Şimdi Ara

ESP GEREKLİ Mİ, DEĞİL Mİ ?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
8.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Beğenmediğiniz VW'nin tüm modellerinde standart olarak sunuluyor.

... mu acaba?

Polo ?

Golf düz vites ?

Jetta trendline ?

Biraz iddialı bir ifade olmuş.

Siz de beğenmezsiniz artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviator007

Yangın söndürücü
    Emniyet kemeri
    Paraşüt
    Ülkeyi savunacak ordu
    Paratoner
    ESP
    Prezervatif

lazım olana kadar gerekli değildir!
    Ama iş işten geçince gerekliliği anlaşılır.

süper bir yazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bey_as

türkiyede esp li araç pazarlama stratejileri giriş:
    1-esp li araçlar % bilmem kaç az yakar!
    2-esp li araçlara kızlar daha çok bakar!
    3-esp li araçlar daha iyi devir çevirir!
    4-esp li araçlar esp sizlerin her zaman eline verir!
    5-esp li araçlar ikinci elde çok tutulur!
    6-esp li araçlar ikinci elde çok az değer yitirir!
    7-esp li araçlarda çalan müziğin bas sesleri çok kuvvetli hissedilir!
    8-esp li araçlar radara girmeden önce trafik varsa uyarı verir!
    9-esp li araçların yedek parçaları çok ucuz ve boldur!
    vs.vs.vs.vs
    başka türlü satmaz.can güvenliği insani değerler hikayedir.

• quote:

güzel espiri
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

güzel espiri

Doğuş daha fazla kar etmek için özellikle(40bin tl altı araçlarda) esp siz modelleri getiriyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi USR. -- 17 Mayıs 2011; 16:27:56 >

• ABD de esp siz araç satılmıyor; abs gibi elzem bir güvenlik unsuru olarak görülüyor. dolayısyla abes bir tartışma bana kalırsa..
  • *ESP olmazsa olmaz değildir.

*Klima,otomatik camlar, sunroof, alüminyum alaşımlı jantlar, xenon far olmazsa olmazdır günümüzde.

*Ama ESP değildir, yani olsa da olur olmasa da...

*İnsan canı üç kuruş nasıl olsa bizim memlekette.

*Şunun tartışlabiliyor olması bile abesle iştigaldir.
  • Kendi aracımda esp yok ama 1 ay kadar arkadaşımın a4 aracını kullandım. Açıkcası hiç sevmedim diyebilrim aracın kontrolünün kendimde olması daha güzel geldi. Aracı sert kullanan biriyim esp açıkken ne kalkış yapılabiliyor ne de makasta aracın kontrolünün bende olduğunu hissedebiliyorum en ufak kaymalarda müdahale ediyor. Bu yazdıklarımdan gereksiz olduğu anlamı çıkmaz tabiki bencede kesinlikle olması gereken bir şey beklenmedik anda çok yardımcı olabilir. Ancak dediğim gibi ben hiç ısınamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtakaN_35

Kendi aracımda esp yok ama 1 ay kadar arkadaşımın a4 aracını kullandım. Açıkcası hiç sevmedim diyebilrim aracın kontrolünün kendimde olması daha güzel geldi. Aracı sert kullanan biriyim esp açıkken ne kalkış yapılabiliyor ne de makasta aracın kontrolünün bende olduğunu hissedebiliyorum en ufak kaymalarda müdahale ediyor. Bu yazdıklarımdan gereksiz olduğu anlamı çıkmaz tabiki bencede kesinlikle olması gereken bir şey beklenmedik anda çok yardımcı olabilir. Ancak dediğim gibi ben hiç ısınamadım.

Belki de ESP size "Trafikte saçma sapan şeyler yapma" demek istemiştir de siz anlayamamışsınızdır.
  • quote:

Kendi aracımda esp yok ama 1 ay kadar arkadaşımın a4 aracını kullandım. Açıkcası hiç sevmedim diyebilrim aracın kontrolünün kendimde olması daha güzel geldi. Aracı sert kullanan biriyim esp açıkken ne kalkış yapılabiliyor ne de makasta aracın kontrolünün bende olduğunu hissedebiliyorum en ufak kaymalarda müdahale ediyor. Bu yazdıklarımdan gereksiz olduğu anlamı çıkmaz tabiki bencede kesinlikle olması gereken bir şey beklenmedik anda çok yardımcı olabilir. Ancak dediğim gibi ben hiç ısınamadım.

Kontrol sende!

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Kontrol sende!

