Şimdi Ara

Erkan Baş: “İşte selefi örgütlenmeler, işte IŞİD’ler, El Kaideler buralardan türüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TRT Arapça'nın Suriye’nin Azez kentinde 105 çocuğun ‘hafızlık’ eğitimini tamamladığını duyurmasına ilişkin “İşte selefi örgütlenmeler, işte IŞİD’ler, El Kaideler buralardan türüyor” dedi.
    TRT Arapça'nın Twitter hesabından, Diyanet Vakfı’nın sponsorluğunda Suriye’nin Azez kentinde yapılan hafızlık eğitimlerine ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.
    TRT Arapça'dan yapılan duyuruda, "Türkiye Diyanet Vakfı sponsorluğunda/desteğinde Halep’in kuzeyindeki Azez’de hafızlık eğitimlerini tamamlayan 105 çocuk belgelerini aldı." denildi. 105 çocuğa sertifika veriken törende, harem-selam oturma düzeninin olduğu ve kız çocuklarına baştan aşağı siyahlar içerinde burkalar giydirilmiş olduğu görüldü.

Erkan Baş: “İşte selefi örgütlenmeler, işte IŞİD’ler, El Kaideler buralardan türüyor

ERKAN BAŞ'TAN TEPKİ
    Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TBMM’de haftalık basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Türkiye’de eğitimin geldiği son noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erkan Baş, “Tableti, bilgisayarı veya internet erişimi olmadığı için eğitim alamamaları onların suçu değil. Onların velilerinin suçu değil. Öğretmenlerinin suçu değil. Bu iktidarın suçu” ifadelerini kullandı.

Baş, DİSK’in verilerine göre 2 milyona yakın çocuk işçi olduğunu söylerken şunları kaydetti:

“Bakın DİSK’in rakamlarına göre bu ülkede 2 milyona yakın çocuk işçi var. Eğitim-Sen’in rakamlarına göre, 11 milyon öğrenciden 4 milyona yakını uzaktan eğitime katılamıyor. Türkiye’nin bundan büyük sorunu yok! O eğitim alabilenlerin de nasıl bir müfredatla okudukları ayrı bir sorun. Onlar da bilimsel ve nitelikli bir eğitim alamasın diye, gelecekte haklarını savunacak bir yurttaş olmasınlar diye MEB elinden geleni yapıyor. Dahası, yalnız bırakılmış, çok sevdikleri mesleklerini yapamaz hale getirilmiş eğitim emekçilerinin de tatil hakkı ellerinden alınıyor.

Öğretmenlere tatil döneminde yüz yüze kurs görevi çıkartılıyor. Bu uygulamadan derhal geri adım atılmalıdır. Bunların yanı sıra bugün bağlantılı bir konuyu daha gündeme getirmek istiyorum. Çocuklardan ve onların eğitimlerinden bahsediyoruz." dedi.

‘İŞTE SELEFİ ÖRGÜTLENMELER BURADAN TÜRÜYOR’
    TRT Arapça tarafından yayınlanan görüüntülere de tepki gösteren Baş, "Türkiye’deki eğitimin, Diyanet’le, çeşitli vakıf ve dernek görünümündeki tarikatlarla nasıl gerici bir hale getirildiğini biliyoruz. Ama bu bağnazlık, yobazlık kendi topraklarımızla da sınırlı değil…

TRT Arapçanın paylaştığı bu görüntüler, Saray Rejiminin nasıl bir yobazlık ihraç ettiğini de gözler önüne seriyor. Diyanet Vakfı’nın sponsorluğunda Suriye’nin Azez kentinde yapılan hafızlık eğitimleri sonucunda çocuklara sertifikaları verilmiş. O çocuklar, kız erkek diye ayrılmış. Kız çocukların tamamının yüzleri dâhil her tarafı kapalı.

İşte Selefi örgütlenmeler, işte IŞİD’ler, El Kaideler buralardan türüyor. İşte Diyanet ve Saray Rejiminin misyonlarından biri de bu. Tüm din istismarcısı, yobaz vakıf ve dernekler derhal çocuklarımızdan elini çekmelidir.” dedi.

www.cumhuriyet.com.tr
    TRT'de tepki çeken görüntüler
    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/trtde-tepki-ceken-goruntuler-1809032

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 30 Ocak 2021; 1:3:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunlarda geleceğin PKK sı. Göreceksiniz. Başımıza daha ne çoraplar örülecek.

Uyumaya devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş siz Müslümanlardan ne istiyorsunuz hayırdır!

Şimdi ağzımı açtıracaksınız benim. Müslümanlara saldır Müslümanlar sussun. Müslümanları hakir gör onlar sussun. Ha bire konu aç onlar sussun. Yeter be yeter. Bir daha Müslümanların inançlarına, giyinişlerine, davranışlarına karışmayın!

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Bunlarda geleceğin PKK sı. Göreceksiniz. Başımıza daha ne çoraplar örülecek.

Uyumaya devam.

Yanlış.

Bir kısmı TSK ile birlikte her gün tank patlatıyor helikopter vuruyor, böyle uyuma varsa 150 bin SMO nun düşmanlarımızı yok ettiği derin bir uyku isterim.

