Şimdi Ara

ESP GEREKLİ Mİ, DEĞİL Mİ ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
8.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu güne kadar "ESP benim hayatımı kurtardı" diyebilen var mı??
    Bu güne kadae yaşadığınız esp deneyimlerinizi aktarır mısınız??

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Bu mesaj silindi.
    Benim de arabamda esp yok ama yeni alacağım araçta olmasını isterim. Forumda 2-3 ay önce bir kaza başlığı vardı. Arkadaş opel astrası ile yüksek hızda kaza yapmıştı. ESP'nin faydasından orada bahsediliyordu. Bir de ESP'li ve ESP'siz doblo tipi araçların kıyaslaması vardı. Oralarda da sistemin işe yaradığı epey belirgindi.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    konu çok tartışıldı ama yine yazayım ben gereksiz olması bi yana standart olması gerektiğini düşünenlerdenim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aahmety

konu çok tartışıldı ama yine yazayım ben gereksiz olması bi yana standart olması gerektiğini düşünenlerdenim.

Alıntıları Göster
    Gereksiz, boş yere araba fiyatını yükseltiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Gereksiz, boş yere araba fiyatını yükseltiyor.

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

Alıntıları Göster
    hayatımı kurtarmadı ama çok iyi bir özellik olmazsa olmaz bence c sınıfı bütün araçlarda standart olmalı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

Alıntıları Göster
    Hayati bir fonksiyon olduğunu düşünüyorum,bugün araba alıcak olsam esp olmayan araçlara direk elerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: punkofdamned

Hayati bir fonksiyon olduğunu düşünüyorum,bugün araba alıcak olsam esp olmayan araçlara direk elerim.

+1905
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

+1905

Alıntıları Göster
    Sırf esp nin olmamasından dolayı 2 kez ölüyordum

1. si 5 takla
    2. si bariyerler

Sonuç 2 araçta pert

Artık esp siz araba kolay kolay tercih etmiyorum / ettirmiyorum. Yada esp siz araca bindimmi ona göre kullanıyorum

Edit: sadece C sınıfı değil şuan satışta olan bütün araçlarda standart hale gelmesi lazım yani cc kadar tehlikeli riskli olan birşey hemen hemen her arabada standart oluyorken neden esp olmasın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obt -- 17 Mayıs 2011; 15:55:06 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Elektronik Denge Programı (Vikipedi, özgür ansiklopedi)

"ESP, Bosch tarafından geliştirilmiş, otomobilerde kullanılan bir sürüş destek birimidir. Açılımı Electronic Stability Program (Elektronik Denge Programı) olan sistemi ilk defa Mercedes firması 1995 yılında CL modellerine opsiyonel olarak sunmaya başlamıştır. Farklı firmalarda farklı isimlerle anılan bu sistemin mantığı genel olarak şöyledir; Bir merkezi kontrol ünitesi, direksiyon açı sensörlerinden, moment sensörlerinden, ABS fren sisteminin sensörlerinden gelen verileri değerlendirerek, aracın kayıp kaymadığını hesaplar. Buna göre gerekli tekerlere fren yaptırarak ve motor gücüne müdahale ederek aracı tekrar izine döndürmeye çalışır. Örneğin araç önden kayarsa viraj içinde kalan arka tekerlek, arkadan kayarsa viraj dışında kalan ön tekerlek bağımsız olarak frenlenir. Böylece araç tekrar doğru ize döndürülmeye çalışılır."

Her aracın limitleri sınırlıdır ve bu limitlere göre araç kullanmak en doğrusudur. ESP'ye güvenip araç limitleri zorlanırsa çok güvenilen ESP'nin dahi işe yaramadığı görülür.

ESP'nin yararı tartışılmaz ama olmazsa olmazlardan değildir. ESP'li araçların fiyatı da ortada zaten. Emniyet kemeri takmadan yola çıkanlar ve hatta kemer ikaz sesinden rahatsız olup kemer yerine başka birşey takıp sesin çıkmasını engeleyenler ve hatta kemeri koltuğa bağlayıp yola çıkanlar acaba ne kadar duyarlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: obt

Sırf esp nin olmamasından dolayı 2 kez ölüyordum

1. si 5 takla
    2. si bariyerler

Sonuç 2 araçta pert

Artık esp siz araba kolay kolay tercih etmiyorum / ettirmiyorum. Yada esp siz araca bindimmi ona göre kullanıyorum

Edit: sadece C sınıfı değil şuan satışta olan bütün araçlarda standart hale gelmesi lazım yani cc kadar tehlikeli riskli olan birşey hemen hemen her arabada standart oluyorken neden esp olmasın ?

Alıntıları Göster
    Gerekli....

• esp olsa iyi olur tabi ki ama yüksek hıza ne gerek var arkadaşlar yavaş sürersek problem olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA

esp olsa iyi olur tabi ki ama yüksek hıza ne gerek var arkadaşlar yavaş sürersek problem olmaz.
    elbette gerekli, ama ford c1 platform altyapısı varsa ( volvo,mazda,ford) böyle seylere gerek yok
  • quote:

Benim 2011 auriste de esp yok. Gönül isterdiki olsun ama olmadan da oluyor

sorması ayıp 2011 aurise espsiz olarak ne kadar ödediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA

esp olsa iyi olur tabi ki ama yüksek hıza ne gerek var arkadaşlar yavaş sürersek problem olmaz.
    Bu soruya şöyle cevap vereyim:
    ESP olmazsa olmaz bir özellik değil bence. Sebep olarak da en basitinden kazaların sebepleri arasında arabada ESP olmaması eminim çok çok alt sıralarda yer alıyordur. Bütün arabalarda ESP olması ve bütün arabalarda ESP olmaması kaza sayısını çok fazla etkilemez heralde. Hava yastığı olmasa kazalardaki ölüm ve yaralanma oranı çok artardı ama ESP hiç olmasa kaza sayısı o kadar etkilenmez bence. Çünkü ESP'ye gelene kadar kazaya neden olan o kadar önemli faktörler var ki, bunların yanında ESP olmaması gerçekten çok önemsiz kalır. İşe yarar bir özellik ama münferit durumlarda işe yarar, toplamda dünyadaki kaza oranını çok etkileyen bir özellik değildir diye tahmin ediyorum. (Elimde istatistiki bilimsel veri felan yok sadece tahmin, ama belki internette bu tür istatistik bilgileri vardır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 16 Mayıs 2011; 22:17:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

ESP olmazsa olmaz bir özellik değil bence. Sebep olarak da en basitinden kazaların sebepleri arasında arabada ESP olmaması eminim çok çok alt sıralarda yer alıyordur. Bütün arabalarda ESP olması ve bütün arabalarda ESP olmaması kaza sayısını çok fazla etkilemez heralde. Hava yastığı olmasa kazalardaki ölüm ve yaralanma oranı çok artardı ama ESP hiç olmasa kaza sayısı o kadar etkilenmez bence. Çünkü ESP'ye gelene kadar kazaya neden olan o kadar önemli faktörler var ki, bunların yanında ESP olmaması gerçekten çok önemsiz kalır. İşe yarar bir özellik ama münferit durumlarda işe yarar, toplamda dünyadaki kaza oranını çok etkileyen bir özellik değildir diye tahmin ediyorum. (Elimde istatistiki bilimsel veri felan yok sadece tahmin, ama belki internette bu tür istatistik bilgileri vardır.)

Alıntıları Göster
    ÇOK GEREKSİZ bir soru

• quote:

Alıntıları Göster
    Aracı limitlerinde kullandıktan sonra esp nin çok bir gereği kalmıyor mutlaka, ama birçok test videosu var izlediğimiz veya izlenebilecek, bu videolara bakıldığında esp nin aracı büyük oranda toparlayabildiğini görmek mümkün. Tabi limitler aşırı zorlandığında...

Bu tip donanımların tümü bildiğimiz gibi birer yardımcı...

Öncelikle arabanın kendisi sağlam olmalı. İyi yol tutuş özelliklerine sahip bir araçta, + esp çok daha faydalı.

Aynı şekilde iyi bir fren sistemine sahip olan araçta, + abs çok daha faydalı.

• quote:

Alıntıları Göster
    Hemen yarın varsa bir arkadaşından yoksa kiralayarak bir 3.20 edin. 90 derece bir viraja sıfırdan hızla kalkarak önce ESP ile, sonra ESP'yi %70 kapatarak, sonra tamamen kapatarak gir. Eğer şöförlüğüne güveniyorsan aynı yerde sıfırdan dip gaz kalkarak 3 adımı tekrar et. 3. adımda araç 180 derece döndüğünde ne düşündüğünü tekrar buraya yaz.

ESP yılda bir kere gerekir, onda da yine senin hatandan dolayı değil üstüne kıran birinden, kayganlaşmış yoldan vs. dolayı gerekir, ve kazayı engeller.

• quote:

... kazaların sebepleri arasında arabada ESP olmaması eminim çok çok alt sıralarda yer alıyordur. ...

Kaza sebepleri arasında ESP olmama çok alt sıralarda...

Peki kaza olmama sebepleri arasında kaçıncı sırada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

... kazaların sebepleri arasında arabada ESP olmaması eminim çok çok alt sıralarda yer alıyordur. ...

Kaza sebepleri arasında ESP olmama çok alt sıralarda...

Peki kaza olmama sebepleri arasında kaçıncı sırada?

Alıntıları Göster
    Çok gerekli değil ama işte namussuz bir kere gerekli olursa...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.