< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 13 Haziran 2020; 12:34:19 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Ev sahibi olarak ne kadar zam yapmalıyım?

-
-
Param var huzurum var, diye başlık açsaydın be yoldaş ...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başta nasıl anlaştığınıza bağlı. Tüketici fiyat endeksine göre de zam yapılır.
kiracıyı çıkart, tekrar istediğin fiyattan ilan aç. tertemiz
-
1-) senin paraya çok elzem ihtiyacın var mı ?
yani olsada olur olmasada olur durumda mısın
2-) kiracın ne iş yapıyor ekonomik durumunu biliyor musun ?
yani iyi ise oturup konuşarak şu olsa iyi olur mu kiracıya dokunur mu dokunmaz mı ? kiracının yeni doğan çocuğu var mı vs... bunları düşün
benim tavsiyem yeni doğmuş çocuğu varsa ya da okula giden masrafı olan tarzda birisi ise ve size fazla zararı olmayacaksa düşük tutun derim belki sizin bu iyi niyetine karşılık Allah c.c. sana da bir kapı açar kiracıya da ihtiyacın olmaz bilinmez
ama tabi mülk sahibi sizsiniz en son kararı siz vereceksiniz
ek not: Kiracınız sigara içiyorsa keyfi harcaması varsa şu yukarıda saydıklarım olduğu halde vurun tekmeyi derim öyle geçim sıkıntısı olan olmaz çünkü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 13 Haziran 2020; 12:57:43 > -
Kiracılarınızdan memur olanlarınkini %7 ve üzeri
Özel sektörde çalışanlara zam yapmayın.
Dükkanlarada %7 uygundur!
Zam yapmadıklarınıza, şöyle yapın, gelecek yılki artış oranı, kira +%7 nin üzerine eklenecektir! Eger bunu yapmazsanız, Bu yıl için geçtiğiniz kıyak, ömür boyu yıllık kaarınızdan götürür!
Edit; bu iş komplex geldiyse, herkese %7 yapın, özel sektördekinden 1 ay kira almayın. Aynı hesaba gelir!
Açık söyleyim, ben olsam bu yıl hiç zam yapmam. Çünkü zam yapmadıgımda yıllık gelirim max %10 düşecek! Bu beni fakir yapmaz, aç bırakmaz!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 13 Haziran 2020; 13:4:18 >
Ben 12 aylık TÜFE ÜFE oranında yapıyorum tabii senin aynı düşünceleri bende paylaşıyorum paramız her geçen gün eriyor , ama yine de devletin açıkladığı rakamları esas alıyorum tavsiyem 12 aylık oran
Sorun kiralarin ne kadar artacagi ya da kiralarin ev fiyatlarinin artisi yaninda artmamasi degill, sorun evlerin fiyatlarinin o paralarin yarisi dahi etmemesi.
-
Ne zararın oldu kardeş tam olarak? Bir mal aldın da satarken alış fiyatından zararına mı sattın ?
Tam olarak zararın nerede onu anlamadım.
nıck guzeldı neden degıstırdın
-
bu zamanda kiracı bulmak zor
o yüzden biz zam yapmak bir yana evin içine ettiği halde kiracıya ses etmiyoz
-
Eğer geçinmende zorluklar yoksa bırakta ya zam yapma iyilik olsun yada düşük bir zam yap sembolik gibi
Öyle pek bir anlaşma falan yok var ama yıllar önce yapılmış bir kontrat ki zam oranı belirsiz yani tüfe 13-14 dese bile istediğim oranda yapabilirim buna engel olacak bir durum yok, var ama yok. İstersem çıkartabilirim de bunu taahhüt ettiği ıslak imzalı birtakım belgeler var elimde. Mesele bunun kanunen yapılıp yapılmaması değil.quote:
Orijinalden alıntı: KroneBaşta nasıl anlaştığınıza bağlı. Tüketici fiyat endeksine göre de zam yapılır.
