Şimdi Ara

Et fiyatlari Abd ile benzer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Turkiye et balik kiyma 28lira

Turkiye asgari ucret 1450lira
    Abd asgari ucret 1450-1700$

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amacım ABD yi savunmak değil ama kaynağın ne ise saçmalamış:
    https://www.bls.gov/regions/mid-atlantic/data/AverageRetailFoodAndEnergyPrices_USandMidwest_Table.htm
    4 sene ABD de yaşamış biri oalrak şöyle söyleyim steak yemekten kıymaya baktığımı hiç hatırlamıyorum. Steak de Türkiye dekiler gibi değil tadı tuzu yerinde, yağlı ve sulu hakikaten kaliteli etlerdi. ABD de satışlar pound (lb) (libre) usulü yapılır yarım kilodan biraz azdır. etin kilosu 3 - 5 dolar arası değişir. Yani bir kilo et 6-10 dolar arasıdır. ABD de asgari ücret bir çok eyalette saatlik 7.25 dolardır. Aylık 1300-1500 dolar yapar, ama bir çok yerde asgari ücretin üstünde alırsınız ve haftalık 40 saatten fazla çalışırsınız.
    Kısacası Türkiye ile ABD yaşam şartlarını kıyaslamaya bile gerek yok.
  • Link?

• 26 dolar mı? hayvanın en değerli yeri mi orası? benim bildiğim türkiye'deki et orada en fazla 10 dolar.
  • Amacım ABD yi savunmak değil ama kaynağın ne ise saçmalamış:
    https://www.bls.gov/regions/mid-atlantic/data/AverageRetailFoodAndEnergyPrices_USandMidwest_Table.htm
    4 sene ABD de yaşamış biri oalrak şöyle söyleyim steak yemekten kıymaya baktığımı hiç hatırlamıyorum. Steak de Türkiye dekiler gibi değil tadı tuzu yerinde, yağlı ve sulu hakikaten kaliteli etlerdi. ABD de satışlar pound (lb) (libre) usulü yapılır yarım kilodan biraz azdır. etin kilosu 3 - 5 dolar arası değişir. Yani bir kilo et 6-10 dolar arasıdır. ABD de asgari ücret bir çok eyalette saatlik 7.25 dolardır. Aylık 1300-1500 dolar yapar, ama bir çok yerde asgari ücretin üstünde alırsınız ve haftalık 40 saatten fazla çalışırsınız.
    Kısacası Türkiye ile ABD yaşam şartlarını kıyaslamaya bile gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

26 dolar mı? hayvanın en değerli yeri mi orası? benim bildiğim türkiye'deki et orada en fazla 10 dolar.

1 kilogram entrecote 26 dalır ?

http://www.esk.gov.tr/tr/12197/Satis-Fiyatlari

• Koskoca steak et 4-5 dolar...

İnternet diye bişey var artık yalanlar çok çabuk çürüyor ha..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 18 Mayıs 2017; 14:26:43 >

• Gora'da etin kilosu 300$. Sizde hiçbir şey beğenmiyorsunuz yav.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 9 yıl Amerika'da yaşamış birisi olarak söylüyorum

Amerika'da et sadece Türk kasaplarında pahalı, onlarda çakal oldukları için helal et diye yahudi pazarından aldıkları etleri getirip satarlar.

Sıradan bir markette, yani Target, Walmart, K-Mart gibi yerlerde iki parça güzel steak dilimleri 4 5dolardır.

36'lı tavuk bageti 5$'a da gördüm bir çok kez ve aldım da.

36 tane şaşal su 3 dolar, tane su 1.5$ mesela, çok aldığında inanılmaz ucuz.

Milleti aptal yerine koymayın, yeter!

• Amerikanin neresiymis o.Salemdeki rastgele bir markette libresi 6-7 dolardi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bakin bu linkte 2yil onceki kiyma fiyati 20$ diyor hangisine inancaz kaynak

https://www.tarimdanhaber.com/haber/tarimsal-ekonomi/amerikada-gida-fiyatlari/

• 3 gram beyniyle milleti aptal yerine koyan elemanlar listesine bir kişi daha ekledik bugün de çok şükür...
  • Abd Kıymanın Kilosu 5-6 $

Almanya'da 5-6 Euro
  • beckhir.36 B kullanıcısına yanıt
    Bir haber okurken hepsini okuyun.

Whole Foods. (organik dana kıyma)

Sen eti ya kasaptan alirsin ya da migros carrefour dan alirsin.Er fiyati icin bakman gereken yer targetdir wallmarttir.Yahut kasabadaki esnaftir.whole foods dedigin yer 0 gida katkısı kullandigini iddaa eden ve buna göre fiyat çeken bir zincir.Pazarda domatesi 5liraya buluyorsun.Ama sana Istanbulda bir manav söylerim domates 30 lira.Bunun gibi düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: beckhir.36

Arkadaslar bakin bu linkte 2yil onceki kiyma fiyati 20$ diyor hangisine inancaz kaynak

https://www.tarimdanhaber.com/haber/tarimsal-ekonomi/amerikada-gida-fiyatlari/

New York diğer eyaletlerden pahalıdır her zaman.

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Hocam alakasi bile yok.Adamin bahsettiği market zinciri zaten çok pahalı.Migros ayarindaki wallmartta newyorkta dahi kilosu 10-12dolari geçmez kiymanin.Linki veren arkadas okumamis diye dusunuyorum yazıyı

• pırıl pırıl parlayan bir kafa daha
  • ne 26 doları dostum ya

adamların 23 dolara verdiği burgere bak

birde bizim burada 20 liraya yediğimiz bk stekhouse a bak

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

ne 26 doları dostum ya

adamların 23 dolara verdiği burgere bak

birde bizim burada 20 liraya yediğimiz bk stekhouse a bak

Genelde Abd'de böyle burgerleri fakir fukaralar yiyor.Düzensiz ve ucuza beslenip obez oluyorlar.

• İnan ayın arkadaslar gelişmiş ülkelerde et çok ucuz benzin ve arabanın ucuz olduğu gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.