• ahosmanliah A kullanıcısına yanıt

Müslüman müslümanı öldürürse dinden çıkar. Oradakiler müslüman görünümlü terörist beyin yıkanmış. Hz. Muhammed böyle mi yaptı zamanında!!! Sen nasıl müslümansın! Sanamı kaldı Müslümanlık terörist sevici. Senin gibiler yüzünden millet ateist oluyor. Allah'ı ve Müslümanlığı kirleten zihniyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 31 Ocak 2021; 18:10:12 >
  • sissil S kullanıcısına yanıt

Bir hadis-i şerif:(Rabbimden, ümmetimin umumi bir kıtlıkla ve suda boğularak helâk olmamasını diledim, kabul etti. Ümmetimin birbirleriyle savaşmamalarını da talep ettim, ama bunu kabul etmedi.) [Müslim]

(Bize silah çeken bizden değildir) demek, (Müslümana Müslüman olduğu için silah çekip, onu öldürmek küfür olur. Fakat başka bir sebeple Müslümanla dövüşmek, savaşmak küfür değildir. Eshab-ı kiram arasında savaşlar ve Timur Han’ın, kendisi gibi Müslüman sultanlarla savaşması böyledir. İki tarafa da kâfir denmez. Çünkü Hucurat sûresinin, (Müminlerden iki fırka birbiriyle savaşırsa, aralarını bulun) mealindeki 9. âyet-i kerimede, savaşan iki tarafa da mümin denmekte ve devamındaki, (Müminler, elbette kardeştir. Kardeşlerinizin arasını bulun!) mealindeki onuncu âyeti, her iki tarafın mümin olduklarını açıkça bildirmektedir.

https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=14352

https://sorularlaislamiyet.com/bir-musluman-baska-bir-muslumani-oldurdugunde-ya-olen-kafirdir-ya-olduren-kafirdir-diye-bir-hadis-0

• İşinize gelince işinize gelen hadisleri kabul etmek. Ne güzel din bu İslam öyle değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sissil S kullanıcısına yanıt

Burası forum herkes bildiğini yazıyor bende senin yazdığına karşı işin uzmanlarınca açıklanan durumu yazdım

naaabaydım dini senin heva ve isteklerine mi uydursaydım destek mi çıksaydım yanlış yaptığını düşündüğüm açıklamana?

işin uzmanları açıklamış durumu kendi anladığını yarım yamalak bilginle ordan burdan topladığın eksik ya da yanlış bilgiyi gelip burada 3-5 kişi aynı konuda fikir birliği yapıp yazın destekleyin

İslam dinine yamayın bulayın ondan sonra OOOOOvvvvv İslam bak bütün bu olayların kaynağı İslam deyip milletin inancına saldırın

herkes sizin yalan yanlış temeli olmayan fikrinizi desteklemek zorunda mı ?

siz İslam dinine ve onun kanunlarına uymak istemiyorsunuz İslamın kanunlarının sizin keyfinize ve isteklerinize uymasını bekliyorsunuz

devam edin devam etmek istiyorsanız

yakanıza yapışıp engelleyen yok sahibi kimse insanoğlunun hesabını ona verecek herkes

• Bütün yazdığın cevapta sadece son iki satıra katılıyorum. ;)

Münafık maskesi takmış müslümanlar mi ? O zaman IŞİD' ve fetullah gulende müslüman sana göre , herkes maskesini takmış geziyor ,sizde önünuze gelen sakallayi hoca zannedip alkış tütün ,bağnaz herifler .

• emreyil75 kullanıcısına yanıt

Senin psikolojik destek alman lazım sanırım. Bunlar daha çocuk veya genç ve çok şükür ki dinlerine uyan şeyi yapıyorlar. Sen nasıl hemen onları terörist ilan ediyorsun.

Nickimi ohosmanlioh yapsam olurmu acaba ?

Sana telif falan verecekmiyiz?

• quote:

Nickimi ohosmanlioh yapsam olurmu acaba ?

Sana telif falan verecekmiyiz?

yapabilirsin sorun değil. başka şeyler de yapabilirsin de neyse söylemiyiceğim terbiyemi bozmayayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahosmanliah

Kardeş siz Müslümanlardan ne istiyorsunuz hayırdır!

Şimdi ağzımı açtıracaksınız benim. Müslümanlara saldır Müslümanlar sussun. Müslümanları hakir gör onlar sussun. Ha bire konu aç onlar sussun. Yeter be yeter. Bir daha Müslümanların inançlarına, giyinişlerine, davranışlarına karışmayın!

Allah-u Akbar

• quote:

Müslüman müslümanı öldürürse dinden çıkar. Oradakiler müslüman görünümlü terörist beyin yıkanmış. Hz. Muhammed böyle mi yaptı zamanında!!! Sen nasıl müslümansın! Sanamı kaldı Müslümanlık terörist sevici. Senin gibiler yüzünden millet ateist oluyor. Allah'ı ve Müslümanlığı kirleten zihniyet

müslümanlığın ne olduğunu inşaALLAH sizden öğrenecek değilim. İsraile göre filistindekiler, çine göre türkmenler, ve başkalarına göre myanmarlalılar, Rusya'ya göre Çeçenler vs de terörist ona bakarsan. Kimin terörist olup olmadığını da sizden öğrenecek değilim inşaALLAH.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.