Şimdi Ara

Ev Tadilat Masrafları? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
17
Favori
153.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: |cash|

    Merhaba arkadaşlar. Yeni ev aldım (ev yeni değil evi yeni aldım (: ), içerisinde yapılması gerekn tadilatlar var. Bu işi yapan veya yakınlarda yaptıran arkadaşlar cevap yazabilir mi?
    Yapılacak işlemler:
    1. Kapılar amerikan kapı ile değişecek.
    2. Duvarlar saten alçı çekilip saten boya ile boyanacak.
    3. Bir adet odaya pimapen takılacak. (Balkonlu oda)
    4. Laminat parke döşenecek.
    5. Mutfak, banyo, tuvalet fayansları değişecek. ( Fayans var ama kırılıp yeniden takılması gerekli)

    Bilgisi olan arkadaşlar birim fiyat verebilir mi?

    1. Kapı başı işçilik dahil 300tl

    2. m2'ye göre değişmekle beraber 2000-3000 arasında değişir. Saten boyadan ziyade plastik boya öneririm. Malzeme para tutmaz zaten

    3. Tahmini 600-750 tl (Mutlaka camı ısıcam sinerji taktırın)

    4. m2si en ucuz malzeme dahil 20 tl ye döşetirsiniz. Orta halli birşey 25e mal olur.

    5. kolay kolay kırma işine sermaikçi girmez. zaten seramik kırılcak illaki mutlaka tesisatı değişin. Kırım olmadan seramik işçiliğine 15-16 liraya falan yaptırabilirsiniz. Malzemesi (kalekim ders dolgu falan) asgari m2 si 13 liradan başlar eli yüzü düzgün bişeyi 17-18e mal edersiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: twesty

    Merhaba, Ankara'da şu an içi boş olan 100 m2 evimize anahtar teslim tadilat yapmak istiyoruz. Herşeyin ucuzuna kaçmadan bir seferinde hepsini yapalım tam olsun ama kandırılmayalım istiyoruz. Zaman olarak da gerekirse bir ay gibi bir zaman ayırdık hem kendimize hem de tadilatı yapacak kişiye, ama daha erken biterse de seviniriz.

    Daire 5 katlı binanın 5. katında merkezi sistemle ısınıyor. Görüştüğümüz bir usta aşağıdaki fiyatları çıkardı bize. Eryaman civarında eryaman.biz sayfası üzerinden epey referans veren olmuş kendisine ama öyle kurumsal bi yer değil, yerel bir firma. Bazı fiyatlar normal gibi ama bazısı biraz pahalı geldi. Özellikle malzemelere montaj-işçilik gibi rakamlar ekleyince bazı rakamlar şişirilmiş gibi. Kendisi aslında boyacıymış. Kullandığı bazı malzemeleri gösterdi, mutfak dolapları, tezgah kaliteli görünüyor. Toplamda 30bin civarı tutuyor ama güvenip evi teslim edebileceğimizden emin değiliz.

    Yapılması gereken işlerle ilgili gözümüzden kaçan ufak tefek eksikler veya evin içinde oturdukça ilave etmek isteyeceğimiz zorunlu şeyler daha olabilir.

    Bir de elektrik tesisatı kalem kalem biraz pahalı geldi. Mutfak tesisatını da bunlardan ayırarak ayrıca fiyatlandırmış. Sizce aşağıda yazanlardan hangi kalemler pahalı, hangileri normal, olması gereken ortalama fiyatlar aşağıdaki işler için ne olmalıdır? Çoğu için metrekareleri ve ölçülerini hatta birim fiyatlarını da yazdım.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ankara'da keşif için evi görmek isteyen olursa da bana ulaşabilirsiniz.

    Cam balkon (6 m2) 150x6 = 900
    Salondan balkona açılan PVC Pimapen Kapı = 900
    Kornişler (22m) 5x22 =110
    PVC doğrama ile mutfak balkonu kapama = 1550
    Banyo Klozet Takımı (askılı) = 420
    Banyo Hilton Dolap (85 cm) = 920
    Bataryalar (mutfak, banyo(2), tuvalet) 90x4 = 360
    Duş kabini (yerden) = 500
    Krom süzgeç (65 cm) = 200
    Banyo fayansların sökülüp atılması = 700
    Banyoya Kalebodur (6 m2), Fayans (25 m2) 48x31 = 1488
    Elektrik tesisatı: Sigorta kutusu, kaçak akım, sigortalar = 400
    Elektrik tesisatı: Prizler ve anahtarlar = 620
    Elektrik tesisatı: Priz ve Tv Hat Çekilmesi = 550
    Mevcut kapıların sökülmesi = 250
    Amerikan panel kapı (7 adet) 350x7 = 2450
    Kapı yerine kemer yapılması = 200
    Hermetik şofben = 750
    Mutfak doğalgaz tesisatı = 350
    Mutfak proje+montaj+elektrik+sıcaksoğuksu = 200+200+50+350 = 800
    Mutfak dolapları (9 m2) = 350x9 = 3150
    Mermerit tezgah (3,7 m2) = 160x3,7 = 592
    Petek yer değişimi = 100
    Balkon duvarlarının yıkılması = 500
    Aspiratör = 120
    Su tesisatı = (Pis su, temiz su, montaj) = 1700
    Duvar kağıtlarının sökülmesi = 500
    Tavan ve duvarlara, balkon duvarlarına alçı çekilmesi+boya = 3700
    Kartonpiyer (165 m) = 5 x 165 = 825
    Kalebodur (2 m2), Fayans (16 m2) = 48x18 = 864
    Alaturka tuvalet taşı = 60
    Tuvalet Hilton Dolap (55 cm) = 650x1 = 650
    Tuvalet Gömme rezervuar = 250
    Laminant parke döşenmesi (96m2) = 23x96 = 2208
    Arka Balkon Kalebodur (4 m2) = 48x4 = 192


    biz eskişehir firmasıyız... geçenlerde ankaradaydım... ankara piyasasının biraz buradan pahalı olduğunu gördüm... ancak sizin verdiğiniz listede öyle çok aman aman bi şişirme fark edemedim... yıkım-söküm-montaj kalemlerini biraz abartmış sadece ama şu detayı hatırlatayım.. anahtar teslim iş yapanlar ya malzeme satan ama usta çalıştıran firmalardır, yada iişi kendi yapan ama malzemeyi tedarik eden firmadır... işi kendi yapanlar, fiyatı makul tutmak için kendi emeği olan işlerde ucuz yazar ama işi başkasına yaptıracağı işlerde risk almamak için kendini kurtaracak rakamları yazar... adamın fiyatlarında bi tek su tesisatı fiyatı gözüme battı.. o rakam sırf işçilikse pahalı ama malzeme dahil rakamsa GAYET normal.. sz o ustanın sizin işinizde bizzat çalışıp çalışmayacağına bakın... işin başından sonuna kadar çalışacaksa, ona güvenebilirsiniz. parayı ise parça parça verin.. işi göre göre...
    malzeme parasını zaten peşin vermek durumundasınız ama kalan kısmını 3 e bölün. mesela yıkım-hammaliyeler-su tesisatı- banyo sıvanması- ve alçı sıvanın 1.katı bitince ilk prça parayı verin. fayanslar döşensin, alçının son katı vurulsun yani işin %80e yakını bitsin 2. ödemeyi yapın. kalan tüm işler temizlenip bitince de son parçayı ödeyin. bu yolla ne usta mağdur kalır ne de siz paranızı kaptırma endişesi yaşarsınız... biz burada bize peşin para vermeye kalkan müşterimizle bile bu şekilde çalışıyoruz... onlar memnun biz memnun..

    adamın fiyatları normal... bana pahalı gelmedi.. zaten bırakın 3-5lira başka işlerden kazansın ki işinizi takip etsin.. 3ü 5i ararsanız işi kendine angarya olarak görür... yine adam şeffafmış ki kalem kalem yazmış.. bu onun dürüst olduğunu gösterir bence... yinede adamdan aldığınız elektriğe göre hareket edin...




  • Merhaba. Kadıköy'de yaklaşık 25 yıllık bir binada ev aldık. evde baştan sona tadilat yapmak istiyoruz. kalem kalem dökümünü yapacağım konularda fiyat için yardımcı olursanız sevinirim.

    MUTFAK
    fayanslar kırılıp 6 metre dolap yapılacak karşılıklı 3er metre olacak şekilde düşünüyoruz. Country tarzı istiyoruz. orta kalite istiyoruz.ne kötü olsun nede aşırı lüx. balkon duvarı yıkılıp balkon içeri alınacak ve ahşep rengi pencere takılacak. mutfağın eni 2,17 m boyu balkon içeri alınmış hali ile 5m. yerlerin de seramiği değişmeli. camın perde asılan yerine kartonpiyer yapılabilir.tezgah kullanışlı orta kalite birşey olmalı.ayrıca mutfağa giriş kapısı sol yana doğru şuan.ama biz onu duvarı ortalayacak şekilde kaydırıp sürgülü yapmak istiyoruz.

    BANYO
    Fayanslar kırılacak. Marmara mermeri döşenecek.banyo dolabı,lavabosu,asma klozeti,duşakabini takılacak. küvet istemiyoruz.banyo yapılan yer hafif bir çıkıntı ile ayrılabilir banyodan.kurna ve mermer lavabo düşünüyoruz ayrıca.

    bir odanın eni yaklaşık 2 metre. bu 2 metre olan duvarda balkon odaya eklenecek ve boydan pencere yapılacak fransız balkon gibi. ahşap rengi.

    ev net 120 metrekare. tamamen boyanacak. banyo haricinde 5 oda kapısı,1 salon kapısı takılmalı.kapılar orta kalite olsun istiyoruz.ayrıca olabilecek en güvenli dış kapıyı istiyoruz.
    küçük wc olan yerdeki wc ve lavabo sökülecek, ardiye şekline getirilecek.oraya dolap yapılacak.yaklaşık 2 metrekare bir alan.
    gömme küçük dolap kapakları değişecek.içine raf yapılacak.
    70 metrekare bir alan sistre yapılacak.
    banyoda kullanılacak mermer ve kurna hariç (o malzemeyi biz sağlayabiliriz.) evin su tesisatı ve elektirik tesisatı da değişirse, sizce bu kalemler bana kaça mal olur? önerileriniz nelerdir?




  • LA ARKADAŞ, KARAR VERDİM ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEM VE SATIŞ PAZARLAMA OKUYACAM.....

    BENİM 5000TL YE YAPIP, EKMEK YEDİĞİM Bİ İŞE, VİTRANIN MİMARI 15000TL FİYAT VERDİ... MÜŞTERİ BENİMLE TEKRAR İRTİBATA GEÇTİ, YAPILACAK İŞİ KALEM KALEM İZAH ETTİM... ADAM İKNA OLDU... EVET USTAM SENİN BANA ÇOK İYİ BİR İŞ ÇIKARACAĞINA EMİNİM... VİTRAYA GİDİP İŞİ İPTAL EDECEKTİ... NOLDU ANLAMADIM AMA İŞİ ŞU ANDA VİTRA YAPIYOR ... :d VE ADAM YA BİLMİYORUM, VERDİM İŞİ İŞTE DİYEBİLDİ ANCAK :DDDDD

    ŞAKA GİBİ... YOK YOK, BU İŞİ CİDDİ CİDDİ DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM ARTIK:DDD
  • Arkadaşlar İstanbul'da 120 m2 bir evin baştan aşağı herşeyinin yenilenmesinin maliyeti ne olabilir? Sadece 4 duvar kalacak. Boya-badana, kapılar, pencereler, banyo, mutfak, parkeler, ıslak zemin, çelik kapı, tesisat vs... Her şey ama her şey değişecek. Ama alelade bir şekilde minimum standartlarda olsun istemiyorum. İçinde oturacağım ve ev hakikaten kaliteli görünsün. Maksimuma da çıkamam tabi :) Emlakçı dekorasyon işleri de yapıyormuş ve 18.600TL gibi bi maliyet çıkardı. İnanamadım tabi.
    Mesela parkeciye bir fiyat sordum; Parkeler 6, 8 veya 10 mm olur dedi ve kaliteli, güzel 8 mm bir laminant parke gösterdi. Metrekare fiyatı 33 TL dedi. Pazarlık payı da var. Emlakçı parke maliyetini 1.000TL hesaplarken parkeci 2.000-2.400TL hesapladı. Emlakçının aklımda tutabildiğim hesapları şöyle;
    Mutfak (10m2): 3.000TL
    Banyo (6m2): 3.000TL
    Pencereler: 3.000TL
    Evin tadilat masraflarına göre ev pazarlığı yapacağım. Fikri ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.




  • Bende mutfak yaptıracağım, konuyu takip etmek istiyorum.
  • Honour81 H kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar herkese selamlar.İzmir narlıdere de içi tamamen boş 130 m2 bir daire aldım ve içini baştan kendim yapıyorum.Herkese fikir versin diye burdan fiyatları yazıyorum kolaylıklar dilerim.

    Fayans:Yaklaşık 115 m2 fayans çıktı.Balkonlar,2 banyo ve duvarları,mutfak,hol.Herkes ustanın çok önemli olduğunu söyledi.İyi bir usta buldum 2000 tl peşin aldı.Fayanslar seramiksan dan iyi kalite 2500 tl 9 taksit aldım.

    Mutfak dolapları:herşeyiyle 5500 tl tuttu.2000 tl peşin gerisi ayda 500.

    2 banyoya lavabolar ve dolapları:1500 tl 500 taksitle.

    Kapılar:tanesi 330 tl 7 tane 2300.500 taksit.Sakın koçtaş vs yerlerden ucuz almayın 2 seneye tekrar değiştirirsiniz.

    Doğalgaz:8 m petek,bosh en iyi seri yoğuşmalı kombi,toplam 5500 tl 9 taksit.

    Parke:50 m2 civarı 2000 tl tanıdıktan taksitli.

    Elektrik:Ben dışarda kablo kalmasın istedim baya bi tadilat gerekti 1500 tl peşin.

    Tesisat:çok iş yok bitek kombi için balkona tesisat çekilecek.Ve armatürler takılacak.600 tl peşin.

    Geri kalan armatürler klozetler v.s. 2000 tl tutar.

    Toplam 22 000 tl civarı gidecek 7000 tl gibi peşin gerisi taksitle.

    Hepsini birden yaptıralım dedik 30000 istediler böyle hem en kaliteli malzemeler oldu hem daha ucuza geldi.Herhalde 1 aya biter usta maceralarını burdan paylaşırım :) @Honour81 .İyi günler.




  • Arkadaşlar tadilat bitti.Pazartesi taşındık.Dediğim rakamın baya üzerine çıktım ıvır zıvır lara çok para gitti yok duşa kabini yok dolap kulpları falan filan 30 000 tl gitti fakat baya güzel oldu.Taşınırken bi aksilik oldu taşıma asansörü yan yattı baya bi eşya zarar gördü.Sakın şenkaya taşımcılığı kullanmayın nerdeyse bide dayak yicektik hem suçlu hem güçlüler.Onun dışında herşey yolunda gitti 20 günde tüm evi hallettik sizede kolaylıklar diliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sethplate166116

    Arkadaşlar tadilat bitti.Pazartesi taşındık.Dediğim rakamın baya üzerine çıktım ıvır zıvır lara çok para gitti yok duşa kabini yok dolap kulpları falan filan 30 000 tl gitti fakat baya güzel oldu.Taşınırken bi aksilik oldu taşıma asansörü yan yattı baya bi eşya zarar gördü.Sakın şenkaya taşımcılığı kullanmayın nerdeyse bide dayak yicektik hem suçlu hem güçlüler.Onun dışında herşey yolunda gitti 20 günde tüm evi hallettik sizede kolaylıklar diliyorum.

