Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.188
Cevap
99
Favori
239.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar

Delonghi ec221 makinem var. Garantisi doldu. Temizliğini vs yaptığım halde 2-3 yerden aldığım farklı kahvelerin hepsini yaktı. Acaba sorun nerede olabilir bilginiz var mı?
  • nasil yakiyor, bu ne demek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 18 Mayıs 2017; 2:32:41 >
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    sanıyorum kahveden sıcak su geçerken bir sorun var.(teorilerim : ya filtre tıkalı ya da termostat ayarı bozuldu kaynar su veriyor) sonuç olarak kahvede bir yanık tadı oluyor.
    aynı cihazdan bir arkadaşımda daha var o da aynı dertten muzdarip ve benim gibi kullanamıyormuş cihazı.
    Temizleyebildiğim her yerini temizledim, düzelmedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • su haznesine beyaz sirke 50/50 su karıştırarak tamamen bitene kadar temizlik yapmayı dene..
    ardarda 2-3 kez uygula ve en son temiz su geçir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 24 Mayıs 2017; 23:35:5 >
    Eyvallah hocam oldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de expresso makinesi almak istiyorum, Siemens EQ.6, Krups EA8010 ve Delonghi esam 4500 arasında kaldım, yardımcı olabilecek olursa sevinirim, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: munchausenbyproxy

Eyvallah hocam oldu.

neyi nasıl yaptığını özetlersen çok kişi faydalanır.
    50/50 sirke su karışık hazneye koyup ısıtıp komple makineden geçirdim sonra 2 tur da normal içme suyu geçirdim. Cihazın sorunları çözüldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hande.snc

ben de expresso makinesi almak istiyorum, Siemens EQ.6, Krups EA8010 ve Delonghi esam 4500 arasında kaldım, yardımcı olabilecek olursa sevinirim, teşekkürler.

Ben de delonghi ile krups arasında kararsız kaldım, araştırmaya devam ediyorum.
  • electrolux expressionist koleksiyon ekf7800 arkadaşlar bu makine nasıldır? tavsiye eder misiniz?
  • Şunu kafanıza yazın:
    Farkı belirleyen kahve makinesi, çekirdeğin cinsi yada ne zaman öğütüldüğü olabilir. Ama asıl farkı yaratan kesinlikle kahvenin ne zaman kavrulduğudur. Bu konuda çok fazla yazı okudum, video izledim. En iyisinin ya internetten taze kavrulmuş (kavurduktan 2-3 gün sonra size teslim eden) kahve satan yerlerden sipariş vermek olduğunu yada evde kahve kavurmak olduğunu öğrendim.

Artık sadece evde kendi kavurduğum kahveyi içiyorum. Bu o kadar kolay ki. Düşünün insanoğlu yıllarca kahveyi kendi ateş üstünde bir tavada kavurup tüketmiş. Bunun için çok büyük ilim sahibi olmanıza gerek yok.

Geçenlerde kendi kahvemi kavururken bir de video çektim ve evde nasıl kahve kavrulabileceğini bir de videoyla anlattım. Videonun başında 2 dakikalık bir giriş bölümü var, ondan sonra fırında kahvenin nasıl kavrulduğunu görüyorsunuz. Herşeyi orada da anlattım. Lütfen bir göz atın:

ekşi yorumyoutube
    Evde Kahve Kavurma - Kendi taze kahveni kavur
    https://www.youtube.com/watch?v=L_cArTVVu94

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz_han_erol

Şunu kafanıza yazın:
    Farkı belirleyen kahve makinesi, çekirdeğin cinsi yada ne zaman öğütüldüğü olabilir. Ama asıl farkı yaratan kesinlikle kahvenin ne zaman kavrulduğudur. Bu konuda çok fazla yazı okudum, video izledim. En iyisinin ya internetten taze kavrulmuş (kavurduktan 2-3 gün sonra size teslim eden) kahve satan yerlerden sipariş vermek olduğunu yada evde kahve kavurmak olduğunu öğrendim.

Artık sadece evde kendi kavurduğum kahveyi içiyorum. Bu o kadar kolay ki. Düşünün insanoğlu yıllarca kahveyi kendi ateş üstünde bir tavada kavurup tüketmiş. Bunun için çok büyük ilim sahibi olmanıza gerek yok.

Geçenlerde kendi kahvemi kavururken bir de video çektim ve evde nasıl kahve kavrulabileceğini bir de videoyla anlattım. Videonun başında 2 dakikalık bir giriş bölümü var, ondan sonra fırında kahvenin nasıl kavrulduğunu görüyorsunuz. Herşeyi orada da anlattım. Lütfen bir göz atın:

https://www.youtube.com/watch?v=L_cArTVVu94

bunlari uygulayan forumdashlar var, hatta evde saksida kahve bitkisi yetistirende !

