Şimdi Ara

Ev geçindiriyorum. Askerlik Tecil edilmiyor? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
6
Favori
26.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • insanları yanlış yönlendirmeyin, böyle bir şey yok arkadaşın dediği gibi en fazla para cezası yiyorsun. arkadaşım 5 sene şubeye dahi gitmedi kaç kere gbtye girdi tutanak tutup gönderiyorlar ve sadece para cezası gelir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende benzer durumdaydın çatır çatır 15 ay Şırnakta askerlik yaptım tek kelime mızmızlanmadım.Yapacağın 6 ay askerlik yaptığın tantana 60 ay gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenbalx

Keşke açık liseyi bitirip birde açıköğretim üniversite ye yazılsaydın. Ben açık üniversite okuyup 30yaşında gittim askere :) 1buçuk 2sene bakaya kaldım onun içinde kaçtığın her gün için belli bir para ödüyorsun.

GBT de filan çıkıyormu bilmiyorum ama kimse gel askere demedi. Hatta askerlik şubesine gittiğimde evrakları verirsen yarın askersin dediler evrakları vermeden çıktım.

Bakaya cezasıda günlük kendi teslim olursa 5tl, yakalanırsa 10tl imiş :(
    bakaya kalmak nedir? tecilli değilken gbt sorgusu ile mı bakaya kalınıyor? siz ne kadar ödeme yaptınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altı üstü 6 ay askerlik Yapacaksın. Kurumsal şirket diyorsun yönetici olucam diyorsun ama askerlik yok diyorsun oda işin garip yani. Ufacık bakkal dükkanına bile orta reyon alırken askerlik tamamlanmış istiyorlar artık. Bizim şirket de de adam isterse işinin master i olsun. Dünya da tek olsun yine de askerlik şartı aranıyor. Garip bir kurumsal şirket imiş. Herseyi geçtim zaten kardeşin gelince gideceksin alt tarafı 6 ay büyümenin manası yok. Zaten yönetici olacak mısın 24 yaşında öyle bir kapasite var ise geldikten sonra da işine devam edersin. Oda mı yok yıllık izin al bedelli askerlik yap. Etrafımda çok var kredi çekip bedelli yapıp işinden gücünden geri kalmak isteyemeyen. Biz de 18 ay askerlik yaparken ailemiz sevdiklerimiz arkamızda kaldı çok da kafaya takıp büyümenin mantığı yok gereksiz konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3081D0615

Zorunlu askerliği destekleyen militarist bebeler iyi okusun. İnsanların ne dertleri var.

Umarım çözüm bulursun, bilgim yok çünkü. 97'liyim ben.
    Her Türk erkeği ve mantıklı düşünen birey aklı başına geldiği zaman 20 yaşında askere gideceğini bilir bunu göz ederek hareket eder. Kimileri kaçar kaçar kaçar ha bu sene ha seneye ha şöyle ha böyle sonra en olmadık zamanda zart diye karşısına çıkar sonra askerlik zaruriyeti diye ağlar. Arkadaş sen bilmiyor musun bunu. Farkında değilmisin tecil tecil nereye kadar. O askerlik yapılacak en kısa sürede git gel. Şansınız 6 ay artık. 18 ay yapsa idiniz herhalde korkudan inmi inerdi ilk sabah koğuş KALK diye bağırıp ranzalara jop la tak tak diye vurduklari anda.

• Zalman-TR kullanıcısına yanıt
    Öncelikle annenin boşanıp nafaka almasını sağlayabilirsin. Anlaşmalı olursa kısa sürecektir dava süreci ama karşı taraf aksi bir tutum sergilerse uzayabilir. Yine de nafaka almanız artı bir gelir olacaktır. Bunu araştırabilirsin.

Askere gittiğin için tazminat alırsın. O tazminatta nerden baksan 4-5 ayı kurtarır seviyede olur. Tabi kaç yıllık çalışansın ve maaşın tam olarak ne bilmiyorum ama durumu kurtarabilir.

Annen çalışabilir mi çalışamaz mı bilmiyorum ama eğer bir engeli yoksa çalışması herkes için iyi olacak gibi görünüyor.

+ olarak işsizlık maaşı alabilirsin. Bunu da araştır. Yılına göre değişiyor sanırım 8 ay boyunca verirler.

