Paslı metali onarmak / boyamak nasıl yapılır?
Merhaba,
Bozuk şeyleri atmak yerine up-cycle yaparak onarmayı çok severim.
1- Elimde balkonda bu hale gelmiş bir ürün var. Bunu nasıl temizlerim?
Aklımdan geçen sanırım önce bir şekilde zımparalama yapmam lazım, sonra da dış mekana uygun bir sprey boya ile boyamam gerekiyor diye düşünüyorum, yanılıyor da olabilirim.
Hangi aletleri ve malzemeleri kullanmalıyım ve nasıl bir yöntem izlemeliyim, bilgisi olan biri varsa çok sevinirim.
2- Lavabo tezgahım da paslanmış, bunu tamamen söküp onarmak istiyorum, bunun için de yine yukarıdaki soruların aynısını soruyorum :)
esp8266 ile sokak kapısı'nı açmak (Apple Home ile)
Merhabalar,
esp8266 ile Audio marka bina sokak kapısı diafon sisteminin evimdeki basit panelinden apartman kapısını uzaktan (mümkünse apple home üzerinden) açabilmek istiyorum. Bunu nasıl yapabileceğim konusunda fikri olan var mıdır?
Panelde 3 düğme var, bir tanesi kilidi açmak için ancak düğme ben durup dururken bastığımda kapıyı açmıyor, ancak sokaktan birisi benim dairemi çalarsa evdeki bu düğme aktif hale geliyor. Veya önce ben içerden kamera butonuna basıp girişi görüntülersem sonrasında kapı açma butonu işe yarıyor.
Buradaki kritik nokta şu, Audio nun kullandığı audiobus diye bir bağlantı protokolü var, eve gelen kablolardan hangileri sokak kapısını açmayı tetikler bu konuda bilgim yok. Audio mühendislerine ulaşmaya çalıştım linkedin üzerinden ancak ulaşamadım.
Merhabalar,
Evimde 4 adet motorlu panjur var. Panjurların her birinde bir kontrol ünitesi var yani 4 tane kontrol ünitesi mevcut.
1 adet de ufak 4 düğmeli (otopark kumandası görünümlü) RF kumanda vardı ancak kiracılar bunu kaybetmiş. Duvardan kontrol düğmeleri yok sadece RF ile kontrol ediliyordu bu panjurlar.
Ben bu panjurları artık Apple Home ile telefonumdan kontrol etmek istiyorum. Acaba mevcut kontrol kutularını nasıl bir modül ile değiştirerek bunu sağlayabilirim? TR'den veya Aliexpress / Amazon'dan alabileceğim Apple Home Kit uyumlu motor kontrol ünitesi tavsiyeniz olur mu?
Panjur kontrol sistemlerinden anlayan deneyimli arkadaşlardan yardım rica ederim.
Mevcut panjur kontrol kutusu şu: ( https://www.alarsis.com.tr/midi-kepenk-kart-.html )
Not: Raspberry üzerine Home Assistant kurmayı da düşünüyorum farklı cihazlarımı da apple homekit uyumlu hale getirmek için.
MagSafe chip tamiri (kablosu sağlam)
|
Yeni yönetmeliğe göre vidasız plaka nasıl takılır?
|
|
|
TURKCELL ÇÖKTÜ !!!
|
a-gps nedir?
|
a-gps nedir?
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 114
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 8.162 (Bu ay: 253)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar