Şimdi Ara

TCL 55P725 Uydu Kurulumu + CI Modül Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Birkaç hafta önce babama TCL 55P725 Android TV aldım, servis gelip kurulumunu yapmış. Halihazırda Digiturk Alıcısı da olduğu için TV üzerinde herhangi bir uydu kurulumu vs. yapmamış.


    TV de dahili uydu alıcı ve CI modül girişi olduğu için Digiturk kutusunu boşa çıkarmak ve haliyle kullanımı kolaylaştırmak için biraz uğraştım ancak ilginç sorunlarla karşılaştım. Aşağıda açıklamaya çalışacağım:


    CI Modülü TV'ye bağlı değilken, Digiturk Alıcısına bağlı uydu anten kablosunu söküp TV ye bağlayıp Türksat 42E için Frekans 12380, Sembol, Oranı 27500, Polarizasyon V – Dikey olarak arama yaptım. Epey uzun sürdü ancak kanalları buldu. Buraya kadar digiturk ile ilgili bir durum yok, normal TV uydu kurulumu gibi yaptım ancak bulunan kanalların neredeyse hiçbiri açılmadı, hep şifreli kanal uyarısı çıktı. ATV, Kanal D, Bloomberg, HaberTürk gibi şifresiz olduğunu bildiğim tüm kanalları denedim. Sadece 1-2 kanal (TGRT belgeseldi sanırım, bir de avrupa kanalı) açıldı.


    Bundan sonra CI Modülünün içine digitürk alıcısının kartını yerleştirdim, modülü TVye taktım ancak yine bu kanallar açılmadı. Digitürk alıcısı aktifken açılan şifreli kanallara da özellikle baktım onlarda da şifreli kanal ibaresi çıkıp açılmadı.


    Kartı ters mi taktım diye tersyüz edip denedim sonuç değişmedi, modülü ters denedim girmiyor zaten o tek yönlü, yanlış takma şansımız yok.


    TV'de TKGS de olmadığı için epey uğraştırıyor bu süreçlerde denemeler.


    Böyle bir şey yaşayan varsa nerede yanlış yaptığım ve çözüm konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.


    Şimdiden teşekkürler.








  • Yilsev kullanıcısına yanıt
    Modülü nereden temin ettiniz? Digiturk ten mi?

    Digiturk tarafından Kart ile uydu cihazının veya kart ile modülün eşlemesi yapılır. Abonelik kartınız bu eşleşmiş cihazlar dışında bir cihazda çalışmaz.

    Bu arada Digiturk’un modül verdiğini bilmiyordum. Sadece bir kaç Türk markası özelinde vardı sanki.
  • Modül evde bulunan başka bir modüldü, basitçe digitürk kartını onun içine takıp denedim ancak az önce okuduğum bir kaynakta sizin dediğiniz gibi modülün hizmet sağlayıcı tarafından verilmesi gerektiği ve üyeliğin de modüllü üyelik olması gerektiğini okudum. D-Smartta D-Fix denilen bir üyelik tipi varmış mesela bu iş için ama digitürkte yokmuş.


    Ancak her durumda problemin ilk bileşeni olan; modül takılı değilken sıradan bir uydu kanal aramasında (Turksat 42E) normal bir şekilde ulusal kanalların da şifreli kanal olarak gözükmesi çok garip, bu noktada konunun digitürk ile herhangi bir ilgisi yok çünkü.

  • Bende TCL tv yok çok net bilmiyorum ancak aşağıdaki videoya göre manuel TP girmeye vs gerek kalmadan. standart kurulum yapmayı denediniz mi? Ülke Türkiye -> otomatik arama -> uydu Türksat -> kanallar şifresiz seçip direk arama yapınca olmuyor mu?

    https://www.youtube.com/watch?v=hqSqHHAzX3I&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okttay -- 21 Mayıs 2022; 19:15:46 >
  • okttay kullanıcısına yanıt

    Onu da denedim, ancak kanallar şifresizi seçmedim. Ayrıca onu da denerim ama cnn türk, ntv vs. kanallar zaten normalde şifresiz. benim yaptığım aramada çıkan ve şifresiz olduğunu bildiğim birçok kanal açılmadı. şifreli kanal ibaresi gözüktü tvde.

  • USB'ye birşey takılı ise çıkartıp deneyin, yazılımlarında problem var, usb dolu iken TV'de medya player dışında başka fonksiyon kullanılamıyor.

  • hibo H kullanıcısına yanıt

    usb'de birşey takılı değil

  • Benim Lg Lm760s model tv de de benzer sorun var. Tv nin dahili uydu alicisi nda tv izliyorken fabrika ayarlarina getirip sifirladim.tv yi. Kanallari buluyor ancak trt ve bikac kanal disinda CI modulu yok uyarısı cıkiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilsev

    usb'de birşey takılı değil

    O zaman şu dosyayı usb'ye indirip kanal arama ekranında dosyadan yükle ile yükleyin.


    https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?module=after-renderer-for-new-editor&messageId=151554570&url=https://dosya.co/huo9iwlpu8u9/KanalListesi.rar.html





  • hibo H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, deneyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.