Şimdi Ara

Erasmus ile kalıcı olmak hakkında bilgisi olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
3
Favori
16.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erasmus ile gidip kalıcı olmak hakkında bilgisi olan var mı acaba ?



  • yabancı hatun bulup evlenirsen neden olmasın
  • Nasılhayatlanbu N kullanıcısına yanıt
    bahsettiğim şey okul ile devamlılık sağlamak
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Hocam eresmus ile kalıcı olmak istiyorsan erasmusa erken gitmen senin için kar olur. Sınıf ilerledikçe aldığın dersleri saydırmak zor oluyor ama imkansız değil. Eresmusa gittiğin zaman ders saydırma hakkında konuşursan denklik sağlaman yüksek ihtimal. Okuldan kabul aldığın zaman geri Türkiye ye gelip vize alman gerekiyor sanırsam
  • Up
  • yolunubulacakadam kullanıcısına yanıt
    hocam işte ben de tam olarak onu düşünüyorum burda 1.seneyi bitiri 2.sene erasmusu orda bitirirsem 1 sene orda ders almıs olacagım 1.sınıfımı da saysalar 3 sene orda okumus olucam hem maddi olarak bir nebze rahat olur hem de daha kaliteli ama işte tam olarak nasıl bir şeyler dönüyor bilmiyorum belki çevresinden duyan vardır. Mesela 2 kez trdeyken erasmus yapınca 2 yıllık maddi kazanç oluyor
  • melihh
  • Jackal1209 J kullanıcısına yanıt
    blok
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Maddi olarak rahatlatır ama erasmus yaparken orada çalışmayı düşünüyorsan öğrenci vizesiyle sadece okulda çalışabilirsin ama orada temelli okuyacaksan istediğin yerde çalışabilirsin
  • yolunubulacakadam kullanıcısına yanıt
    bunu biliyorum hocam ben şundan bahsediyorum.

    1.sınıfı tr de okuduk erasmus sınavına girdik okeyiz.
    2.sınıfta gittik erasmus ile orda okuduk ailemiz para gönderdi bir yandan hibe aldık okey, tekrar erasmus sınavıyla 3.sınıfta da gittik bu sefer hibe almadan ailemiz para gönderdi vb okuduk 3.sınıf bitmeden ve okula geçiş yaptık artık o okulda kesin kaydımız oldu 4.sınıfı da orda okucaz.

    Bu mümkün mü onu merak ediyorum ben yoksa o dediğin kısmı biliyorum erasmus ile çalışılmıyor orda öğrenci olunursa çalışılıyor biliyorum :)
  • Upp Hic mi bu konu hakkinda bilgisi olan yok arkadaslar
  • Mümkün değil, Erasmus'tan Lisans süresince en fazla 12 ay yararlanabilirsiniz.Bu yüzden iki sene üst üste erasmus yapamazsınız.
    Ayrıca size verilecek olan hibe sözleşmesinde,buradaki üniversiteye geri dönmeniz şartı da var.Aksi takdirde bütün hibeniz sizden geri tahsil edilir.

    Üniversiteye orda devam etmeniz için o ülkenin üniversite giriş sınavına ve o ülkenin istediği dil sınavına girmek zorundasınız.Ayrıca mesela Almanya için hesabınızda 8.640 € bulunmalı, dersleriniz kötü olmamalı ve bahsettiğim sınavları ya da TestDaf'ı geçmek zorundasınız.Aksi takdirde vizeniz uzaltılmaz.
  • caps1ock kullanıcısına yanıt
    Bilgileriniz için teşekkür ederim

    Mesela 2.sınıfın başında 1 kez hibeli gittik trye döndük, 3.sınıfta o okula geçiş yaptık o zaman ortada bir sorun gözükmüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 4 Haziran 2021; 22:15:35 >
  • Öyle bir durum söz konusu değil. Örneğin Türkiye'de 1.sınıfı okudun, 2.sınıfı orada okudun beni alın 3.sınıfa devam edeyim diye bir şey yok. Sen o üniversitede Türkiyedeki üniversitenin sağladığı anlaşma ile okuyorsun. Şahsının kabulu söz konusu değil. Eğer orada okumak istiyorsan şartları araştırırsın, kimi ülkelerde sınava tabi olursun, para ödersin vs. farklı şartları vardır. Üniversiteden kabul alır sıfırdan başlarsın. Erasmus dönemimde o üniversitede aldığın dersleri belki sayarlar, belki saymazlar garantisi yok. Türkiye'de okuduğunu zaten unut, geçiş olmaz. Her halükarda sıfırdan başlatırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 18 Haziran 2020; 17:4:21 >
  • Apocalypto33 A kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi biliyorum da eğer ki üniversiteleri yurt dışında biraz araştırdıysanız "study transfer" kısımları var.

    Erasmus ile gidince tabii ki beni şahsımı almayacaklar ben bundan bahsetmiyorum. Dediğiniz kabul alır sıfırdan başlarsın kısmı doğru değil bunu demeye çalışıyorum. En azından ben şu ana kadar baktığım üni sayfalarında denk olanları sayarız diyordu. Bir üniversite erasmus programı varsa mantıken dersler denk olmalı. Benim demek istediğim şey erasmus yaptığım üniversiteye "geçiş" yapmak ile alakalı.Üniversiteye erasmus ile gittim ehehehe artık burda kalıcam değil yani. E tabi dediğiniz gibi dersleri belki sayarlar belki saymazlar buna da bir şey demiyorum üniye bölüme çok şeye bağlı.

    Bazı kişiler internete yorum yapmış ben geçtim vb diye ama çok eski ve sonra güncel bir bilgi yok. O yüzden belki birisi çıkar der ki " benim abim erasmus ile gitti sonra o üniversiteye "geçiş" yaptı" bu yüzden konuyu açtım var mı böyle bir şey diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 18 Haziran 2020; 17:8:11 >




  • Apocalypto33 A kullanıcısına yanıt
    Paşır her zaman sıfırdan başlatmıyorlar
  • Kardeşim onu bunu bilmem ama paran varsa kalırsın bi şekilde ailenin maddi durumu iyise geçersin . Geçmek isteyene dur lan gelme dicek halleri yok parayla hallollur bence bu oraya geçme işi başvurursun olur biter .
  • Up
  • öyle bişey yok bi kere. gidip de evlenmediğin sürece s*ke s*ke geri dönecen diplomanı almak için.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.