Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.188
Cevap
99
Favori
239.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güzel bir makine fena değil gerçi ilk hafta filtresi kırıldı , bizden kaynaklı bir hata olabilir ama 60 TL ile yenisini aldık.Başarılı bir alet , süt köpürtme aparatı da var , tek içimlik ve double için 2 ayrı filtresi mevcut.Su haznesi gayet geniş.Ben espresso pek içmiyorum filtre kahve içiyorum ama kullanan arkadaşlar memnunlar.Ayrıca biz kahve öğütücü aldık , kahve çekirdeği alıp kendimiz çekiyoruz böylece espresso da bayatlamamış oluyor.

Aldığımız öğütücü de yine bu ;

Gerçi biz aldığımız zaman euro dolar düşüşe geçmişti 219 TL'e almıştık ama fiyatı fırlamış şimdi maalesef.

• Gaggia Platinum Vogue halkımda bilgimiz var mı ?

Fiyatı 2. El ve sıfır olarak ne kadar olmalıdır ?

Çıktığında sıfırı ne kadardı ?

Tavsiye eder misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tchibo kapsül kahve makinası kullanıyorum plastik kapsüller yüzünden iyice soğudum makinadan.Plastiğin sağlığa ve doğaya verdiği zararlar yüzünden.Hemen hemen her makina plastik içeriyor ama benim amacım daha az plastik içeren, daha çok metal alaşımlı bir makineye geçmek.Expresso makinaları arasında 700 liraya kadar hangi makinayı önerirsiniz.
  • Uzun yıllar Nespresso kullandım. Özellikle son kurlardaki değişikliklerden sonra fiyatları fahiş zamlandı.

Ne hikmetse 3-3.5 euro ya avrupada satılan kahveleri türkiye de 6-7 euro civarında.

Bende alternatif makine bakarken Siemens EQ.3 aldım.

Yaklaşık 2.5 ay oldu, memnunum. Yaklaşık 1600 tl'ye almıştım.

Tek dezavantajı çok su tüketiyor. İyi tarafı ise makine sürekli temiz. Bir önceki kahvenin tortuları kalmıyor.

Süt köpürtmesi başarılı ve sütü güzel ıstıyor. Dolaptan çıkmış sütü makul ısıya getiriyor, çok da ısıttığını söyleyemeyiz. ( yaklaşık 70 derece yapıyor )

Bu arada Starbucks Nespresso kapsülleri çıkarmış. Kutusu 25 tl ve çok başarılı. Onu da tavsiye ederim.
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Otomatik makinelerin çoğunda aynı sorun var. Süt ısısı istenen sıcaklıkta olmuyor pek. Geçen sene Eq6 olanı 1600 civarına satılmıştı ama şimdi fiyatlar uçuk tabi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • albati kullanıcısına yanıt
    otomatik makinelerin hiç biri sütü sıcak diyebileceğimiz, kahve zincirlerindeki profesyonel makinelerin manuel mekanizmasında ısıtılan seviyeye gelemiyor.

Ben bardağı sıcak sudan geçirtip toplam ısıyı biraz da olsa artırmaya çalışıyorum. Başka bir seçenek olmuyor.
  • Selam

Sut konusunu soyle soyliyim. Oncelikle bu bizim kulturumuzde olmayan bir icecek grubu. Bu nedenle bizlerin damak tadi 100 derecede kaynamis olan cay ve nescafe gibi urunlerdir.

Espresso kulturu ise italyadan cikma olup dunyanin bir cok farkli yerinde farkli icecekler vardir.

Simdi gelelim asil konuya...

İdeal bir espressonun bardakta ki sicakli 80-85 derece
    İdeal sutunde 67,5 derece italyan standartinda sicakligi olmalidir.

Cunku bu degerlerin uzerinde kahvede sutte yanar

Bu nedenle almis oldugunuz kahve makinalari bu degerleri yakalamayi amaclar.

Yani yaklasim 70-80 derecelerde iceceginiz bir cappucino guzeldir.

Umarim anlatabilmisimdir olmasi gereken bize gore soguktur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Leejun L kullanıcısına yanıt
    Kapsul bu isin biraz daha basit kismi. Firma size hangi kahveyi sunuyorsa onu icersiniz yeni farkli kahveler tadamazsiniz.

Belirtmis oldugunuz fiyat araliginda

Manuel olarak kullanabileceginiz barista tipi makinalar var

Yada filtre kahve makineli
    3. Nesil kahve urunlerinide kullanabilirsiniz.

Makina olarak alacaksaniz kesinlikle delonghi tavsiye ederim. Bu alanda kendini kanitlamis bir italyan markasidir

• Süt oda sıcaklığında olmalı, bardak sıcak su ile ısıtılmış olursa sıcaklık istenilen seviyeyi yakalayabilir. Ben siemens eq6 kullanıyorum, çok başarılı bir cihaz. Birde cihazların temizliğini zamanında yapın, son olarak mutlak arıtılmış su kullanın. Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

http://www.youtube.com/watch?v=gC3RaLLb2JE&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=fvmELLsJhfI&feature=related DEMO

yukaridaki DeLonghi Magnifica ECAM23210B siddetle oneririm.
    yaz basinda aldim ve parasini cikardi,ticari acidan degil tabii.
    profesyonel makine gibi gorunsede kisisel kullanim ihtiyacini beklelenenden fazlasiyla karsiliyor.
    bu 3cu epresso makinesi girisimim...caflerin buyuk makinelerini abartisiz solluyor.
    delonghi'in ayni ozelliklerdeki alt modelleride ayi kahveyi yapiyorlar.benzer gaggia'yi da denedim o yetrince isabetli degil.
    her kahve cekirdeginde harika kopuk yapiyor.

