Şimdi Ara

Eshot şoförü ile tartıştım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
7.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baronofhell

Üstadlar şimdi eşimi k.validemi ve diğer arkadaşımı götürüp ifadelerini aynı karakola verdirteyim mi yoksa zaten bahsini ettiğim insanlar benim ifademde araçta olduklarını belirttiğim için onlara gerek var mı ?

hala verdireyim mi diyorsun..çoktan ifade verdirmen gerekirdi bence arkadaşım..
  • bana kalırsa savcılığa gidin..hayatınızı tehdit eder nitelikte şöforun trafikte ve sonrasında yaptıklarını ve diger olayları belirten suç duyurusnda bulunun.tanıklarla beraber...
  • iyide zaten yaklaşık 2 saat öncesinden beri sizlerle mesajlaşıyorum nereden bilebilirim ne yapıp yapmayacağımı. yanlız bahsettiğiniz suç duyurusunda bulunma olayı şikayetçi olmaktan farklımı farklıysa nasıl işliyicek bi süreç?
  • Hemen suç duyurusunda bulunun, tanık olarak aileniz var. Birde polisi aradığınız halde durdurmadıklarını bizzat belirtiniz. İzmir Eshot şoförleri iyice artist oldu çünkü böle bir olayda şöle bir hakları varmış. Otobüsü kapatıp sizinle tartışırsa otobüs durduğu saat kadar belediye sizden para alıyor yada belediye otobüsüyle kaza yaptıysanız otobüsün ogün ki hasılatını akşama kadar ne kadar olursa ödüyorsunuz, böle olduğu anlatılıyor ve yaşayanlar anlatıyor.
    Körüklü otobüslerinse körükleri sorumluluk dışıdır eğer belediye otobüsünün yanında giderken körük çarparsa sorumluluk dışı olduğu için ceza ödemiyorlarmış.

Edit : İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35turka -- 30 Ekim 2011; 23:06:44 >
  • hocam yanımda ailemi götürmem gereklimi suç duyurusunda yada sadece kağıda diğer arkadaşın yazdığı gibi tc+isim+soy isimleri yeterlimi?
  • quote:

Arkadaşlar konu yeri burasımı bilmiyorum. Dün ailem çoluğum çocuğum kahvaltıya gittik, dönüş yolunda bir otobüs önce sağımıza girdi, sonra solumzdan önümüzü kapattı, bizimkiler heyecanlandı çocuk ağlamaya başladı, tabii ben delirdim sinirden. 155 i aradım plakasıyla şikayet ettim. sonra koyuldum yola, adamı polis çekmedi bende arkasından gittim çekiceklermi diye, adam p.karakolunun kavşağında kırmızı ışıkta dururken (benim hatam) indim camına vurup "polise gidiyorum" gel dedim adam nediyon lan sen i..e dedi sopa gösterdi otobüs camının arkasından. Sonra polise gittim adamda otobüsü bi yerde kapatıp benden şikayetçi oldu bende ondan şikayetçi oldum. polisler şimdi "sen yandın" aracın yattı parasını ödetirler falan diyorlar.

bi avukat bulmalımıyım bu küfür etmesinden birşey çıkmaz, biliyorum ama haklı olduğum yerde sinirime yenildim. sizce ne çıkar bu işten n.olur bana biri akıl versin.

araç da yengemiz kardeşlerimiz varmış benden sana tavsiye o densizin plakası al sürücüsünü bir şekilde bul artık allah ne verdiyse 4-5 kişi bir güzel dövün hayal gücünüzü zorlayın döverken hatta bir yumrukda benım için atın neden olsa memlekette hak hukuk diye bişey yok geçmiş olsun

• Bence her ne kadar zor olsa da olay olduğuyla kalsın, size, ailenize maddi-manevi-fiziki bir hasar vermemiş. Manevi açıdan belki şok olup sinirlenmişsiniz ama dediğim gibi mahkeme ve diğer işlemler zor. Allah'a havale edin ve bırakın peşini. Benim naçizane fikrim bu. Karşınızdaki araç kamuya ait veya bağlı bir araç, hadi özel şahış arabası olsa bir nevi de kamu araçları zorluyor yukarıda arkadaşın dediği gibi. Fevri davranmadan tatlılıkla halletmeye bakın derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35turka

