Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
94
Favori
232.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupe96

    Dostum ben de 4-5 sene önce senin olduğun yerdeydim. Biraz anlatırsam sen de kim neyi neden öneriyor daha iyi anlarsın diye düşündüm.



    Otomatik makine alacaktım, delonghi taktım kafaya , bir iki modeli de belirledim yarı otomatik, kullanıcıların deneyimini merak ettim ve başladım forumlarda araştırmaya. Burası o zaman çok hareketli değildi, 2 kullanıcı falandık delonghi alan , kahveler forum' a giriyordum, adamlar delonghi'nin D'sinden bahsetmiyorlardı. Kony açtım oraya , düzgün cevap bile gelmedi. Herkes tutturmuştu bir arçelik 3185 ( beko 2170) . Delonghi alacağına bunu al diyen falan oldu birkaç tane. Ben de aynı sizin gibi diyordum ki abartiyorlar. Neyse sonra bir tane delonghi 2600 aldım. Makina çok işimi gördü, oldukça pratikti. Aynı anda iki kişiye çok kolay espresso yapıyordum ki o zamanlar misafir fazla oluyordu , haftada 2 gün 15 kişiye kahve yaptığım oluyordu. Tabi delonghini buhar çubuğu oyuncak olduğu için süt köpürtme için ayrı alet almıştım(arzum latte , capresso diye orjinali bulunuyor hala) delonghi-arzum ikilisi ile gayet pratik iş çıkıyordu. Yalnız latte dışında pek birşey içmiyordum.daha sonra espresso keyfim biraz arttı ve bir tane beko 2170 buldum sıfır ve onu sipariş ettim. Makine geldi , büyük heyecanla ilk denemeyi yaptım, sonuç; büyük hayalkırıklığı! Çok zahmetli geldi, altına latte kupası bile sığmadı sonra bir de gürültüsü cabası! Ertesi gün iade ettim makineyi. Sonra delonghi 2600 ile devam. Bir süre sonra bir tane de ofise delonghi tam otomatik aldım. Bu sefer sütü de makine kendisi köpürtüyordu yani her şey tam otomatikti. Yalnız süt köpüğü yeterince sıcak olmuyordu ve Latte köpüğü kıvamında da olmuyordu. Ama pratik aletti , tek tuşla hazırlıyordu cappuccino'yu. Tabi sonrasında temizliği falan yine aynen yapmak gerekiyordu , pratiklik kısmı hazırlama kısmında elbette.

    Bu şekilde 2 yıl falan delonghileri kullandım. Derken bir yurtdışı seyahatimde popüler bir kahve dükkanında bir espresso içtim ve dondum kaldım resmen! Hayatında içtiğim en güzel espressoydu ve daha önce ictiklerime hiç benzemiyordu. Yağlı, aromalı, hafif koyu kıvamlı çok değişik ve eşsiz bir güzelliği vardı. "Ben bu tadı aramalıyım evde " dedim kendi kendime. Dönünce hemem manual makine arayışına girdim. Arçelik-beko eskisi kadar kolay bulunmuyordu. En azından sıfırı. Kahveler forumdan takip ederek bir tane 2. El aldım. Bir de sözen el değirmeni aldım başlangıç için. Kahvemi zaten uzun zamandır kendim kavuruyordum , tazelik konusunda problemim yoktu yani. Ama lezzet konusunda beko ile beraber başka bir boyuta geçmeye başlamıştım. Öğrendikçe daha çok keyif alıyordum, daha iyi kahveler yapıyordum, daha iyi yaptıkça daha da merakım artıyordu. Daha sonra bir üst seviyeye geçme ihtiyacı duydum ve beko makinemi pid ( su ısı kontrolü) ve basınç kontrolü için dimmer gibi modifiyeler ile daha iyi bir makine haline getirdim. Öğütücü olarak da breville 400 öğütücü aldım. Artık daha tutarlı öğütüyordum ve daha tutarlı espresso'lar elde ediyordum. Breville çok daha az toz çıkardığı için de özellikle filitre kahve (v60) içimleri daha temiz hale gelmişti. Bu süreçte eski bir portafilitreyi tabansız bir portfilitre haline getirdim ve bu sayede her bir espresso yapımında hatalarımı daha rahat görüyordum kahvenin fincana akışı sırasında. Arçeliğin buhar çubuğu kendi ucuyla biraz yetersiz geldiği için yurtıdşından buna uygun Rancillo silvia uçu getirttim ve onu taktım. artık arçelik ile latte art yapabilecek kıvamda süt köpürtebiliyordum. 250 TL'lik arçelik yaklaşık 200TL'lik modifikasyonlar ile 2000-3000 TL bandınaki makinelerin yapabildiklerini yapar hale gelmişti böylece. Biraz latte art üzerine uğraştım ve 2 ayın sonunda başarı elde etmeye başladım. Pratik yapınca Arçelik ile bile güzel latte art yapılabildiğine bizzat yaşayarak şahit oldum.

