Şimdi Ara

Esnafı sürekli zarar ettirmek için uğraşan müşteri tipi (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
1
Favori
4.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FREE-4

Hayatımda adam gibi bir esnaf görmedim.Hepsi düzenbaz hırsız malın kötüsünü vermeye çalışıyor.

Mangal yapacağız kasaptan alalım etleri tazedir dedik adam tavukları soslamadan size vermem mangalda güzel olmaz dedi :S Abi dedik sade ver olmaz dedi neyse soslattık açtım paketi bir kokladım kokuyor tavuklar gittik attık adamın önüne

Eskişehirde Esnaf sarayının bilenler bilir üst katta dolaşırken öylesine bilgisayarımın değerini sormak istedim adam 1 senelik garantisi olan 2 çekirdek 4 gb ram li ddr5 19 inç bilgisayara 100 lira veririm dedi.

Büyük marketleri o kadar çok seviyorum ki esnaflara güvenim sıfır verdğim paralar haram olsun

al işte. hiç ispata filan da gerek kalmadı. böyle müşteri yoktur diyenler vizyon görsün. işte esnafa bu tipteki müşerinin bakış vizyonu. alışveriş yaparkenki davranışlarını artık siz tahmin edin.

konunun haklılığını sen ispatladın.

• quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

quote:

Orijinalden alıntı: FREE-4

Hayatımda adam gibi bir esnaf görmedim.Hepsi düzenbaz hırsız malın kötüsünü vermeye çalışıyor.

Mangal yapacağız kasaptan alalım etleri tazedir dedik adam tavukları soslamadan size vermem mangalda güzel olmaz dedi :S Abi dedik sade ver olmaz dedi neyse soslattık açtım paketi bir kokladım kokuyor tavuklar gittik attık adamın önüne

Eskişehirde Esnaf sarayının bilenler bilir üst katta dolaşırken öylesine bilgisayarımın değerini sormak istedim adam 1 senelik garantisi olan 2 çekirdek 4 gb ram li ddr5 19 inç bilgisayara 100 lira veririm dedi.

Büyük marketleri o kadar çok seviyorum ki esnaflara güvenim sıfır verdğim paralar haram olsun

al işte. hiç ispata filan da gerek kalmadı. böyle müşteri yoktur diyenler vizyon görsün. işte esnafa bu tipteki müşerinin bakış vizyonu. alışveriş yaparkenki davranışlarını artık siz tahmin edin.

konunun haklılığını sen ispatladın.

Evet ben ispatladım :) Ben müşteriyim ve paramla en kalitelisini ve en iyisini almak isterim.Kalkıp bir kasapsan bozuk eti kimseye veremezsin.Eğer 2.el parça alıyorsan ölücü fiyata ihtiyacı olanı dahada zora sokacak fiyatta almazsın :)

Sen hala inanıyormusun 30 40 yıl önceki esnaflık kültürüne ?

İnanıyormusun hala kasapların temiz manavların kaliteli çalıştığına ?

Bir kere fiş istiyormusunuz diye soran esnaf gördünmü?

Adam 100 lira fiyat çeker pazarlık sünnetdir der 90 lira olur der.Ordan akrabası gelir 50 liraya bırakır.

2.el bilgisayar satan mağazaları zaten saymıyorum tefecinin allahı bu adamlar insan kazıklamada birebir.

2. el telefon vs satan yerleri ağzıma dahi almıyorum eskişehirde birtane adam gibi bu işi yapan yoktur.

Esnaf sarayı o kadar kötü bir yere dönmüş ki ihtiyacım olsa bilgisayarımı satmaya kalksam adam 800liralık şeye 100 lira fiyat çekiyor.Esnafa kalsak öldük yani..

Kaç esnaf var kapısını Besmele ile açıp siftahını yere attıran?

Kaç esnaf var müşteri gelince ayağa kalkan?

