Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.188
Cevap
99
Favori
239.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlginiz için çok teşekkürler hocam. Classic modeli gayet ideal gibi duruyor o zaman fakat paramızın değerinin iyice düşmesi sebebiyle fiyat maalesef epeyce yüksek. Şu an için beni aşıyor gibi duruyor maalesef:/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Espresso makinesi konusunda bilgim yok Delonghi marka bir espresso makinesi almak istiyorum,

Sadece mağazada satılan filtre kahvelerden mi almak gerekiyor bunun için?
    Sütü köpürtmek için ne yapmak gerekiyor?
    Sabahları işe giderken bu termos uygun mudur? :

Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

• Merhaba,

Delonghi espresso makinesi İle espresso ayarına göre Öğütülmüş kahve kullanabilirsiniz (aldığınız yerden espresso göre öğütüm talep edin). Filtre kahveye göre olan kahve alırsanız işinizi görmez su gibi bir kahve çıkar. Diğer seçenek kendiniz kahve değirmeni alırsanız kendinizde öğütebilirsiniz. Delonghi'de süt köpürtmek için buhar çubukları mevcut çubukla doğru açıda ve derinlikte süt köpürtebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macrosis

Merhaba,

Delonghi espresso makinesi İle espresso ayarına göre Öğütülmüş kahve kullanabilirsiniz (aldığınız yerden espresso göre öğütüm talep edin). Filtre kahveye göre olan kahve alırsanız işinizi görmez su gibi bir kahve çıkar. Diğer seçenek kendiniz kahve değirmeni alırsanız kendinizde öğütebilirsiniz. Delonghi'de süt köpürtmek için buhar çubukları mevcut çubukla doğru açıda ve derinlikte süt köpürtebilirsiniz.
    Teşekkürler yorumunuz için, bunu not aldım.

Bu makineden almaya karar verdim fiyatına göre uygun mu acaba?

www.hepsiburada.com
    Delonghi Ec685M Espresso-Cappuccino Makineleri Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/delonghi-ec685m-espresso-cappuccino-makineleri-p-HBV0000095NY3?magaza=BakserDTM

• Siemens TE603201RW EQ.6 - Siemens TE603201RW EQ.3 aralarında ki fark fiyat farkına değer mi arkadaşlar?
  • Fl4ming0 kullanıcısına yanıt
    Bende eq3 var, gayet memnunum, şuan mediamarktta 1500küsür fiyatı var, indirimde ama yarın ne olur bilemem
  • Siemenes EQ6 Plus modelinin fiyatı Gittigidiyor media markt mağazasında 1.800 TL

GittiGidiyor
    Siemens TE653311RW Kahve Makinesi Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/siemens-te653311rw-espresso-ve-cappuccino-tam-otomatik-kahve-makinesi-402847026

• 1800'den alabilen var mı yoksa ürünü kapattıkları için mi o fiyata çekmişler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fl4ming0 -- 28 Aralık 2018; 4:42:57 >
  • Fl4ming0 kullanıcısına yanıt
    Ben satın aldım ürün dün kargoya verilmiş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Delonghi varken 1000 lirada olsa siemens alınmaz 👎🏼

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sebepleri nelerdir hocam? Neden Siemens alınmaz ve Delonghi alınacaksa hangi modeli, neden alınır?

• Merhaba Arkadaşlar,

Delonghi EC 685 serileri 1200 tl dayanmışken evde porfesyonel bir makineye yer vermek gerektiğini düşünüyoruz Gaggia Markasının yeni çıkardığı Classic modeli 58mm ticari portafilter ve 3 yollu selenoid valf ile ev kullanıcıları için alınacak en iyi fiyat performans ürünü

Delonghi de satıyoruz gaggia da ama arada çok fark var kesinlikle Gaggia öneriyoruz yatırım yapacaksanız kendinizi geliştirdiğinizde işinize yarayacak bir ev tipi espresso makinesi