    Tabii espresso kadar sevdiğim bir diğer kahve de filitre kahve. Genelde her gün 1 espresso 1 latte ve 1 filitre kahve içerim. tabi espresso'dan filitre kahveye geçmek için öğütücünün ayarını değiştirmek gerekiyor her sefer. bu espresso da öyle bir meret ki ayar bir tık yanlış olsa hata kabul etmiyor ; ya çok hızlı akıyor ya çok yavaş. bir süre sonra fark ediyorsunuz ki filitre kahve için ayrı öğütücü espresso için ayrı öğütücüye ihtiyacınız var aslında. bunun üzerine öğütücü konusunda uzun zamandır aklımda olan Comandante'ye yöndeldim ve bir tane edindim yurtıdışından getiren bir arkadaş sayesinde. Artık kahvelerde toz yok denilecek kadar aza inmişti ve her kahve birbirinin aynı olabiliyordu. Espressoda tutarlılık çok önemlidir , meraklısı en çok bunu sağlamaya çalışır , iyi bir öğütücü bu konuda makineden önemlidir. Comandante bu işi 5-6bin TL'lik öğütücülere eşdeğer düzeyde yapıyor ve el değirmeni olduğu için de 900TL civarına alınabiliyor.

    Dostum şimdi ben bu kadar şeyi sana niye anlattım , ona gelelim. Ben Delonghi 2600'ı hala kullanıyorum , özellikle misafir varsa çok rahat oluyor, misafirler de bayılıyor genelde bununla yapılan kahveye. ama ben artık bu makine ile yaptığım kahveden eskisi kadar keyif alamıyorum , çünkü gerçek espressoya damak alışınca bu makineden içtiklerim çok ortalama geliyor. Latte yine daha çok hataları örtüyor süt sayesinde. Kahve işi çok derinleşebiliyor zaman içerisinde , fotoğrafçılığa benzetiyorum ben biraz , o mükemmel kareyi bir kere çekince iyi bir makine ile , bütün diğer basit kameralar çöp geliyor insana. Eğer kahveyi çok derinleştirmeden ortalama civarlarında götürürüm diyorsan al bir yarı otomatik çok da fazla arkana bakmazsın. ama zaman içerisinde beklentiler yükseliyor ve o zaman yarı otomatikler çok yetersiz geliyor insana. Baştan manual espresso makinesi ile başlayıp işi öğrene öğrene tadını çıkartmak daha iyi bir seçenek olabilir.

    Saydığınız makineler arasında 1. ve 3. sırada olan Siemenes ve Delonghi'yi kullanmış biri olarak aslında her iki makineyi de çok tavsiye etmiyorum. Eğer yarı otomatik ile başlayacaksanız benim tavisyem biraz bitçe ayırıp Jura almanız , çünkü Jura kullandığım yarı otomatikler arasında açık ara en iyi olandı lezzet olarak .ama o da çok pahalı maalesef. Biraz uzun oldu ama bundan 4-5 yıl sonra benimle aynı noktada olabilecek arkadaşlara da biraz fikir vermesi açısından detaylı yazmaya çalıştım. umarım faydalı olur.

