|
Baymak baxi luna avant 3 20.000 lik yoğuşmalı kombi kullanıyorum. (Tam yoğuşmalı mı veya yoğuşma derecesini bilmiyorum) on-off tabir edilen oda termotatı mevcut. (General marka 0.5 derece çalışma aralığı olanlardan) 7 adet petek ve 1 havlupan var evde. Ev 135 metrekare net. 2 petek 70'lik geri kalanları 1.20 ve 1.40 cm. Yani radyatörler büyük sayılır. Kombi ateşleme yaptığında +5 derece kadar çıkıyor ki normal bir durum. Fakat bana göre normla olmayan, ateşleme olmadığı zaman aradaki sıcaklık farkı 20-25 derece kadar oynuyor. Örnek olarak, ben kombiyi 70 derece kazansıcaklığına ayarladığımda 75'e kadar geliyor bir müddet çalışıyor ve rolantiye geçiyor buraya kadar herşey normal. Ama rölanti sırasında 70 derece olan kazan sıcaklığı 46-47 dereceye düşüyor ve bu durumda doğal olarak radyatörlere yansıyor ve evi soğutuyor. 65'e ayarladığımda 35'e düşüyor, 60'ayarladığımda 29'a geliyor böyle gidiyor. Özetle; aradaki fark ayarlanan dereceye göre 25 dereceye kadar çıkıyor ve bu durum neden kaynaklanabilir? OT'yi iptal edersem bir faydası olur mu?( Bu arada termostat genelde 21.5-22.5 ayarlı) yoksa sirkülasyon pompası mı yetmiyor? Not: Pompanın kademesi yok yada ben bulamadım. Ayrıca gidiş ve dönüş filtrelerini düzenli olarak temizlerim, havasını alırım. Dış mantolama var fakat tavanda ki yalıtımı bilemiyorum. Olsa da iyi bir yalıtım olduğunu sanmam. Klasik mütahhit evi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plazma_08 -- 27 Ocak 2021; 16:11:2 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt