Şimdi Ara

Ev Tadilat Masrafları? (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
17
Favori
153.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa yakasında Maslak ayazağa'daki evimin ilk aklıma gelenler mutfak, banyo ve koridor fayanslarının yenileme ve mutfak banyo dolapları bir de 130 m2 evin komple boya işim var.Ancak bu tip işlerde mimarla çalışmanın uçuk rakamlara ulaşılmasına neden olduğunu duyuyoruz.Ben işimi temmuz başında yaptırmak istiyorum.İlgilenen forum üyesi tek elden ekibiyle iş yapan üyemiz varsa bir gelin keşif yapın, sitemiz 12-13 senelik bir site ve yaklaşık 150 daire var.İnsanlar yavaş yavaş evlerini yenilemeye başladı.Anlaşırsak ve memnun kalırsam eminim bu siteden daha pek çok iş çıkacaktır...
    Düzgün çalışan ve fiyatta uçmayan iç mimar veya şirket olarak çalışan üyelerimizden pm bekliyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cruel.turk

    quote:

    Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

    quote:

    Orijinalden alıntı: cruel.turk

    quote:

    Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

    quote:

    Orijinalden alıntı: cruel.turk

    Arkadaşlar merhabalar ben Ankara'dan yazıyorum. Benimde sizlere sormak istediğim birkaç soru var.Habire ustaları getirip duruyoruz ama fiyatlar tutmuyo birbirini. Ev bize ait 100 metrekare civarı.Yapılacak işler.
    1. Salon 28 metrekare sıvalı fakat alçı tamirat işleri var. 3 oda da toplam 42 metrekare civarı geliyo buralarda sıva yok.
    Şimdi her yere kartonpiyer yapılacak + her yere sıva çekilecek ( salon sadece tamirat ve tavanlara sıva yapılmayacak ) + kapılar boyanacak ( yağlı boya ) + ev boyanacak. Malzeme dahil su bazlı boya 3000 TL fiyat verildi.Sizce bu makul bir fiyat mıdır? Tek kartonpiyer 720 TL sıva yaptırılmazsa 2000 TL tutuyor.
    2. Banyoda @SANATKAR YAPI ' nın koyduğu resimdeki gibi bir küvet var bu kaldırılacak.Onun dışında bir işlem yaptırmak istemiyorum ama orası kırılınca altı fayanssızdır muhtemelen ve kapatmakta mümkün olmayacak ne şekilde bi çözüm önerirsiniz. ( Fazla masraf yapmak istemiyorum düğün yaptığımdan yetişemiyorum artık :) )
    3. 3.15 m uzunluğunda tezgah uzunluğumuz var ve karşısına da ankastre buzdolabı fırın mikrodalga dolabı yapılıcak. Toplam 8.5 m felan tutuyo dolapçıların hesaplamasıyla.Buraya verdikleri fiyatta 2600 tl (aksesuarlar hariç ayrıca onlara da ücret veriliyomuş )
    Şimdi burda da balon kapaklara 300 tl deniyor ondan sonra çıkan bi malzeme de 350 tl imiş ama kararsız kaldım aksesuarlar ve fayans arası cam seramikte işin içine girince fiyat alıp başını gidicek sanırım.

    Sorularımın içinde cevapları da var gibi ama sormak istediğim bu fiyatlar normalmidir ortalama uygun olarak daha da alta çekilebilir mi fikirlerinizi sormak istedim. En garibime giden kartonpiyerler köpükten 720 tl tutması

    ben size eskişehir rakamları üzerinden fikir sahibi edeyim... banyo ana branşımız, sen sadece küveti kaldıracaksan eğer, onun hem tabanı hemde küvetin duvarında fayans falan yoktur. duvardaki fayansın aynısından bulabilirsen, çıkan küvetin yerine orjinaliymiş gibi fayans uygulaması yapılabilr. ama aynı fayans yoksa, ya yamalıklı bi banyo duvarın olacak, yada taban duvar komple fayanslayacaksın. komple fayanslarsan vitrifiye sökme takma ve fayans işçilik 600tl civarı çıkar. ama aynı fayansı bulursan 150*200 tlye işi yaptırırsın. kartonpyere gelince, stropiyer uygulayacaksa, pahalı demiş... 100metrekare bi evde 100metre stropiyer çıkar çıkmaz. metresi malzeme ve işçilik dahil 5tlden başlar. senin oraya ya süper kalite malzeme gelecek, yada, sıvaya ucuz fiyat demiş zaten,o açığı ordan kapatacak... sıva-boya malzeme dahilse süper fiyat zaten... gerçi duvarları görmemişim, ne derece sıva gerek,bilmiyorum ama tamamen bi sıvadan bahsediyorsak, 3000tl sıva boya malzemeli fiyat harika rakam...

    Öncelikle ilgilenip cevap verdiğin için teşekkür ederim.
    Salon sıvalı durumda ama inşaat zamanı sanırsam ( alt katlarda da aynısı olmuş dışarıdan belli oluyo ) kapının yeri değiştirilmiş daha sonra bina oturma yapınca çatlama yapmış hem salonda hem arka taraf balkon kısmında. Buraları sıva yapıcak.Bunun dışında kalan 3 oda ve arayı sıva yapıcak.Duvarlarda hiç sıva yok. Bi de eski kiracı sağolsun bekar evde bile oturmamış salon felan kapkara baya bi boya işi var sanırım. 5 10 boyacıdan fiyat aldım hepsi anlaşmış gibi 2.5 milyar dedi. Bu işi verdiğim boyacı tanıdık olduğundan işini bildiğimizden artık bunda karar kıldık. 500 lira için o riske girmeye değmez sanırım.
    Banyoya 600 TL fiyat verildi ( 2m2 duvar 2m2 taban ) sadece yama için bir de mutfak arası cam seramik yapıştırmaya ( 3.15 m) tabandaki fayans eski tip kiremit boyutunda küçük baya onun aynısından bulmam çok zor.Ama zaten küvet çıkacak onun yerine duşakabin gelicek. Dışarıdan o yama gözükmücek.
    İşin içine tamirat girince m2 hesabı gidiyo sanırsam baştan yaptırsam daha ucuza gelicek 600 tl diyen en insaflı fiyat veren :)
    Keşke Ankara'da olsanız sizinlede bir görüşmek isterdim. Masraf yapmak istemedikçe çeşit çeşit masraf çıkıyo :D

