Allah korusun başıma bir şey gelir de kızım bensiz kalırsa endişesinden bulaşmıyorum. İsterlerse arkamdan korkak desinler. Kaybedecek bir şeyi olmayan insanlarla muhatap olmaya, tehlikeye girmeye gerek yok
quote:
Neden yanında karın çocuğun varken bu işlere giriyorsun? Yasal yolları dene..
Herhalde arkadaşlar siz okumadınız konuyu tekrar tekrar bir işe girmedim zaten olmuş olan tehlikeye atılmış bir durumda aracımı kullanırken sağa çekip, 155 i aradım yanlız olayın vehameti ile infiale düşüp, adama gidip, karakolu işaret ettim. Ama inanın, benim yerimde olsaydınız (ki allah kimseyi o duruma sokmasın) Sizde tepki verirdiniz. Herneyse, olay oldu hal bu. Çare, mahkeme. Çıkıp derdimizi anlatıcaz.
Bir izmirli olarak tüm söylenenkere katılıyorum.otobüs şöförlerinin çoğu katıksız. Benim merak ettiğim bunları nerden buldukları!
quote:
Orijinalden alıntı: jay jay justified
quote:
Orijinalden alıntı: 35turka
Hemen suç duyurusunda bulunun, tanık olarak aileniz var. Birde polisi aradığınız halde durdurmadıklarını bizzat belirtiniz. İzmir Eshot şoförleri iyice artist oldu çünkü böle bir olayda şöle bir hakları varmış. Otobüsü kapatıp sizinle tartışırsa otobüs durduğu saat kadar belediye sizden para alıyor yada belediye otobüsüyle kaza yaptıysanız otobüsün ogün ki hasılatını akşama kadar ne kadar olursa ödüyorsunuz, böle olduğu anlatılıyor ve yaşayanlar anlatıyor. Körüklü otobüslerinse körükleri sorumluluk dışıdır eğer belediye otobüsünün yanında giderken körük çarparsa sorumluluk dışı olduğu için ceza ödemiyorlarmış.
Edit : İmla.
Böyle saçmalık olur muymuş ya :)))
Körük otobüsün parçası değil mi? Körük de ön tarafla aynı yere gitmiyor mu? Böyle abes bir durum mümkün mü?
Saçmalık olduğu kesin, otobüsde az bir çizik bile olsa kapatabiliyolar otobüsü. Körük olayını bende ilk duyduğumda bu kadar da olmaz artık dedim ama olayı bizzat yaşayandan dinledim. Ondan İzmir'de belediye otobüslerinden biraz uzak durmak gerekiyo :D
hocam arabanızda sizde sopa veya levye bulundurun bence.Böyle durumlarda iyi kafa göz yarar.Çok ciddiiym herekse eyvalalh çekerek gitmez bu böyle.
Polisler olayı kapatmaya çalışmış sanırım.Olay mahkemeye bile gitse bişey çıkmayacaktır.
Ayrıca dayagı yedikten sonra gidip şikayet etsen ne etmesen ne.
quote:
Orijinalden alıntı: jay jay justified
quote:
Orijinalden alıntı: 35turka
Hemen suç duyurusunda bulunun, tanık olarak aileniz var. Birde polisi aradığınız halde durdurmadıklarını bizzat belirtiniz. İzmir Eshot şoförleri iyice artist oldu çünkü böle bir olayda şöle bir hakları varmış. Otobüsü kapatıp sizinle tartışırsa otobüs durduğu saat kadar belediye sizden para alıyor yada belediye otobüsüyle kaza yaptıysanız otobüsün ogün ki hasılatını akşama kadar ne kadar olursa ödüyorsunuz, böle olduğu anlatılıyor ve yaşayanlar anlatıyor. Körüklü otobüslerinse körükleri sorumluluk dışıdır eğer belediye otobüsünün yanında giderken körük çarparsa sorumluluk dışı olduğu için ceza ödemiyorlarmış.
Edit : İmla.
