Şimdi Ara

esp8266 ile sokak kapısı'nı açmak (Apple Home ile)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 10 ay
  • Cevaplayan Üyeler 5
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 1
  • Ortalama Mesaj Aralığı 44 gün 4 dakika
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 1
  • Favoriye Eklediklerim 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • MC.CYBER_ (3 mesaj) sorumsuzadam (1 mesaj) yusufbugrapalabıyık46 (1 mesaj) berkans (1 mesaj) dj_melon (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (5 mesaj) Mobil (1 mesaj) (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş

esp8266 ile Audio marka bina sokak kapısı diafon sisteminin evimdeki basit panelinden apartman kapısını uzaktan (mümkünse apple home üzerinden) açabilmek istiyorum. Bunu nasıl yapabileceğim konusunda fikri olan var mıdır?

Panelde 3 düğme var, bir tanesi kilidi açmak için ancak düğme ben durup dururken bastığımda kapıyı açmıyor, ancak sokaktan birisi benim dairemi çalarsa evdeki bu düğme aktif hale geliyor. Veya önce ben içerden kamera butonuna basıp girişi görüntülersem sonrasında kapı açma butonu işe yarıyor.

Buradaki kritik nokta şu, Audio nun kullandığı audiobus diye bir bağlantı protokolü var, eve gelen kablolardan hangileri sokak kapısını açmayı tetikler bu konuda bilgim yok. Audio mühendislerine ulaşmaya çalıştım linkedin üzerinden ancak ulaşamadım.

• dj_melon d kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bu konuda bir ilerleme kaydettiniz mi?
  • Evet bende merak ettım bu konuyu.

• Bende bu sisteme, Akıllı zil bağlamak istiyorum. Hem aşağıdan biri zili çaldığında hem de kapımdan biri zili çaldığında telefona bildirim gelsin. istiyorum. Hazır sistem almak istiyorum böyle bir cihaz var mı. Bunu yaparken diyafonu devre dışı bırakmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 17 Nisan 2022; 6:44:51 >
  • Ben senin sorunu çözdüm iki adet farklı röle ile çözülebiliyor. Önce konuşma tuşuna bir kez basacak. Sonra kapı açma tuşuna basacak. Ama zil çalınca bildirim gelmesini nasıl yapıcaz onu çözemedim.

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

Hocam zil çalınca kısmını da kapıdan gelen için kolay.Öncelikle zil düğmelerinin altında 2 adet kablo olur.Bu kabloları nodemcu benzeri kart ile okuyup ardından röle ile tekrar kısa devre yaptırmanız gerek.Eğer diafonda zilin çalmasını istiyorsanız röle gerekli ama zil calmasin sadece bildirim derseniz roleye gerek yok

• yusufbugrapalabıyık46 y kullanıcısına yanıt

ikisini de istedim :=)

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.