Y

Teğmen
13 Mart 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 47 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhabalar
Mevcut internet hattını 100 metre kadar uzaktaki başka bir binaya uzatmam gerekiyor. Kablo olayı mümkün değil. Binalarin birbirini engelsiz gördüğü birer cephesi var.
Hangi cihazı / cihazları önerirsiniz?
Merhabalar.

Geçtiğimiz günlerde com.tr uzantılı alan adlarının ODTÜ'den BTK' ya geçtiğine dair bir şeyler gördüm. Tam. O günlerden itibaren yaşadığımız bir sorun var: com.tr uzantılı mail adreslerimize mail gelmiyor. Mail gönderenler bir süre sonra şu hata mesajını aliyorlar:

DNS Error: 6513375 DNS type 'mx' lookup of ABC.com.tr responded with code SERVFAIL

(ABC.com.tr yi şirketimizin adını gizlemek için yazdım. Mesajın diğer kısımları doğru.)

Şirketimizin Web sitesine girmek isteyince de sayfanın acilmadigini fark ettim. Hata mesajı (yine şirketin ismini saklayarak yazıyorum:

Bu siteye ulaşılamıyorwww.ABC.com.tr ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı.

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

Web sitesinin sanırım sosyal medya sayfalarımızdan görsel çekmekten başka bir işlevi yoktu. Ancak mail adreslerimiz çok önemli. Problemin ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar. Konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim.

Geçtiğimiz günlerde com.tr uzantılı alan adlarının ODTÜ'den BTK' ya geçtiğine dair bir şeyler gördüm. Tam. O günlerden itibaren yaşadığımız bir sorun var: com.tr uzantılı mail adreslerimize mail gelmiyor. Mail gönderenler bir süre sonra şu hata mesajını aliyorlar:

DNS Error: 6513375 DNS type 'mx' lookup of ABC.com.tr responded with code SERVFAIL

(ABC.com.tr yi şirketimizin adını gizlemek için yazdım. Mesajın diğer kısımları doğru.)

Şirketimizin Web sitesine girmek isteyince de sayfanın acilmadigini fark ettim. Hata mesajı (yine şirketin ismini saklayarak yazıyorum:

Bu siteye ulaşılamıyor
www.ABC.com.tr ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı.
DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

