Şimdi Ara

EŞREF SAATİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu diziyi dört gözle bekliyorum.Bence çok tutacak.Dizi hakkındaki olumlu olumsuz her eleştiriyi burada paylaşalım.

Kara Eşref ve Sarı Eşref, aynı mahallede aynı gün doğmuş iki çocukluk arkadaşıdır. Ebeleri bile doğum anında iki ev arasında koşturmaktan helak olmuştur. Doğdukları an babaları, ikisine de dedelerinin adı olan Eşref'i koyar. Eşrefler, çalışmak için uzaklara giden babalarını çocukları boyunca göremezler

İlkokulda biri sarı diğeri kara kafasıyla aynı sırada yan yana otururken, öğretmenleri birine sarı diğerine kara demeye karar verir. Lakapları, hep saygıyla andıkları ilkokul öğretmenlerinden hatıra kalır

İlkokulda bir yandan ayakkabıyı boyacılığı yaparlar. Bir gün yan yana iki delikanlının ayakkabılarını boyarlarken, müşteriler birbirine girer. Ortalık curcunaya döner. Kavgada iki ufaklık Eşref heba olacakken, mahallelerinin içlerini titreten kabadayısı Alemdar Ağa yetişir, kavga diner, ikisini birden enselerinden kaldırır

Alemdar Ağa Eşrefleri yere bıraktığında, sahne kahvede açılmıştır. İkisi de artık Alemdar Ağa'nın himayesindedir. Ona kahve götürmek için birbirleriyle yarışırlar. Biraz palazlandıklarında, birbirlerinin kız kardeşlerine vurulurlar, uzaktan uzaktan bacılarını keserler. Alemdar Ağa'nın da terziliğini yapan olan mahalle terzisi bilge kişi Yadigar da hep başlarındadır

Biri davul biri kemençe eşliğinde askere yollanırlar. Askerden döndüklerinde yine kabadayılık raconunu öğrendikleri Alemdar Ağa'nın yanındadırlar

Bu arada Alemdar Ağa, saldırı anında son nefesini verirken, "Kahvenizi, mahallenizi bu çapulculara yedirtmeyin. Son nefesinize kadar oraya sahip çıkacağınıza bana söz verin" diye yemin ettirir

Eşrefler arasındaki didişme hapiste de devam eder. Onlar hapiste iken bacılarına, yamakları olan Hayati ve Sebati sahip çıkar. Hem bacıları hem de yamakları himayesinde tutan kişi ise terzi Yadigar'dır

İki Eşref'in birbirlerinin bacıları ile yaşadıkları gizli aşk mahpusta iyice alevlenir. Gizli gizli mektuplaşmalarla sürer gider. Bacıların en büyük hayali, tahliye gününün hemen ardından Eşrefleri ile evlenebilmek, aradaki husumeti de bitirmektir

Eşreflerin hapishanede geçirdikleri sure boyunca aralarında artan gerilim dişarıya da sirayet etmiştir. Eşrefler tahliyelerine yakın yamaklarına talimatı verirler: Kahve bir duvarla ikiye bölünecek, bir yanı Kara'nın, bir yanı Sarı'nın olacak

Eşrefler 4 yılı hapishanede geçirdikten sonra tahliye olurlar

Tahliye olduktan sonra ortak düşmanları gene karşılarındadır: Mahalleye yapılacak olan Marina Projesi…

Eşrefler çıkar çıkmaz bir yanda günlük hadiselerde birbirleri ile didişmeye, bir yandan da ortak düşmanlarına karşı birlik olmaya, ama burada da mücadele yöntemleri konusunda gene didişmeye devam ederler.

Bu arada sevdalılarına da kavuşamamışlar, ikisi de birbirlerine bacısını vermemiş, bacılar da muratlarına erememiştir

Turgay'ın temsil ettiği kötü adamlar da sürekli kahve ile sorunlar çıkararak iş başındadırlar. Son çareleri, iki Eşref'I daha da birbirlerine düşürmek, güçsüz kılmak ve mahalleyi içten fethetmek için görevlendirdikleri Truvalı Feraye'dir

Feraye, lokanta açmak için mahalleye taşınan, çok güzel, çekici ve cazibeli bir kadındır. Eşreflerin bir türlü saadete eremeyen bacıları ve Yadigar'ın çırağı ile ilişki kurar. Bu 3 karakteri de etkiler. Mahalleye şehir hayatını, lüksü, kapitalizmin temsil ettiği her tür değeri bir nakış işler gibi düğüm düğüm taşıyacaktır

Asıl görevi ise iki Eşref'e de ayrı ayrı boncuk dağıtmak, iki can dostu ve can düşmanı arasındaki rekabeti iyice kızıştırmaktır

Ana hikaye sürerken, Eşreflerin temsil ettiği geleneksel değerlerle günümüz değerlerinin çatışmasını görürüz. Eşrefler bu nedenle zaman zaman mahallenin bazı unsurları, özellikle gençler ile de karşı karşıya gelebilir. Hatta birbirlerinin bacısı olan sevgilileri ile bile… Çünkü kızlara gore durumun özeti şudur

"Paramız var paramız yok, aşkımız var kavuşmamız yok, hayatımız var ama her gün ölüyoruz. Satalım kahveyi, evlenelim, uzaklara gidelim…"

Özellikle Feraye ile birlikte mahalleye modern hayatın sızışını izleriz. Hamam yerine jakuzi konuşulur, lavanta kolonyasının yerini parfüm alır. Yadigar Usta'nın dikişi bir başkadır ama Feraye'nin hediye ettiği marka bir gömlek de hiç de kötü değildir… Rakı ata içkisidir ama Feraye'nin evinde içilen bir kadeh viski de baldan tatlıdır. Bu kadınla birlikte karşı durdukları her şey hayatlarına tatlı tatlı sızıverir

• walla bencede çok hoş bi dizi olacak gibi dizi müziği de süper çalıyor şu an!
    sabırsızlıkla bekliyoruz
    perşembe günü dimi?
  • Allah aşkına o süper kadroya Yavuz Bingöl gitmiş mi?

• muziği çok guzel
    yavuz bingol cokta sırıtmıyor gibi

edit: Eşref Saati - Pana Film - Show TV - 18 Ekim Perşembe @ 20:00

perşembe gunleri hem bu hem kurtlar vadisi show yine reyting rekorları kırar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedoa -- 9 Ekim 2007; 17:18:26 >

• ne yazıkki dolunay soysert ayrılmışşş

yağmur kaşifoğlu gelmiş

hatırlayan vardır belki yılan hikayesindeki rambo berkin aşkı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tolga_Pan11

Allah aşkına o süper kadroya Yavuz Bingöl gitmiş mi?

kardeşim reklamını gösterdi baktım benimde gözüme çarpan o oldu, hiç gitmemiş görmek istemezdim :) ama sarı eşref cuk oturmuş dimi :)
  • fragman cok guzeldi ama tutcagını pek sanmıyom nedense
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: preacion

quote:

kardeşim reklamını gösterdi baktım benimde gözüme çarpan o oldu, hiç gitmemiş görmek istemezdim :) ama sarı eşref cuk oturmuş dimi :)

bence yok be o kadarda kötu degıl oyunculuk egıtımı fılan yok ama birçok dizi ve filmde oynadı klipleri saymıyorum bile

bende cok begendım role oturmus bence

• acaba dublajmı olacak canlı sesmi..
  • OOO sarı eşref zaten süper Yetkin Dikinciler baba oyuncudur.

Dublajla oynar bence Yavuz Bingöl öncedende hep öyle oynamıştı.Şunu hiç bir zaman unutmayın kendi sesiyle oynayamayan oyuncu oyuncu değildirrrr....
    quote:

Orjinalden alıntı: preacion

quote:

• Güzele benziyordu fragman.Bakalım izleyip görecez
  • Ben pek beğenmedim açıkçası.
  • güzel bir diziye benziyorda yavuz bingöl sırıtır gibime geliyor. ama sonuç olarak şimdilik benim görüşüm. hem yavuz bingöl kendi sesi ile oynamaz gibime geliyor sonuç olarak eğitimli bir oyuncu değil. şimdi hatırladım onun bayanlar baylar diye iğrenç bir komedi dizisi vardı değilmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

Ben pek beğenmedim açıkçası.

Katılıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: sedimanter

güzel bir diziye benziyorda yavuz bingöl sırıtır gibime geliyor. ama sonuç olarak şimdilik benim görüşüm. hem yavuz bingöl kendi sesi ile oynamaz gibime geliyor sonuç olarak eğitimli bir oyuncu değil. şimdi hatırladım onun bayanlar baylar diye iğrenç bir komedi dizisi vardı değilmi

dizileri
    zerda
    yanık koza
    ah be istanbul
    baylar bayanlar

oynadıgı filmler
    o şimdi mahkum
    o şimdi asker
    salkım hanımın taneleri
    cumhuriyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedoa -- 11 Ekim 2007; 11:02:38 >
  • Eğer dizi tutarsa aynı saatte eşşek saati başka dizi yayınlarlar muhahaha
  • quote:

Orjinalden alıntı: Archelot

Eğer dizi tutarsa aynı saatte eşşek saati başka dizi yayınlarlar muhahaha

aman çok komik iğrenç bir espiriydi
  • quote:

Orjinalden alıntı: tedoa®

quote:

Orjinalden alıntı: sedimanter

güzel bir diziye benziyorda yavuz bingöl sırıtır gibime geliyor. ama sonuç olarak şimdilik benim görüşüm. hem yavuz bingöl kendi sesi ile oynamaz gibime geliyor sonuç olarak eğitimli bir oyuncu değil. şimdi hatırladım onun bayanlar baylar diye iğrenç bir komedi dizisi vardı değilmi

dizileri
    zerda
    yanık koza
    ah be istanbul
    baylar bayanlar

oynadıgı filmler
    o şimdi mahkum
    o şimdi asker
    salkım hanımın taneleri
    cumhuriyet

dizileri
    zerda: buna lafım yok tutan bir dizisi ama kendi sesiyle oynamadı
    yanık koza: bana sorarsan ortalamanın altında bir dizi idi ama bayağı yayınlandı yine kendi sesi ile oynamadı
    ah be istanbul: tutmadı ve kendi sesi ile oynamadı
    baylar bayanlar: tutmadı üstelik kendi fikrimce kötü bir dizi idi(oktay kaynarcanın tek sevmediğim dizisidir)

oynadıgı filmler
    o şimdi mahkum: burhan öcalın gölgesinde kaldı
    o şimdi asker : fazla oynamadı. sadece isim olarak vardı en azıdan aklımda öyle kalmış
    salkım hanımın taneleri: izlemedim yorum yapamam
    cumhuriyet: valla yavuz bingölü o filmde hatırlamıyorum bile

SONUÇ diziler arasında bir tek bayanlart baylarda kendi sesi ile oynamıştı oda kötü ve tutmamış bir dizi idi.

• Eşref saati adlı dizinin 3-5 bölüm yayımlanıp daha sonra iptal edileceğini düşünüyorum.21. yy'da bu tip içerik ve senaryolu dizileri hangi akla hizmet TÜRK halkının önüne sunarlar anlamak mümkün değil!

Ama malum bizim TV dünyası sınır tanımıyor,her türlü mantık dışı senaryo ve ütopik hayatlar ekranlara gelebiliyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.