    Hayırlı olsun. Güle güle oturun..
  • SANATKAR YAPI S kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız. Geçen hafta bizde perdeciye girdik perde fiyatlarını öğrenmek için . En son perde takıldı ve parasını ödedim ,o kısmı hatırlıyorum sadece. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: center_mimarlik

    Diğer bir uygulamamızda şu bunu siz dahil herkes yapabilir çok iyi tepkiler alıyoruz. İş ayırmadan büyük küçuk temizlikçi giriyor ve detaylı temizlik yapıp eve koku sıkıyorlar bitiminde. 100 yada 150 liraya mal oluyor ben yansıtmıyorum müşterilere hatta baştan bahsetmiyorum bile sonunda küçük süpriz oluyor. Bence deneyin farkınız olmalıki sokakta tadilat yapanlardan farkınız olsun. Birde evlere küçük bir hediye bırakmanızı öneriyorum vazo tablo vb.

    işte budur yani!
    türkiye'de en büyük firmadan tutunda en küçük esnafa kadar en büyük sorun işte şu küçük detaylara önem verilmemesidir.
    belki şunları yapmayınca 3 kuruşunuz cebinizde kalır ama müşterinizi size karşı herhangi bir şekilde bağlayamamış, farklılaşamamış oluyorsunuz.




  • Herkese selamlar,
    Ankarada Kalorifer tesisati doseyecek tesisatci onerisi olan varmi arkadaslar, biraz kafasi calissin elinden is gelsin yeter zaten basinda durup yari isi ben yapacam :)
  • arkadaşlar gomme rezervuar alıcam, montajı kaç liraya yapılır bilen varmı
  • varslan kullanıcısına yanıt
    Gömme rezervuar sonradan monte edilebiliyor mu?
    Sonuçta duvarın içine rezervuar hacmi kadar bir oyuk açılması gerekiyor, ben sadece yeni yapılan binalarda mümkün diye biliyordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Honour81

    Gömme rezervuar sonradan monte edilebiliyor mu?
    Sonuçta duvarın içine rezervuar hacmi kadar bir oyuk açılması gerekiyor, ben sadece yeni yapılan binalarda mümkün diye biliyordum.

    banyo tadilatına giricem tüm fayansları değiştiricem klozeti de, gömme rezervuar yapmayı düşünüyorum..
  • konya'da 100 m2 son kat evin tüm iç duvarlarının ve tavanının ısı yalıtımı için köpük düşünüyorum. yapan yaptıran var mı?
    ayrıca pvc pencere ve kapı da düşünüyorum.
    ev kuzey cephe olduğu için kışa hazırlık babında.
  • livingston kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    ben de tadilat yaptırıyorm da usta şu malzemeleri istedi şimdilik.. inşaat sarf malzemelerinden anlayan varsa fiyat konusunda ortalama birşey söyleyebilir mi?
    usta bir dükkandan uygun fiyat almış kendi alışveriş yaptığı dükkanmış : nakliyat ve eve çıkarılması (4 kat) için toplam 1400 TL.. Ev ankara batıkentte bu arada.. çok ucuz olmasını beklemiyorum bu fiyatın da kazık değilse yeter
    30 sıva alçısı
    10 saten alçı
    60 köşebent
    10 kilo fayans geçiş astarı
    2 plastik rulosu
    3 alçıpan
    4 tavan u profili
    yarım kilo alçıpan vdası
    50 adet 8'lik vida dübel pul
    1 derz bandı
    35 kalekim (knauf marka)
    12 alüminyum köşebent (fayanslar için)
    2 torba fayans derz artısı (plastik +)
    35 torba kum
    5 torba çimento
    alçı filesi

    fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herderd

    Merhaba,
    ben de tadilat yaptırıyorm da usta şu malzemeleri istedi şimdilik.. inşaat sarf malzemelerinden anlayan varsa fiyat konusunda ortalama birşey söyleyebilir mi?
    usta bir dükkandan uygun fiyat almış kendi alışveriş yaptığı dükkanmış : nakliyat ve eve çıkarılması (4 kat) için toplam 1400 TL.. Ev ankara batıkentte bu arada.. çok ucuz olmasını beklemiyorum bu fiyatın da kazık değilse yeter
    30 sıva alçısı
    10 saten alçı
    60 köşebent
    10 kilo fayans geçiş astarı
    2 plastik rulosu
    3 alçıpan
    4 tavan u profili
    yarım kilo alçıpan vdası
    50 adet 8'lik vida dübel pul
    1 derz bandı
    35 kalekim (knauf marka)
    12 alüminyum köşebent (fayanslar için)
    2 torba fayans derz artısı (plastik +)
    35 torba kum
    5 torba çimento
    alçı filesi

    fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim..