Mağazaya giriyorsun fiyat araştıracaksın soruyorsun fiyatını pahalı geliyor hayırlı işler deyip çıkıyorsun adam arkandan almayacaksan niye sordun diyor.

Aldığın ürünü geri vermeye çalışsan tam bir fiyasko zaten...

Gördüğün gibi yapılan %80 yorumlar esnafın kalitesiz ve düzembaz olduğu üzerine...

Demekki hakkıyla çalışan esnaf bir elin parmağını geçmiyormuş.

Belli ki esnafsınız Allah daha çok kazandırsın.Yeterki kaliteden müşteriden ödün vermeyin.

Benim fikrimi sorarsanız esnaflardan nefret ediyorum artık...

• Balıkesirli arkadaşlar varsa bilirler, Milli Kuvvetler Caddesi üzerinde çok eski bir şekerci - çikolatacı vardır.

Sahibi çok güleryüzlü yaşlı bir amcadır, ne satın alırsanız mutlaka ikram eder. Ama bu amca kendiliğinden asla fiş kesmez.

Ama bir de fiş isteyin, bakın o güleryüz birden nasıl değişiyor. Tatlı yaşlı amca birden nasıl kaplan kesiliyor.

Fiş istenmezse kapıya kadar iyi günler dilekleri ile müşteriyi uğurlayan adam fiş istenirse küfür edercesine bakışlar atar müşterisine.

İnanmayan varsa bana özel mesaj yoluyla ulaşsın, vereyim dükkanın tam adını ve adresini. Biraz çikolata alıo fiş istesinler. Bakalım dükkan sahibinin tepkisi ne olacak?
  • Ne müşteriler biliyorum ya

Bakkala gelip bişey alıp bu bim'de daha ucuz sizde niye pahalı diyen sığr tanıyorum

Elinde başka marketten aldığı fişle gelip bak orda şu fiyat diyeni de tanıyorum
  • Para kolay kazanılmıyor.
  • saçma...esnafın çoğu yalan atıp duruyor.tabi pazarlık yapacagım,para kazanmak kolay mı?işine gelmiyorsa satmaz,ben de başkasından alırım
  • Bunlar kapitalizmin acımasız gerçekleri evlat. Serbest piyasa bu, isteyen istediği fiyata satar, müşteri de istediği yerden alır. Sorun bu değil, sorun vergiler. Bu kadar çok vergi alınmasaydı emin ol üreticide tüketicide rahatlardı.
  • Konuyu açanın attığı mesajlara iyi güldüm. Şimdi biraz gerçeklere dönelim. Esnaf elindeki en kalitesiz malı en yüksek fiyattan satmaya başka bir deyişle kazıklamaya müşteri ise en kaliteli ürünü en düşük fiyata almaya kazıklanmamaya hatta kendine alternatif kâr yaratmaya çalışır. Tabi bu söylediğim şey abartı versiyonu bu tipte insanlar da var ama namuslu dürüst müşteri ve esnaflar da var. Gel gelelim herkes rızkının peşinde sen elindekini yüksek fiyattan veremye çalışırken müşteri de "ay ne güzel fiyat hemen alayım" demeyecek herhalde.

Velinimet muhabeti olmuş Allah'ındır falan demişsin. Laf salatasını geç. Gördüğün görmediğin herşey Allah'ındır bunu kimse inkâr etmiyor ama orada müşteri velinimetimizdir sözünden kastedilen bu değil. Algıda büyük problemler var galiba. Bu şuna benziyor. Biri için "çok yaratıcısın" dersin. Buradaki yaratıcı sözcüğü insanlar içinde ortaya atılmamış atılsa bile görülmemiş, bir fikir ve bu fikrin ürünü kastedilir. Yani yoktan var etmek gibi bir tanrı gücünden bahsedilmiyor ama "Haşaa tövbe tövbe ne biçim konuşuyrosun" diyen tipler yok değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Nisan 2011; 18:00:30 >

• Telefondan kısa yazmıştım,bir şeyler ekleyeyim.

