Şimdi Ara

Eski Ama Hafif Bisikletler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Evde oğlumla birlikte kullandığımız 26 jantlı sedona marka bir bisikletimiz var.

    Oğlanın boyu uzadığı icin daha büyük bir kadro ile değiştirmeyi düşünüyoruz.

    Amacımız minimum bütçe ile bu işi halletmek.

    Bu nedenle de,

    Yeni bir bisiklet almak yerine ikinci el bir bisiklet alıp, varsa eskiyen parçalarını kendi isteklerimize göre yenilemeyi düşünüyoruz

    Bisiklette aradığımız şeyler öncelikle en az 27.5 jant boyu, mümkün se hafif ama amortisörlu bir ön maşa, yine hafifliğe ve bütçeye destek olacağı v fren.

    Bu şartları taşıyan eski (dolayısıyla fiyatı uygun) bildiğiniz modelleri paylaşırsanız sevinirim.




  • hocam, uygun fiyata yenisini almanız daha doğru bence. yada 2.el ama öyle parçalarını yenileme ihtiyacı duymayacağınız bir bisiklet almanız da mümkün.


    çünkü,


    bisiklet parçaları gerçekten pahalı. iyi bir marka almayı düşündüğünüzde, astarı yüzünü geçer.

  • Yanıt için teşekkürler.

    8-9 yıllık bir bisiklet buldum (giant) kilitli maşasi olan bir model istediğim için kg Ler hep 15 civarı ama bu bisiklet 14 kg

    Bisiklet çok az kullanılmış bu nedenle üzerinde daha ilk lastiği var.

    Bu bisikleti alsam bir tek lastik değişikliği ile binebilecegimi düşünüyorum.

    Sizce 8-9 yıllık olmasının bir sakincasi olur mu?

    Bisikletin 5000 liraya alınacağını da göz önünde bulundurarak yorumlayabilir mısınız?

  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

    Giant, Merida, Trek, Canyon, Canondale... bu bisikletler ayrı bir kategori. Kaynakları, kaynak yapılırkenki ön gerilimleri, hizaları, matalurjideki kalite kontrolleri... yani görünmeyen taraflarda biraz daha iyiler diye düşünüyorum.


    8-9 senelik olmasında bir sakınca olmaz bence. Yine de bir lastik ömrü bittiğinde, bir zincir, bir arka aks, göbek, frenler gibi lastiklere ek, ikinci bir değişimi göze almak, biraz sigorta payı vermek gerekir. Tabii üzerindeki aksesuarları da iyi olacaktır, mesela tubeless lastikleri olabilir, veya selesi Selle Royal olabilir, Shimano, Sram.. artık hangi aksesuar varsa Giant gibi br markada iyi versiyonlarıdır dolayısıyla biraz maliyet eklemek gerekir. Ama bence, kesinilikle değer tabii. Eğer severek aldıysanız günün sonunda size iki katına mal olsa bile bence üzülecek bir şey olmaz.


    14kg civarı, kilitli maşa Peugeot T serisinden (T12, T14, T16...) bisikletlere rastladım bir de. Yeni olarak ~8bin civarı da listeleniyorlar internette, en iyileri (herhalde) ~12kg ama onlar daha pahalı olabilirler. Bu beni kararsız bırakırdı, gerisi yakından görüp değerlendirmek: kullanılmamış yerli üretim Peugeot, veya Giant... imkan varsa el tipi bir valiz tartısıyla bir iki bayi dolaşıp bakardım, çünkü kadro boyu, aksesuar derken ağırlıkları tam olarak listelemiyorlar. Yakından iyice bakınca bakalım hangisi daha cazip gelirdi, ben de bilemiyorum.


    İdeal ölçü için çok kiritk değilse 27.5" jant tercih etmemeniz ilerde lastik seçeneklerini çok artıracaktır. 28", seçenek bakımından en şanslı ölçü.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Değerli yorumunuz için teşekkürler, aklın yolu bir bende Peugeot bir bisiklet ile arada kaldım.

    M15 modeli 29 jant ve internette bir satıcı çok uygun fiyata satıyor (7700 lira) ama bulunduğum yerde bu bisikleti görme şansım yok.

    M15 modeli 53 kadro (kadroda Büyük gelebilir) ve dağ bisiketi olduğu için muhtemelen çok hantal olacak.

    Söz konusu giant ise lastik hariç extra masraf açsa bile yinede bu Peugeot un fiyatina yetişmiyor.

    Ama Peugeot çok donanımlı ve sıfır işte (gidondan kilitli masa, hidrolik disk vesaire gibi)

    Ve bu akşama kadar giant için karar vermem lazım.

    5000 liraya giant roam 3 mu 7700 liraya Peugeot m15 mi.

    Bisiklette hıza çok ihtiyacım yok, sürat yapmıyorum ama hantal olmasını istemiyorum, daha önce kullandığım 29 Luk MTB Ler çok hantaldi, sonuç olarak çok arada kaldım çünkü bisikletlerin ikiside internette satılıyor görme şansım yok.

  • Bu arada bulunduğum ildeki Peugeot bisiklet servisine gittim, Peugeot markası ile üretimi bitirmisler o nedenle Peugeot bisikletlerini ucuza bulabiliyormusuz.

    Peugeot bisikletlerini uretende Bianchi iymis zaten modellerin aynısını çok ufak fark ile Bianchi de de satıyorlarmış. Örneğin benim ilgilendiğim m15 modeli Bianchi de m0015 ismiyle satılıyormuş.

    Bisikletçi de (40 yıldır bu işi yapıyormuş) m15 ile siz konusu Giant arasında kararsız kaldı. Giantin durumunu görmediğim için ikinci el riski nedeniyle sıfır Peugeot m15 alırdım dedi. Peki Giant az kullanılmışsa dedim internete güvenme dedi ama bisiklet tertemizse 1000 lira lastik 350 liraya bütün bakımlarını yaparız 6350 liraya gelir dedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.