Şimdi Ara

Erkek çocuk yetiştirmek üzerine tavsiyeleriniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eve aldığımız bir elektronik cihazın bile kullanım tüyoları hakkında sorar soruştururuz, bilenlerden akıl alırız vs. Bundan kat kat ciddi bir iş ise insan yetiştirmektir. Hobi olarak bugüne kadar bir çok psikolojik içerikli kitap makale vs okumuşumdur, orada çocuk yetiştirmeye dair bir ton bilimsel bilgi var, elbette işe yarar bilgiler. Benim de hayattan çıkardığım çok ders vardır elbette bunları çocuğuma aktaracağım.

Ama akıl akıldan üstündür.

Burada 7'den 77'ye her yaş ve meslek grubundan arkadaşlar, gerek kendilerindeki eksik ve iyi yönleri, gerekse çevrede gördüklerini değerlendirerek, bir erkek çocuk yetiştirirken hayata dair neler öğretilmeli, nasıl yetiştirilmeli diye sormak istedim. Herkesin kendi yaşanmışlıklarından çıkardıkları dersler vardır.

Mesela; ben çocuğumun iyi eğitim almasını isterim ama okul hayatı belki erken bitebilir, belki hayat başka sürprizler yapabilir o durumda yıkılmadan piyasada tutunabileceği bir mesleği olsa, pazarcılıktan, tamirciliğe kadar. gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 8 Ekim 2017; 0:51:39 >

• oglunuz kac yasında
  • airica A kullanıcısına yanıt
    1 aylık :)
  • benım oğlum 8 yasında vallahı kendı oğrencılık yıllarımda nasıl kaygılarım varsa su an aynını cocugu ıcınde yasıyorum..çunku ulkede tum gencler okumaya ve sınav kazanmaya kendını adıyor baska care yok..özel sektor az ucretle cok çalıştırıyor sanıyorum baska çocuk dusunmuyorum
  • aliriza81 kullanıcısına yanıt
    bız kucukken gereklı gereksız bagırırlardı vs..gerçekten sabırlı olacagım dıye kendıme soz verdım ve gercekten çok sabır gerektıren bir sey anne baba olmak..ve bız buyuk olarak sabırlı olmalı onları yonlendırebılmelı korkularını kaygılarını en azına ındırebilmeliyiz..ikincisi hata yaptıgında buyuk tepkıler göstermemek bunu yaparsak çocuk yalan soylemeye baslar..her ne olursa olsun bize anlatabılmeli..
  • Hocam cocugunuzun iyi bir arkadasi olun. Her sey sadece ders degil bunu sakin unutmayin. Spor dallarini denetin basketbol, yuzme vb sporlarda kesinlikle gelistirtin kendisini. Ayni zamanda muzik uzerine de yogunlasin. Bunlar da egitimin bir kolu ve gerektigi zamanlarda egitimin onunu de acar.

Arkadas cevresi yapabilecek bir yerlerde oturmaya ozen gosterin. Olmazsa okuldan bir arkadas grubu olusturmasina yardim edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutlaka bir sporla uğraşsın ama bana göre bu spor futboldan ziyade vücuda esneklik ve güç katacak tarzda bir spor olsun. Bunun dışında bir sanat dalıyla uğraşması da çok faydalı olur, ilgisine göre ileride şekillenir ama bir müzik aletiyle uğraşması diğer sanat dallarından daha çok katkı sağlar sosyal anlamda. Ayrıca zamanı gelince ufak tefek ev işlerini yapmayı da öğretin derim örneğin bir çivi çakmayı, yeri gelince bir musluğu söküp takmayı öğretebilirsiniz bunlar basit ama insanın ihtiyacı olan şeylerdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • - Spor konusunda bende aynı fikirdeyim.Muhakkak bir spora yönlendirin yüzme,fitness,basketbol vs.

- Yabancı dili küçük yaşlarda öğrenmesini sağlarsanız bunun ileride çok fayfasını görür.

