Şimdi Ara

Etkili böcek ilacı tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
10
Favori
245.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İzmite taşınalı 1 yılı geçti, geldiğim hafta evde 60 a yakın kalorifer böceği öldürüp hayatımdan soğumuştum, onları Deltamethrin ile yoketmiştim ilk ay. ondan sonra su böceği denilen mide bulantısı yaratık çıktı ancak kullandığım ilaca daha dayanıklı gibi, ölü olarak çıkıyor ortalara ancak sonuçta çıkıyor diğeri gibi kökünü kazıyamadım malesef.

    3-4 ayda bir de (mesela dün akşam) kırkayak gördüm odamda, nefret ettim artık bu evden. Raid sprey böcek yemi falan palavra gibi geliyor, böceğin kafasına sıktım beyefendi sakal traşı oluyormuşta dikkatini dağıtmışız gibi köpüklü köpüklü suratıma bakıyordu.

    gelecek ay evden çıkacağım için böcek ilaçlama firması çağırmak mantıksız geliyor. bu akşam yine ilaçlama yapıp eve kaçacağım bir iki saat, bu işi yapanlar, ilaçlar hakkında bilgisi olanlardan fikir rica ediyorum. Deltamethrinden daha etkili piyasada bulabileceğim ne vardır? (DDT olsa keşke )

    Deltamethrin olarak BAYER K-othrin ve muadili kullanıyorum. Belki bilirsiniz, bu ilaç böcük efendileri öldürmüyor felç ediyor. hayvanlarında pislik ruhlarında var yuvasında zehirlenen ölmek için dışarı çıkıyor, mide bulandırmaktan başka bir işe yaramıyor. bunlara dokunduğu anda öldüren yuvalarının içinde yok eden komple sülalesini çoluk çocuk, amca, teyze, dede, nene ayırmadan katleden bir ilaç var mı? (biraz vahşice bir tanım oldu sanki)


    ayrıca bir soru daha, 3-4 ayda bir tek olarak görülen kırkayak yuva yapmış olabilir mi, yoksa dışarıdan mı gelmiş olabilir, canımı sıkan o, Allah yaratmış tamam falanda ne iğrenç bi hayvandır o yav öyle







  • K-OTHRİNE diye bir ilaç var bana dua edersin :)
  • Ev ev değil jurassıc park Neyse,bildiğim kadarı ile haşerelerin yumurtaları zehirden etkilenmiyor.Bu sebeble çoğu işletme (gıda işi ile uğraşanlar) bu ilaçlama işini profesyonel şirketlere devrediyorlar.Bu şirketlerde ilaçlamalarını heşerelerin neviine göre periyodik zamanlarda gerçekleştiriyorlar.Yani sizin ilaçlamanızla kesin sonuç alınmıyor malesef,bu yüzden şu an ne kullanıyorsanız onu kullanmaya devam edin nasıl olsa evden taşınacaksınız.
  • 1 yıldır k-othrine kullanıyorum zaten, çok sağlam bir ilaç. kalorifer böceklerinin kökünü kazıdı. ama yerden biraz yüksek yürüyen yaratıklarda etkilimi deilmi çözemedim. bu akşam 5. meydan muharebesini yaptım kaçtım evden. ortalarda pek ceset göremedim. bi tane garip top gibi bişey yürüyodu mayışmış halde ona da zımba tekniğini uygulayarak bertaraf ettimde, sinirim bozuldu resmen mide bulandırmaktan başka bir şey yaptıkları yok. dünkü kırkayakta kapıdan girdi sanırım.

    buraya gelenindeee, bekar evi tutanındaa..... aklıma edeyim
  • Sen bakta,evi taşırken o böcek yumurtalarınıda yeni evine taşımayasın eşyalarla beraber.Amannn... tüylerim diken diken oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: janjarre

    Sen bakta,evi taşırken o böcek yumurtalarınıda yeni evine taşımayasın eşyalarla beraber.Amannn... tüylerim diken diken oldu

    Evet o eşyaların çoğu kirlenmiştir , özellikle koltukları DDT havuzuna batırıp çıkarırsan anca temizlenirler.
  • Kesinlikle özellikle elektronik eşya içleri tavsiyem o eşyalardan kurtul
  • ortalığı saran o kadar böcek yok aslında. geçen sene eşyaları yerleştirmeden ilk geldiğim zamanlar kalorifer böcekleri vardı. onları öldürdüm baya. ancak eve yerleşene kadar arada bir çıkıyorlardı. o süre içinde 2-3 kere deltemethrinle koltukların altına ayak kısımlarına kısacası evde duran her şeyin yerden 15 cm yukarısına kadar yıkadım ilaçla, koltuklarda eşyalarda hiç bir sıkıntı yok o konuda içim rahat açıkçası. zaten k-othrine kullandıysanız bilirsiniz, bu vatandaşları ışığa çıkartır ortalıkta zımbalar.