    duvarlarda sıva olmayan yerler varsa, zaten 3000 diyen çok makul fiyat vermiş.. bide malzeme dahil... senin evin boya malzemesi ortalama 200*250tl..sıva malzemesi 250-300tl arası... nakliye hammaliye kime ait bilmem, geri kalıyor 2500, 100metre stropiyer malzeme dahil 500tl desen kalır 2000tl, eger tavanlar sıvanmayacaksa bu fiyat gayet normal abicim.. sen o ucuz fiyat diyene zaten verme o işi... rezil olursun paranla.. buranın piyasasına bakarsak ben o ucuz diyene zaten işi vermezdim... bu tip adamlar işi senden alana kadar ağzından bal damlar, işi aldıktan sonra yaptığı işi hele eleştirmeye kalk, adamı ayakkabılarıyla beraber yer bunlar... banyoya gelince, sadece küveti yapacak olan usta verdiği fiyata küvetin kırımı ve tesisat ayarı şapı dahilse, 600tl normal fiyattır işin hakkıdır. ama bu işçilik fiyatı... çıkan moloz dahilmi değilmi bilmem, o artık aranızdaki anlaşmaya bakar. zaten bizim bu işlerin ana vatanı ankara... biz zamanında yanlış yere gelmişiz... burdaki işleri büyütmeye karar verdiğimiz zaman benim niyetim ankarada şube şeklide devam etmek zaten.. kısmet..bakalım..

    eviniz şimdiden hayırlı olsun hemşerim.. bu gibi işler bir kerelik işlerdir...ustanızın samimiyetinden eminseniz.. ufağı tefeği aramayın... inşaat sektöründe yapılan her tasarruf ileride aynı işi bi daha yaptırmak zorunda bırakır... maalesef bu sektörde, vicdan sahibi usta yok denecek kadar az.. o yüzden allah vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın..

    Her yerde pazarlık yaparım ama bu konuya gelince yapmıyorum. Çünkü fiyat düşürünce biyerden gene o parayı çıkaracağına adım gibi eminim :) boyadan yana inş bi sıkıntı yaşamazsam helali hoş olsun. Herşey onlara ait nakliye vs + bide camlarımız ahşap onlarıda boyayıp cila çekicek mutfak kapısı biraz oynama yapmış onuda düzelticek düzeltebilirse. Fayans olayını da bi tanıdık vasıtasıyla 400 tl ye (sadece işçilik) halledicem.Hem banyo yamasını hemde mutfak tezgah arasını yapıcak malzemeler herşey bana ait. Moloz bana ait o da 100 200 tutar heralde belediye gelip götürüyo evin önünden belli bi ücret karşılığı daha öğrenemedim onu.
    Şimdide aklıma parke takıldı :D sistre+süpürgeliğe 950 tl istiyolar balık sırtı parke var 3 oda 1 salonda. o parayı verene kadar mutfak ara dahil heryeri laminantla kaplatsam 1.500 tl felan civarı geliyo ama sağlıklı olurmu ona karar veremedim biri iyi olur diyo öbürü kötü :D bunların dışında pek bişey kalmadı sanırım evle ilgili
    Valla Ankara'ya beklerim şuan adamlar iş üstüne iş alıyolar bir ustadan randevu almadan iş yaptıramıyosun defterime bakmam lazım diyolar :))

    burada parke silimi metrekarede 15 ile 17 tl arası oynar... ama parke silimi cilalama, dolgulama, zımparalama gibi aşamalardan geçtiği için zaman alan bi iş... laminat daha pratik... ama bana sorarsan, eğer parkelerin çok fena bi durumu yoksa, hiçbi laminat parkenin yerini tutamaz... bu benim şahsi kanaatim... fayansçı da boyacıda gayet uygun rakam vermiş.. bu sektörde ustanı seçerken ya çok iyi tanıdığın olacak yada tavsiye edilmiş olacak... onunla bile anlaşırken işin adını baştan koyacan... çok titizsen adama ona göre vurgu yapa yapa konuşacan... yoksa paranla rezil olmak neymiş öğretiyorlar adama..

    şükür bizde burada randevulu çalışıyoruz ama burada ankaranın potansiyeli yok... ucuz işçiliğe (haklı olarak) rağbet çok, ama bu kötü niyetlilerin ekmeğine yağ sürerken, bizin piyasamızı olumsuz etkiliyo... ankarayı yakın zamanda olmasa bile, aklımın bi köşesine kazıdım... kısmetse, kalitemizi oraya da taşıyacağız...

    evin hayırlı olsun, güle güle otur :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersyno

    Avrupa yakasında Maslak ayazağa'daki evimin ilk aklıma gelenler mutfak, banyo ve koridor fayanslarının yenileme ve mutfak banyo dolapları bir de 130 m2 evin komple boya işim var.Ancak bu tip işlerde mimarla çalışmanın uçuk rakamlara ulaşılmasına neden olduğunu duyuyoruz.Ben işimi temmuz başında yaptırmak istiyorum.İlgilenen forum üyesi tek elden ekibiyle iş yapan üyemiz varsa bir gelin keşif yapın, sitemiz 12-13 senelik bir site ve yaklaşık 150 daire var.İnsanlar yavaş yavaş evlerini yenilemeye başladı.Anlaşırsak ve memnun kalırsam eminim bu siteden daha pek çok iş çıkacaktır...
    Düzgün çalışan ve fiyatta uçmayan iç mimar veya şirket olarak çalışan üyelerimizden pm bekliyorum...

    iç mimar, evinizde yaratıcı farklılıklar uygulanmasını istiyorsanız iyi olur... ancak niyetiniz , evin içinde yenilenmesini istediğiniz, tasarımı zaten aklınızda olan tadilat planlarınız varsa, ayrıca bir mimarla çalışmak size extra bi maliyet getirebilir.(eğer bu mimar zaten tadilat firmasının başında değilde, harici biriyse)... çünkü, firma sahibi olmayan birçok mimar, kendi ürünlerini dairenizde uygulamadığı için, haliyele ustalık bedelleri dışında kendisi içinde bir maliyet çıkarmakta... yani evde ne yaptırmak istediğinizi zaten biliyorsanız, herhangi bir tek-elden bi tadilat firması, size pekala istediğiniz hizmeti verebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

    quote:

    Orijinalden alıntı: ersyno

    Avrupa yakasında Maslak ayazağa'daki evimin ilk aklıma gelenler mutfak, banyo ve koridor fayanslarının yenileme ve mutfak banyo dolapları bir de 130 m2 evin komple boya işim var.Ancak bu tip işlerde mimarla çalışmanın uçuk rakamlara ulaşılmasına neden olduğunu duyuyoruz.Ben işimi temmuz başında yaptırmak istiyorum.İlgilenen forum üyesi tek elden ekibiyle iş yapan üyemiz varsa bir gelin keşif yapın, sitemiz 12-13 senelik bir site ve yaklaşık 150 daire var.İnsanlar yavaş yavaş evlerini yenilemeye başladı.Anlaşırsak ve memnun kalırsam eminim bu siteden daha pek çok iş çıkacaktır...
    Düzgün çalışan ve fiyatta uçmayan iç mimar veya şirket olarak çalışan üyelerimizden pm bekliyorum...

    iç mimar, evinizde yaratıcı farklılıklar uygulanmasını istiyorsanız iyi olur... ancak niyetiniz , evin içinde yenilenmesini istediğiniz, tasarımı zaten aklınızda olan tadilat planlarınız varsa, ayrıca bir mimarla çalışmak size extra bi maliyet getirebilir.(eğer bu mimar zaten tadilat firmasının başında değilde, harici biriyse)... çünkü, firma sahibi olmayan birçok mimar, kendi ürünlerini dairenizde uygulamadığı için, haliyele ustalık bedelleri dışında kendisi içinde bir maliyet çıkarmakta... yani evde ne yaptırmak istediğinizi zaten biliyorsanız, herhangi bir tek-elden bi tadilat firması, size pekala istediğiniz hizmeti verebilir.

    Aslında benim de aradığım tam olarak sizin de söylediğiniz gibi tek elden iş yapacak bir firma.Mimardan kastım ekibi olan işleri tek elden yürütecek bir firma.
    ilginiz için de ayrıca teşekkürler bu arada...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laminattan vazgeçtim sildiricem ankarada nova civa heryerde m2 10tl 800 900 tl ye felan halledicem. Bu seferde fayansçıyla papaz olduk. Adam sabah geldi banyoyu daha kırmadan bana malzemeleri söyledi bende toplamaya gittim aynı gün. Sözde adamın işi yoğunmuş tanıdık diye istedim ama herşeyi acele etmeye çalışıyo.Öğlene kadar yetişmedi malzemeler adamda basıp gitti :) Tek tek gidip aldım kum çimentosuna kadar yarın 3ten sonra gelip yapıcaklarmış.
    Benim anlamadığım yere harç karıp sıvayacak bu kurumadan üzerine fayansı nasıl döşeyecek. Aynı gün bitirip gitmeyi düşünüyo 3 kişi geliceklermiş. Tezgah arasını hadi yaptı diyelim derz için beklenmesi de gerekmiyomu. Bana tavsiye edende o ustadır bilir diyo bakalım görücez yarın.
    Yanlış anlamayın işiniz ustalara kaldımı Allah sabır versin paranızla rezil ediyolar. Dün geldiler küveti çıkarıp salona bırakmışlar akşama kadar boş boş yatmışlar evde duvarın sıvalarını bile kırmamışlar. Hafriyatı da çuvallayıp bırakıp gidicekler bi de onu taşıtmaya adam tutucaz. Valla ben çok pişman oldum 200 300 fazla olurdu tek biyere yaptırırdım hepsini uğraşmazdım asabımı bozmazdım enazından. 1 ay sonra düğünüm var bunlar verem edicek düğüne kadar beni :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cruel.turk

    Laminattan vazgeçtim sildiricem ankarada nova civa heryerde m2 10tl 800 900 tl ye felan halledicem. Bu seferde fayansçıyla papaz olduk. Adam sabah geldi banyoyu daha kırmadan bana malzemeleri söyledi bende toplamaya gittim aynı gün. Sözde adamın işi yoğunmuş tanıdık diye istedim ama herşeyi acele etmeye çalışıyo.Öğlene kadar yetişmedi malzemeler adamda basıp gitti :) Tek tek gidip aldım kum çimentosuna kadar yarın 3ten sonra gelip yapıcaklarmış.
    Benim anlamadığım yere harç karıp sıvayacak bu kurumadan üzerine fayansı nasıl döşeyecek. Aynı gün bitirip gitmeyi düşünüyo 3 kişi geliceklermiş. Tezgah arasını hadi yaptı diyelim derz için beklenmesi de gerekmiyomu. Bana tavsiye edende o ustadır bilir diyo bakalım görücez yarın.
    Yanlış anlamayın işiniz ustalara kaldımı Allah sabır versin paranızla rezil ediyolar. Dün geldiler küveti çıkarıp salona bırakmışlar akşama kadar boş boş yatmışlar evde duvarın sıvalarını bile kırmamışlar. Hafriyatı da çuvallayıp bırakıp gidicekler bi de onu taşıtmaya adam tutucaz. Valla ben çok pişman oldum 200 300 fazla olurdu tek biyere yaptırırdım hepsini uğraşmazdım asabımı bozmazdım enazından. 1 ay sonra düğünüm var bunlar verem edicek düğüne kadar beni :D

    yere kalekim sürüp fayansları üstüne yapıştıracak ve onların en az 1 gece kuruması beklenmelidir.. çünkü altında harc var, fayansın üstünde basıldıkca bozulur.. 1 gece beklendikten sonra ertesi sabah derzler sürülür yarım gün kuruması beklenir ondan sonra tamamdır.. size tavsiyem sakın fayanslar yapılınca ustalara üstüne basmasına müsade etmeyiniz.. ustalar işinin bittiğine bakar, nasıl olmuş yada olmuş mu olmamış mı onlara bakmaz.. ne kadar tavsiye üzerine geldiyse bile ücretsiz yapmıyor, çatır çatır ücretini alıyor ve aldığının hakkını vermesi gerek..

    son olarakta siz ustalara evi bırakıp gidiyormusunuz..? yani gün içinde adamlar evde tek başlarına mı oluyorlar, başlarında işi takip eden kontrol eden kimse yokmu..? yada gün içinde gelip işte sabahtan bu saatte kadar ne yaptınız nereleri yaptınız şeklinde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı

    quote:

    Orijinalden alıntı: cruel.turk

    Laminattan vazgeçtim sildiricem ankarada nova civa heryerde m2 10tl 800 900 tl ye felan halledicem. Bu seferde fayansçıyla papaz olduk. Adam sabah geldi banyoyu daha kırmadan bana malzemeleri söyledi bende toplamaya gittim aynı gün. Sözde adamın işi yoğunmuş tanıdık diye istedim ama herşeyi acele etmeye çalışıyo.Öğlene kadar yetişmedi malzemeler adamda basıp gitti :) Tek tek gidip aldım kum çimentosuna kadar yarın 3ten sonra gelip yapıcaklarmış.
    Benim anlamadığım yere harç karıp sıvayacak bu kurumadan üzerine fayansı nasıl döşeyecek. Aynı gün bitirip gitmeyi düşünüyo 3 kişi geliceklermiş. Tezgah arasını hadi yaptı diyelim derz için beklenmesi de gerekmiyomu. Bana tavsiye edende o ustadır bilir diyo bakalım görücez yarın.
    Yanlış anlamayın işiniz ustalara kaldımı Allah sabır versin paranızla rezil ediyolar. Dün geldiler küveti çıkarıp salona bırakmışlar akşama kadar boş boş yatmışlar evde duvarın sıvalarını bile kırmamışlar. Hafriyatı da çuvallayıp bırakıp gidicekler bi de onu taşıtmaya adam tutucaz. Valla ben çok pişman oldum 200 300 fazla olurdu tek biyere yaptırırdım hepsini uğraşmazdım asabımı bozmazdım enazından. 1 ay sonra düğünüm var bunlar verem edicek düğüne kadar beni :D

    yere kalekim sürüp fayansları üstüne yapıştıracak ve onların en az 1 gece kuruması beklenmelidir.. çünkü altında harc var, fayansın üstünde basıldıkca bozulur.. 1 gece beklendikten sonra ertesi sabah derzler sürülür yarım gün kuruması beklenir ondan sonra tamamdır.. size tavsiyem sakın fayanslar yapılınca ustalara üstüne basmasına müsade etmeyiniz.. ustalar işinin bittiğine bakar, nasıl olmuş yada olmuş mu olmamış mı onlara bakmaz.. ne kadar tavsiye üzerine geldiyse bile ücretsiz yapmıyor, çatır çatır ücretini alıyor ve aldığının hakkını vermesi gerek..

    son olarakta siz ustalara evi bırakıp gidiyormusunuz..? yani gün içinde adamlar evde tek başlarına mı oluyorlar, başlarında işi takip eden kontrol eden kimse yokmu..? yada gün içinde gelip işte sabahtan bu saatte kadar ne yaptınız nereleri yaptınız şeklinde..

    Yok normalde başlarında duruyorum ama o dün malzeme almaya gittiğim için boş kaldılar zaten yevmiye hesabı değil işi bitirme parası alıcaklar. Sıkıntı benim acele etmem değil fayansçının acele etmesi. Elinde başka işler varmış bi tanıdığımda görüştü biraz kendi kendine güvey oldu araya sıkıştırırım dedi ama ben işin acele değil düzgün yapılmasını istiyorum zaten öyle bişey yapmaya kalkıcaksa yapmasın daha iyi. Yerde fayans olmadığından kum çimento istedi o karışımında ayrıca kuruması gerekmiyomu? Üzerine basacaklarını sanmıyorum zaten sadece bi duşakabin sığacak kadar kırılacak 2m2 yer tamirat yapılacak ama gene de dediğiniz gibi 1 günde yapılacak iş değil bakalım naapıcaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

    quote:

    Orijinalden alıntı: vasel

    quote:

    Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

    BİTMİŞ İŞLERİMİZDEN BİRİ.. YORUMLARINIZI BEKLERİM

    bu banyoyu kaça yaptınız ustam

    bu banyo,yıkım-hammaliye-nakliyeler-tesisat malzemeleri ve işçiliği-sıva malzeme ve işçilikleri-elektrik ve düşük tavan, fayans, bordür, dekorlar ve yapıştırıcıları, fayans işçilik, molozun şehir çöplüğüne tahliyesi vesair giderler dahil anahtar teslim 4200tl ye mal oldu. yurtbay seramik orfe lila seramik kullanıldı.

    Tavan spotu çok abartı olmuş, kaba durmuş bence ama zevk meselesi tabi, duşakabinin fiyatını bilmiyorum ama çok abartı bişey değilse daha ucuza mal ederdim heralde ben.Tabi bazı işleri kendim yaparak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cruel.turk

    quote:

    Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı

    quote:

    Orijinalden alıntı: cruel.turk

    Laminattan vazgeçtim sildiricem ankarada nova civa heryerde m2 10tl 800 900 tl ye felan halledicem. Bu seferde fayansçıyla papaz olduk. Adam sabah geldi banyoyu daha kırmadan bana malzemeleri söyledi bende toplamaya gittim aynı gün. Sözde adamın işi yoğunmuş tanıdık diye istedim ama herşeyi acele etmeye çalışıyo.Öğlene kadar yetişmedi malzemeler adamda basıp gitti :) Tek tek gidip aldım kum çimentosuna kadar yarın 3ten sonra gelip yapıcaklarmış.
    Benim anlamadığım yere harç karıp sıvayacak bu kurumadan üzerine fayansı nasıl döşeyecek. Aynı gün bitirip gitmeyi düşünüyo 3 kişi geliceklermiş. Tezgah arasını hadi yaptı diyelim derz için beklenmesi de gerekmiyomu. Bana tavsiye edende o ustadır bilir diyo bakalım görücez yarın.
    Yanlış anlamayın işiniz ustalara kaldımı Allah sabır versin paranızla rezil ediyolar. Dün geldiler küveti çıkarıp salona bırakmışlar akşama kadar boş boş yatmışlar evde duvarın sıvalarını bile kırmamışlar. Hafriyatı da çuvallayıp bırakıp gidicekler bi de onu taşıtmaya adam tutucaz. Valla ben çok pişman oldum 200 300 fazla olurdu tek biyere yaptırırdım hepsini uğraşmazdım asabımı bozmazdım enazından. 1 ay sonra düğünüm var bunlar verem edicek düğüne kadar beni :D

    yere kalekim sürüp fayansları üstüne yapıştıracak ve onların en az 1 gece kuruması beklenmelidir.. çünkü altında harc var, fayansın üstünde basıldıkca bozulur.. 1 gece beklendikten sonra ertesi sabah derzler sürülür yarım gün kuruması beklenir ondan sonra tamamdır.. size tavsiyem sakın fayanslar yapılınca ustalara üstüne basmasına müsade etmeyiniz.. ustalar işinin bittiğine bakar, nasıl olmuş yada olmuş mu olmamış mı onlara bakmaz.. ne kadar tavsiye üzerine geldiyse bile ücretsiz yapmıyor, çatır çatır ücretini alıyor ve aldığının hakkını vermesi gerek..

    son olarakta siz ustalara evi bırakıp gidiyormusunuz..? yani gün içinde adamlar evde tek başlarına mı oluyorlar, başlarında işi takip eden kontrol eden kimse yokmu..? yada gün içinde gelip işte sabahtan bu saatte kadar ne yaptınız nereleri yaptınız şeklinde..

    Yok normalde başlarında duruyorum ama o dün malzeme almaya gittiğim için boş kaldılar zaten yevmiye hesabı değil işi bitirme parası alıcaklar. Sıkıntı benim acele etmem değil fayansçının acele etmesi. Elinde başka işler varmış bi tanıdığımda görüştü biraz kendi kendine güvey oldu araya sıkıştırırım dedi ama ben işin acele değil düzgün yapılmasını istiyorum zaten öyle bişey yapmaya kalkıcaksa yapmasın daha iyi. Yerde fayans olmadığından kum çimento istedi o karışımında ayrıca kuruması gerekmiyomu? Üzerine basacaklarını sanmıyorum zaten sadece bi duşakabin sığacak kadar kırılacak 2m2 yer tamirat yapılacak ama gene de dediğiniz gibi 1 günde yapılacak iş değil bakalım naapıcaklar.


    parke silimi için verilen fiyat harika... yemede yanında yat... ama dikkat et, önce zımparalanacak, ahşabın cinssinnden dolgu vurulacak, sonrada cila... vur kaç iş yaptırtma...

    fayansçıya gelince, allah sana sabır versin... adamın senin işine ne derece özen göstereceği tavrından belli... alan küçük ama yinede böyle ciddiyetsizlik olmaz...

    şimdi, adaö kırılan küvetin yerine yapacağı fayansa harç olarak bildiğimiz kum çimento harcı uygulayacaksa, üzerine basmadığı sürece o fayansın üzerine gerekirse aynı gün derz bile çekse, problem olmaz... ha, işin orjinalinde 1 gün kurutup ondan sonra derz vurulur ama normal harç kullanılan fayansa aynı gün derz çekilirse öyle pekte korkulacak bi sonuçta doğurmaz... ama adam yere şap duvara sıva vurup, ayını gün kalekim kullanıp ve aynı gün derz vurmaya kalkarsa, evet iş sorunsuz bi şekilde biter, sende uzun süre kullanırsın ama o fayansın ömrü hakkında garanti veremem... çünkü, beton şap hemen buharını atar ve iş yapılır kıvama gelir, ama tam kurumamış şapın üzerine kalekim uyguladıktan sonra hemen derz vurursan, o kalekim tamam ertesi gün basılacak kadar sertleşir ama onun kuruması için attığı buhar nerde? yine fayansın altında, yani aslında fayansla kalekimin arasında ıslak bi tabaka var... evet sen ertesi gün o fayansın üstünde halay bile çekebilirsin, ama ömrü(kabarma riski) hakkında ne yorum yapabiilirim ne de zaman tayin edebilirim..

    bu sezon başladığında bütün fayansçıların yaptığı bi ayıp... zamanın sıkışık değilse, kimsenye pirim verme... yap kapriisini... ama alan küçük bi allan.... yapılac işte o kadar da endişe etmeye gerek yok.. kararı sen vereceksin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetltn

    quote:

    Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

    quote:

    Orijinalden alıntı: vasel

    quote:

    Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

    BİTMİŞ İŞLERİMİZDEN BİRİ.. YORUMLARINIZI BEKLERİM

    bu banyoyu kaça yaptınız ustam

    bu banyo,yıkım-hammaliye-nakliyeler-tesisat malzemeleri ve işçiliği-sıva malzeme ve işçilikleri-elektrik ve düşük tavan, fayans, bordür, dekorlar ve yapıştırıcıları, fayans işçilik, molozun şehir çöplüğüne tahliyesi vesair giderler dahil anahtar teslim 4200tl ye mal oldu. yurtbay seramik orfe lila seramik kullanıldı.

    Tavan spotu çok abartı olmuş, kaba durmuş bence ama zevk meselesi tabi, duşakabinin fiyatını bilmiyorum ama çok abartı bişey değilse daha ucuza mal ederdim heralde ben.Tabi bazı işleri kendim yaparak.

    zevkler tartışılmaz tabi... biz müşterimizin talebi neyse onu yapmakla mükellefiz... biz ancak gereken tavsiyeyi verebiliriz...


    oradaki rakamı etkileyen duş kabini vs den ziyaden, kullanılan dekor ve bordürsayısı, duvarlar tuğlaya kadar kazındı, zemindeki beton tamamen kaldırıldı... şöyleki, 35nc bi kamyonet 2 sefer yaptı ve cantın üzerinde gitti çıkan molozu tahliye ederken... ordaki duş 750tl, iyi kalite bi mal ama kampanyalı rakam üzerinden hesaplandı...
    maalesef fotoğraf makinesi o kadarda orjinal bi görüntü alamadı, normalde çok daha ışıltılı bi görünümü var...

    bahsi geçen bu banyoyu daha düşük bi rakama çekmek mümkün olabilir, ancak ekonomi yaptıkça, ya yapılan işin malzeme kalitesiyle oynamak zorunda kalırsın yada eski duvar eski zemin üzerine iş yapmak durumunda kalırsın...

    inşaat sektöründe ustanı dikkatli seç yeter, yaptığın her ekonomi o işi sana tekrar yaptırır... biz eski banyolardan ziyade, ucuza yapılmış ama içine edilmiş banyoların tadilatını yapmaktan başımızı kaşıyamıyoruz... ama bu durum hem müşterinin parasına ziyan hemde gerçek meslek erbablarının mağduriyetine sebep oluyor... vatandaş gerekirse 1 sene daha sabretsin ama işini adam gibi birine yaptırsın... yoksa ya parasızlıktan o rezil işe razı gelmek zorunda kalıyor yada aynı paranın daha fazlasını harcıyor.. ki bi banyo öyle az buz rakamlara mal olmuyor.. yazık... o yüzden sana da tavsiyem, işinden emin olduğun bi ustaya, fiyatı abartmayacak bi rakamda tutmak suretiyle yaptır geç..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetltn

    quote:

    Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

    quote:

    Orijinalden alıntı: vasel

    quote:

    Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

    BİTMİŞ İŞLERİMİZDEN BİRİ.. YORUMLARINIZI BEKLERİM

    bu banyoyu kaça yaptınız ustam

    bu banyo,yıkım-hammaliye-nakliyeler-tesisat malzemeleri ve işçiliği-sıva malzeme ve işçilikleri-elektrik ve düşük tavan, fayans, bordür, dekorlar ve yapıştırıcıları, fayans işçilik, molozun şehir çöplüğüne tahliyesi vesair giderler dahil anahtar teslim 4200tl ye mal oldu. yurtbay seramik orfe lila seramik kullanıldı.