Hemen suç duyurusunda bulunun, tanık olarak aileniz var. Birde polisi aradığınız halde durdurmadıklarını bizzat belirtiniz. İzmir Eshot şoförleri iyice artist oldu çünkü böle bir olayda şöle bir hakları varmış. Otobüsü kapatıp sizinle tartışırsa otobüs durduğu saat kadar belediye sizden para alıyor yada belediye otobüsüyle kaza yaptıysanız otobüsün ogün ki hasılatını akşama kadar ne kadar olursa ödüyorsunuz, böle olduğu anlatılıyor ve yaşayanlar anlatıyor.
    Körüklü otobüslerinse körükleri sorumluluk dışıdır eğer belediye otobüsünün yanında giderken körük çarparsa sorumluluk dışı olduğu için ceza ödemiyorlarmış.

Edit : İmla.

Böyle saçmalık olur muymuş ya :)))

Körük otobüsün parçası değil mi? Körük de ön tarafla aynı yere gitmiyor mu? Böyle abes bir durum mümkün mü?

• quote:

Bence her ne kadar zor olsa da olay olduğuyla kalsın, size, ailenize maddi-manevi-fiziki bir hasar vermemiş. Manevi açıdan belki şok olup sinirlenmişsiniz ama dediğim gibi mahkeme ve diğer işlemler zor. Allah'a havale edin ve bırakın peşini. Benim naçizane fikrim bu. Karşınızdaki araç kamuya ait veya bağlı bir araç, hadi özel şahış arabası olsa bir nevi de kamu araçları zorluyor yukarıda arkadaşın dediği gibi. Fevri davranmadan tatlılıkla halletmeye bakın derim ben.

Hocam zaten bu arkadaş sendikadan birilerini çağırdı karakola. Adamlar dediki " Birader geçmiş olsun gelin vaz geçin" bende dedimki çoluk çocuk helak olmasın tamam dedim ki "özür dilesin (benden de değil ailemden) " ozaman girdiler içeriye konuşamaya, sonra dediler "davacıyız sizden" bende dedim esas ben sizden "davacıyım" olayda zaten garibime giden taraf ben 15dk önce şikayet etmeme rağmen (155'e) onu değil, o adam şikayet edince polisleirin gelip beni bulup hakkınızda şikayet var demesi. Birde adamlar psikolojik olarakta memurun yanında falan oldular ailemi hor falan gördüler. Acayip şeyler oluyor bu ülkede.

• izmirde trafikte birinci kural:belediye otobüslerinden uzak dur,körüklü otobüs ise kaç,çünkü körüğe 5 m yaklaşmak yasakmış ve körükten gerisi size çarparsa,siz ona çarparsanız her türlü siz suçlusunuz..
    eğer çarpmalarda suç tamamen sizde ise otobüsün çalışmadığı saat kadar ceza ödetiyolar,kendi trafik ekipleri var,gelip tutanak tutuyorlar(bu bilgileri bizzat eshot şoföründen öğrendim)...o yüzden otobüslere karşı temkinli olmak lazım...
  • İzmirde adamına göre davranış var.Mesela ballıkuyuda otobüs otomobile yol verir.İsterse vermesin belediye şöförü falan dinlemiyorlar.Dayak kaçınılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

izmirde trafikte birinci kural:belediye otobüslerinden uzak dur,körüklü otobüs ise kaç,çünkü körüğe 5 m yaklaşmak yasakmış ve körükten gerisi size çarparsa,siz ona çarparsanız her türlü siz suçlusunuz..
    eğer çarpmalarda suç tamamen sizde ise otobüsün çalışmadığı saat kadar ceza ödetiyolar,kendi trafik ekipleri var,gelip tutanak tutuyorlar(bu bilgileri bizzat eshot şoföründen öğrendim)...o yüzden otobüslere karşı temkinli olmak lazım...