Kanun lehime olsa da yapmıyorum çünkü adamın aldığı parayı biliyorum masraflarını biliyorum vs. Kanun lehime olsa ne olacak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Vicdanım elvermiyorquote:
Orijinalden alıntı: Redeemertrkiracıyı çıkart, tekrar istediğin fiyattan ilan aç. tertemiz
Bir sinir yok mu yapabileceginiz zamla ilgili? Tefe tufe ne bileyim enflasyon filan? Onlari baz alabilirsiniz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
1) Fazla bir ihtiyacım yok. Ama herkes kadar var diyelim.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E1-) senin paraya çok elzem ihtiyacın var mı ?
yani olsada olur olmasada olur durumda mısın
2-) kiracın ne iş yapıyor ekonomik durumunu biliyor musun ?
yani iyi ise oturup konuşarak şu olsa iyi olur mu kiracıya dokunur mu dokunmaz mı ? kiracının yeni doğan çocuğu var mı vs... bunları düşün
benim tavsiyem yeni doğmuş çocuğu varsa ya da okula giden masrafı olan tarzda birisi ise ve size fazla zararı olmayacaksa düşük tutun derim belki sizin bu iyi niyetine karşılık Allah c.c. sana da bir kapı açar kiracıya da ihtiyacın olmaz bilinmez
ama tabi mülk sahibi sizsiniz en son kararı siz vereceksiniz
ek not: Kiracınız sigara içiyorsa keyfi harcaması varsa şu yukarıda saydıklarım olduğu halde vurun tekmeyi derim öyle geçim sıkıntısı olan olmaz çünkü
2) Ekonomik durumu iyi değil. Zaten istisnalar dışında kirada oturan birisi keyfinden oturmaz kira da, ev alabilecek durumu olsa alırdı. Bir ev alamıyorsa durumu zaten iç açıcı değildir. İstisnalar var tabi.
Bende zaten bu yüzden zam yapmıyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Var ama piyasada ki enflasyonla tüfeninkinin örtüştüğünü sanmıyorumquote:
Orijinalden alıntı: unforgiven1127
Bir sinir yok mu yapabileceginiz zamla ilgili? Tefe tufe ne bileyim enflasyon filan? Onlari baz alabilirsiniz
Benzer düşüncedeyim ama niye hep ünlem işareti kullandınızquote:
Orijinalden alıntı: aksinaletinsan
Kiracılarınızdan memur olanlarınkini %7 ve üzeri
Özel sektörde çalışanlara zam yapmayın.
Dükkanlarada %7 uygundur!
Zam yapmadıklarınıza, şöyle yapın, gelecek yılki artış oranı, kira +%7 nin üzerine eklenecektir! Eger bunu yapmazsanız, Bu yıl için geçtiğiniz kıyak, ömür boyu yıllık kaarınızdan götürür!
Edit; bu iş komplex geldiyse, herkese %7 yapın, özel sektördekinden 1 ay kira almayın. Aynı hesaba gelir!
Açık söyleyim, ben olsam bu yıl hiç zam yapmam. Çünkü zam yapmadıgımda yıllık gelirim max %10 düşecek! Bu beni fakir yapmaz, aç bırakmaz!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 13 Haziran 2020; 15:3:10 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Haklısın ama enflasyon bu hale getiriyor biraz daquote:
Orijinalden alıntı: LeipoldSorun kiralarin ne kadar artacagi ya da kiralarin ev fiyatlarinin artisi yaninda artmamasi degill, sorun evlerin fiyatlarinin o paralarin yarisi dahi etmemesi.
Bunu duruma göre değerlendirmeniz gerekiyor. Mal sahibi olanları düşman olarak gören kesim yapmayın otursun der, kimi ise acımadan daya gitsin der. Ben olsam istediğime ve duruma göre bakardım.
Birkaç seçenek var burda.
Örneğin;
1)
Kiracı iyi biriyse, sorun çıkartmıyorsa vs ve kendi durumum ve param bana yetiyor dersem, cüzi miktarda zam yapardım. Her ne kadar hayat zorlaşsa da herkese zorlaşıyor. Market fiyatları vs sürekli artıyor. Para değer kaybediyor. Zam yapılmazsa haliyle alım gücünüz düşecektir.