    Tavan spotu çok abartı olmuş, kaba durmuş bence ama zevk meselesi tabi, duşakabinin fiyatını bilmiyorum ama çok abartı bişey değilse daha ucuza mal ederdim heralde ben.Tabi bazı işleri kendim yaparak.

    zevkler tartışılmaz tabi... biz müşterimizin talebi neyse onu yapmakla mükellefiz... biz ancak gereken tavsiyeyi verebiliriz...


    oradaki rakamı etkileyen duş kabini vs den ziyaden, kullanılan dekor ve bordürsayısı, duvarlar tuğlaya kadar kazındı, zemindeki beton tamamen kaldırıldı... şöyleki, 35nc bi kamyonet 2 sefer yaptı ve cantın üzerinde gitti çıkan molozu tahliye ederken... ordaki duş 750tl, iyi kalite bi mal ama kampanyalı rakam üzerinden hesaplandı...
    maalesef fotoğraf makinesi o kadarda orjinal bi görüntü alamadı, normalde çok daha ışıltılı bi görünümü var...

    bahsi geçen bu banyoyu daha düşük bi rakama çekmek mümkün olabilir, ancak ekonomi yaptıkça, ya yapılan işin malzeme kalitesiyle oynamak zorunda kalırsın yada eski duvar eski zemin üzerine iş yapmak durumunda kalırsın...

    inşaat sektöründe ustanı dikkatli seç yeter, yaptığın her ekonomi o işi sana tekrar yaptırır... biz eski banyolardan ziyade, ucuza yapılmış ama içine edilmiş banyoların tadilatını yapmaktan başımızı kaşıyamıyoruz... ama bu durum hem müşterinin parasına ziyan hemde gerçek meslek erbablarının mağduriyetine sebep oluyor... vatandaş gerekirse 1 sene daha sabretsin ama işini adam gibi birine yaptırsın... yoksa ya parasızlıktan o rezil işe razı gelmek zorunda kalıyor yada aynı paranın daha fazlasını harcıyor.. ki bi banyo öyle az buz rakamlara mal olmuyor.. yazık... o yüzden sana da tavsiyem, işinden emin olduğun bi ustaya, fiyatı abartmayacak bi rakamda tutmak suretiyle yaptır geç..

    İşin maliyetini etkileyen o kadar çok etken var ki, usta parası, seramik seçimi, duşa kabin seçimi alttaki su tesisatının durumu ama sonuçta amaç en düşük maliyetle en iyi kaliteyi elde etmeye çalışmak.Çalışmalarınızda kolay gelsin, başarılar diliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vasel

    quote:

    Orijinalden alıntı: teko99

    quote:

    Orijinalden alıntı: teko99

    Konya'da bir ev aldik ici yaklasik 100 metre kadar ve yapilmasi gereken bazi tadilat ve degisiklikler var, bunun icin tahmini bir fiyat, ve onerilerinizi alabilir miyim? (bu konularda hic bilgim yok):
    evi kiraya verecegim icin mumkun oldugunca ucuz olmasi benim icin onemli ama cok da kalitesiz olmamali:


    1-celik kapi takilacak.
    2-butun duvarlar ve tavan boyanacak yahut eger fiyati uygunsa alci yapilacak ve uzerine boyanacak.
    3-eger fiyati uygun olursa yaklasik 4.5 metre uzunlugunda vestiyer yaptirilacak yahut hazir portmantolardan alinip konulacak.
    4-evde bazi petekler eski bazilari yeni dolayisiyla 5-6 tane yenilerinden kalorifer petegi takilacak.
    5-pencerelere pvc icin fiyat alinacak.
    6-2 balkon camla kapatilacak.



    1-celik kapi 600 tl ye hos bir gorunumu olan celik kapi siparisi verildi takilacak.
    2-butun duvarlar, tavan ve pencereler boyaniyor. boyaciya 250 tl + 400 tl alet edevat boya..
    3-iclerinden en uygunu vestiyer oldu cunku normalde 2000-3000 tl arasinda degisen vestiyer 1300 tl ye siparisi verildi ayrica icinde banyo dolabi da dahil. mutfak dolaplarini da elden gecirecekler. (isteyen olursa bana ulassin)
    4-3 tane baymak petek taktirildi 630 tl ye.
    5-pvc den vazgecildi sadece butun pencerelere tam bir bakim yapildi :200 tl
    6-balkonun camla kapanmasi simdilik ertelendi.

    boya işi çok uygunmuş hocam ben istanbulda 80 metrekarelik eve 1000 tl istiyolar malzeme dahil

    Cevrenizde illaki boya yapan yahut yapani taniyan birileri vardir sorusturun derim. Bazen boya saticilarinin da kendi boyacilari oliyor boylece ucuz ve garantili oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _1301217_


    quote:

    Orijinalden alıntı: |cash|

    Merhaba arkadaşlar. Yeni ev aldım (ev yeni değil evi yeni aldım (: ), içerisinde yapılması gerekn tadilatlar var. Bu işi yapan veya yakınlarda yaptıran arkadaşlar cevap yazabilir mi?
    Yapılacak işlemler:
    1. Kapılar amerikan kapı ile değişecek.
    2. Duvarlar saten alçı çekilip saten boya ile boyanacak.
    3. Bir adet odaya pimapen takılacak. (Balkonlu oda)
    4. Laminat parke döşenecek.
    5. Mutfak, banyo, tuvalet fayansları değişecek. ( Fayans var ama kırılıp yeniden takılması gerekli)

    Bilgisi olan arkadaşlar birim fiyat verebilir mi?


    2 yıl önce evimi tadilattan geçirdim gerçi malzeme kalitesi fiyatta fark yaratır ama ortalama

    1 = kapı x 400 ortalama : 3000 lira
    2 = Saten Alcı + Boya : 1500 lira İşçilik : 1000 lira = 2500 lira
    3 = ortalama 500 lira
    4 = m2 si 18 liradan ortalama = 2000 lira
    5 = işçilik + fayans + yıktırma + taşıma + dolap + su ve elektrik işçiliği tahmini : 10.000 lira

    total : 3000 + 2500 + 500 + 2000 + 10.000 = 18.000 lira +- 3000 lira

    fiyat aralığı 15.000 ile 21.000 arası çıkarsınız bu işlerden...

