Şimdi Ara

Eshot şoförü ile tartıştım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
7.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konu yeri burasımı bilmiyorum. Dün ailem çoluğum çocuğum kahvaltıya gittik, dönüş yolunda bir otobüs önce sağımıza girdi, sonra solumzdan önümüzü kapattı, bizimkiler heyecanlandı çocuk ağlamaya başladı, tabii ben delirdim sinirden. 155 i aradım plakasıyla şikayet ettim. sonra koyuldum yola, adamı polis çekmedi bende arkasından gittim çekiceklermi diye, adam p.karakolunun kavşağında kırmızı ışıkta dururken (benim hatam) indim camına vurup "polise gidiyorum" gel dedim adam nediyon lan sen i..e dedi sopa gösterdi otobüs camının arkasından. Sonra polise gittim adamda otobüsü bi yerde kapatıp benden şikayetçi oldu bende ondan şikayetçi oldum. polisler şimdi "sen yandın" aracın yattı parasını ödetirler falan diyorlar.

bi avukat bulmalımıyım bu küfür etmesinden birşey çıkmaz, biliyorum ama haklı olduğum yerde sinirime yenildim. sizce ne çıkar bu işten n.olur bana biri akıl versin.

• biraz hukuki yönünü araştır olayın. bir şekilde ispatlarsın haklı olduğunu. bana kalırsa avukatlık tek iş haklılığını nasıl ispatlayacağını öğrenmek avukatlık bir durum yok bence.
  • İzmir şoförlerinin çoğu ne yazık ki insan değil bence.Bu tür otobüs kullanan şoför oranı baya fazla İzmir'de.Bunlara insan dersek bize hakaret olur,hayvan dersek hayvanlara hakaret olur.Ot dersek orta yolu buluruz sanırım,saman beyinli felan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakaltmfb

İzmir şoförlerinin çoğu ne yazık ki insan değil bence.Bu tür otobüs kullanan şoför oranı baya fazla İzmir'de.Bunlara insan dersek bize hakaret olur,hayvan dersek hayvanlara hakaret olur.Ot dersek orta yolu buluruz sanırım,saman beyinli felan...

Bu konuda bir İzmirli olarak size tam olarak katılamayacağım. Farklı şehirlerde de araba kullandım. Aralarında en sabırlı sürücüleri İzmir'de gördüm.
    Ankara'lıların kural tanımazlığı beni sinir ediyor. İstanbul'lular bu konuda daha iy.

Bu arada konu sahibine, bir avukata danışmanızı tavsiye ederim. Dilekçe aşamasında faydası olabilir.
  • Dostum avukatlık bir şey yok derken yani nasıl işleyeceğini bile bilmiyorum sürecin. birde avukatamı danışayım bilgi için nasıl araştırabilirim. %100 haklıyken haksızmış mışım, polislere göre ama inanın adamı bi kaşık suda boğmamak için zor tuttum darp yok çarpışma yok önünü kesmiş mişim ki keza öyle birşeyde yok. adam benden önünü kesmişim bide tekme atmışım diye şikayetçi. Sağıma soluma rezil oldum ona mı yanayım böyle bir duruma düştüğümemi. 1 yaşındaki bebeğmi karakollarda tuttuğumamı :((

Ha bide belirtmedim eleman mersedes körüksüz kullanıyodu bende de küçücük twingo var.

quote:

Bu arada konu sahibine, bir avukata danışmanızı tavsiye ederim. Dilekçe aşamasında faydası olabilir.

hocam dilekçe derken? karşılıklı şikayetçi olduk birde dilekçemi verilicek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baronofhell -- 30 Ekim 2011; 19:31:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baronofhell

Dostum avukatlık bir şey yok derken yani nasıl işleyeceğini bile bilmiyorum sürecin. birde avukatamı danışayım bilgi için nasıl araştırabilirim. %100 haklıyken haksızmış mışım, polislere göre ama inanın adamı bi kaşık suda boğmamak için zor tuttum darp yok çarpışma yok önünü kesmiş mişim ki keza öyle birşeyde yok. adam benden önünü kesmişim bide tekme atmışım diye şikayetçi. Sağıma soluma rezil oldum ona mı yanayım böyle bir duruma düştüğümemi. 1 yaşındaki bebeğmi karakollarda tuttuğumamı :((

Ha bide belirtmedim eleman mersedes körüksüz kullanıyodu bende de küçücük twingo var.

quote:

avukata bilgi için danış eğer ortada mahkeme falan yoksa avukata gerek yok sadece bilgi al.

