O

Yarbay
26 Mart 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme
Toplam: 171 (Bu ay: 4)
Gönderileri
Merhabalar yanlislikla eskiden yuklu olan bein conncecti kaldirdik simdi yukleyemiyoruz ios 10 istiyor satin alinan kismida ise yaramiyor.

Jbde yaptim fakat bulamadim yapilabilecek bir dey var mi?
merhabalar

son yapılan güzel bir kampanya ile ps4 slim aldım 1-2 yıl önce mat kasa kullanmıştım sesi artık rahatsız ediyordu zaten sağolsunlar bir dizi ameliyat hastane öncesi dayım gil yakmışlar :D

slimi bu yüzden tercih ettim sessiz oluyor diye pro almak isterdim fakat fiyatı pek cazip gelmedi ve fullhd oled tv kullanıyorum fiyatı 2'den fazla 4k tv alırsınız o yüzden 4kya geçemem gerek görmedim.

mat kasa günlerce saatlerce calısırdı banamısın demezdi ssd takmıştım ve sonra gereksiz buna ssd diyip sshd takıp canavar gibi oynamıştım.

şimdi ise slim aldık dert aldık gibi oldu geç yüklenmeler ve aşırı ısınma ile rahatsız olmaya başladım oynadıgım 2-3 oyun esasen 1 oyun ara sıra farklı oyunlar.

fakat gel görki hayatımda hiç fps kaybı yaşamadığım mgsv'de çok ciddi fps düşüşleri görmeye başladım sanki xbox 360'ta oynuyorum en son onda öyle fps düşüşleri görmüştüm zaten bu sebepten ps4'e geçmiştim.

aynı konudan çok kişi şikayetçi ve bir çözümü yok gibi ssd taksam'da ısınmayı biraz düşürdüm fakat yinede performanslı değil makina.

örneğin oyun açıkken saveyi flash'a atmak için ayarlara giriyorum makina 3-5 sn donup napıcaktım lan ben niye buraya girdim ki diyor.

ve geçen gün başıma gelen olaysa tam bi komedi oldu save dosyam hasar gördü ps4 çıktı çıkalı hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm bozuk veri diyor save dosyasına şans eseri plus 2 gün önce bir yedekleme yapmasa 2-3 aylık (flasımda var) onlarda olmasa 3 yıllık save dosyası puff olacak.

bir çözümü var ise veya yazılımsal ise ki sanmıyorum ssd ile temiz kurulum yaptım önerilerinizi bekliyorum.

benim önerim ise sesli olsun mat kasa olsun yada pro olsun sakın slime bulaşmayın.
neyseki 2 bin tl gibi uygun fiyata aldık satsak kar bile ederiz ama pro bakacağım.
merhabalar tecilim 31 aralıkta bitti benim özel bir yerden 28 aralık 7 ocak arası raporum olmasına rağmen dinlemediler sen yoklama kaçağısın 2 güne seni askere göndereceğiz dediler.

ne kadar konuşsamda derdimi anlatsamda dinlemediler.

hastane sevkimi isteyip böbrem hastalıgımı sundum.

bilseydim hiç gitmezdim fakat hastaneden bir ümidim var.

bilmek istediğim olurda birlik yerim beli oldugunda gidip teslim olmaz isem ne olur 2018 yasalarına göre.

eve polis/asker gelir mi?

olası gbt çevirmesinde 15 gün içinde şubeye gidin kağıdımı verirler direk birliğemi teslim ederler.

düşünce veya fikirten öte net olarak bilen arkadaşlar cevaplayabilir mi?
öncelikle suriyelileri istemeyen hatta sevmeyen biriyim herhangi bir parti üyesi değilim ve herhangi bir partiyi tutmuyorum insanların hangi dinden olduğunu zerre önemsemiyorum iyi bir insan olması sevmeme yeter.

okurken din dil ırk cinsiyet kavramı olarak değil 2 insan birinin durumu iyi ötekinin kötü olarak okuyun kısaca insan olarak okuyun ve ona göre yorum yapın yeter.

geçenlerde aşti'den dönüyorum işe yetişicem miras davası yüzünden mersine gitmiştim otobüse gece binince sabah direk ofise geçicektim.

aştiden bindikden sonra türkçe bilmeyen yine benim yaşlarımda 20-22 arası biri elindeki kağıdı gösterip ben ostime gitmek istiyor dedi eli yüzü düzgün güler yüzlü bir bi insan'dı malum suriyelilerin çıkarttığı onca olaydan sonra insan tedirgin yaklaşıyor.

benim ineceğim yerde inmen gerekiyor demeye çalışsamda pek anlatamadım sadece bekle bekle dedim duraklar geçtikçe ve kızılaya ulaştığımız'da onu aktarma yapmasını nasıl söyleyeceğimi bilemediğim için aktarma yapılan metro'ya götürdüm ve metro bekleme alanında ki sıralı durakları göstererek ostim'e kaçıncı durakta ineceğini anlattım anladıda sonra teşekkür etti ve nedense gitmek yerine beklemeyi tercih ettim.

metro geldi bindirdim gittiği her durak'ta kırmızı ışığın yeşil olacağını ostime geldiğinde şurası yeşil yanacak diyip anlatabildiğim kadar anlattım ve bindi sonra tam giderken bir dakika demek istedi (fakat farklı bir şekilde dedi bi daakka gibi bir cümle kurdu)

sanırım biraz içtenlik ve yardım ile teşekkür etmek istedi fakat dil bilmediğinden Selamın Aleyküm diyip tekrar teşekkür etti galiba sarılmak istedi fakat yalnızca tokalaştık ve bindi gitti.

önyargılı olmamaya aşırı derecede dikkat ettiğim halde malesef ilk başlarda önyargımın kurbanı oldum kendi içimde tanımadan etmeden suriyeli diye it kopuk tarzı düşüncelere kapıldım ve iyide bir ders oldu.

bilmiyorum onlarda insan böyle sınırı açıp hadi çayıra diye değilde içindeki düzgün insanları alıp bir vize verip (2-3 yıl) bu süre içersinde okuyanı veya çalısanı sorun cıkartmadığı taktirde vatandaşlık dahi verilebilirdi aslında.

doktoru gelir burada doktor olabilirdi ahcısı yine aynı şekil adam gibi seçerek alıp orda yaşamaya hakkı olan insanları ülkeye artı olarak şekilde kazandırabilirler'di ama yapmadılar.

çünkü bu dünya herkesin çıkar ilişkisi üzerine kurulu bir dünya ve bu ülkemizden inanılmaz derecede fazla.
yıl başın yani 1 ocak 2018'de tecilim bitiyor lise bittiği için tecil ettirmiştim.

bir yüksek öğretime katılmadım bu iş için baya geç kalmışım gys girdim puan yettiği halde aöf'lerde almadı.

amacım bu askerlik işini en azından bu yıl güzelce çalışıp bir üni kazanana kadar ertelemek.

buda 9 aylık bir erteleme demektir doktordan yana sorun yok rapor konusu kolay.

veya siz ne önerirsiniz iyi bir şirkette sevdiğim işi yapıyorum bedelli tuttuğu ve param olduğu halde kendime yakıştıramadığımdan bedelli yapmadım.

askere elbet gideceğim fakat şuanki iş şartlarım ve borçlarım hayatım alt üst olur bir süre daha ertelemek zorundayım.

tavsiye verebilecek birileri var ise çok sevinirim.

bu hafta askerlik şubesi ilede görüşmeye gideceğim ilk defa gideceğim için (tecil hariç) nasıl tepki veriyorlar ne bilmiyorum.

son olarak diyelim ki celp dönemi rapor aldım hatta 9 ay erteledim.

peki ben üniversite kaydımı yaptırınca otomatik askerlik düşecek mi otomatik tecil mi olacak yoksa bunun hiç bir yararı olmayacak mı en çok merak ettiğim konu bu
merhabalar yıl başın yani 1 ocak 2018'de tecilim bitiyor lise bittiği için tecil ettirmiştim.

bir yüksek öğretime katılmadım bu iş için baya geç kalmışım gys girdim puan yettiği halde aöf'lerde almadı.

amacım bu askerlik işini en azından bu yıl güzelce çalışıp bir üni kazanana kadar ertelemek.

buda 9 aylık bir erteleme demektir doktordan yana sorun yok rapor konusu kolay.

veya siz ne önerirsiniz iyi bir şirkette sevdiğim işi yapıyorum bedelli tuttuğu ve param olduğu halde kendime yakıştıramadığımdan bedelli yapmadım.

askere elbet gideceğim fakat şuanki iş şartlarım ve borçlarım hayatım alt üst olur bir süre daha ertelemek zorundayım.

tavsiye verebilecek birileri var ise çok sevinirim.

bu hafta askerlik şubesi ilede görüşmeye gideceğim ilk defa gideceğim için (tecil hariç) nasıl tepki veriyorlar ne bilmiyorum.

