Şimdi Ara

Eski Türkiyeyi özledim :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaşım 21 eminim benden daha büyükler vardır ben 96lıyım kendi çocukluğuma değineyim, 15 sene kadar önce çok değil bahsettiğim zamanlar herşey çok güzeldi çocukken hatırladığım kadarıyla tek sorunumuz başörtüsüydü, hep bu tartışılırdı, ülkemizdeki diziler kaliteliydi avrupa yakası, ekmek teknesi kurtlar vadisi hayat bilgisi asmalı konak vs daha çok vardır yani bütün ailecek oturup izlediğimiz dizilerdi tüm ülkede.Tartışma programları çoktu ve kimse kimseye laf etmeden saygı çerçevesinde tartışırdı. Kimse ne Atatürke ne Osmanlıya ne dinimize sövmezdi elbet sevmeyen vardı ancak toplum içinde pek kendilerini belli etmezlerdi, herkesin birbirine saygısı vardı insanlar laik dindar diye bölünmemişti , bu kadar çok osmanlı sevdalısı yoktu dediğim gibi insanlar osmanlıyı severdi ama o dönemin bittiğinide kabul ederdi, dindarlar bu kadar baskıcı değildi kendini Allah yerine koymazdı cidden çok samimi insanlardı. Milli bayramlarımızın ve değerlerimizin değeri vardı her 19 mayıs , 23 nisan 10 kasımda kutlamalar yapılırdı stadyumlara gidilirdi milli bayramlarımızı 1 ay öncesinden iple çekerdik bayraklar alıp sınıfları süslerdik diğer sınıflarla yarışırdık çok eski değil 2000-2009 arası bu bahsettiklerim. Her sabah andımızı ne kadar işkenceyle okusakta sırf kendimizi göstermek için o kürsüye çıkardık. Belki eğitim sistemimiz çok iyi değildi ama şimdiki gibi kalitesizde değildi o mavi önlüğün, alfebenin , fasülye ve çubukların hatta sınıfa ilk girdiğim günün kokusu hala aklımda. Sabaha kadar mahalllede arkadaşlarla bisiklet sürer, futbol oynardık taso ve baybladelerimiz vardı özellikle ramazan aylarında. Şimdi 2006 sonrasına bakalım yıl 2006-2009 forumlar yaygındı herkesin takıldığı mutlaka bir kaç forum vardı, dönemin en popüler oyunları the sims serisi pes, gta vice city need for speed vs deli gibi oynardık. Msn vardı birbirimii msnden eklerdik sabaha kadar sohbet dönerdi, gelelim en sevdiğim kısıma internet kafeler yaygındı o zaman herkeste pc ve internet yoktu, int. kafelere gidip 50 kuruşa yarım saat açtırıp o sürede metin2 , knight cs ve silkroad gibi oyunlar oynardık. Çoğu zaman okulu asardık gitmezdik, bazen sabahın köründe mahalleden arkadaşlarla sabahın 6sında int.cafe önüne dikilir açılmasını beklerdik. Winap vardı hatırlarım müzik açardık, ben bu dönemler sabaha kadar metin2 oynadığımı bilirim yıl 2006-2009 dediğim gibi çok eski değil seçimleri iple çekerdik devlet bahçelinin püskevit gibi şeyleri vardı açıp açıp gülerdik facebook gruplarında takılırdık, bu kadar çok terör olayları olmazdı dış ülkelerle iyi kötü anlaşırdık itibarımız vardı. Herşey bu kadar pahalı değildi ülkede. Eurovision şarkı yarışmaları falan olurdu dış ülkelerle tek sorunumuz kanka olan ülkelerin yarışmalarda birbirine fazla puan vermesiydi. Suriyeliler yoktu ülkemizde, yıllarca kürtlere laf söyledik şimdi onları bile dört gözle arıyoruz bu suriyeliler yüzünden. Dini bayramlarımızında değeri vardı, ramazan, kurban vs. Arkadaşlar valla çok özledim o günleri ya belki Türkiyenin en güzel dönemleriydi ulan hiç bir derdimiz yoktu be belki fakirdik ama insanlar mutluydu herkesin bir uğraşı vardı, şimdi o günlere baktıkça boşa yaşıyorum gibi geliyor hele o metin2 oynadığım zamanların verdiği mutluluğu çok arıyorum velettim ama çok mutluydum saftım abi tüm ülke öyleydi geldik 21 yaşına boşa yaşıyorum gibi geliyor artık ülkem çok değişti nerde hata yaptık bilemiyorum bazen ölmek istiyorum çünkü artık hayattan hiç birşeyden zevk almıyorum herşey çok yapay geliyor insanlar, çevrem hayat ülkem herşey neyse sadece içimi dökmek istedim herkese iyi forumlar. Belki o zamanlar 56k modemle internete bağlanır 3310 5800 kullanırdık ama mutluyduk abi şimdi herşeyimiz varda şu ülkede kaç kişi mutlu soruyorum? ulan o kırmızı otobüsleri bile özledim. Şuan tıp fakültesi okuyorum hacettepe ama ne mutluyum ne geleceğime umutla bakıyorum tek türkiye için değil tüm dünya için ben o diplomayı bu saatten sonra alsam bu ülkedede mutlu olmam avrupa ve amerikadada ama 1990-2009 türkiyesinde mutlu olurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskimt22 -- 4 Mart 2017; 2:3:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ülke geliştikçe,bazı şeylerden feragat etmek zorundayız.