Böyle saçmalık olur muymuş ya :)))
Körük otobüsün parçası değil mi? Körük de ön tarafla aynı yere gitmiyor mu? Böyle abes bir durum mümkün mü?
Bak dostum, birincisi tartışmak için değil, usul öğrenmek için açtım konuyu. Yanlışlmı yaptım? Yaptım. En büyük yanlışım arabadan inmek. Yanlıız, takip dersen, etmedim. aynı yöne gidiyorduk. Arkasından yakalama durumu falan, hiç yok. Paralel bir yolda durdum.Yanlız, şimdi benim yerime kendini koy sağdan bir otobüs şoförü seni, ailenin içerisinde olduğu, küçücük bir arabada, sol şeride zorla attırdığını. Ve karşıdan gelen arabayla kafa kafaya gelip ölümcül bi an yaşayıp ailenin korkudan ağlamaya başlamasını. Ardından arkana geçip, soluna çıkıp, seni sağ şeritte durmaya zorlayıp önünü kapatmasını, Sen napardın ? Buna ekmek parası diyorsan tamam. Buna sataşma diyorsan onada tamam. Nazikçe kornaya basıp sellektör yapıp, uyarırmıydın. Yoksa haydar, maydar dinlemeyip sende yaptığıma yakınını mı yapardın? (dayak yemekse hakkatten çok yedim, çokta attım, şimdiye kadar. Ondan sorun de değil)
arkadaşım elbet biz de senin düştüğün duruma defalarca düştük. ancak bunun iti var kopuğu var. trafiktekilerin yarısının cebinde silah var. beterine gelirsin adam çocuğunun önünde çeker silahı vurur.
dayakla, şiddetle bir yere varılmaz. sinirle hele hiçbir yere varılmaz.
quote:
arkadaşım elbet biz de senin düştüğün duruma defalarca düştük. ancak bunun iti var kopuğu var. trafiktekilerin yarısının cebinde silah var. beterine gelirsin adam çocuğunun önünde çeker silahı vurur.
dayakla, şiddetle bir yere varılmaz. sinirle hele hiçbir yere varılmaz.
hocam biraz şans olmuş olmasa zaten şimdi mesajlaşıyor bile olamayabilirdik karşı şeritten siyah renkli bi palio ile karşı karşıya kalıpta biraz şans eseri kurtarınca işler çığrından çıktı. Doğru söylüyorsunuz. Sinirle olmaz ama işte, olay bu şekilde ceyeran edince...
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
quote:
Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64
quote:
Orijinalden alıntı: aliuygun
izmirde trafikte birinci kural:belediye otobüslerinden uzak dur,körüklü otobüs ise kaç,çünkü körüğe 5 m yaklaşmak yasakmış ve körükten gerisi size çarparsa,siz ona çarparsanız her türlü siz suçlusunuz.. eğer çarpmalarda suç tamamen sizde ise otobüsün çalışmadığı saat kadar ceza ödetiyolar,kendi trafik ekipleri var,gelip tutanak tutuyorlar(bu bilgileri bizzat eshot şoföründen öğrendim)...o yüzden otobüslere karşı temkinli olmak lazım...
O zaman TIRların ve traktörlerin kasalarının da bu kapsamda olması lazım. Öyle saçmalık mı olurmuş!
Tırların ve traktörlerin römorklarının en arka tekerlekleri sağa-sola dönüyor mu? Onlar öndeki çekciyi takip eder.
Ama körüklü otobüslerin en arka tekerlekleri ön tekerleklerle uyumlu olarak sağa-sola döner ve bu yüzden körüklü otobüsün en arkası sağa-sola hareket edebilir.
Bu bir şehir efsanesi de olabilir, ama benim de İzmir'de yıllardır duyduğum bir şeydir.