    Benim hesabımla 900-1000 tl arası tutmakta bütün sayılanlar (İstanbul piyasasına göre)
    nakliye ve hammaliyesini de koyduğunuz zaman 1200-1300 civarına gelecektir ki ankarayla istanbul arası 100-200 tl fark aranmaz bence.

    Birde nacizane önerimi kabul ederseniz dönüşüm astarıyla fayans üzerine yapıştıracağınıza bütçeniz uygunsa kesinlikle fayansları söktürüp yeniden döşetin.




  • livingston kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler.. evet aynen öyle malzeme fiyatı 1100 TL nakliye 100 hammaliye de 200 koymuş o biraz fazla gibi ama baya bi malzeme var çıkaran çocukların halini görünce o da fazla gelmedi.. o sıcakta bi de.. neyse.. ya ben de öyle istiyordum zaten ve ustayla fayanslar sökülecek diye anlaştım.. o da abi biz gireriz hiltiyle indirebildiğimiz kadarını indirirz kalanlara da astar çekeriz dedi.. işe girişince ortaya çıktıki bi önceki fayanslar yapıştırıcıyla yapılmamış direk harç üzerine yapmışlar.. özellikle mutfaktaki sıvayı çok sağlam yapmışlar bunları sökmeye kalkarsak tuğlayla beraber duvar gelio dedi usta.. başka birisiyle de konuştum o da hak verdi ustaya.. ya da tüm duvar iner tekrar harç çekilmesi gerekir dedi.. yoksa ev de biraz dar zaten bu şekilde daha da daralmasını istemiyorum bikaç santim bile olsa ama.. ne var yav en kötü vurursun keserle indirirsin fayansları diyodum ama.. herkes aynı şekilde söyleyince.. çok teknik bilgim de olmadığı için birşey diyemedim.. sizce bu durumda yine de indirilebilir mi fayanslar?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: herderd

    çok teşekkürler.. evet aynen öyle malzeme fiyatı 1100 TL nakliye 100 hammaliye de 200 koymuş o biraz fazla gibi ama baya bi malzeme var çıkaran çocukların halini görünce o da fazla gelmedi.. o sıcakta bi de.. neyse.. ya ben de öyle istiyordum zaten ve ustayla fayanslar sökülecek diye anlaştım.. o da abi biz gireriz hiltiyle indirebildiğimiz kadarını indirirz kalanlara da astar çekeriz dedi.. işe girişince ortaya çıktıki bi önceki fayanslar yapıştırıcıyla yapılmamış direk harç üzerine yapmışlar.. özellikle mutfaktaki sıvayı çok sağlam yapmışlar bunları sökmeye kalkarsak tuğlayla beraber duvar gelio dedi usta.. başka birisiyle de konuştum o da hak verdi ustaya.. ya da tüm duvar iner tekrar harç çekilmesi gerekir dedi.. yoksa ev de biraz dar zaten bu şekilde daha da daralmasını istemiyorum bikaç santim bile olsa ama.. ne var yav en kötü vurursun keserle indirirsin fayansları diyodum ama.. herkes aynı şekilde söyleyince.. çok teknik bilgim de olmadığı için birşey diyemedim.. sizce bu durumda yine de indirilebilir mi fayanslar?

    kesinlikle indirtmeniz gerek.
    Zaten teknik olarak harç değil kalekim kullanılmış olsada sökerken sıvada bazı kısımlarda gelir ve üzerine sıva yapılmadan döşeme yapılamaz.
    Yüzlerce uygulama yaptık fayans sökerken yıkılan bir duvarla karşılaşmadık. en fazla hilti arka tarafa delip geçer ki ev zaten tadilatta boyacı sıvayıp boyar ve biter.
    harçla birlikte duvarı kazıyabildikleri kadar kazısınlar üzerine yeniden ince bir sıva yapıp üzerinede fayansların yapılması en sağlıklı olan yoldur.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.