Şimdi Ara

Ev geçindiriyorum. Askerlik Tecil edilmiyor? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
196
Cevap
6
Favori
26.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • muayene girmediğin sürece sorun yok en fazla tutanak yersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zalman-TR

Valla herşey iyi giderken bir anda tepe takla oldu. Ne yapacağım bilmiyorum artık. Cuma günü tekrar gidip detaylı öğreneceğim.
    Hangi partiyi kendine yakın görüyorsan, yaşadığın şehirde oraya gidip yardım isteyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 16:45:45 >
  • Kardeşim çok sıkıntılı bir süreçten geçmişsin seni çok iyi anlıyorum. Bende aynı durumları yaşadım ama askerliğimi zamanında yapmıştım tek fark bu aramızda ki. Eğer çalıştığın firma sana askerden dönünce şuan ki pozisyonunda çalışma garantisi veriyorsa(bizim şirket veriyor vardiya amiri isen gelince amir olarak devam ediyorsun) git derim askerliğe ama iyi bir tazminat alabiliyorsan. Sen gelene kadar sizinkilere destek olur o para 6 ay 12k 13k TL tazminat üzeri alıyorsan yeter ailene. Diğer türlü bedelli için kredi çekip kredi faizini filan ödemeye kalkarsan işin içinden çıkamazsın. 30 35k TL'ye 50K para ödeyeceksin değer mi hiç? Kaç yıldır çalışıyorsun şirkette? 3 4 yıl ise iyi en kötü terfi almazsan bile 3 yıla ortalama 13 14bin tl tazminat alırsın. Terfi alırsan kıdem tazminatı eklenir 1 maaş zaten çalıştığın kurum bunları ödemek zorunda. Alacağın tazminat ise ailene her türlü yetecektir bedelli için faiz işine girme seni eksi 40 50bin tlye atar 4 5 yılın hiç olur.

• Arkadasa ozelden bazi bilgiler ilettim.

Umarim okuma sansi olur.

Eskisi gibi degil askerlik kimsenin korkmasina kacmasina gerek yok.

Ben 3 yildir calisan ve kacan biriyim.

Yakalanirsaniz cezasi 1700 tldir.

Merak eden arkadaslar var ise alinti yaparak sorabilirler.

Eger imkaniniz var ise gidin asla ertelemeyin kacmayin hayatinizdan yiyorsunuz keske 3 yil once 12 at gitseydim diyorum simdi 6 ay olacagina cunku hayat cikmaza sokuyor ansizin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap verdiğim farklı kişi zaten konu sahibi değil
  • Perturbator kullanıcısına yanıt
    Merhaba meraktan soruyorum tüm gün açıkmı kombi kaç derecede yanıyor . Bizim sadece akşam saatlerinde ellerim üşüdüğünde açıyorum 45 dereceye 170 TL geldi normal yaksam 350 olsun hadi . Yalıtımlı bina bu arada
  • MusaRami kullanıcısına yanıt
    ben 9 yıl kaçtım dostum işin piri olduk artık

bedelli ile yeni yaptım daha ve bu süre içinde sadece 4 ay bakaya kaldım, o da 2018 affı çıkacak nasılsa diye bildiğim için sallamadığımdan yeni bir yerle uğraşmadım, aynı yaz tekrar eski okula döndüm aftan yararlanıp, öyle düşün
  • bactry kullanıcısına yanıt
    Bizim bina da yalıtımlı strafor ve izocamlı Çamlıcaya yakınız yani biraz yükseklerde. Sadece salon 7/24 yanıyor diğer odalar kapalı, salonda 2 büyük 1 küçük radyatör var genelde 45 te yanıyor ve Aralık ayında 490 geldi. Ocakta daha fazla gelir, dereceyi biraz arttırdım ve soğuk günlerde benim odayı da açıyorum akşamları.

• Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    17-18 ideal 21'e para dayanmaz
  • Dracos D kullanıcısına yanıt
    9 yıl mı hey maşallah mı diyeyim ne diyeyim :D Hangi üniv. için bu yöntemi uyguladin hocam benim baktiklarim hep kayit surecinde para yatirmayi şart koşuyor. 9 yil onceki sistem acigini fark etmis olabilirler mi artik :D
    Edit:Konu sahibi hocam senin konuyu da işgal ettik Allah kolaylik versin sana da umarim halledersin meseleyi.

• suriyeli ol,askerlik yapmak zorunda kalmazsın.
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Yok hocam daha sonra geçtiğim yalıtımla evde 90 m2 21-22 civarında 200 tl civarına düştü fatura. 20-21 derece sıcaklık iyi değerler. Zaten genel olarak dünyada da böyle. İngilizler daha soğuk takılıyormuş eskiden fakat onlar da 20 civarında dolaşıyor. İdeal olan milletten millete değişiyor. Bizler sıcak 4 mevsim insanıyız. Bizlerin sıcaklık ortalaması doğal olarak min. 20 civarı olmalı. Kişiden kişiye tabi ki değişir bir standart olamaz ama genel anlamda ülkeler arası fark vardı eskiden. O bile bugün yok sayılabilir. Genel olarak dünya 21 derece civarında geziyor. Açıkçası bence de ideal. 17-18 li derecelerde üşüyorum 24-25'li derecelerde ise boğuluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bactry