Web sitesinin sanırım sosyal medya sayfalarımızdan görsel çekmekten başka bir işlevi yoktu. Ancak mail adreslerimiz çok önemli. Problemin ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar
Tv de scart girişi ve sarı kırmızı beyaz üçlü bağlantı girişi var. Crt tv bu. Hdmi yok doğal olarak. Tivibu kutusunda scart çıkışı yok. Analog a/v output var ama o da tek kablolu bir çıkış. Bu kutu benim tv ye nasıl bağlanır?
Modemimiz Huawei Home Gateway HG255s. Sanırım superonline ın fiber abonelerine verdiği modem. Bunun bir usb girişi var. Oraya printer bağladık ve bütün pclerden erişebiliyoruz. Ben modeme bir de HDD bağlayıp bu HDD üzerinden PCler arasında dosya paylaşımı yapmak istiyorum. 1 TB harici 2,5 inch hdd bağlamayı düşünüyorum. Modemin sadece 1 usb girişi olduğu için ya printeri çıkarmam ya da usb çoğaltıcı takmam gerekiyor. usb çoğaltıcı böyle bir sistem için işe yarar mı?
merhaba arkadaşlar. muhtemelen cevabı çok basit bir soru olacak ama saatlerdir googledan fayda göremedim. çok uzun bir süreci kayıt altına almak istiyorum. bunun için google ın e tablolar dediği excel benzeri programını kullanıyorum. online. şimdi diyelim ki araba yapıyoruz. dış donanımdan başladık: sütunlar şöyle: far, kaput, lastik, direksiyon, koltuk, cam, ayna vs vs böyle 85 tane sütun var. ben aracın dış donanımına ait parçalara ilişkin notlarımı girerken iç donanımdan bir şey görmek istemiyorum. misal lstik, kaput ve far sütunu ile çalışırken koltuk ve direksiyon sütunlarını görmemeliyim. bunu şöyle yaptım: sayfa sayısını çoğalttım ve dış- iç gibi isimler verdim. bu sayfaların her birinde kendine ait olmayan sütunları gizledim. ancak misal CAM gibi hem içerden hem dışardan görünen bir şeyle karşılaşınca kötü oldu. cam sütunu 2 sayfada birden var. birine bir değer girince diğerine de aynısı otomatik girilsin istiyorum. yani DIŞ sayfası AE sütunu 5. satırda OK yazıyorsa İÇ sayfasında G sütununda 5. satırda otomatik olarak OK yazsın.
merhaba arkadaşlar. muhtemelen cevabı çok basit bir soru olacak ama saatlerdir googledan fayda göremedim. çok uzun bir süreci kayıt altına almak istiyorum. bunun için google ın e tablolar dediği excel benzeri programını kullanıyorum. online. şimdi diyelim ki araba yapıyoruz. dış donanımdan başladık: sütunlar şöyle: far, kaput, lastik, direksiyon, koltuk, cam, ayna vs vs böyle 85 tane sütun var. ben aracın dış donanımına ait parçalara ilişkin notlarımı girerken iç donanımdan bir şey görmek istemiyorum. misal lstik, kaput ve far sütunu ile çalışırken koltuk ve direksiyon sütunlarını görmemeliyim. bunu şöyle yaptım: sayfa sayısını çoğalttım ve dış- iç gibi isimler verdim. bu sayfaların her birinde kendine ait olmayan sütunları gizledim. ancak misal CAM gibi hem içerden hem dışardan görünen bir şeyle karşılaşınca kötü oldu. cam sütunu 2 sayfada birden var. birine bir değer girince diğerine de aynısı otomatik girilsin istiyorum. yani DIŞ sayfası AE sütunu 5. satırda OK yazıyorsa İÇ sayfasında G sütununda 5. satırda otomatik olarak OK yazsın gibi. bir de bu aynı sayfayı kopyalayıp sutunları gizleyerek çalışma yerine daha basit bir çözüm varsa anlatun lütfen. tekrar ediyoum: excel değil, google ın online e tablolar programında çalışıyorum. şimdiden teşekküler.
merhabalar
şu an için 15 tb civarında vşideo dosyalarından oluşan bir arşivimiz var. önceliğimiz bu arşivin mümkün olduğu kadar uzun süre sağ salim saklanabilmesi. şu an harici hdd lerde ikişer kopya olarak tutuyoruz. ancak önceki tecrübelerimiz harici hddlerin uzun süre için güvenilir olmadığını söylüyor. depolama ihtiyacımız büyük olduğu için aynı zamanda ekonomik bir alternatif bulmamız lazım. büyk bi bütçemiz yok maalesef.
arşivin her an erişilebilir olması şart değil. harici hdd gibi gerektiğinde manuel olarak kopyalama yaparak yedeklemeyi sürdürebiliriz. yani bu arşivi pc ye bağlayıp videoları işlememiz şart değil. daha ucuz çözümlerle idare edebiliriz. en önemli konu, şu an yaptığımız gibi iki kopya olarak saklamak yerine, tek kopya olarak gözümüz kapalı saklayabileceğimiz bir arşive sahip olabişleceğimiz bir yöntem.
ne önerirsiniz?
merhabalar
şu an için 15 tb civarında vşideo dosyalarından oluşan bir arşivimiz var. önceliğimiz bu arşivin mümkün olduğu kadar uzun süre sağ salim saklanabilmesi. şu an harici hdd lerde ikişer kopya olarak tutuyoruz. ancak önceki tecrübelerimiz harici hddlerin uzun süre için güvenilir olmadığını söylüyor. depolama ihtiyacımız büyük olduğu için aynı zamanda ekonomik bir alternatif bulmamız lazım. büyk bi bütçemiz yok maalesef.
arşivin her an erişilebilir olması şart değil. harici hdd gibi gerektiğinde manuel olarak kopyalama yaparak yedeklemeyi sürdürebiliriz. yani bu arşivi pc ye bağlayıp videoları işlememiz şart değil. daha ucuz çözümlerle idare edebiliriz. en önemli konu, şu an yaptığımız gibi iki kopya olarak saklamak yerine, tek kopya olarak gözümüz kapalı saklayabileceğimiz bir arşive sahip olabişleceğimiz bir yöntem.
ne önerirsiniz?
merhabalar,
ihtiyar bir yakınım için 3 tekerli, elektrikli bisiklet bakıyorum. daha önce galiba yuki idi markası, ç,n malı bir şey aldı, kısa sürede arıza yaptı, servis/ satıcı ile mahkemelik oldu vs 2 sene sonra binemeden çöpe attı. benzer bir şey yaşamak istemiyoruz ama bütçe de kısıtlı. max 1500 e bir insan ve yanında bazen alışveriş poşetlerini taşyabilecek, ehliyet gerektirmeyen, 3 tekerli, dayanaklı bir şey bulabilir miyiz?
Hakkında
Forum İmzası:
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 261
İkinci El Bölümü Mesajları: 12
Konularının görüntülenme sayısı: 8.342 (Bu ay: 211)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.