- Beslenmesinede özen gösterminiz bence çok önemli.Abur cuburdan uzak tutmaya çalışın.Ödül olarak mesela kesinlikle cips,çikolata,fast food gibi şeyleri vermeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkek gibi büyütün.
    çocuğu yetiştirmeyi sadece anneye bırakırsanız 10 sene sonra güzel kızım diye seversiniz oğlunuzu.
    çocuğa sorumluluk verin, üstüne fazla düşmeyin. otoriter ve güçlü bir baba olun.
  • Hocam elinden her iş gelmesi adına küçüklüğünden itibaren her işin ucundan onada tutturun.Mesela en basitinden bir ampul değişecekse siz eski ampulü sökerken yenisini ona tutturun,yenisini takınca anahtardan aç kapa işlemini ona yaptırın test için veya bir musluk değişeceğinde vida kapaklarını ona çıkarttırın.Bu gibi şeyler ona hem işten kaçmamayı,hem elinden her işin gelmesini öğretir yavaş yavaş.Bunun yanında sorumluluk almayıda öğrenecektir.

Hayvan sevgisini kesinlikle aşılayın.Hayvanları sevmeyen insandan hayır gelmez hocam.

Gözünü para konusunda doyurun.Büyüdüğü zaman paraya tapmaması adına bu çok önemli.İnsan bu huyu küçüklükte kapıyor çünkü.Doyurun derkende sınırsız kaynak açmayın böyle olursada harcamayı bilmeyen birisi olur.Bunun ile ilgili çok güzel bir söz vardır:az verme hırsız edersin çok verme arsız edersin derler.Bunun ayarını tutturursunuz siz.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırın.Küçük yaşta bu alışkanlığı kaparsa eğer ileride bıraksa dahi küçükken okudukları sayesinde kendisini güzel ifade eden bir insan olacaktır.

İlk maddede sorumluluk almayı öğretin demiştim.Bu sorumluluk almalar özgüveninide artıracaktır fakat gerçek anlamda özgüvenli bir insan yetiştirmek istiyorsanız eğer çocuğunuzun dediklerini tıpkı yaşıtlarınızı dinlercesine dinleyin,sakın hor görmeyin.Aile içinde kendisininde bir birey olduğunu ona hissettirin kısacası,çocuktur diyip görmezden geldiğiniz anlar olmasın.

Hedefleri olan ve bu hedeflerine ulaşma konusundada sağlam bir iradeye sahip bir insan olması adına onunda katılacağı etkinlikler düzenleyin tabi burada tek amaç onun gelişimi olmasın sizinde eğlencenizi gözardı etmeyin ki farkında olmadan sıkıldığınızı belli etmeyin.Mesela birlikte arabanızı temizleyin bu iş bitmeden çıkmayacağız deyin,birlikte balığa gidin 3 balık tutmadan dönmeyeceğiz deyin gibi hocam.

Umarım vatana millete hayırlı bir insan olur.İyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanDar05 -- 9 Ekim 2017; 5:28:46 >

• En iyi şeylerden biri ilkokula gidene kadar geçireceği boş vakitlerde çocuğa bir şeyin eğitimini kazandırmak.

İnsanlar daha küçücük, yok onu anlamaz, yok şunu anlamaz vs diye çocuğu ilkokula ya da kreşe kadar boş boş oturtuyor ama ben farkındayım ki çocuğun sanırım adaptasyonunun en hızlı olabileceği yıllar.

Dil öğretmeye kalk oturur pür dikkat öğrenir, atletizm yaptırmaya çalış kendini verir, enstrüman öğret tamamen odaklanabilir..

Daha sonraki yıllarda da güzel bir ivme yakalanırsa profesyonel sporcu, sanatçı müzisyen vs olabilir. Kafa zehir gibiyse okuyabilir de tabi.

Mesela ağız sağlığı, çocuğun dişini fırçalamasını, diş ipi kullanmasını öğütleyebilirsiniz. Sağlıklı ağız mutlu bir yetişkinlik sürecine kadar altın gibi çok önemlidir. Diş ipi şart.

Ben trt çizgi filmi izletilmesini tavsiye etmiyorum, O pepe, keloğlan felan gerizekalı işleri, Türkiye'de yapılan bir sürü iş iğrenç, bölüm başı yaklaşık 40 50 binlira ücretlere sadece yandaşları zengin etmek için

takır takır her hafta 1 bölüm yaptırılan iğrenç şeyler.. Daha iyisi hiç çizgi film izlemesin, insanı çocuk yaşta fazlasıyla dramatik , vicdani değer sorgulamasına boğuyor.