Gelbura.com
    Gaggia RI9480/11 NEW CLASSIC 2018/19 Espresso Makinesi Fiyat
    https://www.gelbura.com/urun/gaggia-ri9480-11-new-classic-2018-19-espresso-makinesi

• Tchibo kapsul makinelerinden kullaniyorum ve birini sattim simdi delonghi esam 2600 ve siemens eq3 modeli arasinda kaldim esam 2600 modelini kullaniyorum sut kopurtme olayi disinda guzel ve sorunsuz makina sut kopurtme olayindan kaynakli ve gosterisli olmasindan kaynakli siemens dusunuyorum suan gg de indirimle 1450 ye alinabiliyorr sizce hangisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bu_rock01 -- 9 Ocak 2019; 11:31:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macrosis

Merhaba, Espresso makinelerine uzun uğraşlar sonrası Gaggia markasını Türkiye'ye getirmiş bulunmaktayız Ürünler Direkt Gaggia Milano'dan yetki alınarak ithalat yapılmıştır ve 2 yıl Türkiye Garantisindedir.

Gaggia RI9480/11 NEW CLASSIC 2018/19 Espresso Makinesi
    Öne çıkan özellikleri 58mm portafiltre, 3 yollu selenoid valf, Metal buhar çubuğu 2 delikli
    Ürün link
    https://www.gelbura.com/urun/gaggia-ri9480-11-new-classic-2018-19-espresso-makinesi

Gaggia RI8433/11 Viva Style Espresso Makinesi
    Öne çıkan özellikleri: 54mm portafiltre bsınçlı filtre Rakibi Delonghi 52mm hazneye sahip
    Ürün linki
    https://www.gelbura.com/urun/gaggia-ri8433-11-viva-style-espresso-makinesi

Herkese iyi forumlar
    merhaba gagia classic ile lelit şu ürün arasında ne fark var
    hastanede doktor odasında kullanmak için alacağız üst üste kahve yapımında sorun yaşarmıyız ? 2 yada 3 tane kahve yapımında
    kahve yapımı sonrası süt ısıtıcı ısınması için ne kadar beklemek lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xantorus -- 11 Ocak 2019; 22:5:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reddistic

Bende eq3 var, gayet memnunum, şuan mediamarktta 1500küsür fiyatı var, indirimde ama yarın ne olur bilemem
    Katılıyorum.

EQ6 ile EQ3 arasında kalmıştım ve EQ3 e karar verdim.

Bir kampanya ile 1400 tl ye almıştım. Çok da memnunum.

Makine CalcnClean istediğinde mutlaka kireç çözme ve temizleme tableti de kullanılarak temizlendiği sürece kahve tadı bozulmuyor.

5 aydır aynı performansı veriyor.

Dolayısıyla F/P şampiyonu bence kesinlikle EQ.3 serisi. Benim için EQ.6'nın yapabildiği her şeyi yapıyor. Arada fark var tabiki ama kahve tüketicilerinin çoğunluğuna hitap eder eq3 özellikleri.
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Nespresso kapsül makinelerin bile fiyatları en kötü makine için 1000 TL’ye ulaşmış iken bu cihaz dediğiniz gibi mantıklı duruyor.

Öyle inanılmaz sıcak içecek içebilen birisi değilim lakin özellikle cihazın süt ısıtması kötü diyorlar, sizin görüşünüz nedir? İlk önce milk i seçip ısıtıp sonra bir kere daha ısıtmak daha mı tatminkar bir sonuç sağlıyor dolaptan çıkan sütten?

• Berkin Kayalar B kullanıcısına yanıt
    Açıkcası dolaptan çıkan sütü ısıtmıyor yorumlarına pek katılmıyorum. Sonuçta dolaptan çıkan süt 4 derece ve bu cihaz bu sütü yaklaşık 50-60 dereceye getiriyor. Bence gayet yeterli bir sıcaklık.