son olarak diyelim ki celp dönemi rapor aldım hatta 9 ay erteledim.

peki ben üniversite kaydımı yaptırınca otomatik askerlik düşecek mi otomatik tecil mi olacak yoksa bunun hiç bir yararı olmayacak mı en çok merak ettiğim konu bu
askerliğimi 3 yıl tecil ettirdim lise bitince (şansya lise bitiminde askerlik kağıdı göndermişler okul hata yapmış )

neyse 2 yıllık direk geçiş hakkım vardı bu yıl tam tecil bitiminde kaldırdılar (şansya)

neyse ygs girdim 180 taban puanı geçtim 220'lerde olması lazım 20den fazla 2 yıllık açık öğretim yazdım hiç biri tutmadı (şansya)

askerden mi kaçıyorsun diyenler için bedelli tuttu param'da vardı yapmadım yapamadım.

ve şuanda ciddi ailevi problemlerim bana ait olan ama adıma ait olmayan borçlarım var.

aynı zamanda babam ile'de bir miras tarzı önemsediğim davam var.

en azından 1 yıl kadar daha tecil ettirmem gerekiyor.

daha önce ailevi sebepler ile tecil ettiren varmı veya şubeye gidip konuşsam ne demem gerekir bilgisi olan varmı tecil için.
lise biteli 2 yıl oldu ilk defa ygs ile açık öğretime girip askerliği biraz daha uzatmayı borçlarımı kapatmayı ve daha ilerleyen zamanda askerliği düşünüyordum.

fakat Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz. yazısını görünce moralim bozuldu benimle aynı durumu yaşayan varmı?

ilk bedelli çıktığında ben askerliğini bedelli yaptırdı demem demiştim fakat yaşanılan onca şeyden sonra yapmadığıma çok pişman olmuştum.

yardmcı olan öğretmen 2 yıllık bir üni kesinlikle alır demişti fakat almamış ösym beni hiç şaşırtmadı 2 yıllık direk geçiş hakkımıda bu yıl yediler herşey'mi terse gider.
yeni bir tv aldım alırken arkasında 3 tane jack çıkısı vardır diyerekten umursamadım kulaklık girişi olup olmadığını.

fakat onlar lux çıkışlarıymış oralardanda neler yaptıysam bağlanamadım lg'ninde adam gibi kablosuz kulaklıgı yok hatta hiç yok sadece kulakiçi.

bu optik ses çıkışını 5+1 veya farklı bir şekilde nasıl kulaklık bağlayabileceğim ve yüksek ses alabileceğim şekile getirebilirim.

aklımda 1. yöntem bir kaç bluetoot kulaklık denemek var.

2. olarak optiği analog'a ceviren aparatlar var.

3. olarak'da optik ses cıkıslı 5+1 bulup aynı zamanda onda da kulaklık cıkısı olan bir sistem bulmak.

anlamak zor 10 bin tllik bir tv'ye neden kulaklık çıkışı koymazlar? birde utanmadan aynı televizyonun 2 üst modelinde bu özellik vardı diyor.

bilen arkadaşlar var ise
1. yöntemde hangi bluetoot tv ile eşleşebiliyor (lg destek lg olmayan bazı markalarında eşleştiğini deneme yanılmayla bulabilecğeimi söylüyor)

2. aparatlar ses kalitesini bozarmı geciktirme yaşatırmı.

3. 5+1 varmı varsa marka model önerebilirmisiniz.
yeni bir tv aldım alırken arkasında 3 tane jack çıkısı vardır diyerekten umursamadım kulaklık girişi olup olmadığını.

fakat onlar lux çıkışlarıymış oralardanda neler yaptıysam bağlanamadım lg'ninde adam gibi kablosuz kulaklıgı yok hatta hiç yok sadece kulakiçi.

bu optik ses çıkışını 5+1 veya farklı bir şekilde nasıl kulaklık bağlayabileceğim ve yüksek ses alabileceğim şekile getirebilirim.

aklımda 1. yöntem bir kaç bluetoot kulaklık denemek var.

2. olarak optiği analog'a ceviren aparatlar var.

3. olarak'da optik ses cıkıslı 5+1 bulup aynı zamanda onda da kulaklık cıkısı olan bir sistem bulmak.

anlamak zor 10 bin tllik bir tv'ye neden kulaklık çıkışı koymazlar? birde utanmadan aynı televizyonun 2 üst modelinde bu özellik vardı diyor.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.068
İkinci El Bölümü Mesajları: 431
Konularının görüntülenme sayısı: 23.948 (Bu ay: 509)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 636 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.