Mahalle bakkalları yıllarca millete kazığın kralını attı.Eskiden kredi kartı yoktu tabi,eli darda olan da mecbur bakkaldan veresiye alıyordu.1 liraya aldığını 2 liraya satıyordu bakkallar.Böyle böyle milleti iyi soydular.Süpermarketler çıktı da bakkalın havası söndü.Şimdi fiyatları indirmişler.Artık mahalle aralarında bile süpermarket zincirlerleri var.

Esnaf malını satmak için yalandan kaçınmaz.Arkadaşımın dükkanındayım,50 liraya aldığını bildiğim malı başka bir müşteriye "Valla gelişi 65 TL" diye satmaya çalıştığını bilirim.Allah korkusu da yok demek ki.

Esnafın tamamına yakını vergi kaçırır.Ben kaçırmayan görmedim;ama kaçırmayan vardır da onu zan altında bırakmayayım diye öyle yazdım.Bakıyorsun vergi levhalarına,manavından kuyumcusuna kadar herkes boğaz tokluğuna çalışıyor,acıdım.

Artık ekonomik koşullar çok ağırlaştı.Eskiden gidip bir kerede aylık alışverişimi belirli bir süpermarketten yapıyordum.Artık alışverişi haftalara böldüm,birkaç market geziyorum ki hesaplısını bulayım diye.Herhalde bu koşullarda küçük esnaf da kazansın diye fazla para verecek halim yok.

• bazı arkadaşlar konunun esnafın zor bir anınının fırsatını kollayıp onu zarara mecbur eden alıcı tipi olduğunu pek anlayamamış. tabi kişilerin algı ve idrak yapısıyla ilgilenecek değiliz. bu tamamen kişisel bir durum ve kişinin kendisini ilgilendirir.

diğer yandan bazılarından esnaflara hakaretler yağdıran, eleştiri sınırlarının çok ötesinde, apaçık şekilde nefret söylemi içeren ve hedef gösterici beyanlar verenleri de ibretle okuyorum. umarım bu hatalı beyanlar söyleyenleri tarafından düzeltilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 10 Nisan 2011; 19:27:38 >
  • gereksiz ve imalı bir şarkı koymuşsun. ilk mesajı oku. anlamıyorsan bu benim sorunum değil. anlamamak senin sorunun.
  • Hı-hı, kişisel sorunum
  • bir saniye burda bir terslik var sanırım ?
    bir müşteri esnafı zarara ugratacak öyle mi ? cok enteresan dogrusu..

bunu konu sahibi sistematik şekilde anlatırsa seviniriz.

benim konuyla ilgili görüşüm.

büyük marketlerin şehir merkezlerinin dışına cıkarılması.Market zincirlerinin il ilçe bazında belirli kotalarda olması.(bkz.bim-dia-şok-a101)

yine büyük marketlerin ve market zincirlerinin satılabilecegi ve satamayacagı ürünler olmak zorunda.
    bim gibi bir markettte giyim eşyası satılması;kücük esnafı öldürmektedir.

son olarak esnafı bitirme noktasına getiren en büyük nedenlerin basında "hükümet politikaları " gelmektedir.
    diger bir neden ise "iş yeri " sahibidir.

bitirme nedenlerinin arasına "müşteri"yi sokmak sacmalıktır.
  • quote:

bu laf ebeliği değil. hiçkimse parasını müşteriden kazanmıyor. nimeti Allah verir. bunun neresi laf ebeliği. müşteri bahanedir ve vesiledir. o yüzden yaşam sürdürme adına bir çekincem yok. seçtiğin kelimelere de dikkat et. "laf ebeliği" filan. sonra üzülmeyelim bu sözlerden dolayı. gerek yok.

