Merhaba arkadaşlar. Arduino Leonardo klon kartı aldım. Daha önce arduino tecrübem yok. ESP8266-01 wifi kartını bağlamak istiyorum ama başaramadım. Seri porttan AT komutu verdiğimde OK komutu alamıyorum. ufukyildirim sitesinde anlatım var oradan yaptığımda firmware güncellemesi yapabildim. Oradan yaptıklarımı anlatayım. Yukarıdaki gibi bağladım öncelikle. Daha sonra içine gösterdiği komutu yükledim. Sağ alttaki ayarları yaptım ama OK çıktısı alamadım. Konunun altında firmware güncellemesi var onları yaptım bu seferde OK komutu gelmiyor ama GND pinini çıkarırken karmaşık harf ve şekiller geliyor. Firmware güncellerken anlamadığım şeyler var. Örneğin "Advanced" sekmesi nasıl ayarlanmalı. Firmware dosyaları içinde 1024+1024 ile 512+512 dosyaları var hengisini seçmeliyim gibi. Bağlamak için yardımcı olur musunuz? |
ESP8266 modül bağlama sorunu
-
-
Arduino TX kısmını voltage divider ile düşürmen gerek. Kullandığın arduino 5V. Esp8266 3.3V ile çalışıyor. 5V vererek esp yi yakabilirsin.
-
Merhaba. Üstteki mesajda bahsedildiği gibi lojik seviye dönüşümü çok önemli, ESP kartını yakmadığınızı varsayarsak denemelere gerilim bölücü ekledikten sonra devam edin.
Aşağıdaki sayfada yorumlarda şöyle bir cevap var: "Baud rate’i 115200’e getirip tekrar deneyin. Eğer anlamsız da olsa anlamsız karakterler görüyorsanız bağlantıda sıkıntı yok demektir. Makaledeki Arduino kodlarını kopyala yapıştır ile yüklediyseniz, burada da Serial 115200 hızında başlatılmıştır. (Ufuk Yıldırım 17 Eylül 2018 at 20:34)"
https://ufukyildirim.com.tr/arduino-ile-esp8266-firmware-guncelleme//
Leonardo kartını hiç kullanmadım ama anladığım kadarıyla,
Serial.begin(USB-PC baud)
Serial1.begin(Leonardo-ESP baud) arası iletişim için ayarlanıyor.
Sağ alttaki ayarlar 2. satırdaki kodla aynı olsun, 115200 kalabilir, Leonardo-ESP bağlantısından anlamlı mesajlar gelmesi için ise ESP'nin baud rate değerini deneyip bulmanız gerekiyor. 3. satırdaki değeri değiştirerek deneyin. ESP'de GPIO 0 pininin GND'ye bağlı olup olmamasına göre de farklı baud değerleri girmeniz gerekebilir. Yapmak istediğiniz proje kodlarını inceleyerek deneyeceğiniz değerler hakkında fikir edinebilirsiniz.
Son olarak, firmware güncellemeye neden ihtiyaç duydunuz? Hangi projeyi yapmak istiyorsunuz?
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3SV mağduru -- 12 Kasım 2024; 23:26:14 >
-
Ama şemada gözüktüğü gibi 3.3 volt çıkışından verdim. Farklı birşey mi var. 5 voltu 3.3 volta nasıl çevirebilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namso227 -- 17 Kasım 2024; 21:43:13 > -
Arduinonun gücünü hangi kaynaktan besliyorsunuz? Her şeyi 3.3V ile çalıştırıyorsanız olabilir ama usb veya DC jaktan güç veriyorsanız iki adet direnç ile voltaj bölücü devresi yapmanız lazım tx hattı için.
-
Önerileriniz için teşekkür ederim. Güncelleme programını 1MB olarak seçip firmware olarak 512+512 seçince düzeldi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X