Şimdi Ara

Eski Youtube vs Yeni Youtube ( Çekilmez oldu Artık ikisini de anlatıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Youtube para kazandırmadığı zamanlar istediğimiz müziği yükleyip dinler, amatör olarak çekilen videolardan birşeyler öğrenir, tamamen doğal olan komik videolarla güler, bize şimdi oldukça kalitesiz gelen tiplemeleri ve taklitleri eğlenceyle izlerdik. Çünkü o videolar izlenmek için değil içtenlikle yapılırdı. Şimdi ise bebeleri eğlendirmek için salakça hareketler yapıp bağıran ergenleri, yabancı videolardan görüp slime, oyun hamuru vb. zımbırtılarla uğraşanları görüyoruz.

O zamanlar telif hakkından dolayı pek birşey kaldırılmaz film, müzik, klip gibi içerikler kullanıcılar tarafından yüklenirdi. Herkes kendi çapında birşeyler yapardı ve onları tek başarılı hissettiren şey izlenme sayısının birkaç bine ulaşmasıydı. Hemen hiç bir şekilde menfaat getirmeyen bu eylemle ancak birçok insana bir şekilde bir içeriği ulaştırmış oluyorduk. Kamerayle çekilmiş giriş, animasyon, efekt vb. eklenip videonun doğallığı bozulmaz ne varsa onu seyrederdik. Videonun başında ve sonunda kimse abone olun diye ısrar etmezdi.

Sadece Youtube olmayıp Dialymotion vb. siteler de aktif olarak kullanılmaktaydı. Google tarafından satın alınmadan önce Google Videos diye bir hizmet vardı ve oraya istenilen filmler, diziler yüklenip herhangi bir engelleme olmadan yayınlanabiliyordu. Kalitenin düşük olmasından hepimiz yakınsak da reklamlarla boğuşmadan içeriğe rahar bir şekilde ulaşmak mümkündü.

Şimdi youtube tek el oldu ve pek çok partner firma, şirket kanallar açıp içeriklerini yayınlamaya başlayınca yeni kullanıcılara olumlu gibi gelse de artık 5-6 saniye videoda kaza ile müzik kaydı yapsak video siliniyor kanal ihtar alıyor Bireysel kullanıcıların kanallarını büyütmeleri çok daha zor bir hal aldı. Kurumsal destekli olunca herkesin anasayfasında görünen bir kanal bir günde binlerce takipçi kazanırken bireysel kullanıcı aylarca emek sarf edip faydalı içerik üretse de bu kalabalıklık arasında kaybolup gidiyor.

Artık video paylaşımı da bilgi paylaşımında çoık eğlence sektörüne kaymış durumda. Rol, yapaylık, sahtelik, taklit kokan bir ton videoyu partnerler yardımıyla herkese ulaştırıp insanları oyalayan birsürü kanal türemiş :(

Oyun kanalında küfür edip, ağzı çıktığı kadar bağıranlar,
    10- yaşa hitai eden oyuncakları yapanlar,
    Sürekli abur cubur tadıp videosunu çekenler,
    Birşey cezalı oyun oynayanlar,

5 kilo yapılan slime yetmiyormuş gibi 2. videoda 10 kilo yapanlar,
    vb. birsürü faydasız video ile dolabileceğini hiç tahmin etmiyordum.
    En faydası dokunmayan video olarak biri hayvanının videosunu çeker çocuğunun videosunu çeker öyle koyardı. İnsanlar kamera karşısında böyle soytarıklıkları yapıp değil internete yüklemek videosunu bile çekmezlerdi.

Alacağı birkaç fazla dolar için her soytarılığı yapacak insanlar ne ara türedi şaşırıyorum.

240p de seyretmek sorun değildi sonuçta izlediğimizden keyif alıyorduk. Videonun ortasında pat diye reklam çıkıp keyfimizin içine etmiyordu. Siyasi içerikli videolar yayınlanır tartışmalar yaşanır ama milli meselelerde tek yürek olunurdu. Kimse terör propagandası yapmaya cesaret edemez. Her partiden insan birbiriyle tartışmaktan çok beraber hareket ediyordu. Birkaç terör propagandası içeren video paylaşılması bile çok mühim bir olay olarak görünürken şimdi geldiğimiz hali görünce üzülmemek elde değil.
    Herkes küfürlü yorum yapsa da kimse kimseye saldırı boyutunda küfretmezdi şimdiki gibi. Adamın yorumunun altına yanıt yazman bile küfür sebebi değildi o zamanlar. Bazı videoların altına öyle yorumlar yapılırdı ki sırf onları okumak için girerdik.

Her videonun altına telefon numarası yazanlar az da olsa vardı. Kendimi bildiğimden beri onları hatırlıyorum
    (Sanırım aynı kişiler)

• Yes,this world is going wild day by day. Needs a big purification

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtube tamamen ticari bir mecra haline geldi. Televizyon kanallarının yerini almaya başladı.
  • Okumadım ama haklısın

• Nedir bu slime. Herkesin dilinde.

• Daha dün yeğenim slime almış bi yerden getirdiler eve.Uğraştım biraz sanırım hayatımda gördüğüm en saçma şey.Sümük gibi birşeyler oynayıp duruyolar, popüler kültür neyi popüler yapıyosa herkes ona ulaşmaya çalışıyor

• Ben de diyorum bu dandik yerli kanalları kim takip ediyor? Meğerse sizin gibi izleyip izleyip sonrasında copmüş diyenler izliyormuş. Yabancı kanallar varken başka bir şey izlenmez YouTube'da.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eski forumlara ne oldu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aaaah 2008 youtube nerdesin

Size bir soru: Ticarilesmeyen? Sponsorlanmayan ne kaldi? Kendimiz bile yuruyen reklam gibiyiz

• Youtube'un dönüm noktası açık ve net, jahreinin tayfası ile orkunun bot atan tayfasının birbirleri ile kapışmasıydı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cekilmez bir adam oldum

Huysuz

Aksi

Nalet..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 -17 yaş arası veletlerin vlog,oyun vs. kanallar açıp herkese merhaba arkadaşlar demesinden ve salak salak daha 2 cümle kurmaktan acizken yaptıkları maymunlukları görmekten bende bıktım.Çoğu zaman girmmiyorum Youtube'a keşke Yorekok gibi bir sürü kanal olsada bu embesilleri itin g.tüne soksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 22 Ocak 2017; 12:0:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Nedir bu slime. Herkesin dilinde.

İnsanın kendine yakışan şaklabanlığı yapmasıdır.

• Kezahakeza kullanıcısına yanıt
    Youtube slime dolu diyebilir miyiz o zaman?
  • Yerli kanalların çoğu 15 yaş altına hitap ediyor malesef. Bahsettiğiniz bağırıp çağıran GTA5/Minecraft oynayan ergenler 1-2 milyon görüntülenme alırken
    gerçekten emek ve para harcayan kaliteli içerik sunan kişilerin videoları 200-300.000 seviyesini geçmiyor. Haliyle bu tip saçma sapan kanallar daha çok izlenme alınca kim
    neden kaliteli içerik sunmaya kassın ki? Koy bir GTA5-Minecraft, abuk subuk modlar yükle izlenmeler aksın.
  • Aras Karafil izleyin yeeessss

• eski günlere dönüş yapmak isteyen şuna tıklayabilir: (2009)https://web.archive.org/web/20090715072509/http://www.youtube.com/

Eski Youtube vs Yeni Youtube ( Çekilmez oldu Artık ikisini de anlatıyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Youtube slime dolu diyebilir miyiz o zaman?

Son zamanlarda doldu taştı . Slime aslında oyun hamuru demek yaşından başından utanmadan oynuyorlar.

• Gerçekten iğrenç bir hal aldı youtube. Girince aradığımı bulamıyorum her yer de rengarenk yazılar gereksiz efektler falan ana sayfa bile çöp durumda. Sadelik ve bilgi paylaşımı kalmadı. Bir tane adam izliyordum Amerika hakkında bilgi veriyor diye o da beğenin abone olun demeye başladı. Keyif kalmadı artık. Youtube a da girmiyorum uzun zamandır bu yüzden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.