    Son olarak eklemek istediğim bir şey var ; en kötü makineyle de taze kahve kullandığınız sürece iyi kahveler elde edebilirsiniz ama dünyanın en baba makinesini de alsanız kahveniz bayatsa sonuç hüsran olur. Yani bana göre öncelik sıralaması şöyle olmalı ;

    Taze KAhve > İyi bir Öğütücü > İyi Bir makine.

    Kolay gelsin.

    Yanıtınız için teşekkürler.
    Durumun bu şekilde olduğunu zaten biliyorum. Yani mesela ben kendi evimde kullanmak üzere alıyor olsam gider manuel bir makine alırım. Öğrenirim, zevk almaya çalışırım vs.
    Tabii ki otomatik makinenin hele ki böyle 3-4 bin liralık bir modelin çok lezzetli kahveler yapmayacağını biliyorum. Ama dediğim gibi bu cihaz bir yakınımın açacağı küçük bir kafede kullanılacak. Öyle süper kahvelerimiz var iddiasında olacak bir yer de değil. Ve manuel makineyi kullanabilecek kimse de yok. Bir barista alıp oraya koysalar ay boyu kahveden kazanılan parayla baristanın maaşını ancak öderler. Hal böyle olunca orta halli bir otomatik makine dışında pek seçenek kalmıyor. Yoksa eminim ki bu ayarda otomatik makinelerin yapacağı kahveden daha iyisi beko 2170 ile yapılabiliyordur. Tabii işi bilen biri tarafından.
    Araştırmamın sebebi de otomatik de olsa hiç değilse ortalama lezzete sahip, sıcak, içilebilir düzeyde kahveler yapabilen bir makine bulabilmek. Benim tepkimin sebebi her ama her sorana gerekçesini dahi merak etmeden git manuel al ya da vazgeç şeklinde cevaplar verilmesi. Yukarıda anlatmaya çalıştığım da buydu.
    Benzer durumlar özel merak gerektiren birçok şeyde yaşanıyor. Gidip basit bir fotoğraf makinesi tavsiyesi isteyin mesela hemen slr cihaz öneriyorlar. Ötekilerin çektiği fotoğraf dahi değil diyorlar. Ya da ne bileyim gidip otomobil tutkunlarının yer aldığı bi forumda eşinizin kullanacağı otomatik vites bi araç tavsiyesi isteyin hemen "yahu otomatik vites otomobil mi olur. alacaksın bi tane 67 model mustang" şeklinde yorumlar gelebiliyor :D
    Önemli olan ihtiyaca karşılık vermesi. Şu an iş yerindeyim mesela. Burada 50 bin liralık La Cimbali olmasının kimseye faydası olmaz :D




  • Arkadaşlar bir konuda yardımınıza veya fikrinize ihtiyacım var. Delonghi ESAM 2600 makinemde bir sorun var.
    5-6 aylığına şehir dışına taşındım ve taşınırken kahve makinemi de yanımda getirdim. Kaldığım yer bir bir apart. Kahve makinemi prize bağladım ve arkasında ki güç düğmesini açtığımda cihaza elektrik geliyor. Fakat Standby düğmesine bastığımda cihaz bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.
    İstanbul'da bir kaç teknik servisi aradım ama sağolsunlar yardımcı olacağız diye ödleri patlıyor.

    Kaldığım apart dairede diğer elektrikli cihazlar sorunsuz çalışıyor.

    Bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek birileri varsa acil cevap bekliyorum.

    Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cypresshilltr

    Arkadaşlar bir konuda yardımınıza veya fikrinize ihtiyacım var. Delonghi ESAM 2600 makinemde bir sorun var.
    5-6 aylığına şehir dışına taşındım ve taşınırken kahve makinemi de yanımda getirdim. Kaldığım yer bir bir apart. Kahve makinemi prize bağladım ve arkasında ki güç düğmesini açtığımda cihaza elektrik geliyor. Fakat Standby düğmesine bastığımda cihaz bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.
    İstanbul'da bir kaç teknik servisi aradım ama sağolsunlar yardımcı olacağız diye ödleri patlıyor.

    Kaldığım apart dairede diğer elektrikli cihazlar sorunsuz çalışıyor.

    Bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek birileri varsa acil cevap bekliyorum.

    Teşekkür ederim.

    Butonda bir bozukluk var gibi.Temassızlık sonucu bazen çalışıyor bazen çalışmıyor olabilir.Tabi buradan birşey söylemek zor...




  • LUCI0 L kullanıcısına yanıt
    Cihaz kapalıyken uygulanan ayarları denedim onlarda çalışmıyor. Mesela su sertlik ayarı gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cypresshilltr

    Cihaz kapalıyken uygulanan ayarları denedim onlarda çalışmıyor. Mesela su sertlik ayarı gibi.

    Eğer cihaz kapalıyken yapılabilen o ayarlar da güç düğmesine bir şekilde bağlıysa sorun hala o noktada olabilir bence (Tabi arada sırada bu ayarların da yapılabilmesi lazım) Ancak cihazın içindeki kontrol ünitesi gibi bir kart da bozuk olabilir.Ben teknisyen ya da mühendis değilim bu arada :) Sadece kullanıcı olarak tahminde bulunuyorum, yanlış anlaşılma olmasın...
  • Tahminlerin için teşekkür ederim. Yok öyle zannetmedim en azından kendi adıma :)) güvenilir bir servis bakıyorum yakınlarda. Gelişme olursa paylaşacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim, umarım basit bir arızadır, sonucu bekliyoruz...
  • Merhaba iyi geceler dilerim. Özellikle spora başladıktan sonra, hemen ardından sağlıklı beslenmeye başladım tabi, granül kahveler zevk vermemeye başladı. Salonumun yanında meşhur 2. dalga kahve firmalarından da en az kalorili olan filtre kahve almaya başladığımdan beridir oldukça alıştım, bağımlı oldum bu lezzete. Şimdide diyorum ki eve bir makine alayım. Ama ne almalıyım? Bu konuda sizlere muhtacım diyebilirim. Kapsülle çalışan makinelerden mi almalıyım yoksa çekirdekli mi? Tchibo mu Delonghi mi? Bu amatöre yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim. Tekrar iyi geceler.
  • Arkadaşlar Philips HD7740 makinem arızalandığı için yeni bir kahve Makinesi alacağım. Tam otomatik Siemens eq6 bakıyordum ancak internet sitesinde dolaptan çıkaralan sütü tam olarak ısıtmadığı hakkında birkaç şikayet okudum. Bütçe 2000 civarı , yurtdışından da alabilirim saeco jura gibi ancak euro fiyatları malum. Tavsiye edeceğiniz cihazlar nelerdir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bedfellow kullanıcısına yanıt
    Buralar dutluk olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bedfellow

    Buralar dutluk olmuş

    Sorma yahu.. yeni makineye ihtiyacım var, kafam karışık. arada buraya bakıyorum ama yanıt bulamıyorum. her yerde ya kapsül makineciler var ya da otomatik makineciler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bedfellow

    Arkadaşlar Philips HD7740 makinem arızalandığı için yeni bir kahve Makinesi alacağım. Tam otomatik Siemens eq6 bakıyordum ancak internet sitesinde dolaptan çıkaralan sütü tam olarak ısıtmadığı hakkında birkaç şikayet okudum. Bütçe 2000 civarı , yurtdışından da alabilirim saeco jura gibi ancak euro fiyatları malum. Tavsiye edeceğiniz cihazlar nelerdir?

    philips HD7740 arızasını halletirmeyi denesen.
    lidl marketlerde bu dönem 99.99€uro 'ya satılan makineye göz atabilirsin.