    bu işler de ocak şubat aylarına denk gelmişti, dışarıda dolaşmıyorlardı pek yuvalarında gitti elemanlar. ama uyuz ev sahibi yerleri mineflo tarzı bişey yapmış, onların köşe bucaklarından çıkıyorlardı yuva yapmışlar heralde, "bittiniz olm siz" nidalarıyla her odada (salon parke) kenarından kaldırdım o muşamba zımbırtısını altına bastım litrelerce zehri psikopat modda geçen sene. resmen savaş verdim bu yaratıklara. baya da kökünü kazıdım açıkçası, sadece banyoda komşulardan falan gelen su böceği, gümüşcün, silverfish falan deniliyor heralde o tip heyvanlardan var onlarda tek tük.

    sokak kapısının altında biraz boşluk var uyuz ev sahibine dedim bi çelik kapı yaptıralım. "ay yok evladım paramız yok bıdı bıdı". bende kirasını 2-3 gün önceden eksiksiz ödeyen tipim sevmem borçlu olmayı, ona rağmen mıy mıy mıy kanser ettiler beni. büyük ihtimal o kapının altından giriyor çoğu böcek. çünkü 1 yıldır düzenli olarak ilaçlıyorum evi en fazla 2.5-3 ayda bir. arada çıkanlarda mefta olarak çıkıyor yani o kırkayak dışardan gelen bir ziyaretçi sanırım daha çok. uzun zamandır yoktu en son yazın kapı baca açıkken görmüştüm 2 tane transit geçiş yapan

    dün ilacı yaptım tırsa tırsa yattım pek bir şey yoktu ortalarda şimdi her yer beyaz beyaz iz yaptı, akşam ortalığı süpürüp temizleyip bakayım bi. zaten 1 ay sonra çıkıp askre gideceğim hayırlısıyla eşyalarda önemli değil zaten Ankaraya gitmeyecek onlar geri.

    ayrıca o ev sahibine de göstereceğim gününü, gitmeden önce bir kaç tane börtü böcek bulup evden çıkarken salıcam evin içine. dinlemedi beni 1 yıldır gelsin uğraşsın yeni elemanlarla banane




  • quote:

    Orijinalden alıntı: janjarre

    Sen bakta,evi taşırken o böcek yumurtalarınıda yeni evine taşımayasın eşyalarla beraber.Amannn... tüylerim diken diken oldu

    ccaparli'nin yerinde olucam, son üç mesajdan sonra evi öylece bırakıp giderdim.
  • Böcekler uzun süre aynı ilaç kullanıldığında o ilaca karşı bağışıklık kazanabilirler. O yüzden kullandığınız ilacı değiştirmenizi öneririm. Bayerin deltamethrin etken maddeli k-othrine kadar etkili Basf ın alphacypermethrin etken maddeli Fendona sc isimli ilacını deneyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selta

    Böcekler uzun süre aynı ilaç kullanıldığında o ilaca karşı bağışıklık kazanabilirler. O yüzden kullandığınız ilacı değiştirmenizi öneririm. Bayerin deltamethrin etken maddeli k-othrine kadar etkili Basf ın alphacypermethrin etken maddeli Fendona sc isimli ilacını deneyebilirsiniz.



    cyphermethrin daha zayıf diye biliyorum. aslında kafamda deltamethrin, biraz tetramethrin, birazda permethrin den oluşan bir kokteyl hazırlamayı düşünüyorum. geniş spktrumlu katliam için ama geçen yaptığımdan sonra pek bir mefta göremedim evde. dünde domestosla fln ilaçlanan kısımlar hariç ortalığın tozunu kirini aldım temizledim heryeri. bugün 9 günlük izne çıkıyorum, haftaya pazar göreceğim artık neler olmuş evde 1 haftada




  • Kesinlikle tapon ilaç firması çağırmayın iyi böcek ilaçları pahalı adamlar gelip tarım ilacı sıkıp gidiyor.Biz yönetim işleri yaptığımız binalarda artık güvenmediğimizden kendimiz uyguluyoruz.Size tavsiyem önce k-othrine,zinon gibi etkili böcek ilacının etkili yan ilave edicilerle Karaköy den yer altı çarsısından uygun fiyata temin edin.Sonra birde pompa alın ilaçlanacak yerlere karışımı belirtilen şekilde yapıp sıkın.Bir gün müdahale etmeyin .Bir haftada o sıkılan yerleri paspaslamayın.Sonrasında maxforce denilen böcek jelinden veya muadillerinden alın ve yüksek yerlere ara ara bu jellerden bırakın.Bu jeli bir sene boyunca üç ay aralıklarla evin her yerine koyun .Böcekler artık evinize uğrayamaz.