Her körüklü otobüsün en arka tekerleği direksiyona uyumlu biçimde dönmüyor ki. O adam o otobüse şoförse arabanın kıçına da dikkat edecek o kadar. O zaman çift akslı otobüslerde de aynı şey geçerli. Mesela Travego ve Neoplanların en arka tekerleği direksiyona göre dönüyor. Size karşı söylemiyorum hocam havada kalan noktalar var gibime geliyor
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: aliuygun
izmirde trafikte birinci kural:belediye otobüslerinden uzak dur,körüklü otobüs ise kaç,çünkü körüğe 5 m yaklaşmak yasakmış ve körükten gerisi size çarparsa,siz ona çarparsanız her türlü siz suçlusunuz.. eğer çarpmalarda suç tamamen sizde ise otobüsün çalışmadığı saat kadar ceza ödetiyolar,kendi trafik ekipleri var,gelip tutanak tutuyorlar(bu bilgileri bizzat eshot şoföründen öğrendim)...o yüzden otobüslere karşı temkinli olmak lazım...
O zaman TIRların ve traktörlerin kasalarının da bu kapsamda olması lazım. Öyle saçmalık mı olurmuş!
Tırların ve traktörlerin römorklarının en arka tekerlekleri sağa-sola dönüyor mu? Onlar öndeki çekciyi takip eder.
Ama körüklü otobüslerin en arka tekerlekleri ön tekerleklerle uyumlu olarak sağa-sola döner ve bu yüzden körüklü otobüsün en arkası sağa-sola hareket edebilir.
Bu bir şehir efsanesi de olabilir, ama benim de İzmir'de yıllardır duyduğum bir şeydir.
Her körüklü otobüsün en arka tekerleği direksiyona uyumlu biçimde dönmüyor ki. O adam o otobüse şoförse arabanın kıçına da dikkat edecek o kadar. O zaman çift akslı otobüslerde de aynı şey geçerli. Mesela Travego ve Neoplanların en arka tekerleği direksiyona göre dönüyor. Size karşı söylemiyorum hocam havada kalan noktalar var gibime geliyor
:)) Körüklüler ile travegolar arasında biraz fark var ama. körüklü biraz daha tren gibi. Ama dediğiniz gibi şöförlerin dikkatli olması lazım.
Arkadaşım Senin işin zor senden para da talep edicekler haklı olsanda olmasanda. Belediye bakmaz bence haklı, haksız.
Buyrun bu işlerin sonu nereye varabiliyor...
Ankara'da kanlı yol verme kavgası: 2 ölü
Ankara Keçiören'de yol verme kavgası kanlı bitti. Keçiören'de yol verme kavgasında silahına sarılan bir kişi diğer araçta bulunan iki arkadaşı yol ortasında herkesin gözü önünde öldürdü..
Başkent'te yol verme yüzünden başlayan tartışma sonucunda silahına sarılan bir kişi, tartıştığı araçta bulunan iki arkadaşa kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan iki arkadaş hastanede hayatını kaybetti.
Olay, Keçiören Kuşcağız Mahallesi'nde meydana geldi. 06 BM 9881 plakalı otomobille seyir halinde olan Ufuk Demirci ve Murat Toskar, Conker Caddesi üzerinde 06 DE 5719 plakalı otomobilde bulunan Murat Ayna ile yol vermeme yüzünden tartıştı. Birbirlerine el kol hareketi yapan şahıslar buradan ayrıldı. İki araç 200 metre ilerde bulunan ışıklarda yeniden karşılaşınca, karşılıklı tartışma devam etti. Şahıslar yol boyunca birbirlerine hakaret ederken, iki araç bir süre sonra bir market önünde üçüncü kez karşılaştı.
Aracıyla tartıştığı şahıslara yaklaşan Murat Ayna, belinden çıkardığı tabancayla Murat Toskar ve Ufuk Demirci'ye kurşun yağdırdı. Vatandaşların gözü önünde yaşanan olayın ardından Murat Ayna aracına binerek, hızla uzaklaştı
Ağır yaralanan Murat Toskar ve Ufuk Demirci, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İki arkadaş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Zanlı Murat Ayna ise olaydan bir süre sonra polise giderek teslim oldu. Suçunu itiraf eden Ayna'nın, "Bana küfür ettikleri için öldürdüm" dediği öğrenildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Ayna, mahkemeye sevk edildi.