• Arkadaşlar,

İndirim furyasındaki şu iki ürün arasında kaldım.

Sizlerin de önerilerini almak istiyorum.

Delonghi Esam 2600 1484 TL

Siemens EQ3 1468 TL

Gönlüm Siemens ten yana ( köpürtme bardsk içinde daha az kirlilik oluşuyor)

Siz ne dersiniz?

• Aynı şeyi bemde düşünüyorum 2sinden 1ini almak niyetindeyim ama kararsız kaldım, ecam23.420 modelide indirimle 2200tl şuan oda bir alternatif ama siemense aklım kayıyor, sadece espresso ve amerikano için kullanacağım, sütle işim yok.

• reddistic R kullanıcısına yanıt
    Delonghi nin fiyat yükselmiş sanırım siemens ten başka alternatif kalmadı. Siemens 1414 TL ye düşmüş ilginç şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realjackal -- 23 Kasım 2018; 21:15:31 >
  • Merhaba, Espresso makinelerine uzun uğraşlar sonrası Gaggia markasını Türkiye'ye getirmiş bulunmaktayız Ürünler Direkt Gaggia Milano'dan yetki alınarak ithalat yapılmıştır ve 2 yıl Türkiye Garantisindedir.

Gaggia RI9480/11 NEW CLASSIC 2018/19 Espresso Makinesi
    Öne çıkan özellikleri 58mm portafiltre, 3 yollu selenoid valf, Metal buhar çubuğu 2 delikli
    Ürün link
    Gelbura.com
    Gaggia RI9480/11 NEW CLASSIC 2018/19 Espresso Makinesi Fiyat
    https://www.gelbura.com/urun/gaggia-ri9480-11-new-classic-2018-19-espresso-makinesi

Gaggia RI8433/11 Viva Style Espresso Makinesi
    Öne çıkan özellikleri: 54mm portafiltre bsınçlı filtre Rakibi Delonghi 52mm hazneye sahip
    Ürün linki
    Gelbura.com
    Gaggia RI8433/11 Viva Style Espresso Makinesi Fiyat
    https://www.gelbura.com/urun/gaggia-ri8433-11-viva-style-espresso-makinesi

Herkese iyi forumlar

• Macrosis M kullanıcısına yanıt
    bunlar Delonghinin benzer ürünlerinden daha mı başarılı?

• Merhaba,

Delonghi'nin de satıcısıyız ama EC 680-685 serilerinden daha başarılı bir üst seviye Gaggia Classic modeli hem portafiltre 58mm hemde buhar çubuğu ticari tip Delonghi'den sonra alınabilecek bir model olarak düşünebilirsiniz. Daha net aromalı kahveler içebileceğiniz bir model.
    fiyatı bahsettiğiniz modellerin 2 katı civarı olunca değer mi acaba diye düşündürüyor. 899₺ olan model Delonghinin hangi modeliyle yaklaşık olarak muadildir acaba?

• Selam,

Evet haklısınız Fiyat 2 katı Ürünün hedef kitlesi nitelikli kahve ile espresso almak isteyen müşterilere yönelik. Taze kavrulmuş çekirdeği öğütüp basınçsız 58mm ticari portafiltre ile mükemmel espresso elde etmek isteyen müşteriler için ideal.

899 tl olan Gaggia viva modeli Delonghi ECP serilerine muadil tabi güncel kur ile Türkiye'ye giriş yaptığı için halen eski maliyetli Delonghi satış yapan yerlerden az bir fark ile yüksek bu açığı 54mm Portafiltre (Grup Kaşığı ) ile kapatacağını düşünmekteyiz. Türkiye'de yeni olduğundan türkçe bir inceleme videosu henüz hazırlanmadı. Yurt dışı kaynaklarına bakabilirsiniz.

Markayı alternatif olarak getirdik Delonghi'nin +/- yönleri var Gaggia'nın da Gerçek kullanıcılar artıkça önemli bir pazar payına sahip olacağını düşünüyoruz.
    Cevaplarınız için çok teşekkürler hocam

Zamanında Arçelik ve bekonun gaggia firmasına ürettirdiği modeller baya övülüyordu. Aynı kailtede midir viva veya classic onunla yaklaşık olarak?

Yanılıyor muyum bilmiyorum ama bazı makinelerde yapılan espresso daha kıvamlı-köpüklü vs. oluyor sanırım. O daha çok makineden mi yoksa kahve çekirdeğinden mi kaynaklı acaba?

Bilgi eksikliğinden kaynaklı saçma sorular da sormuş olabilirim kusura bakmayın

• Yok sorularınız gayet normal. Daha önce Türkiye’de beko-arçelik olarak satılan model Gaggia Evolution eski bir modeli dahada geliştirimiş üst model Gaggia Classic eski modelden çok daha başarılı 3 yollu selenoid valf ve buhar çubuğu ile ve birçok özellikleri ile 2018 yılında yeni versiyon çıkartıldı. Rakibi Rancillio Silvia aslında genelde kıyaslama bu modelle yapılıyor. Viva modelide beko gaggia nın alt modeline denk gelir

Yoğun köpük kıvamı yani kahve krema konusu bir çok etken var 1. Sırada kahve çekirdeği seçimi 2. Kahve öğütücü 3. Tamper ( basınç uygulama miktarı) 4. Espresso makinesinin 10 bar iadeal basınça ayarlanmış olması herşey etkiliyor yani

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.