Şimdi Ara

etrafımda arkadaşım kalmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her geçen gün daha çok yalnızlaşıyorum. En iyi arkadaşım da üniversiteye gitti ve liseden kalma 5 6 arkadaşla da artık gerek mesafelerden gerek çalışmaya başladıklarından gerekse artık eskisi gibi samimiyet ve iletişim kalmadığı için görüşmüyoruz. İnsanlar benden kaçıyor ve benimle arkadaş olmak istemiyor gibi hissediyorum. Halbuki arkadaş olduğum insanlara karşı çok iyi bi arkadaşım ama bu günümüzde değer görmüyor.

siz de benim gibi yalnız mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet aşk maşk dostluk biraz daha isin icine cikar girmediginde olusuyor. Artik yestiskin olunca isin statun paran, hatta bunlari da bir kenara koyarsak, bu insan bana ne katabilir anlayisi ortaya cikiyor. Ben de bana bir sey katamayacak deger bilgi katamayacak arkadaslarla samimiyeti kestim. Bana 3 saat oglaklarin kosturmasini veya evdeki problemlerini anlatan insanlarla ne yasayip ne paylasabilirkm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 21 Eylül 2025; 22:57:51 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Valla o zaman kafa yapini degistir. Beklentin yuksekse insanlardan bu da sorun oluyor. Herkesle yuzeysel olursan eglenmek eglendirmek olursa amacin cevren oluyor.

o zaman gel knk olak senle

Hiç arkadaşım yok
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt
    Karıları hiç saymıyorum bile

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lise arkadaşları, ilk okul, üniversite arkadaşları geçici şeyler hatta evlendikten sonra çocukluk arkadaşınla bile iletişimi kopartıyosun. Ayda 1 kere yolda denk gelirsen selamlaşırsın öyle oluyor artık. Çok takma bunları kafaya. Her insan yalnızdır.

Her insan yalnızdır aynen öyle. Millet bu yalnizliktan kurtulmak icin evleniyor cocuk yapiyor. Olay herkesle ortalama bir iletişim kurabilmek

siz de benim gibi yalnız mısınız?

evet ama mecburi değil biraz da seçimli bi yalnızlık.

pandemi öncesi baya aktiftim. kulüplere gidiyodum insanlarla tanışıyodum. festivallere gidiyodum. iş yerinde öğlen farklı kişilerle cafelere çıkıp oturuyoduk. her yaz memleketten yatılı miesafirlerim gelirdi.

pandemi sonrası eve kapandık. işyeri sosyal çevremiz azaldı. son 2 senedir bi aktivite de yapmadım (Festival kulüp vs)

kalan arkadaşların çoğu birbiriyle kavga etti.

şuanda tek tabanca takılıyom. memlekete gidiyom köy evimizde oturuyom kıraathaneye çıkıyom.

sonra İstanbul'a dönüyom tek başıma AVM geziyom.

bugün yani Pazar günü tek başıma bisiklete çıktım sahile. sonra aklıma geldi, çok eski bi bisikletli arkadaşım var. yıllar önce tartışmıştık sonra kopmuştuk. ona mesaj attım sahildeyim dedim. geliyorum dedi. eleman çıktı geldi bisikletle. oturduk baya. muhabbet ettik eskisi gibi. yedik içtik.

sordum. ne oldu bizim gruplar diye. bildiğin gibi herkes koptu dedi. valla dedim. bizim tarafta da aynı. bizim arkadaş grupları da koptu birbiriyle dedim.

işin garibi şu ki: ben şuanki durumumdan pek şikayetçi değilim. zaten aktiviteye çıkınca hemen birileriyle tanışılıyo. 2026 için hedefim: yeni birer çadır ve mat alıp, 2 senelik aradan sonra kamp olayına geri dönmeyi düşünüyorum. 2014-2023 arası 10 yıl boyunca her yaz 3 kamp yapmıştım ama 2024 ve 25'i boş geçirdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Asimetriksurat A kullanıcısına yanıt

Ergenken çevrende kendi yaşında, günlük programı seninle aynı yüzlerce insan oluyordu. Aynı okula giden, aynı saatte okuldan çıkan, aynı mahallede yaşayan... Hiç çaba harcamana gerek kalmadan, sosyalleşebileceğin 100'lerce insanın içindeyken, kafa yapısı uyan 2-3 kişiyi bulmak çok kolaydı.

Yetişkin insanların kendi ayrı hayatları, kendi ayrı programları var. Sosyalleşmek için çaba harcamak gerekiyor çünkü yetişkin kimse seninle sırf aynı mahallede yaşıyorsun diye vakit geçirmek istemiyor.

Sosyal becerisi düşük bireyler genelde bu farkı göremeyip konuyu paraya, tipe, ya da başka alakasız yerlere çekmeye çalışıyor.

Nasil bir caba harcayacam hocam insanlar soguk

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İnsanlar 20'li yaşların başında değişmeye başlıyor. Olgunlaşıyor, hayata bakışları farklılaşıyor. Biraz da bu yüzden 20'li yaşlarda başlayan ilişkiler 20'lerin sonlarına kadar sürmüyor. Neyse, o başka konu.

Eğer 15 yaşında kafanın uyuştuğu biriyle 30 yaşında da aynı iletişimi kurabiliyorsan, bir ihtimal kendini geliştirmemiş, aynı yerde sayıyorsundur. Çünkü farklı hayatlar yaşayan iki bireyin, ergenlikten yetişkinliğe geçen 15 sene boyunca birebir aynı yere gelmiş olması çok da mümkün gelmiyor bana. İmkansız değil tabii ki.

Şimdi gelsen bana özelden mesaj atsan, desen ki "Real RocknRolla gel seninle oturup bir kahve içelim, ne dersin?" ben de sana soğuk yaparım. Ama yaşadığım ilin Facebook gruplarından birine benim ilgimi çeken bir post atsan, atıyorum tenis grubuna. X seviyede oynuyorum, Y günler, Z saatler müsaitim diye, saatler bana uyarsa %90 mesaj atarım, görüşmek isterim. Tenis sonrası da oturur birer bira yuvarlar, muhabbet ederiz.

Harcaman gereken çaba aslında sosyal olmak için değil, kendini geliştirmek için. Yetişkin arkadaşlıklarında ortak bir uğraş olması gerekiyor. Senin yapman gereken, bu uğraşlara sahip olacak adımları atmak.

Uğraş yoksa sosyallik yok yani tenis vs oynamaj gerekiyor. Mahalle arkadaşı akraba lise arkadaşlığı böyle değil

Ben de onu diyorum. Biraz sert olacak: Uğraşı olmayan insan boştur. Aklı başında kimse de boş beleş biriyle vakit geçirmek istemez.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.