vallaha hocam bu işlerin sonu dediğin gibi çok kötü olabilir. Fakat zaten belki şansın yardımyla şimdi mesajlaşıyoruz. Belkide başka bi olaydan kurtulduk. Bilmiyorum açıkçası.
quote:
Arkadaşım Senin işin zor senden para da talep edicekler haklı olsanda olmasanda. Belediye bakmaz bence haklı, haksız.
polislerde devamlı bunu söyleyip durdular.
bi defa da vapura binmiştim izmirde..iskelede bekle bekle vapur gelmez..sorduk hareket şefine iskeleyi tırıs geçmiş kaptan..canı iskeleye ugramak istememiş adamın en az 60 kişi iskeleden otobüs durağına...
Bence takilmayin belediye yatti parasina falan, polisler birazda vazgecin onlarda ugrasmasin diye oyle soylemistir diye dusunuyorum. Artik sikayet etmissiniz sonuna kadar arkasinda durun bir suru de taniginiz var. Adam size sopa gostermis tehdit etmis.
Ne yazikki b trafik olaylarinda polisler cok pasif kaliyor, sanirim ugrasmak istemiyorlar. Yillar once bir arac emniyet seridindnen gecti ben de sinirlendim yol vermedim. Sonra ondekine gitti o da yol vermedi, bu sefer bunlar camlari acip bagristilar falan. Ben de ilerde polis gordum hemen gittim durdum, soyledim. Emniyet seridinden gecen de durdu obur normal yolunda giden adam da.
Neyse obur adam da efendi biri ikimizde olayi anlattik. Emniyet seridinden gecen adam terbiyesizin teki cikti (zaten ne oldugu belli emniyet seridinden gecmesinden). Once benim ustume yurudu bagirdi sonra obur adamin. Polis de sadece yapmayin diyor. Adam hem suclu hem guclu bagirmaya devam ediyor. Ben de sinirlendim memur bey yapcaginiz bir sey yoksa ben burda durup zaman kaybedemem dedim cektim gittim.
quote:
Ne yazikki b trafik olaylarinda polisler cok pasif kaliyor, sanirim ugrasmak istemiyorlar. Yillar once bir arac emniyet seridindnen gecti ben de sinirlendim yol vermedim. Sonra ondekine gitti o da yol vermedi, bu sefer bunlar camlari acip bagristilar falan. Ben de ilerde polis gordum hemen gittim durdum, soyledim. Emniyet seridinden gecen de durdu obur normal yolunda giden adam da.
Neyse obur adam da efendi biri ikimizde olayi anlattik. Emniyet seridinden gecen adam terbiyesizin teki cikti (zaten ne oldugu belli emniyet seridinden gecmesinden). Once benim ustume yurudu bagirdi sonra obur adamin. Polis de sadece yapmayin diyor. Adam hem suclu hem guclu bagirmaya devam ediyor. Ben de sinirlendim memur bey yapcaginiz bir sey yoksa ben burda durup zaman kaybedemem dedim cektim gittim.
sizin olayda da hakikatten hem suçlu hem güçlüymüş fakat hocam. İnanın insanın başına gelmeden bilmiyor. Sinirler bir anda kopuyor. Ama işin içerisinde birde yalan dolan psikolojik baskı olunca sonuç; karamsarlık, adalete güvensizlik, sistemi tekrar sorgulama(benim açımdan)
quote:
Chp belediyesinde bişey bekleme.
hocam doğruda ama siyasetleştirdikmi işin içinden çıkamayız.
İzmirdeki otobüs şoförlerinin kesinlikle çok ciddi eğitimlere ve psikolojik desteğe ihtiyaçları var. Trafikteki bütün ihlalleri umursamazca uyguluyorlar ayrıca otobüslerdede sürekli olarak ani hızlanmalar ve ani frenlemeler yaparak otobüs içindeki yolcularıda tehlikeye atıyorlar.