• quote:

Orijinalden alıntı: baronofhell

Dostum avukatlık bir şey yok derken yani nasıl işleyeceğini bile bilmiyorum sürecin. birde avukatamı danışayım bilgi için nasıl araştırabilirim. %100 haklıyken haksızmış mışım, polislere göre ama inanın adamı bi kaşık suda boğmamak için zor tuttum darp yok çarpışma yok önünü kesmiş mişim ki keza öyle birşeyde yok. adam benden önünü kesmişim bide tekme atmışım diye şikayetçi. Sağıma soluma rezil oldum ona mı yanayım böyle bir duruma düştüğümemi. 1 yaşındaki bebeğmi karakollarda tuttuğumamı :((

quote:

Eğer iki taraf şikayetlerinden vazgeçmezse olay adliyeye sevk edilecektir. Bir hakim dosyanıza bakacaktır.
    Eğer duruşma yapılmasına karar verirse mahkemeye olayı tekrar dilekçe ile anlatmanız gerekebilir.
    Bu yazdıklarım benim kendi kişisel bilgilerim, teknik bilgi değildir.
    Forumumuzda hukuk konusunda eğitim almış arkadaşlar var. Onlar benim yanlışlarımı da düzeltp detaylı bilgi verebilirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Eğer iki taraf şikayetlerinden vazgeçmezse olay adliyeye sevk edilecektir. Bir hakim dosyanıza bakacaktır.
    Eğer duruşma yapılmasına karar verirse mahkemeye olayı tekrar dilekçe ile anlatmanız gerekebilir.
    Bu yazdıklarım benim kendi kişisel bilgilerim, teknik bilgi değildir.
    Forumumuzda hukuk konusunda eğitim almış arkadaşlar var. Onlar benim yanlışlarımı da düzeltp detaylı bilgi verebilirler

Yani duruşma olmadan bir karar çıkabilir mi yada karakoldaki ifadelerimizin anlamı yokmu? Kusura bakmayın benimde bu konuda teknik bilgim yok. Bilgi ednmek amacım. İnşallah konuda bilgili bir arkadaş okur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

İzmir şoförlerinin çoğu ne yazık ki insan değil bence.Bu tür otobüs kullanan şoför oranı baya fazla İzmir'de.Bunlara insan dersek bize hakaret olur,hayvan dersek hayvanlara hakaret olur.Ot dersek orta yolu buluruz sanırım,saman beyinli felan...

Bu konuda bir İzmirli olarak size tam olarak katılamayacağım. Farklı şehirlerde de araba kullandım. Aralarında en sabırlı sürücüleri İzmir'de gördüm.
    Ankara'lıların kural tanımazlığı beni sinir ediyor. İstanbul'lular bu konuda daha iy.

İzmir'de yaşayan biri olarak bende size katılamayacağım.Zaten çoğunluğu dedim dikkat ettiysen.

Başka şehirlerdekileri görüpte İzmir'dekilerle karşılaştırmaya gerek yok.Bu işin sabırlısı felan da yok altında ki araç normal bir araç değil.

• quote:

quote:

Bu arada ben eshot şoförleri için dedim o sözlerimi...

• quote:

quote:

quote:

Tamamdır. :)

otobüs şöförleri konusunda size tamamen katılıyorum.
    Ben bütün şöförler şeklinde yanlış anladığım için size katılamamıştım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamamdır. :)

otobüs şöförleri konusunda size tamamen katılıyorum.
    Ben bütün şöförler şeklinde yanlış anladığım için size katılamamıştım.

• quote:

Geçmiş olsun. Türk Ceza Yasa'sını 179. maddesinde "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçu düzenlenmiştir.
    Maddenin 2. fıkrası aracını tehlikeli şekilde sevk ve idare edenlere yönelik yaptırım içerir. (2 seneye kadar hapis cezası var) Bu mekanizmalar kültürel olarak henüz buna hazır olmayan vatandaşlar ve hatta polisler tarafından yeterince bilinmiyor ve uygulanmıyor. Sizin odaklanmanız gereken nokta otobüs sürücüsünün tehlikeli manevra yaparak araç kullandığını ispatlamaktır. Olayda haklılığınız değil, neyi ispat edebildiğiniz önemlidir.Yanınızda kim var ise muhakak surette gidip tanık olarak ifade vermesini sağlayın.imkanları zorlayın, şoför size barışçı bir şekilde yaklaşır fakat davanız takipsizlik ile sonuçlanırsa belediye başınıza ekşiyebilir. Bir avukat yardımı alın, tanık isimleri içerir dilekçeyi hemen dosyaya sunun. Hiç bir surette ihmal etmeyin.

İyi dileğiniz için, teşekkür ederim. Yalnız bu olayda bir arkadaşım yanımda oturuyordu, beni sakinleştirmek için arabadan indi tanık olarak onu gösterdim. Otobüs sürücüsü ondanda şikayetçi olmuş (nedense) arabada eşim, kayın validem ve bir arkadaşım daha vardı. polisler sadece o beni sakinleştirmeye gelen arkadaşın tanıklığı yeter dediler. Eşimin yada diğer kişilerin tanıklığı gerekli midir ?

Cevap veren herkese teşekkürlerimi belirtmeliyim. Zira başıma bu tipp iş ilk defa geldi ve çok sıktım canımı, birileriyle paylaşmam iyi oldu.

• quote:

Bir izmirli olarak size katılıyorum.

