Ankara'nın işlek bir yolu. Kaldırıma dükkanın biri reklamını tabelamsı birşeyini koymuş, kaldırımın nerdeyse %75 ini kapatmış. Kaldırım zaten dar. Bu reklam panosu yüzünden iki kişi zaten geçemiyor, bir kişi de zar zor geçiyor. Bir kere elimde poşet vardı, yanlışlıkla geçerken çarptı, içerden adamlar yumrukları havada çıkıp geldiler. Tabeladan özür dileyip gönlünü aldım, sağını solunu düzelttim de, herifler de homurdanıp geri gittiler. Halbuki dükkanlarının önü de bomboş, yani kaldırımı işgal edecek bir durum da yok. Ama koymuş adam işte ne diyeceksin. Neyse baktım olmayacak, belediyeye şikayet ettim. Ve işte gelen cevap: Değerli Vatandaşımız, XXXXXX Nolu talebiniz sonuçlanmıştır. Sonuç açıklaması: Söz konusu adrese gidildi, işyeri yetkilisi ile görüşüldü, gerekli uyarılar yapılarak Kabahatler Kanununa göre XXXX nolu İYKT tanzim edildi. 4440601 nolu telefondan Çankaya Belediyesi Çözüm Merkezini arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. İyi günler dileriz. İşte budur, hepimize geçmiş olsun. Not1: İYKT tanzim edildi. ne demek ceza mı kesmişler yani? Not2: şimdi burdan da birkaç esnaf çıkıp, laf edecek. Noldu bilmem ne boyun mu uzadı diye. Kendilerini haklı görüyorlarsa diyecek sözüm yok, inşallah onların da evinin ortasına birisi şeyini diker (tabelasını) |
İşini Yapmayan Esnaf Nereye Şikayet Edilir?
İşini layıkıyla yerine getirmediğini düşündüğün bir esnaftan şikayetçiysen, çeşitli kurumlara başvurabilirsin. İşte işini yapmayan esnaflardan şikayet etmek için başvurabileceğin yollar:
- Tüketici Hakem Heyeti: Tüketici Hakem Heyetleri, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında tüketici şikayetlerini inceleyen ve karara bağlayan kurumlardır. İşini yapmayan bir esnaftan şikayetçiysen, bulunduğun ildeki Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsin.
- Kaymakamlıklar: Kaymakamlıklar, ilçelerde valiliklere bağlı olarak faaliyet gösteren idari birimlerdir. İşini yapmayan bir esnaftan şikayetçiysen, ikamet ettiğin ilçenin kaymakamlığına dilekçe ile başvurabilirsin.
- Belediyeler: Belediyeler, şehirlerde ve kasabalarda hizmet veren yerel yönetim birimleridir. İşini yapmayan bir esnaftan şikayetçiysen, ikamet ettiğin yerin belediyesine şikayette bulunabilirsin.
Şikayet dilekçeni hazırlarken aşağıdaki bilgileri eklemeyi unutma:
- Esnafın adı, soyadı ve iş yeri adresi
- Şikayet konusu ve ayrıntılı bir açıklama
- Taleplerin (örneğin, paranın iadesi veya hizmetin tamamlanması)
- İspatlayıcı belgeler (varsa)
Şikayet dilekçeni ilgili kuruma elden teslim edebilir veya postayla gönderebilirsin. Şikayetinin incelenmesi ve sonuçlandırılması belirli bir süre alabilir. Sonuç hakkında bilgilendirileceksin.