2) Kiracı iyi biriyse ve içinizden iyilik yapmak gerekiyorsa zam yapmayın. Alım gücünüz düşecektir ancak dediğiniz gibi vicdanım böyle daha iyi olacak, ülke şartları zaten zor diyip yardım etmek isterseniz zam yapmamak da bir seçenek. Alım gücü düşer ama birini rahatlatmış yardım etmiş gibi olursunuz.
3) Yok bu para bana yetmese veya daha çoğunu istesem ve evin tutulacağını düşünsem zamı yükseltirdim. Hayat standardı ve geçinmeme bağlı bu durum. En nihayetinde mal sahibi olarak durum beni ilgilendiriyor. İyilik yapmak güzeldir ancak zorunluluk değildir. Bu durum bakış açısına durumun şartlarına vs her türlü değişir. İyilik yap iyilik bul durumu. Sürekli iyilik yapayım denirse gelen geçen geçirir gider ve sömürür insanlar. Sürekli kötülük yapılsa da bir şekilde insanı bulur. Param bana yetmiyorsa yükseltirim. Yetiyorsa ve memnunsam zaten yukardaki ilk 2 durumdan birini uygularım duruma göre.
4) Çok fazla kötü ev sahibi olduğu gibi çok fazla kötü kiracı da var. Kiracı kötüyse, faydalanıyorsa, nankörse ihtiyacım olsun olmasın acımam basarım zammı. Zaten sorun çıkartıyorsa ona faydam dokunsun istemem. Bana zarar verene neden acıyayım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rarels -- 13 Haziran 2020; 15:2:0 >
Param var huzurum var, diye başlık açsaydın be yoldaş ...
|
1-) senin paraya çok elzem ihtiyacın var mı ? yani olsada olur olmasada olur durumda mısın 2-) kiracın ne iş yapıyor ekonomik durumunu biliyor musun ? yani iyi ise oturup konuşarak şu olsa iyi olur mu kiracıya dokunur mu dokunmaz mı ? kiracının yeni doğan çocuğu var mı vs... bunları düşün benim tavsiyem yeni doğmuş çocuğu varsa ya da okula giden masrafı olan tarzda birisi ise ve size fazla zararı olmayacaksa düşük tutun derim belki sizin bu iyi niyetine karşılık Allah c.c. sana da bir kapı açar kiracıya da ihtiyacın olmaz bilinmez ama tabi mülk sahibi sizsiniz en son kararı siz vereceksiniz ek not: Kiracınız sigara içiyorsa keyfi harcaması varsa şu yukarıda saydıklarım olduğu halde vurun tekmeyi derim öyle geçim sıkıntısı olan olmaz çünkü |
Sorun kiralarin ne kadar artacagi ya da kiralarin ev fiyatlarinin artisi yaninda artmamasi degill, sorun evlerin fiyatlarinin o paralarin yarisi dahi etmemesi. |
4 yıl önce para biriktireyim hem de yatırım olsun diye ev aldım. İşime uzak olmasına rağmen 1 buçuk yıl kendim oturdum. Baktım olacak gibi değil, evimi kiraya verip kendim de kiraya çıktım. 1200'e kiraya verdim, 1900'a kiraya çıktım. Kiracımı çok sevdim. Halden anladığım için ertesi sene; 1300 yaptım, benim ki 2100 oldu. Bu sene 1400 yaptım, benim ki 2350 oldu. Benim ev sahibim %12'nin altını görmedi, Ben ise %10'un altında zam yaparak farkın artmasına neden oldum. Yine de kendi yaptığım vicdanıma daha uygun geliyor. |
Benzer içerikler
- yossi kohen kadir mısıroğlu
- google haritalar netleştirme
- çürük raporu nasıl alınır
- c40 beton
- suriye"de araba fiyatları
- geforce now fiyat
- reeder samsun
- pasaport yenileme ücreti 2025
- 2024 en çok satan arabalar
- byd araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X