    Naptın be evim şahanedi selim beyi mi getircen ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cankara35

    quote:

    Orijinalden alıntı: _1301217_


    quote:

    Orijinalden alıntı: |cash|

    Merhaba arkadaşlar. Yeni ev aldım (ev yeni değil evi yeni aldım (: ), içerisinde yapılması gerekn tadilatlar var. Bu işi yapan veya yakınlarda yaptıran arkadaşlar cevap yazabilir mi?
    Yapılacak işlemler:
    1. Kapılar amerikan kapı ile değişecek.
    2. Duvarlar saten alçı çekilip saten boya ile boyanacak.
    3. Bir adet odaya pimapen takılacak. (Balkonlu oda)
    4. Laminat parke döşenecek.
    5. Mutfak, banyo, tuvalet fayansları değişecek. ( Fayans var ama kırılıp yeniden takılması gerekli)

    Bilgisi olan arkadaşlar birim fiyat verebilir mi?


    2 yıl önce evimi tadilattan geçirdim gerçi malzeme kalitesi fiyatta fark yaratır ama ortalama

    1 = kapı x 400 ortalama : 3000 lira
    2 = Saten Alcı + Boya : 1500 lira İşçilik : 1000 lira = 2500 lira
    3 = ortalama 500 lira
    4 = m2 si 18 liradan ortalama = 2000 lira
    5 = işçilik + fayans + yıktırma + taşıma + dolap + su ve elektrik işçiliği tahmini : 10.000 lira

    total : 3000 + 2500 + 500 + 2000 + 10.000 = 18.000 lira +- 3000 lira

    fiyat aralığı 15.000 ile 21.000 arası çıkarsınız bu işlerden...

    Naptın be evim şahanedi selim beyi mi getircen ?

    abicim, öbür fiyatlar, hadi kalite malzemedir diye o kadar da göze batmıyor ama banyo-wc ve mutfak tadilatında sana bildiğin açık kalp ameliyatı yapmışlar... o 10000tl nin içinde mutfak dolabı varmı... varsa bile gene kalın fiyat.... membran dolap falan yaıtdın galiba... fayanslarda metrekaresi 50 tl falan herhalde... o nasıl bi fiyattır öyle yaa!!!!!!!!

    buna satış pazarlama sanatı diyorlar işte... 10000tl!!!!1 çok çılgın bi fiyat...
  • SANATKAR YAPI S kullanıcısına yanıt
    bu 10.000 TL ye takılan arkadaşlar muhtemelen 5. maddeyi tam okuyamamış
    Mutfak
    Banyo
    Tuvalet
    yani 3 yerden bahsediyoruz mutfakta dolap + tuvalette dolap + banyoda dolap
    mutfak + tuvalet + banyo fayans yıkma + kaldırma ( ki 50 çuvala yakın moloz cıktı )

    e banyoda jakuzi, mutfaktaki diğer işler, tuvaletteki klozet vs çok pahalı olmayan ama çok ta ucuz olmayan ürünler seçildi
    ( mesela sadece mutfakta kullanılan ECA Armatürü için 450 TL ödendi, banyodaki jakuzi + duşakabin için 1000 TL ödendi, Tuvaletteki duşakabin için yine 450 lira
    ödendi , dolap içi bağlantı elemanları HAFELE den alındı ve hepsi sönümlendirmeli vs
    yada en basiti 2 klozet için kapak alsanız bile 150 lira tutuyor :)

    velhasıl kelam merak etmeyin bizde bir işi yaptırmadan önce fiyat alıyoruz
    ve şimdi aynı işi 20.000 den aşağı yaptıramazsınız

    acaba bu işler için sizler kaç tl fiyat verirdiniz onu da merak ediyorum ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _1301217_

    bu 10.000 TL ye takılan arkadaşlar muhtemelen 5. maddeyi tam okuyamamış
    Mutfak
    Banyo
    Tuvalet
    yani 3 yerden bahsediyoruz mutfakta dolap + tuvalette dolap + banyoda dolap
    mutfak + tuvalet + banyo fayans yıkma + kaldırma ( ki 50 çuvala yakın moloz cıktı )

    e banyoda jakuzi, mutfaktaki diğer işler, tuvaletteki klozet vs çok pahalı olmayan ama çok ta ucuz olmayan ürünler seçildi
    ( mesela sadece mutfakta kullanılan ECA Armatürü için 450 TL ödendi, banyodaki jakuzi + duşakabin için 1000 TL ödendi, Tuvaletteki duşakabin için yine 450 lira
    ödendi , dolap içi bağlantı elemanları HAFELE den alındı ve hepsi sönümlendirmeli vs
    yada en basiti 2 klozet için kapak alsanız bile 150 lira tutuyor :)

    velhasıl kelam merak etmeyin bizde bir işi yaptırmadan önce fiyat alıyoruz
    ve şimdi aynı işi 20.000 den aşağı yaptıramazsınız

    acaba bu işler için sizler kaç tl fiyat verirdiniz onu da merak ediyorum ...

    jakuzi vs gibi detaylardan haberimiz yoktu... bizim buralarda klozet kapağı için 150tl ödeyecek insan bulamayacağın için şaşkınlığımız gayet normal... yıkım döküm aklına ne gelirse bi banyo wc ve mutfak tadilatı, öldürsen 5500tl... ha onun üstüne jakuzi , eca ne yazarsan yaz, 10.000tl yi bulamadığımız için şaşırdık... oraya 10.000den önce başka detaylardan söz etseydin... aa olabilir der geçerdik... ama herşey dahil 6000tl yi geçemeyecek bi tadilata 10.000 dersen, elbette o tepkiyi veririz... ha sen süper lüx malzeme kullandım diyorsan, bizede elbette inanmak düşer... çünkü 2000tl lik bi jakuzi montajı yaptım dün... o tip harcamalarla senin dedğn rakamlara ulaşılır... yok bide bu işi 20.000tl ye yapan var diyorsan, ben o adamın satış pazarlama kabiliyeti önünde ancak eğilirim hacı... biz 5000tl yi geçen fiyatları,işin hakkı dahi olsak kekeleye keleye telafuz ediyoruz... demekki sizin müşteriler kaburüstünün de üstünde...

    saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

    quote:

    Orijinalden alıntı: _1301217_

    bu 10.000 TL ye takılan arkadaşlar muhtemelen 5. maddeyi tam okuyamamış
    Mutfak
    Banyo
    Tuvalet
    yani 3 yerden bahsediyoruz mutfakta dolap + tuvalette dolap + banyoda dolap
    mutfak + tuvalet + banyo fayans yıkma + kaldırma ( ki 50 çuvala yakın moloz cıktı )

    e banyoda jakuzi, mutfaktaki diğer işler, tuvaletteki klozet vs çok pahalı olmayan ama çok ta ucuz olmayan ürünler seçildi
    ( mesela sadece mutfakta kullanılan ECA Armatürü için 450 TL ödendi, banyodaki jakuzi + duşakabin için 1000 TL ödendi, Tuvaletteki duşakabin için yine 450 lira
    ödendi , dolap içi bağlantı elemanları HAFELE den alındı ve hepsi sönümlendirmeli vs
    yada en basiti 2 klozet için kapak alsanız bile 150 lira tutuyor :)

    velhasıl kelam merak etmeyin bizde bir işi yaptırmadan önce fiyat alıyoruz
    ve şimdi aynı işi 20.000 den aşağı yaptıramazsınız

    acaba bu işler için sizler kaç tl fiyat verirdiniz onu da merak ediyorum ...

    jakuzi vs gibi detaylardan haberimiz yoktu... bizim buralarda klozet kapağı için 150tl ödeyecek insan bulamayacağın için şaşkınlığımız gayet normal... yıkım döküm aklına ne gelirse bi banyo wc ve mutfak tadilatı, öldürsen 5500tl... ha onun üstüne jakuzi , eca ne yazarsan yaz, 10.000tl yi bulamadığımız için şaşırdık... oraya 10.000den önce başka detaylardan söz etseydin... aa olabilir der geçerdik... ama herşey dahil 6000tl yi geçemeyecek bi tadilata 10.000 dersen, elbette o tepkiyi veririz... ha sen süper lüx malzeme kullandım diyorsan, bizede elbette inanmak düşer... çünkü 2000tl lik bi jakuzi montajı yaptım dün... o tip harcamalarla senin dedğn rakamlara ulaşılır... yok bide bu işi 20.000tl ye yapan var diyorsan, ben o adamın satış pazarlama kabiliyeti önünde ancak eğilirim hacı... biz 5000tl yi geçen fiyatları,işin hakkı dahi olsak kekeleye keleye telafuz ediyoruz... demekki sizin müşteriler kaburüstünün de üstünde...

    saygılar

    bu arada ben burada 20.000tl ye evin içini komple yıkıyor en kral malzeme kullanmak kaydıyla bi daha inşaa ediyorum... 20.000tl ye banyo yapan adamı tebrik ederim ama müşterisine büyük geçmiş olsun... öyle bir fiyat ancak dubainin 7yıldızlı otellerinin kral dairesinin banyolarına biçilir...
  • apartman cati ve mantolama icin peki m2 olarak ne kadardan hesaplamak lazim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SANATKAR YAPI

    quote:

    Orijinalden alıntı: _1301217_

    bu 10.000 TL ye takılan arkadaşlar muhtemelen 5. maddeyi tam okuyamamış
    Mutfak
    Banyo
    Tuvalet
    yani 3 yerden bahsediyoruz mutfakta dolap + tuvalette dolap + banyoda dolap
    mutfak + tuvalet + banyo fayans yıkma + kaldırma ( ki 50 çuvala yakın moloz cıktı )

    e banyoda jakuzi, mutfaktaki diğer işler, tuvaletteki klozet vs çok pahalı olmayan ama çok ta ucuz olmayan ürünler seçildi
    ( mesela sadece mutfakta kullanılan ECA Armatürü için 450 TL ödendi, banyodaki jakuzi + duşakabin için 1000 TL ödendi, Tuvaletteki duşakabin için yine 450 lira
    ödendi , dolap içi bağlantı elemanları HAFELE den alındı ve hepsi sönümlendirmeli vs
    yada en basiti 2 klozet için kapak alsanız bile 150 lira tutuyor :)

    velhasıl kelam merak etmeyin bizde bir işi yaptırmadan önce fiyat alıyoruz
    ve şimdi aynı işi 20.000 den aşağı yaptıramazsınız

    acaba bu işler için sizler kaç tl fiyat verirdiniz onu da merak ediyorum ...

    jakuzi vs gibi detaylardan haberimiz yoktu... bizim buralarda klozet kapağı için 150tl ödeyecek insan bulamayacağın için şaşkınlığımız gayet normal... yıkım döküm aklına ne gelirse bi banyo wc ve mutfak tadilatı, öldürsen 5500tl... ha onun üstüne jakuzi , eca ne yazarsan yaz, 10.000tl yi bulamadığımız için şaşırdık... oraya 10.000den önce başka detaylardan söz etseydin... aa olabilir der geçerdik... ama herşey dahil 6000tl yi geçemeyecek bi tadilata 10.000 dersen, elbette o tepkiyi veririz... ha sen süper lüx malzeme kullandım diyorsan, bizede elbette inanmak düşer... çünkü 2000tl lik bi jakuzi montajı yaptım dün... o tip harcamalarla senin dedğn rakamlara ulaşılır... yok bide bu işi 20.000tl ye yapan var diyorsan, ben o adamın satış pazarlama kabiliyeti önünde ancak eğilirim hacı... biz 5000tl yi geçen fiyatları,işin hakkı dahi olsak kekeleye keleye telafuz ediyoruz... demekki sizin müşteriler kaburüstünün de üstünde...

    saygılar

    ben de hizmet sektöründe çalışıyorum ben kullandığım malzeme için pazarlık ederim ama işçiliğim için asla pazarlık ettirmem
    benle çalışan ustanın da işçiliği için pazarlık etmem,
    ustadan tek istediğim benim anlattığımı anlayabilen ve yaptığı iş içine sinebilecek adam gibi adam olmasıdır.
    o yüzden fiyat yüksek gelmiş olabilir.
    bu işi daha fazla uzatmak niyetinde de değilim o yüzden ne diyelim
    bundan sonra inşallah yeni evler alırız yeni tadilatlar yaptırırız
    o zaman yaptıracağımız işler için sizden de fiyat alılırız.
  • İkea dan mutfak yaptıran ya da yaptırmış tanıdığı olan var mı acaba ? Koçtaş vb yerlerin olumlu olmuyor ama İkea nasıl acaba ? Sağlam mı uzun ömürlü mü ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.