O zaman TIRların ve traktörlerin kasalarının da bu kapsamda olması lazım. Öyle saçmalık mı olurmuş!
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

izmirde trafikte birinci kural:belediye otobüslerinden uzak dur,körüklü otobüs ise kaç,çünkü körüğe 5 m yaklaşmak yasakmış ve körükten gerisi size çarparsa,siz ona çarparsanız her türlü siz suçlusunuz..

O zaman TIRların ve traktörlerin kasalarının da bu kapsamda olması lazım. Öyle saçmalık mı olurmuş!

Tırların ve traktörlerin römorklarının en arka tekerlekleri sağa-sola dönüyor mu?
    Onlar öndeki çekciyi takip eder.

Ama körüklü otobüslerin en arka tekerlekleri ön tekerleklerle uyumlu olarak sağa-sola döner ve bu yüzden körüklü otobüsün en arkası sağa-sola hareket edebilir.

Bu bir şehir efsanesi de olabilir, ama benim de İzmir'de yıllardır duyduğum bir şeydir.

• Zati mafya gibiler.
    Bu ülkede adelet aramayınız,çünkü yok...
  • quote:

Hocam zaten bu arkadaş sendikadan birilerini çağırdı karakola. Adamlar dediki " Birader geçmiş olsun gelin vaz geçin" bende dedimki çoluk çocuk helak olmasın tamam dedim ki "özür dilesin (benden de değil ailemden) " ozaman girdiler içeriye konuşamaya, sonra dediler "davacıyız sizden" bende dedim esas ben sizden "davacıyım" olayda zaten garibime giden taraf ben 15dk önce şikayet etmeme rağmen (155'e) onu değil, o adam şikayet edince polisleirin gelip beni bulup hakkınızda şikayet var demesi. Birde adamlar psikolojik olarakta memurun yanında falan oldular ailemi hor falan gördüler. Acayip şeyler oluyor bu ülkede.

bunu okuyunca sinirlerim tepeme çıktı. bu düzene çanak tutanların Allah belasını versin. o karaktersiz herif çok güzel bir dayağı haketmiş ama neyse.

işyerinde bir arkadaşım belediye otobüsüne arkadan vurmuştu ve otobüsün tamirde yattığı gün kadar bilmem ne parası ödetmişlerdi haysiyetsizler.

çok geçmiş olsun hocam. yengeye ve cocuklara birsey olmamış Allahtan. inş. en yakın zamanda cezasını ceker o haysiyetsiz

• quote:

bunu okuyunca sinirlerim tepeme çıktı. bu düzene çanak tutanların Allah belasını versin. o karaktersiz herif çok güzel bir dayağı haketmiş ama neyse.

işyerinde bir arkadaşım belediye otobüsüne arkadan vurmuştu ve otobüsün tamirde yattığı gün kadar bilmem ne parası ödetmişlerdi haysiyetsizler.

çok geçmiş olsun hocam. yengeye ve cocuklara birsey olmamış Allahtan. inş. en yakın zamanda cezasını ceker o haysiyetsiz

Dostum doğru söylüyorsunda, adamların yaklaşımlarını keşke kameraya alınabilseydi, bana saatlik 2000 TL, 7 saat yattı. Çok pahallıya patlıcak size falan dedi memurlar. Ulan daha anlayıp dinlemeden, haklı haksız bulunmadan, İnsana nasıl davranıyorlar, her halde adaletin kurumlarına olan güvenimizi bir kere daha tartıcağımız bi süreç olucak, biz 5 kişi için.