Demekki son 15 yılda ülke epey gelişmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elk.De

Ülke geliştikçe,bazı şeylerden feragat etmek zorundayız.

Kafan güzelmiş kardeş, Bimden mi aldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judge JR. -- 4 Mart 2017; 2:02:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Judge JR. kullanıcısına yanıt
    Ayran kafası bir milyoncudan almış

• quote:

Orijinalden alıntı: Judge JR.

quote:

Iyi hatırlattın,eskiden bim de yoktu.

Mahalle bakkalları ocağımıza incir ağacı dikerdi.

• Elk.De kullanıcısına yanıt
    Gelişme buysa ben almayayım kardeş benim için bu ülke miladını 2010da doldurdu herşey o zamana kadar güzeldi ülkede

• quote:

quote:

quote:

Veresiye veren bakkal mı dikti?Hani şu balkondan sarkıttıgın sepetine istediğini koyan,kapına kadar getiren adam.

Bim olağanüstü hükümet desteğiyle ülke çapında küçük esnafı öldüren, temel gıdaları ünlü markaların yan sanayi isimleriyle piyasaya sürülüp, vergilendirmeden düşülüp, piyasadan daha uygun fiyatlarla satış yaparak rekabeti öldüren marketler zinciridir.

Halk olarak ucuzu severiz.İşimize gelir bende kullanırım.Ama bi gerçek varki bunlar esnafı, rekabeti öldürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judge JR. -- 4 Mart 2017; 2:16:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eski işyerini özlüyorum
    geçen yıl açıldı
    eski forumu özlüyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Şu bölümde mesajlarını okuduğum nadir kişilerdensin, hiç geçmem kesin okurum
  • quote:

quote:

quote:

Açıkçası ben çocukken mahalle bakkalından hep hesap defterine yazdırarak alırdık,ay sonu geldiğinde gidip öderdik,bunu bir market yapar mı hiç ?Lise zamanlarımda Bim'den,10 kuruş için fıstıklı çikolata alamadığımı bilirim.Mahalle bakkalının roman gibi veresiye defteri vardı.Koca bir bölge,veresiye ile alışveriş yapardı.Esnafından nankör gelme,bir çok fakir veya geliri düşük ailelerin bel kemiğiydi onlar.Şuan durumum çok iyi,okudum bir yerlere geldim,ama halen işim düşer,arada bir muhabbet ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykut-993 -- 4 Mart 2017; 2:24:8 >

• yaşın çok genç ne yazıkki bazı şeyleri bilmiyorsun eski türkiye hiç ama hiç iyi değildi. ha şimdiki türkiyeyede şükredecek halimiz yok bu ülkede bir vatan evladı şehit olsa dahi halimize şükredecek değiliz.
  • Eski Türkiyeyi özledim :(
  • Aah ah !! ne güzel yazmışsın be kardeş. Bire bir aynı düşünüyoruz bu konuda. Bildiğin içimi okumuşsun. İçimdekileri dökmüşsün. Okurken gözlerim doldu o derece özlüyorum geçmiş yılları. 1990-2010 yılları arasını çok özlüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ml_csd_ds -- 4 Mart 2017; 3:32:7 >
  • sen birde 90ları görseydin. senin anıların sanal dünya ile sınırlı kalmış

tasolar vardı ben çocukken. cilli denilen meretler vradı. sonra gazoz kapaklarını dizip mermer veya kavanoz kapakları ile vurmaya çalışırdık. sabah 11 de evden çıkar akşam üstü 5 gibi eve toplanıp dragon ball, baskek, red baron gibi çizgi filmleri izlerdik. sonra yine gizlice evden çıkıp bu sefer mahallenin kızlarını da alarak saklanbaç simit gibi oyunlar oynardık cinli hikayeler anlatırdık.
  • 15 senede insanlar çok değişti. Artık kimsenin kimseye tahammülü kalmadı. İnsanlar nefretle ve kinle doldu. Sürekli bir ayrışma, ayrıştırılma içerisindeyiz. Eskiden böyle değildi.

• tek derdimizin eurovision olduğu yılları özledim yeminle.
  • 90 lar hic guzel degildi.Asala PKK ve devlet-mafya isbirligi ekonomik kriz.

Simdiki Turkiye de bok gibi Turkiyenin burnu boktan cikmiyor ki.Egitimi kalitelilestirmeliyiz.

• 46 yaşındayım

Karaoğlan dönemini özlerim

• Eskiden iyi değildi. Şimdi de değil. Bence pek bir fark yok aynı tas aynı hamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

quote:

quote:

quote:

Şu bölümde mesajlarını okuduğum nadir kişilerdensin, hiç geçmem kesin okurum

Bilgi paylaştıkta güzeldir.

Üstad Kadir hocamın dediği gibi,

-ekmeğini ve bilgini Müslüman kardeşinle paylaş der hocam.

• toplum içinde k*rtler ses çıkartamazdı.şimdi yüksek sesle bağırıp çağırıyorlar.kimseden korkuları yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.