70 veya 80 derece içmek isteyen ise sütü 5-10 dk dışarıda bekletsin o zaman yeterli oluyor.

Dolayısıyla ben çubuğu kahve içine sokup direk capuccino yada macchiato yap diyorum. Yeterli bir sıcaklıkta kahvemi içiyorum.

Şöyle bir durum var... İlk süt 50 derece oldu diyelim ikinci süt 60-70 derece oluyor. İkinci çalışmada bir tık daha iyi ısıtıyor.

Benim ihtiyaçlarımı karşılıyor.

Sabahları termosa 5-10 dk içerisinde 4 shot espresso koyuyorum ve sıcak suyla gerisini doldurup kapatıyorum. Bu şekilde belki bana 2-3 liraya mal oluyor ama nespresso kapsül kullansam 10-12 lira civarına mal olacak. Haftada böyle 2-3 defa içsem makine parasını bir yılda amorti ediyor.

• Kapsüllü makinalarda içeceğin ısısını arttırmak için benim uyguladığım yöntemi paylaşayım. Daha önceki bir paylaşımda belirttiğim gibi evde Tchibo Cafissimo LATTE kullanıyorum. Genelde Latte içiyorum.

Makinayı içinde kapsül yokken açıp esspreso tuşuna basıyorum; hem hazne temizleniyor hem de ısınıyor. Ardınan sütlük takılı iken; "sütlük hattı temizleme düğmesi" ne basıyorum. Tchibo Cafissimo LATTE de; "sütlük kanalı temizleme düğmesi" ne basınca; sıcak buhar, sütü pek çekmeden kanaldan geçip ağızdan dökülüyor. Normalde sütlük kullanımı bitince çıkarmadan bir kez yapmak tavsiye ediliyor. Ben bu işlemi başta da yaparak, süt kanalını ısıtmış oluyorum. Hem kahve haznesindeki sıcak su hem de süt kanalındaki buhar+sıcak su; kahveyi içeceğim fincana döküldüğünden fincanı da biraz ısıtmış oluyor. Fincanı 5 sn bekletip içindekini döküyorum ve kahve yapmaya geçiyorum.

İçinde kapsül yokken esspresso yaparak kahve kanalını, "süt kanalı temizleme işlemi" ile süt kanalını ısıtınca; kahve/latte daha sıcak olabiliyor. Hala çok sıcak olmuyor ama bence yeterli.
     Espresso Makinesi tavsiyesi!!!

Not: Bir de kardeşimin yolu var; En basit hali ile makinada latteyi yapıp, mikrodalga fırında %100 güçte 10-20 sn arasında ısıtyorsunuz. Şimdi ben de denedim:

20 sn %100 güçte kalınca taşmadı, şu an sıcaklık dilimi yakmaya yakın. Kahve tadında değişiklik hissetmedim. Alttaki buharlı sütte de değişiklik yok gibi geldi. Üstteki köpükte değişim görsel; o da % 10. Makineye, fincan türüne, mikrodalga gücüne ve süreye göre bunlar değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 21 Ocak 2019; 14:59:1 >

• Macrosis M kullanıcısına yanıt
    Gaggia New Classic icin fiyat kampanya takip
  • Arkadaşlar hiç bir dayanağınız olmadan delonghi varken 1000 tl bile olsa siemens alınmaz demeniz çok komik. Yurtdışında makineleri karşılaştıran herşeyiyle testini yapan profesyonel kişiler var. Bizim forum sitelerinden ziyade oralara bakmanızı öneririm. Çünkü bizim ülkede genelde herkes kendi makinesini överek en iyi kahveyi içtiğini sanmakta. Delonghi kesinlikle çok iyi makineler yapıyor ama bu diğerlerinin kötü yada delonghiden daha kötü olduğu anlamına gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopuk13 -- 27 Ocak 2019; 10:48:14 >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.