• kusura bakma ama sende de hata var. trafikte inatlaşma yapılabilecek en büyük hatadır.

trafikte bir hatayla karşılarsan selektörle ya da kornayla nazikçe uyarırsın, yoluna devam edersin.

otobüsü takip etmen , sonra bulup orada durman, aracından inmen, seni polise şikayet ettim demen..vs. resmen kaşınmışsın.

adam senin gibi yüzlercesiyle karşılaşıyor, artık kaşar olmuştur, sıkıntı oldu mu çıkarır haydarı girer. ekmek parası.

ama senin yaptığın yanlış olmuş arkadaşım. bak çoluk çocuk sahibi adammışsın, hiç adamın arkasından takip edip, sataşılır mı? yanlış çok yanlış...
  • quote:

kusura bakma ama sende de hata var. trafikte inatlaşma yapılabilecek en büyük hatadır.

trafikte bir hatayla karşılarsan selektörle ya da kornayla nazikçe uyarırsın, yoluna devam edersin.

otobüsü takip etmen , sonra bulup orada durman, aracından inmen, seni polise şikayet ettim demen..vs. resmen kaşınmışsın.

adam senin gibi yüzlercesiyle karşılaşıyor, artık kaşar olmuştur, sıkıntı oldu mu çıkarır haydarı girer. ekmek parası.

ama senin yaptığın yanlış olmuş arkadaşım. bak çoluk çocuk sahibi adammışsın, hiç adamın arkasından takip edip, sataşılır mı? yanlış çok yanlış...

Bak dostum, birincisi tartışmak için değil, usul öğrenmek için açtım konuyu. Yanlışlmı yaptım? Yaptım. En büyük yanlışım arabadan inmek. Yanlıız, takip dersen, etmedim. aynı yöne gidiyorduk. Arkasından yakalama durumu falan, hiç yok. Paralel bir yolda durdum.Yanlız, şimdi benim yerime kendini koy sağdan bir otobüs şoförü seni, ailenin içerisinde olduğu, küçücük bir arabada, sol şeride zorla attırdığını. Ve karşıdan gelen arabayla kafa kafaya gelip ölümcül bi an yaşayıp ailenin korkudan ağlamaya başlamasını. Ardından arkana geçip, soluna çıkıp, seni sağ şeritte durmaya zorlayıp önünü kapatmasını, Sen napardın ? Buna ekmek parası diyorsan tamam. Buna sataşma diyorsan onada tamam. Nazikçe kornaya basıp sellektör yapıp, uyarırmıydın. Yoksa haydar, maydar dinlemeyip sende yaptığıma yakınını mı yapardın? (dayak yemekse hakkatten çok yedim, çokta attım, şimdiye kadar. Ondan sorun de değil)

• quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

kusura bakma ama sende de hata var. trafikte inatlaşma yapılabilecek en büyük hatadır.

Benim de katıldığım noktalar var.

Eskiden gençliğimde ben de insanlarla takışırdım.
    Evlendikten sonra yavaşladım
    Kızım da olduktan sonra kimseye aldırmıyorum, takışmıyorum.

Allah korusun başıma bir şey gelir de kızım bensiz kalırsa endişesinden bulaşmıyorum. İsterlerse arkamdan korkak desinler.
    Kaybedecek bir şeyi olmayan insanlarla muhatap olmaya, tehlikeye girmeye gerek yok.

• İzmirde Ankara plakalı olarak aldığım, içinde eşim ve oğlumunda bulunduğu aracımla Atakent'ten Mavişehir'e doğru orta şeritte giderken Carreforur'un oralarda bir eshot soldan bir diğeride sağdan sıkıştırdılar. Şöförlere baktım gülüyorlar kendilerince eğleniyorlardı.
    Sonra eşime ikisininde plakasını al dedim. Oda cep telfonuna kaydetti.
    Sonra Çiğli polis karakoluna gidip şikayet ettim.
    İzmir'de etkili tanıdıklarım vasıtasıyla ESHOT'ta etkili bir hanıma! ulaştım. Kendisine olayı anlatıp polis tutanağının bir kopyasını verdim. İlgileneceğini söyledi.
    Bir kaç hafta sonra arayarak o iki şoföre para cezası kesildiğini söyledi. Teşekkür ettim.

Neden yanında karın çocuğun varken bu işlere giriyorsun?
    Yasal yolları dene..
    Olmadı üstüne git ESHOT'a mesaj yolla yada kendin genel müdürlüğe gidip şikayet et.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.