     Espresso Makinesi tavsiyesi!!!



    Integrated grinder with adjustable grind volume for 2-10 cups
    Customisable grinding level and coffee strength
    1.4L water reservoir holds enough water for up to 10 cups
    Keep-warm function (35 min.)
    Decorative lighting element – lights up blue during use
    Power consumption: 1000W
    Decorative stainless steel appliqués*
    Filter basket with removable filter and drip-stop function when removing the carafe
    Also suitable for instant coffee

    https://www.lidl.com.cy/en/offers.htm?articleId=6077




  • Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Selam ,
    Pratik olsun, çabuk olsun ,temizlikle uğraşmayayım, her zaman aynı standartta bir kahve içeyim derseniz Tchibo oneririm.

    Espresso makinesi için çekirdeği öğütürüm,her daim taze kahve bulurum/yaparım,temizlikle uğraşırım,bu işe vakit ayırırım derseniz tabii ki delonghi alabilirsiniz.
  • espresso çekirdeği anında öğüten, her an taze, çekmecesinde biriken kahve tortusunu boşaltmak tek yaptığım temizlik delonghi ECAM 23.210 'da.

    benzer özellikler tüm otomatik ve yarı otomatik delonghi ECAM ve ESAM serilerinde.



    şayet süt sürahisini kendileri temizliyorsa tabiiki "tchibo" derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arel.gr

    espresso çekirdeği anında öğüten, her an taze, çekmecesinde biriken kahve tortusunu boşaltmak tek yaptığım temizlik delonghi ECAM 23.210 'da.

    benzer özellikler tüm otomatik ve yarı otomatik delonghi ECAM ve ESAM serilerinde.



    şayet süt sürahisini kendileri temizliyorsa tabiiki "tchibo" derim.

    Tabii ki seviyeler ve fiyatlar arttıkça özellikler çogalıyor , burada tchibo fiyatına göre mukayese yaptım.. Tabii ki primadonna elit olsa süper olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miki -- 4 Ocak 2018; 14:58:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • primadonnalar gereksiz harcama, delonghi esam 2600 ayni kahveyi yapiyor, mekanizma içerikleri aynı.
    arzuya göre bagımsız vasat süt köpürtücü fazlasıyla yetiyor.
  • Yurtdışından alınabilecek 1500 seviyelerinde ootomatik cekirdek öğütücülü kahve makinelerinden tavsiyeniz nelerdir. Amazon.de gördüğüm gaggia,krups,delonghi yada baska markada olabilir.istedeğim kullanışlı süt köpürtücülü güzel bi ürün tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekirdek öğütücülü kahve makineleri telefon ritmiyle üretülmüyorlar.
  •  Espresso Makinesi tavsiyesi!!!

    Nouva Simonelli Oscar Profesyonel Espresso Makinesi

    Özellikleri
    * 1 Gruplu
    * Dozaj Ayarlı
    * Manuel su doldurmalı
    * Su tankı 2 lt
    * Paslanmaz dış kasa

    profesyonel espresso makinesi tavsiye Tam Otomatik Boiler Hacmi 10 litre
     Espresso Makinesi tavsiyesi!!!




  • Merhaba
    Otomatik bir cihaz almayı düşünüyorum
    Şu an bir ahbabımda saeco royal cappucino cihaz bulunmakta. bu makine hakkında gorusleriniz nedir?
    6000 adet kahve yapmış bir cihaz. aşınma durumları nasıl olur ; değermi?
    onun dışında yakın fiyatlı delnghi ve saeco biraz daha yeni model cihazlar gördüm malum ikinci el ilan sitesinde. onlara yönelmem mi daha sağlıklı olur bilemedim.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.