Kimse kusura bakmasın ama çoğu şeref ve haysiyet sahibi bile değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun .
    Günerkanat ın söylediklerine tamamen katılıyorum..bence de zaman kaybetmeyin ve otobüsün sizi makasa aldığı noktada kamera varmıdır varsa bunları
    kanıt olarak belgelemeye çalışın...

İzmire 2-3 yılda bir gelirim...2005 yılında ilkinde sahil yolunda güzelyalı da sol şeritten 80 km hızla giderken otobüs duraktan çıktı direk olarak öndeki aracı sollayarak önüme en sol şeride girdi..hemen asıldım frene Allahtan sol tarafımda kavşak vardı aracı o tarafa kırarak kurtardım..otobüs bastı gitti...tabi alamadım plakasını fln..ama benden baya bi küfür yedi..sinirden yarım saat kendime gelemedim..istanbul da da duraklar kalabalık olur hele e-5 teki duraklara arabanla takıldınmı arasından zar zor çıkarsın ama hiç bi belediye otobüsünün direk olarak en sol şeride kırdığı görülmemiştir heralde..
    olaydan 2 sene sonra izmir e tatile gittim yine..3-4 günlüğüne gelmiştim aracımla..aracı da arkadaşa verdim işi vardı.otobüse bindim kentkart diye bişey
    varmış.bende yoktu ondan..para verdim adama bozugumda yoktu 20 tl. verdim...şöfor bozuk bende de yok dedi..yolculara sor dedi..yolcular dan da ses
    çıkmadı..şofor kaba ve yüksek ses tonuyla biletsiz gidemezsin dedi ve otobüsten indirdi..O andan sonra dedim ki İzmir belediye yönetimi gerçekten yetersiz ve şöforlere hiç eğitim vermiyor gerek trafik
    eğitimi gerek halkla ilişkiler konusunda...bi daha da izmir de otobüslere sokulmamaya çalışıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evoXr -- 30 Ekim 2011; 20:21:40 >

• İzmir eshot şoförlerinin karakterlerini bilmem ama emin olun araçlara çok hakimler. İzmir gibi berbat dar sokaklara sahip bir şehirde körüklü otobüsleri harika kullanıyorlar.
    Bir iki kere şahit oldum yeşilyurt taraflarında. Adam kocaman körüklü külüstür otobüsü tek hamleyle daracık sokağa hızlı bir şekilde sokmuştu. Aha çarpacak diye korkmuştum
  • O otobüs şoförüne yemin ediyorum yangın tüpü ile girişirdim.

Ki yapmadığım şey degil. Birgun Bursada maçtan çıktım Atasehire donüyoruz arkadaşlarla. Üzerimizde formalar falan var. Bir otobüsçü trafikte araci ile garip garip hareketler yapmaya başladı. Dikkat etsene dedim.
    "Noldu lan nasıl koydular" demesi ile aracı otobüsünün önüne kırıp durdurdum vede koltugumun altindaki yangın tüpüyle otobüsün icine girip bir tane yerleştirdim.
    Gözlükleri falan kaydı köpeğin.

Şikayetçi olamadı. Şikayetçi olsa yemin ederim adamı bulup öldururecektim.

Hem trafiği katlediyor hemde bana laf söylüyor köpekoglu köpek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir belediye otobüsü sürücülerinin bazıları tüm küfürleri hakediyor. Siz polisede kanmayın. Şahitlerinizin ifadelerini alsınlar. Daha çok şahit sizin işinize gelir. En azından iki şahir olması sizin lehinize olur. Trafikte bir kural vardır. Herkes uymak zorundadır. Belediye otobüsünün geçiş üstünlüğü yok. Ağababasımı bunlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

quote:

Orijinalden alıntı: soda23

O otobüs şoförüne yemin ediyorum yangın tüpü ile girişirdim.

Ki yapmadığım şey degil. Birgun Bursada maçtan çıktım Atasehire donüyoruz arkadaşlarla. Üzerimizde formalar falan var. Bir otobüsçü trafikte araci ile garip garip hareketler yapmaya başladı. Dikkat etsene dedim.
    "Noldu lan nasıl koydular" demesi ile aracı otobüsünün önüne kırıp durdurdum vede koltugumun altindaki yangın tüpüyle otobüsün icine girip bir tane yerleştirdim.
    Gözlükleri falan kaydı köpeğin.

Şikayetçi olamadı. Şikayetçi olsa yemin ederim adamı bulup öldururecektim.

Hem trafiği katlediyor hemde bana laf söylüyor köpekoglu köpek

Merakımı mazur görün fakat yangın söndürme tüpü nereden aklınıza geldi Levye, tornavida, sopa şiddeti çağrıştırıyor tamam ama tüp bir kavga esnasında akla en son gelecek şeylerden biri.

ateşini söndürmüş şöforun arkadaş

• Üstadlar şimdi eşimi k.validemi ve diğer arkadaşımı götürüp ifadelerini aynı karakola verdirteyim mi yoksa zaten bahsini ettiğim insanlar benim ifademde araçta olduklarını belirttiğim için onlara gerek var mı ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.