Yüksek sürat sevmem zaten sadece şehir içi biraz hareket oluyor onun dışında yok Demek istediğim belki ben alışamadığımdandır. Aracın arkası kayınca kontra veriyorum o sırada esp müdahale edince aptallaşıyo araç

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Kontrol sende!

Yüksek sürat sevmem zaten sadece şehir içi biraz hareket oluyor onun dışında yok Demek istediğim belki ben alışamadığımdandır. Aracın arkası kayınca kontra veriyorum o sırada esp müdahale edince aptallaşıyo araç

Aracın arkası nasıl kayıyor? eğer kayıyorsa günde 15 defa yukarıdaki videoyu izleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 17 Mayıs 2011; 17:20:16 >

• Ben esp olsun diyenlerdenim Konu saptı iyice
  • korkuteli'nden antalya ya inerken geniş bir viraja girdim.. önce sorun yoktu.. virajı ortalamaya başlayınca araç karşı şeride kaydı.. meğersem hızlı girmişim viraja..

karşıdan araç gelse .oku yedik.. resmen karşı şeritte seyrediyorum.. biraz daha kaysam zaten yolun dışında mucura kaptıracağım.. direksiyonu kendi şeridime kırsam dengeyi iyice kaybedip takla tehlikesine gireceğim..

ya ters taraftan mucur, sonra derenin dibi... ya da sert fren ve direksiyonu kendi şeridime kırıp artık ne olacaksa... karşıdan araç gelmeden bir an önce karar vermem gerek...

sert fren ile direksiyonu kendi şeridime kırdım.. o da ne... sanki 200 kiloluk biri geldi aracın sağ burnuna oturdu.. hiçbir şey yokmuş gibi araç birden kendi çizgisine girdi.. meğersem ben kontrolü kaybetmeyeyim diye aracın karşı şeride kayması yerine.. çok daha önceden direksiyonu biraz daha çevirmeliymişim....
  • 2kere hayatmi kurtardi 1i micir yolda 1i de sağanak yağmurda otoyolda.. kesinlikle gerekli konuşmaya bile gerek yok. zaten bu tür teknolojik donanımlarn gerekliliğini tartışan tek toplum sanırım biz türkleriz
  • esp gerekli olmaz olur mu! valla biz odtü köprüsünde virajdayken, biraz yavaş gidiyorduk, biri bizi geçeyim dedi, virajın içinden doğru hafif hızlanıyordu ki kendini orta refüjde buldu, bu iş yüksek sürat de gerektirmiyor, 50 ile bile araba yoldan çıkıyor.

esp çok önemli bişey ancak otomotiv firmaları hiç türkiyede böyle bir güvenlik önlemini araçlarına koymuyorlar, birde trafikte güvenli sürüş reklamları yapılıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 17 Mayıs 2011; 18:20:05 >
  • Aracın yol tutuşunda önemli yol oynuyor yokuşlarda, virajlarda sanatını konuşturuyor aracımda yok ama keşke olsaydı....

Birde ESP plus ne işe yarıyoru daha doğrusu farkı ne? Örneğin insignia da....
  • quote:

Orijinalden alıntı: salserol

Evet arkadaşlar.
    bu güne kadar "ESP benim hayatımı kurtardı" diyebilen var mı??
    Bu güne kadae yaşadığınız esp deneyimlerinizi aktarır mısınız??

Oldu ... Aracımla yaklaşık 150 km/ h hızla ilerlerken yüksek bir geçite geldik ... bildiğin çok kısa da olsa uçtuk ... yere sol ön tekere ilk olarak temas etti ve ben o sarı ışığı gördüm ... sonrasında hiç bir aksilik olmadan devam ettik ( tabiki daha dikkatli )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

quote:

Orijinalden alıntı: salserol

Evet arkadaşlar.
    bu güne kadar "ESP benim hayatımı kurtardı" diyebilen var mı??
    Bu güne kadae yaşadığınız esp deneyimlerinizi aktarır mısınız??

Oldu ... Aracımla yaklaşık 150 km/ h hızla ilerlerken yüksek bir geçite geldik ... bildiğin çok kısa da olsa uçtuk ... yere sol ön tekere ilk olarak temas etti ve ben o sarı ışığı gördüm ... sonrasında hiç bir aksilik olmadan devam ettik ( tabiki daha dikkatli )

kullanıcı adı&mesaj uyumu

• yanlız yazılanlarda aracında esp olan kimselerin bir çoğunun hayatını esp ye borçlu olduklarını okuyoruz.(hemde çoğunun bir kaç kez)
    yani bir nevi sunroof gibi olmuş "açınca kullanıyoruz abi" durumu
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.