Yine İzmirde beledeiye otobüsü ile ilgili bir kazam oldu aslında kaza denemez otobüs direk aracımın üzerine çıktı denebilir, trafik ışıklarında duruyoruz sağa dönücem en sağda ben varım ,orta şerittede otobüs var yani hemen yanmda, daha turuncu ışık yanar yanmaz otobüs şöförü gaza basınca direk bnm şoför tarafından benim aracıma yapıştı, hiç sesimi çıkarmadım olabilir görmemiştir havalarda sıcak felan dedim zaten arabadan da inemiyorum otobüs sıfır yapışmış durumda bana, ancak camı açabildim o sırada şoförde kapıyı açtı açar açmaz " koca otobüsü görmüyomusun kardeşim " dedi o sırada kontrolden çıkmışım sanırım "ulan yavşak kim kimi görmüyor gerizekalı" şeklinde cevap verdim ve tüm otobüsteki yolcular kilitlendi hepsi bana bakmaya başladı ama ses yok hiçbirinden, bu laftan sonra direk kavga çıkar diye aracımın hemen sağ kapısına hamle yaptım ve zar zor attım kendimi dışarı , ben inmeye çalışırken kapıyı kapatmış şoför , uzatmaya gerek yok söyleyeceğimi söyledim diye düşündüm , tam polisi arıyacaktım ki karşıda kaavşakta gördüm trafik polisini, çağırdım hemen inceledi tamam çekebilirsiniz sağa dedi , tabi be bir sürü fotograf çektim ne olur ne olmaz diye.
Polisi gören şoför hemen indi aşağı bana küfür etti hakaret etti diye şikayetçi oldu , poliste bana ölemi der gibi bakmaya başladı yok öyle bişi memur bey hem suçlu hem güçlü dedim geçiştirdim durumu. Şoförde fazla uzatmadı aslında belki uzatırdıda otobüsteki tüm yolcular otobüsü boşaltmıştı şahit kalmadı diye vazgeçmiş olabilir, 1 gün sonra tepecikten raporu almaya gittim tüm kusuru otobüse yazmışlar aracımın tüm zararını otobüsün trafik sigortasından tahsil ettik.
Özellikile İzmire misafirliğe veya ziyarete gelenlere sesleniyorum otobüslere çok dikkat edin.
quote:
Polisi gören şoför hemen indi aşağı bana küfür etti hakaret etti diye şikayetçi oldu , poliste bana ölemi der gibi bakmaya başladı yok öyle bişi memur bey hem suçlu hem güçlü dedim geçiştirdim durumu. Şoförde fazla uzatmadı aslında belki uzatırdıda otobüsteki tüm yolcular otobüsü boşaltmıştı şahit kalmadı diye vazgeçmiş olabilir
Hocam Allah sizi korumuş, bide sizin durumunuzda poliste yakın kalmış size. Bize olan ahval çok daha vahim di. Allah kimseyi böyle durumlara düşürmesin.
beyler konuyu Hortlatıcam ama İddaname geldi ama belediyeden ne bi tebligat ne bişey geldi. Savcı elemana trafikte dikkatsiz araç kullanmak tan ve küfürden banada sadece küfürden cezalandırmamı istemiş bir avukat vamı aranızda yardım alabiliceğim (fikir alabiliceğim)
quote:
Orijinalden alıntı: baronofhell
beyler konuyu Hortlatıcam ama İddaname geldi ama belediyeden ne bi tebligat ne bişey geldi. Savcı elemana trafikte dikkatsiz araç kullanmak tan ve küfürden banada sadece küfürden cezalandırmamı istemiş bir avukat vamı aranızda yardım alabiliceğim (fikir alabiliceğim)
tavsiye edilen gibi, araç içinde bulun herkes için "tekrar ek ifade vermek istiyoruz diyerek" aynı karakola başvurdunuz mu?
çok anlamam ama sizin için yararlı olurdu...
quote:
tavsiye edilen gibi, araç içinde bulun herkes için "tekrar ek ifade vermek istiyoruz diyerek" aynı karakola başvurdunuz mu?
çok anlamam ama sizin için yararlı olurdu...
hocam polisler bana dedilerki 1 şahit yeter tabii gidip vermedik ifade