Bazı şeylerin yaşayarak tecrübe edilmesi taraftarıyım. Bir susam sokağı değil hiç biri. İnsanların değer yargılarını yoklamaya değil okul öncesi ilim öğrenmelerine hitap etmeli çizgi film.

Biz kurşun asker, kibritçi kız ile hüzünlendik milletin fırlama bebeleri ise itlik serserilik peşindeydi, düzgün insan olucam diye eziliyorsun sonra.

Bak reisin oğlu çıkmış meb'i yönetiyor, o gerizekalı telefonda konuşamıyor daha ama insanların eğitim hayatında söz sahibi..

Çağın hastalığı göz kuruluğu, ekranlara baka baka göz yaşı sıkıntısı oluyor, çocuğun eline küçücük yaştan tablet verirseniz türlü türlü hastalık ya da göz kuruluğuna yakalabilir.

Ben şahsen çocuk yaşta futbola gönderilseydim belki şimdi 4 büyüklerin kalesindeydim.

Daha çok şey var yazacak.

Çocuğa en önemli şeylerden biri 7'sinde de 70'inde de alacağı kararların büyük ve ağır sonuçları olacağını öğretin. Kendi karar alabilmeli.

Anneler iyi erkek çocuk yetiştiremiyor diye düşünüyorum. Şeker de mümkün mertebe vermeyin.

Sınıf arkadaşları önemli, öğretmeni ile kuracağınız iletişim önemli, biz çok haksız yere dayak yedik, öğretmenle muhattap olmanız lazım, sınıftaki diğer öğrencilerin profilini bilmek lazım, bazı leş gibi

artık insanların çocukları da her şeyi bozabiliyor. Elalemin çocuğunun kıçına tekmeyi basmaktan çekinmeyin, bazıları çocuk değil sıçan zaten. Gerekirse ebeveynlerini de dövün.

Şunu eklemem lazım ortaokul veya lise zamanı ergenlik zamanları, özellikle liselerde çocuk kimsenin dediğine inanmasın, devlet okuluysa meslek lisesiyse felan ortalık kamil dolu. Pasoyu çaldırır, kalemi çaldırır

kitabı çaldırır, kravatı çaldırır.. Herkes bir hayal aleminde, it kopuk hırsız lisede boldur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 9 Ekim 2017; 7:58:5 >

• bendede 2 tane var erkek çocuk,

Her insan farklıdır , ve değişkendir.

onları iyi analiz edip değişimlerinide takip etmen lazım , çevresel faktorler ( Tv, internet, Akrabalar, arkadaşlar, yaşadığı ülke) ile kişiliği bir etkileşime girecek ve farklı sonuçlar otaya çıkayak. sen bu sonuçları biraz etki edebilirsin. ama tam anlamıyla etki edemezsin. bu etkinin seviyesini oluşturacağın sevgi ve iletişim sağlayacak. Hayatta herkes tektir . o ayrı bir kişilik kimsenin malı değil buna göre davranmanı tavsiye ederim :)
  • hocam,aman eline tablet telefon vs vermeyin,mutlaka bir sporu sevmesini ve onunla uğraşmasını sağlayın salın sokağa :) böylelikle hem sağlıklı olur hemde özgüvenli birisi olur,kitap okumasını sağlayın bunuda anne baba olarak yanında okuyarak sağlayabilirsiniz.Atatürkçü ve vatansever bir evlat olsun,akıl veriyormuş gibi oldu ama yani bir çocuğum olursa böyle yetiştirmeyi düşünüyorum ben.Allah bağışlasın :)
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    çok guzel yazmıssınız..benım oglumun sınıfında bır cocuk var hepsını sopalayan annesı 22 yasında annesı 15 yasında dogurmus 2.sınıf ogrencısı..annesı kendını jıletlıyormus bırıne kızınca..parmaklarına kul basarak desen yapmıs..dovme gıbı..gelde bu ınsanlarla ugras..ogretmende cekınıyorkı zaten
  • Buradaki yorumları uygularsanız çocuğunuz bilim insanı, astronot, filozof, sanatçı filan olur. Ülkenin seviyesi yükseklere çıkar

(Yorumların hepsine katılıyorum)

• 12 yaşından sonra yazları sanayiye verin ciddi söylüyorum. Dükkan önü filan süpürsün. Çay koysun. İş öğrenirse ekstrası olur olmasada iş bilinci olur en azından.