Merhaba meraktan soruyorum tüm gün açıkmı kombi kaç derecede yanıyor . Bizim sadece akşam saatlerinde ellerim üşüdüğünde açıyorum 45 dereceye 170 TL geldi normal yaksam 350 olsun hadi . Yalıtımlı bina bu arada
    Hocam bence ağzınızdan buhar gelene kadar yakmayın.
  • askere artık tutup götürme olayı yok ama yıllık ceza kesiyolar 1200 mu neydi hatırlamıyorum. ama sorun şu msb is yerine ihtarname gönderiyor ve işten çıkarılmanı talep ediyor. bende sana benzer durumlar yaşadım ondan söylüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zalman-TR

Evi merak edenler bu bizim üst kat tek farkı bizde ki bir tane büyük oda ikiye bölünmüş kapı ile falan değil duvar çekilmiş 4+1 oluyor yalıtım yok eski bir bina pakpen var evi içi temiz yapılı. Zaten onceden iş yeri olarak kullanılıyormuş. Aracı ile ihtiyacımız olduğu için 700tl oturmuştuk 3-5 sene oldu kaporasiz emlakçı olmadan durum sıkıntılı olduğu için yardım ettiler şuan kira 950 benim
    https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-sehir-merkezinde-zafer-alaaddin-anit-civari-3-plus1-kiralik-daire-742195901/detay
    Hocam sen Konya'da mıydın yaa. Kiralar her yerde öyle maalesef Allah yardımcın olsun. Ben de Konya'dayım. Yardımcı olabileceğim konularda yardımcı olmayı isterim tekrar belirtiyorum. Belki maddi yardımcı olma imkanım olmaz ama bilgi alışverişinde bulunmaya yardımcı olursam mutlu da olurum.

• Kardeş pek inandırıcı gelmedi neden dersen lise terksin sonuçta şuan ve kurumsal bir firmada yönetici olmak üzeresin orta okul mezunu bir insan nasıl nasıl kurumsal bir firmada iş bulur onuda geçtim nasıl yönetici pozisyonu için aday olur??

• Ekmek arası melemen kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam ise giriş tarihi 10 Ağustos 2018 yöneticilikten kastım mağaza şefi şirkette öyle çok vasıflı bir mevki değil ama ilerisi için en zor bölüm şef olmak. Müdür veya yardımcısı olsam sorun değil. Öyle uzun süredir çalışmıyorum ama konu içinde dediğim gibi okula pek bakmıyorlar çoğu kişi lise mezunu bile değilsin o nasıl iş fasa fiso sallıyorsun diyorlar ama. Sanayi mesleği gibi düşüne bilirsiniz işi öğrenme ve uygulama iyi isen okul formalite oluyor. Kısa sürede çabuk kaptım işi ve şansıma boşluk çok oldu şeflik alanında o yüzden biraz hızlı oldu bu sene 10 Ağustos da iki yıl olacak çalışma sürem. Çok değil 3 veya 4 yıl daha dursan oda maximum yani müdür yardımcısı olup iyi bir tazminat ve dönüşte aynı seviye veya daha üst mevkide işime devam etme şansım var. Şefken pek umursamıyorlar.

Edit: tabi o 3-4 yıl içinde lise rahat bitter ve üniversite sonlara yaklaşmış olurum buda müdür veya yardımcılık da ufakta olsa olan engeli kaldırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zalman-TR -- 16 Ocak 2020; 18:35:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

Yok hocam daha sonra geçtiğim yalıtımla evde 90 m2 21-22 civarında 200 tl civarına düştü fatura. 20-21 derece sıcaklık iyi değerler. Zaten genel olarak dünyada da böyle. İngilizler daha soğuk takılıyormuş eskiden fakat onlar da 20 civarında dolaşıyor. İdeal olan milletten millete değişiyor. Bizler sıcak 4 mevsim insanıyız. Bizlerin sıcaklık ortalaması doğal olarak min. 20 civarı olmalı. Kişiden kişiye tabi ki değişir bir standart olamaz ama genel anlamda ülkeler arası fark vardı eskiden. O bile bugün yok sayılabilir. Genel olarak dünya 21 derece civarında geziyor. Açıkçası bence de ideal. 17-18 li derecelerde üşüyorum 24-25'li derecelerde ise boğuluyorum.
    ben asgari sıcaklık şartlarından bahsediyorum siz demek istediğimi anlamadınız hocam soğuktan en rahatsız olan benim alerjim var diz kapaklarım ve dirseklerim kızarıp kanıyor bir süre sonra ama 21 yapacaksanız +400 500 şart fatura

• O kadar zor şeyler yaşamışsınız hala hayattasınız. 6 ay sizsiz de yaşarlar, askerliği yapıp gelin, o durumunuza rağmen şef olabilcek duruma geldiyseniz askerliği bitirip geldiğinizde yine kendi çabanızla sıfırdan o duruma gelebilirsiniz.
  • Hayattalar ise benim sayemde ben olduğum için. Başlarında durdugum için sahip çıktığım için...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.