Son olarak aklıma gelen madem askere gideceksin o zaman uzun dönem ücretli git. Maaşın asgeri maaşın 2-3 katı olacağı için ailene daha güzel bakarsın.

Kısacası her zaman bir çözüm vardır. Sen yeterki iste.
  • Adam burda ailevi sorunlarından bahsetmiş millet de o kadar yazının içinden doğal gaz faturasına takılmış.

• Selam açıköğretim lisesinde yeni yasayla yaş sınırı 22'ye indirildi bu yüzden askerliğini erteleme şansın yok. yoklama kaçağı olarak dolaşabilirsin kimse seni zorla askere götüremez fakat sigortalı bir işte çalışamazsın. Bulunduğun iş yerine bildiri gelir bu adam yoklama kaçağı işten çıkarın diye. Ayriyetten yoklama kaçağı olduğun her gün için 5 lira para cezası eğer yakalanırsan 10 lira. yani kaçak olduğun her ay 150 - 300 lira civarı ceza çıkar . Kısaca bir şey yapamazsın askere gideceksin. İşten çıkarken tazminat alabilirsin onunla idare edebilirsin. Askerde de aylık 100 lira harçlıkla artık ne kadar idare edebilirsen.
  • pcqlock P kullanıcısına yanıt
    neyi bilmiyorum kendi faturama göre 2 ,3 kat yazılmış adama bak iyi az gelmiş diyeyim içiniz rahat etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agirseviyorum

Tecil şartlarını bilmiyorum ama eskisi gibi kaçma durumu yok ne yazık ki, kaçak durumuna düştüğün an eğer sigortalı çalışıyorsan işyerine tebligat gidiyor bu kişi asker kaçağıdır 15 gün içinde askerlik şubesine gelsin diye ve gitmezsen hem sana hem şirkete para cezası yaptırımı var tabi yakalandığın yerde de muhtemelen tutuklanırsın.
    inanma bu yazılana en fazla iş yerınden soylerler askerlık durumun sıkıntı dıye calısmana ızın vermeyebılırler ama 15 gun mevzusu falan bos ıs ısterse 100 kere teblıgat gelsın GBT ye takılmadıkca kımse pesıne takılmaz bı de ıste kamuda vs calısamazsın anca serbest meslek garsonluk ısletmesı buyuk olmayan yerlerde el altından calısabılırsın
  • Ayrıca şu dogalgaz faturasına takılanlar dogalgaza %30 zam geldıkten sonra erzurumda faturalar 900 tlyı buluyor bosa sallamayın ankara ıstanbul gıbı yerde de 500 600 normal merkezı sıstem + pay olcerlerde. kombılere bısey dıyemem.
  • Tecrübe mi paylaşayım. 31 yaşına geldim. Hiç tecil ettirmedim. Baba yadigarı işyeri şirketti ve ben ssk lı idim tebligat geldi işten çıkarın diye. Bende şirketin en büyük ortağını nasıl işten atayım diye kendim imza kaşeli cevap yolladım cevap gelmedi 😂 en az 6 7 kere tutanak tutuldu trafik çevirmesi, asayiş çevirmesi, otelde kalma, hastane de kalma durumlarında. Hepsi imza attırıp gitti. Otelde kaldığım het gece sabaha karşı ya polis ya jandarma kesin geldi, imza attırıp gitti. Oğlum doğduğu gece hastaneye bile geldi polis imza attırıp gitti. Sonuç bedelliye basvurdum, 2019 Eylül çıktı, ağustos ta muane oldum muaf verdiler vede paramı iade ettiler. Kıssadan hisse zorla götürme yok. Tutanak lar ceza olarak gelir dediler ama hiç ceza da gelmedi.

• Yurt dışına gidin Açık öğretim okur gibi internet üzerinden uzaktan eğitimle askerlik yaparsınız

Saçma sapan işler madem böyle bir imkan var, kendi ülkende yaşayan vatandaşına niye aynı imkanı vermezsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Eeee güzel o zaman niye peki tecil alamıyorsun, liseye kayıtlı isen tecil alabilmen lazım değil mi yoksa açık lise de tecil olayı yok mu? Ben var biliyorum yeğenim zamanında yapmıştı 29 yaşına kadar tecil alabilirsin denmişti bundan birkaç sene önce tabi o iş bulamıyor yani sigortalı iş vermiyorlar diye askerliği olmadığı için tecili bozdurup üstüne liseyi de bırakıp gitti askerliğini yaptı geldi ve sigortalı işe girdi böyle tercih yapmıştı. Son durum ne bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Eskiden öyleydi sistem değişikliğinde onu değiştirdiler maalesef.