• Arkadaşlar merhaba.www.coffeeitalia.co.uk sitesinden Rancilio Silvia V5 E 2017 model espresso makinesi sipariş ettim. Sitede 439 GBP yazıyor (GBP = İngiliz Sterlini. 1 GBP yaklaşık 4,52 TL). Sepete ekleyince ürün yurtdışına gideceği için vergisi düşülüyor ve toplam tutar kargo dahil 399,18 GBPye düşüyor. Siparişten bir kaç gün sonra e-posta attılar ve Türkiye'ye kargo masrafları çok yüksek olduğu için fazladan 20 GBP daha istediler. Bu makinenin şu anda ülkemizdeki fiyatı 3,700 TL (Espresso Perfetto'da) olduğu için itiraz etmedim ve bana yine site üzerinden bir link gönderdiler, ödemeyi yaptım. Aynı gün İtalya'dan UPS ile gönderdiler. 1 gün sonra kargo İstanbul'daydı. Gümrüğe takıldı. Zaten bekliyordum bunu. Çünkü bana verilen kargo takip numarasında paketin 20 KG olduğu yazıyordu. Neyse UPS kargodan aradılar ve paketin gümrüğe takıldığını, gümrük işlemlerini yürütebilmeleri için kendilerine vekalet vermem gerektiğini söylediler ve e-posta ile bir form gönderdiler. Bunun için herhangi bir para almıyorlar. Formu doldurdum, imzaladım ve telefonumla fotoğrafını çekip bana e-posta atan kişiye gönderdim. 1-2 gün sonra 370 TL gümrük ödemem gerektiğini yazan bir e-posta gönderdiler. Ben de zaten o civarda bir miktar bekliyordum. Hemen e-postada yazan hesap numarasına parayı yatırdım ve dekontu kendi e-postama gönderdim. Sonra yine aynı kişiye dekontu forward ettim. 1-2 gün sonra UPS kargomu getirdi. Makine bana, gümrük vergisi dahil 2,393 TL'ye mal oldu. Makinenin açma-kapama düğmesinin altında görünen çizgiler etiketin yapışkanları. Etiketi yukarı doğru kıvırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmutlu -- 19 Ağustos 2017; 1:48:59 >

• Gümrük vergisi sonucunda bile yaklaşık 1300TL lik bir fark var.Bence gayet karlı olmuş:) İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...
  • Merhabalar ofis kullanımı için hangisini tavsiye edersiniz?

Delonghi ESAM 4500
    Siemens TE603201RW EQ.6
  • mr.nfyc M kullanıcısına yanıt
    Birer hafta arayla testetme imkani bulduğum delinghi esam 4500 magnifica pronto ve siemens eq6 ile ilgili görüşlerim

Fiyat olarak birbirlerine yakin olan bu iki ürün söz konusu espreso tadı oldugunda ve temizlik önplana ciktiginda esam 4500 tabiki siemensten bir tık daha önde lakin her bardağın uymaması da bir dez avantaj her iki üründe de bardaklar ısıtılarak kullanılmalı aksi halde cok sıcak içecekler elde edilemiyor esam4500 ün bardak ısıtma ünitesi olsa da uzun süreli kullanımlarda sıcaklıği kahve çekirdek haznesine gecebiliyor bu sıcaklık ve cekirdekler ısınıp aroma kaybı yaşanabiliyor ve çekirdek haznesi kolaylıkla hava geçirgen bir yapıya sahip
    Isıtılmış süt kullanamama bu ürünün bir eksisi buda sütlü içeceklerin max 75derecede kalmasina sebep olmakra.siemens eq6 kullanimi cok basit yalniz bardak ısıtma ünitesi yok fakat çekirdek kahve ünitesi hava gecirme oranı enaza indirgemek icin contali kapak sistemi uygulanmis fakat atık su deposunda fazla su biriktiriyor ki buda gün icerisinde 2 3 kez su tankını doldurmak gerekmekte bununla birlikte süt köpürtme islemi hortumla sağlandığı için ılık süt kullanabilme imkani saglamakta buda sütlü içeceklerin cok sıcak sunulabilmesine imkan veriyor
    lakin kahve pisirme ünitesi esam 4500 deki kadar kolay temizlenemiyor biraz zahmetli bir is ayrıca kahve tadı önplana cikacaksa delonghi bu konuda daha başarılı tüm kahveyi cok iyi presleyebildiginden tam karemelize olmuş ve tüm kahvenin yağı alınmıs olarak posayı çope atıyor fakat siemens eq6 presleme konusunda çok zayif kahvenin yağı tam preslenerek cikartilamadigindan kahveniz zaayi oluyor ve tadi daha yavan kalıyor ve espeoso daki köpük oranı aynı kahveler ve aynı şartlarda denendiginde daga az olmakta.eğer bardak boyutu dert olmayacak ise ve sadece espreso ,kapucino,latte yi otomatik olarak hazırlaması sizin için yeterli kalıyorsa kesinlikle tercihinizi delonghi esam 4500 den yana kullanin derim ama unutmadan delonghi menülerde türkce dil destegi sunmamakta.ayrıca delinghi de kendi istek ve arzunuza göre kahve hazırlamak daha kolay ve pratik siemenste menü zengin tutulmuşsa da isteğe göre değişiklik saglamak cok da pratik olamiyor.
    Benim icin siemens eq6 5puan almışsa👊
    Delonghi esam 4500 magnifica pronto 6 puan alıyor.👍
    Ikinci bir seçme şansim olsa delonghi den yana kullanirdim.
    Umarım faydası olur.@mr.nfyc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snopdragon -- 4 Ekim 2017; 23:29:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karax2009 K kullanıcısına yanıt
    Siemens eq6 ya ek notlar

