekledim. Umuyorum yardımcı olur. (Güncelleme:25.05.2009)

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den HD görüntü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den HD görüntü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den HD görüntü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD futbol görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD futbol görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD futbol görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD futbol görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD futbol görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD futbol görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD futbol görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD yayın görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD yayın görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD yayın görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD yayın görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD yayın görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD yayın görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD yayın görüntüsü

     “PANASONIC VIERA TX-P50G10E PLAZMA TV” İNCELEMESİ

    * DVB-C den SD yayın görüntüsü


    Umarım yorumlarımda ve verdiğim bilgilerde hata yapmamışımdır, farkettiğiniz üzere yurtdışı inceleme ve yorumlara, özellikle katıldıklarıma sık sık yer verdim. Gelebilecek her türlü yardım ve desteği, yukarıdaki satırlara eklemeye hazırım. Şimdiden teşekkürler…

    DİP NOT: Yukarıdaki fotoğrafların tamamı FUJI’nin giriş seviyesi fotoğraf makinası olan FinePix A800 ile çektim ve 640x480’e küçülterek yayınladım. Fotoğraf çekiminde, fotoğraf makinası gibi bende amatörüm, açıkcası fotoğrafların hiçbirini beğenmedim ama daha iyisini de çekemiyorum. TV’yi izleme kalitesi çok daha yüksek elbette.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepkurt -- 17 Şubat 2010; 12:32:06 >







  • Cok guzel ve detaylı bır ınceleme olmus, tesekkurler ve gule gule kullanmanızı temenni ederım.
  • hayırlı olsun güzel tv, güzel bir inceleme.
  • Çok detaylı, güzel ve emek harcanmış bir inceleme yazısı olmuş elinize sağlık.
    TV nizi güle güle kullanın.
    3-4 ay önce nette eski topraklarla bir starcraft oynamışlığımız var, starcraft2'ye ben de hayır demem.
  • beklediğimiz kadar güzel bi inceleme olmuş.yalnız eklenen foto sayısı az.millet bi incelemede en az 10-20 foto ekliyor ki alem inceleme görsün.özellikle teledünyadan ve dvd görüntülerinden ve bikaç maç görüntüsü eklersen çok daha güzel olur.eline sağlık.
  • güzel inceleme hayırlı olsun tv in ... oyun performansını bekliyoruz..
  • eline emeğine sağlık. güle güle kullan.
  • @deepkurt : Heyecanla beklediğim inceleme sonunda geldi.
    Çok detaylı bir inceleme olmuş. Emeğinize sağlık. TV nizi , iyi günlerde ve sorunsuzca izlemenizi dilerim.
    Saygılarımla.
  • usta hayırlı olsun tv nin babasını almışsın lcd falan hikaye kalıyor bunların yanında ama parasıda güzeldir
  • Bütün arkadaşlara iyi niyetleri için çok teşekkür ederim. Tavsiyelere uyup daha fazla resim eklemeye çalışacağım. Birde resim çekmeyi becerebilsem...
  • Güzel bir inceleme olmuş. Benim en çok dikkatimi çeken 50inçin büyüklüğü ve plazma sehpanızın güzelliği.
  • Güzel inceleme, kaça aldınız merak ettim?
  • 2 hafta önce 50G10 sipariş ettim. ( ib. den ) önümüzdeki hafta sonu geleceğini söylediler. çok merak ediyorum seyir zevki nasıl olacak.. ?
    50G10 ile beraber SAMSUNG HT-TZ212 (5.1) ev sinema sistemi aldım.
    ayrıca yayın kalitesi için digiturk plus sipariş ettim. TV ile birlikte kuracaklar.
    Teknosadan birde monster altın uçlu HDMI kablo aldım..
    şimdi blue ray arıyorum.. ama biraz daha bekleyebilirim.. önümüz yaz , eve çok kapanmak olmuyor.. digiturk plus da movie max lerde filmler bana bu yaz yeter diye düşünüyorum..

    unuttum bir de bellonadan bir cam tv ünitesi aldım.. hepsi bir hafta içinde aldım.. bir seneden fazla bekledim. birsenedir birikim yaptım sırf bu tesisat için.. . pioneer kuro 5090 alacaktım bütçem ancak buna denk geldi..

    umarım memnun kalırım..

    saygılar




  • Tv tamam iyi işlemciye sahip olabilir ama bunu DT+ üzerinde harcamayın derim...Kendim hem DT+ hem Dsmart HD kullanıyorum.Arada daglar kadar fark var.Şimdi DT+ ı iptal ediyorum.Geçen gün SD show tv de uefa maçını izledim ve bugünde ligtvdeki derbyi dsmart çok öndeydi...
  • Full HD ve büyük ekranda SD yayın kötü olur, diyenler yukarıdaki resimlere iyice baksın.. CRT den farkı yok bence, gayet güzel görüntüler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

    Güzel bir inceleme olmuş. Benim en çok dikkatimi çeken 50inçin büyüklüğü ve plazma sehpanızın güzelliği.

    Tv ünitesini tepe home'dan alabilirsiniz, fiyatı uygun kdv dahil 248 tl...

    Bu arada Elinize sağlık güzel inceleme olmuş, güle güle kullanın.
  • Arkadaşlar bazı fotoğraflar ekleyerek güncelleme yaptım.

    Bu arada evet, TV ünitesi Tepe Home'dan. Çok süper birşey değil ama iş görüyor ve kullanışlı. Ancak neredeyse zor oldu TV'ye, normal büyüklükteki bir 50" TV'ye kesinlikle olmaz. Arada kalan boşluk o kadar az ki, kağıt geçmiyor. Hatta TV ayağı 2 mm daha geniş bile geldi.

    Ses sistemi bende alacağım, halen araştırmadayım. Ancak ben sadece 5.1 ses düzeneğini istiyorum, DVD player kısmını istemiyorum, HTPC'min 7.1 ses çıkışı var zaten, direk ona bağlayacağım, veya TV'nin optik ses çıkışına bağlayacağım. Ancak bu şekilde bir sistem bulamadım.

    Yine de DVDli bir ev sinema sistemi almak zorunda kalırsam Panasonic almak istiyorum, böylelikle Viera Link üstünden bağlanıp, extra kumanda karmaşasını önlemek için. TV kumandası, HTPC kumandası, kablosuz klavye+mouse, zaten her yer dolu, daha fazla ıvır zıvıra gerek yok bence.




  • valla crt tvden hiçbir farkı yok görüntülerin.hd yayın artısı ve büyük ekran keyfi de cabası.güle güle kullanın.darısı başımıza.
  • Tek kelimeyle helal olsun! Çok faydalı çok değerli bir inceleme olmuş. Beyninize emeğinize sağlık.
    Kafamda ki soru işaretleri çözülmüş durumda...
  • acaba oyun oynama fırsatınız oldumu ne bileyim araba yarışı futbol maçı falen lag sorunu varmı yurt dışı sitelerde bundan bahsetmişlerde
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.