Garibansan 22’ye kadar askere gitmek zorundasın, zenginsen parayı basıp bedelli yapıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: DGT

Tecrübe mi paylaşayım. 31 yaşına geldim. Hiç tecil ettirmedim. Baba yadigarı işyeri şirketti ve ben ssk lı idim tebligat geldi işten çıkarın diye. Bende şirketin en büyük ortağını nasıl işten atayım diye kendim imza kaşeli cevap yolladım cevap gelmedi 😂 en az 6 7 kere tutanak tutuldu trafik çevirmesi, asayiş çevirmesi, otelde kalma, hastane de kalma durumlarında. Hepsi imza attırıp gitti. Otelde kaldığım het gece sabaha karşı ya polis ya jandarma kesin geldi, imza attırıp gitti. Oğlum doğduğu gece hastaneye bile geldi polis imza attırıp gitti. Sonuç bedelliye basvurdum, 2019 Eylül çıktı, ağustos ta muane oldum muaf verdiler vede paramı iade ettiler. Kıssadan hisse zorla götürme yok. Tutanak lar ceza olarak gelir dediler ama hiç ceza da gelmedi.
    Bende de var hocam böyle bir durum. Eniştemin öz kuzeni. Manav da çalışıyor idi asker kaçağı olarak. 25 yaşında yada 26 sonda idi tam hatırlamıyorum. Kendi babası ihbar etti bu adam asker kaçağı diye. Geldiler adamı çalıştığı manav tezgahında alıp gitmişler. 😂 Eve uğramış 1 saat kadar eşyalarını toplayıp araba ile hop şubeye ordan askerliğini tamamlamaya oda 12 ay yapmıştı.

• makavel1 kullanıcısına yanıt
    Bakaya; geçerli bir tecil sebebi yokken askerlik yaşına gelipte askere gitmezsen olan durum. Asker kaçağıda diyebiliriz.

GBT polisin çevirme filan yapıp kimlik sorması. Asker kaçağı durumun orda çıkarmı bilmiyorum. Orda çıkması için sanırım askerlik şubesinin yakalama kararı filan göndermesi lazım polise.

2bin TL filandı sanki tam hatırlamıyorum. Vergi dairesinden 6 taksit yaptırmıştım.
  • 95 li olunca ne oluyor? Benimde üniversiteye kaydım var fakat dönem başı 1 2 ders verip uzatıyorum okulu. Yılbaşından sonra sisteme girdiğimde kaydı silindi ibaresini gördüm. 25+ ne oluyor ki? Yanlış hatırlamıyorsam 29 yaşına kadar öğrencilik devam ediyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: BSG

Dostum bu yeni sistemde bilmiyorum ancak önceki 15binlik bedellide şirketler sana izin vermek zorundaydı. İşten çıkartma durumunda işe iade davası açarak kesin sonuç alabiliyordun ve işveren ciddi yaptırımlar altında kalıyordu. Bunu bir araştır istersen.

Alıntıları Göster
    Sadece bedellide değil, askerlik nedeniyle işten çıkarılırsan işe iade davası açabilirsin ve yaptırımlar uygulatabilirsin.

• aciktan lise bitseydi aöf yazilirdin ama olmadigi icin fikrim yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bactry

neyi bilmiyorum kendi faturama göre 2 ,3 kat yazılmış adama bak iyi az gelmiş diyeyim içiniz rahat etsin.
    Merkezi sistem kullaniyorsunuzdur. Dogal gaz faturaniz kac geldi konusunu bastan sona bir okuyun. Bizim faturamizin azligi yuksekligi size gore belirlenmiyor. Ben merkezci dusunce geldi birden aklima.

Surekli 40 da yakan bir daire ortalama 0.42metrekup/saat yakar.
    Gunde 10metrekup e yakin yakar. Ayda 300 metrekup eder.
    Metrekup u 1.7tl yozgatta.
    Sonuc 521tl.

Demekki bu minimum a yakin deger.
    Öyle volkana baglama kadar bir fark goremedik

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.