• quote:

Orijinalden alıntı: onnow78

bendede 2 tane var erkek çocuk,

Her insan farklıdır , ve değişkendir.

onları iyi analiz edip değişimlerinide takip etmen lazım , çevresel faktorler ( Tv, internet, Akrabalar, arkadaşlar, yaşadığı ülke) ile kişiliği bir etkileşime girecek ve farklı sonuçlar otaya çıkayak. sen bu sonuçları biraz etki edebilirsin. ama tam anlamıyla etki edemezsin. bu etkinin seviyesini oluşturacağın sevgi ve iletişim sağlayacak. Hayatta herkes tektir . o ayrı bir kişilik kimsenin malı değil buna göre davranmanı tavsiye ederim :)

güzel yorum
  • Daha çok küçükmüş ufaklık, Allah bağışlasın.

Tek bir genel prensip söylemek istiyorum. Boyu sizden küçük olabilir, hayat tecrübesi sizden az olabilir, fiziki kuvveti sizden (şimdilik) az olabilir ama karşınızda bir çocğuğun bedenine hapsedilmiş bir "insan" var. O "insan" sizin eşitiniz. Sizinle konuşurken ya da siz onunla konuşurken karşınızda size eşit bir "insan" olduğunu unutmayın.

Tabi ki çocukça şeyler söyleyecek ama sakın "yav he he" diye geçiştirmeyin. Karşınızda 40 yaşında bir yetişkin varmış gibi dinleyin. Konuşurken de çocuktur anlamaz diye düşünmeyin, kendi yaşınızda birine anlatıyormuş gibi ciddiyetle anlatın.

Her "insan" gibi bir çocuk da adam yerine konulmadığını hissetiği anda kendini kapatır, özgüveni zedelenir. Tam tersine çocuk da olsa ciddiye alındığını ve ailenin eşit bir parçası olduğunu hissettiği anda da özgüveni gelişir, kendini özgürce ifade etmeyi öğrenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

Daha çok küçükmüş ufaklık, Allah bağışlasın.

Tek bir genel prensip söylemek istiyorum. Boyu sizden küçük olabilir, hayat tecrübesi sizden az olabilir, fiziki kuvveti sizden (şimdilik) az olabilir ama karşınızda bir çocğuğun bedenine hapsedilmiş bir "insan" var. O "insan" sizin eşitiniz. Sizinle konuşurken ya da siz onunla konuşurken karşınızda size eşit bir "insan" olduğunu unutmayın.

Tabi ki çocukça şeyler söyleyecek ama sakın "yav he he" diye geçiştirmeyin. Karşınızda 40 yaşında bir yetişkin varmış gibi dinleyin. Konuşurken de çocuktur anlamaz diye düşünmeyin, kendi yaşınızda birine anlatıyormuş gibi ciddiyetle anlatın.

Her "insan" gibi bir çocuk da adam yerine konulmadığını hissetiği anda kendini kapatır, özgüveni zedelenir. Tam tersine çocuk da olsa ciddiye alındığını ve ailenin eşit bir parçası olduğunu hissettiği anda da özgüveni gelişir, kendini özgürce ifade etmeyi öğrenir.

İzninizle Yazınıza ekleme yapmak istiyorum. Öncelikle sağlıklı uzun ömürler dilerim.
    Kötü örnek olmayın, çocuğunuzun nasıl olmasını istiyorsanız öyle olun ve davranın. Her şeyin başı SEVGİ VE İLGİ. Sevin ve ilgi gösterin. Gerisi kendiliğinden gelecektir. Ve sabredin.
    AÇEV in baba destek programları var. Ben katılmıştım, çok faydasını gördüm. 3 yaşından itibaren sizde yararlanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 112600 -- 10 Ekim 2017; 18:54:52 >

• tavsiyeler guzel ama gozum korktu :) nasil yapacaz bu kadar seyi :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.