Bardaklarda ml olaeak sadece belirtilen rajamları atayabiliyorsunuz mesela espreso kücük icin 65ml secme şansınız yok

Ayrıca süt köpürtme başarılı evet ama ılıtmadan dolaptan alınmış sütlerde başarısız sıcaklık

Ve kendini temizleme icin cok fazla su kullaniyor pişirme gaznesinin temizligi biraz zahmetli ayrıca lcd ekran soğuk elle temasları algılamada başarısız

Size tavsiyem bu ürün yerine delonghi esam 4500 magnifica prontoyu alın

En azından bardak boyunu anlık müdafale edebilir tuşlu oldugu icon lcd sıkıntısı taşamaz bardak ısıtıcısı sayesinde sıcak bardaklarınız olur ve son olarak milkclean yaptiginizda su aktarma alanj isinir ve sütlü icscekleriniz 70 derecenin altına inmemiş olur 👍eq6 elinjzde patlıyor.sadece görüntüsü şık bir cihaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: snopdragon

Birer hafta arayla testetme imkani bulduğum delinghi esam 4500 magnifica pronto ve siemens eq6 ile ilgili görüşlerim

Fiyat olarak birbirlerine yakin olan bu iki ürün söz konusu espreso tadı oldugunda ve temizlik önplana ciktiginda esam 4500 tabiki siemensten bir tık daha önde lakin her bardağın uymaması da bir dez avantaj her iki üründe de bardaklar ısıtılarak kullanılmalı aksi halde cok sıcak içecekler elde edilemiyor esam4500 ün bardak ısıtma ünitesi olsa da uzun süreli kullanımlarda sıcaklıği kahve çekirdek haznesine gecebiliyor bu sıcaklık ve cekirdekler ısınıp aroma kaybı yaşanabiliyor ve çekirdek haznesi kolaylıkla hava geçirgen bir yapıya sahip
    Isıtılmış süt kullanamama bu ürünün bir eksisi buda sütlü içeceklerin max 75derecede kalmasina sebep olmakra.siemens eq6 kullanimi cok basit yalniz bardak ısıtma ünitesi yok fakat çekirdek kahve ünitesi hava gecirme oranı enaza indirgemek icin contali kapak sistemi uygulanmis fakat atık su deposunda fazla su biriktiriyor ki buda gün icerisinde 2 3 kez su tankını doldurmak gerekmekte bununla birlikte süt köpürtme islemi hortumla sağlandığı için ılık süt kullanabilme imkani saglamakta buda sütlü içeceklerin cok sıcak sunulabilmesine imkan veriyor
    lakin kahve pisirme ünitesi esam 4500 deki kadar kolay temizlenemiyor biraz zahmetli bir is ayrıca kahve tadı önplana cikacaksa delonghi bu konuda daha başarılı tüm kahveyi cok iyi presleyebildiginden tam karemelize olmuş ve tüm kahvenin yağı alınmıs olarak posayı çope atıyor fakat siemens eq6 presleme konusunda çok zayif kahvenin yağı tam preslenerek cikartilamadigindan kahveniz zaayi oluyor ve tadi daha yavan kalıyor ve espeoso daki köpük oranı aynı kahveler ve aynı şartlarda denendiginde daga az olmakta.eğer bardak boyutu dert olmayacak ise ve sadece espreso ,kapucino,latte yi otomatik olarak hazırlaması sizin için yeterli kalıyorsa kesinlikle tercihinizi delonghi esam 4500 den yana kullanin derim ama unutmadan delonghi menülerde türkce dil destegi sunmamakta.ayrıca delinghi de kendi istek ve arzunuza göre kahve hazırlamak daha kolay ve pratik siemenste menü zengin tutulmuşsa da isteğe göre değişiklik saglamak cok da pratik olamiyor.
    Benim icin siemens eq6 5puan almışsa👊
    Delonghi esam 4500 magnifica pronto 6 puan alıyor.👍
    Ikinci bir seçme şansim olsa delonghi den yana kullanirdim.
    Umarım faydası olur.@mr.nfyc

Bardak ısıtma ve temizleme işlerini takmazsak sütlü durumlarda siemens salt kahve de delonghi diyebiliriz o zaman... Bu arada siemens fiyat olarak 300 lira daha uygun... Kahve lezzetinde dediğiniz kadar fark var ise siemens alınmaz...

• DeLongi esam 4500ün öğütücüsü bıçaklı mı, dişli mi?

Ben de DeLongi ile eq6 arasında kararsızım.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.