    Bina rögar kapakları ,büyük delikler uygulama önce izalasyonları yapılmalıdır.
  • hiç gerek yok tarım ilaçları satıcısına gidin 5 tl verin çok etkili kokusuz lekesiz ilacı kullanın (ismini hatırlıayamdım)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: computeron

    hiç gerek yok tarım ilaçları satıcısına gidin 5 tl verin çok etkili kokusuz lekesiz ilacı kullanın (ismini hatırlıayamdım)


    sonra zehirlenip ölürüz böcekler yaşar pehh.
  • herkes k-othrine den bahsediyor ama benim icin tam bir fiyasko bu ilac. evdeki hamamboceklerine onerilenin 5 kati dozajda uyguluyorum hamam bocekleri sanki banyo yapiyormus edasinda hayvanlarin oldugu filan yok. su jellerden denemeyi dusunuyorum.
  • Hocam bizde de şu kalorifer böceği çok fazla hatta şu an da biri odam da oturduk forumda takılıyoz.Size sorum acaba k.böceği sorununu nasıl hallettiniz bende aynı dertten deli olucam.??
  • Bu nasıl soru arkadaş ? Sen DH forum okuyucusu değilmisin ? Her foruma girdikçe okumaktan bıktık bir hal olduk.Japonlar senin için böcek ilacı yapmışlar...Falanca yerde sana özel 19 liraya satıyorlar...Sonracıma su buharı ile yayılıyormuş. Böcekler artık sizden saklanamıyormuş.. Kırmızı gökyüzü diye ad koymuşlar..Azıcık reklam okuyun yahu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 19 Haziran 2011; 21:10:26 >
  • Dostum biz de aynı dertten muzdariptik denemediğimiz ilaç kalmadı ama tam oturduğun daireden köklerini kazıyorsun komşundan geliyor binadaki koridorlardan geliyor, yada yan binadan, sokaktan falan bi şekilde geliyorlar.
    Hiç düşündünüz mü hastanelerde niye böcek olmaz diye ? Daha doğrusu bu yaşınıza kadar gittiğiniz herhangi bir hastanede hiç böcek gören oldu mu?
    Yok çünkü onların kullandığu çok farklı zehirler, var Bir hastanede çalışan yakınım vasıtasıyla getirttik şırınga içinde bulanık bişey ama haşerelerin dolaştığı mekanlara iğne ucu kadar bıraksan yeterli, tek bir tane bile kalmaz iki ev değiştirdik ikisinde de bu ilacı kullanmadan böceklerle başedemedik.
    İlaçlama şirketleri, sprey ilaçlar fln etkisiz kalıyor. Bi şekilde hastanede çalışan birini bul getirt derim




  • arkdaşlar bakın kafanıza göre ilaçlama ypamyın tamammı sonra oldurusnuz sonra bunları yavruları ılaca dırenc kazanıyo sonra onların yavrulardı o zaman bırseyı yıyosunuz benden demesı kurtlam oyntemı ıse ılk olarak adam akıllı bır jel ıllac alıyoruz sonra evın her tarafına delıık melık cukur fılan sıkıyoruz pırınc kadar sonra evdekı tum delıklerı kapatıroyruz bu cok onemlı kapatmassanız gerı cıkarlar ve evde acıkta asla ve alsa yıyecek bırakmıyoruz ve olen böceklerı dırek atın bekletmeyın ayrıca bu ılaclamyı yaptıktan sonra 20 gun sorna yıne yapın yumurtaları acılcak cunku gaarant ı olsun dıyosanız e. ılaclamayı yapın
  • TOX kullanın.
    Eczanelerde bulabilirsiniz.Biz satıyoruz ve çok olumlu yorumlar alıyoruz.
    Toz şeklindedir.Zehirlidir.Yani öyle her yere serpiştiremezsiniz.Kökünü kurutur.Evde çocuk varsa çocukların
    ulaşamayacağı yerlere dolap arkalarına serpiştiriniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.