Kendinle çelisiyorsun. Konu basinda musteriyi sucluyordun simdi musteri bahane diyorsun. Bu dusunceyle sen yanlis kisiye sitem ediyorsun.
  • yemek sektörü haricinde küçük esnafa karşıyım, o da her aşçının elinin ayrı bir lezzeti var ondan...
    adam gibi asgari ücret belirleyeceksin, büyük şirketler insanları köle gibi çalıştıramayacak, insanlar da büyük şirketlerde maaşlı çalışacak, ne o öyle elinden iş gelmeyen esnaf oluyo ülkede...
  • quote:

bazı arkadaşlar konunun esnafın zor bir anınının fırsatını kollayıp onu zarara mecbur eden alıcı tipi olduğunu pek anlayamamış. tabi kişilerin algı ve idrak yapısıyla ilgilenecek değiliz. bu tamamen kişisel bir durum ve kişinin kendisini ilgilendirir.

diğer yandan bazılarından esnaflara hakaretler yağdıran, eleştiri sınırlarının çok ötesinde, apaçık şekilde nefret söylemi içeren ve hedef gösterici beyanlar verenleri de ibretle okuyorum. umarım bu hatalı beyanlar söyleyenleri tarafından düzeltilir.

Bahsettiğiniz fiili yapanlar yine başka ticaretle uğraşan kişiler değiller mi? Birinin evine alacağı en fazla bir teneke yağdır, iki-üç kilo patatestir soğandır. Müşteri olarak kimse aman adamın borcu varmış elindeki tüm malzemeyi ölü fiyatından alayım diye uğraşmaz, tüccarı o tuzağa düşüren yine tüccar.

Bir de anını, fırsatını kollayıp zarara satmaya mecbur eden demişsiniz. O kişi satmasın o halde zararına, nasıl bir mecburiyet bu? Kafasına silah mı dayanıyor? Yok diyeceksiniz satmazsa batacak, e satınca da batıyor. O zaman sorun yine müşteri de değil, bu adam işi bilmiyor.

• @TRojka

dediğiniz gibi satıcı işi bilmiyor. onu o hale sokan müşteri değil malı aldığı kişidir. müşteri ne yapsın. ucuz bulduğu yerden alacak haliyle. kusura bakmayın ama hayatımda gördüğüm en saçma bakış açısı sizinkisi.

@dekorasyonankara

kendi sanatını icra edenlerin dışındaki esnaf sattığı malı sonuçta bir yerden temin ediyor. şöyle sorayım. işinizle ilgili bir malzemeyi alırken aldığınız yerin karınamı bakarsınız yoksa aldığınız malın ne kadar ucuz olacağınamı? öyle ya ne kadar ucuz olursa sizin karınız o kadar artar. siz bakarmısınız size satılan malın neden ucuz olduğuna. bu adamın senet ödemesi çek ödemesi varmış sizi ilgilendirirmi?

herhalde sizin canınız sıkılıyor. ve sizde bu düşüncenin saçmalığının farkındasınız. öyle ummak istiyorum...
  • bence bazı arkadaşların şu an sektörlerde nelerin olduğundan haberi yok. yok pahasına satılan fabrikalar, kurulum maliyetinin çok altına giden çiftlikler, tasfiye edilen işyerleri, konkordato ilan edenler, haciz üstüne haciz gelen esnaflar, çekleri yazdırılanlar, senetleri protesto olanlar, malı alıp ödemeden kaçan müşteriler, hizmeti yaptırıp ödeme safhasında ödemesini yapmayan müşteriler..vs

büyük ihtimalle buna itiraz edenler piyasadan pek haberi olmayanlar. hiçbir şey yapamıyorsanız açın bir ilan sitesini, devredilen işyeri ilanlarına bakın, satılık fabrika imalathane ilanlarına bakın, satılık iş makineleri ilanlarına bakın. neden satılıyor bunlar? hiç düşündünüz mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 11 Nisan 2011; 8:57:40 >
  • ne yapalım arkadaş,kıt kanaat geçinen bir sürü insan var.ne yani esnaf batmasın diye ben mi batayım?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.