Şimdi Ara

Erasmus İle 1 Dönemi Yurtdışında Okumakmı Yoksa Sevgilini Düşünmekmi ? ( Çok kararszm ve Bu gece Son

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gerçekten çok kararsız bir durumdayım ve sizin fikirlerinize ihtiyacım var .. Öncelikle erasmusu belki bilmeyenler vardır onu açıklıyım .

Erasmus dediğimiz şey , üniversite öğrencisi için 1 dönemi yurtdışındaki herhangi bir üniversitede okumaktır . Devlet 1 dönem yurtdışına gönderiyor ve çoğu masrafınızıda karşılıyor .

Ben sınava girdim ve erasmusa gitmeye hak kazandım . Çoğu kişinin istediği bir şey zaten . Git , gez dolaş , doyasıya eğlen falan filan . Buraya kadar herşey çok normal. Ama birde işin duygusal yanı var malesef.

Yaklaşık 3 senelik bir ilişkim var ve kız arkadaşım gidiceğim için çok çok üzülüyor . Aslında oda başvurmuştu ama ona çıkmadı , bana çıktı . Öyle 1-2 aylık bi ilişki falanda değil , o yüzden kafama takmadan olmuyor tabikide. Annemle konuşurkende , 5 ay göremeyecek diye oda üzülüyor . Git diyor ama üzüldüğünü anlıyorsunuz . Bilirsiniz işte.

Karar vermek için son günüm . Yarın evrakları hazırlamaya başlamam lazım eğer gidiceksem .. Baya bir evrak var çünkü hazırlanması gereken .

Sizden istediğin , kendinizi benim yerime koymanız ve ' ben olsam gidermiydim ' sorusuna cevap vermeniz .

Herbirinizin cevabı gerçekten çok önemli çünkü nasıl bir kararsızlıkta kaldığımı tahmin bile edemezsiniz . Yeri geliyor kesin gidiyorum diyorum , ama bi an oluyor ' yok ya ne işim var ' diyorum . Bunu dememin tek sebebi tabiki arkada bırakıcağım kız arkadaşım ve annem ..

Evet siz olsanız ne yapardınız ?

Bu arada gidiceğim ülke Polonya ..

• Şimdi kazanabildiysen seneye de kazanabilirsin. Seneye sene şansını. Hem de gideceğin ülke Polonya. İliskin de 3 yillikmis. Evli çift gibi olmussunuzdur artık. Gitme bende. Amerika falan olsa bir duşun derdim.
  • Askere gideceğin zamanda özleyecekler,ne olacak?Hergün kahrolup kendilerini dağlara taşlaramı vuracaklar,
    Sabırla ve özlemle bekleyecekler.

İstikbalin açısından kesinlikle gitmeni tavsiye ederim !
    @Rammstein
    Seneye denese ne değişecek kardeş?kız arkadaşı yine kazanamazsa bu sefer 1 yıl ziyan olmuş olacak.
    Benim açımdan önemli 1 yıl.senin açından bilemeyeceğim tabi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HellLord_gs -- 8 Kasım 2010; 22:16:54 >
  • Git
    Daha Fazla Göster
  • Gitme birader 3 yıllıkmış, seneye bida girersin.

Orijinalden alıntı: Numan

Git!

Şu duygusallığımı bi atabilsem , hemen gidip biletimi bile alıcam ama kurtulamıyorum şu kararsızlıktan işte ..

@Rammstein

Hocam Amerika zaten yok seçeneklerde. Birde Polonya veya başka bir ülke olması çokta farketmiyor .. Başka ülkelere gidip gezebiliyoruz nasıla. Aslında şu an Polonyayı değiştirip İtalyaya da gitme hakkım var ama çok pahalı olduğu için maddi anlamda çok zorluk çekerim. O yüzden gidemiyorum İtalyaya

Orijinalden alıntı: 1.8T

Git.

Sevgili dediğin nedir ki, yarın öbür gün çekip gidecek nasıl olsa?

Senin yerinde o olsa, 3 kere gider gelirdi.

Memleket görürsün, belki dünyan değişir, neler çıkar karşına bilemezsin.

Seneler sonra aklına gelince kafanı duvardan duvara çakarsın gitmezsen.

Mutlaka git.

Öncelikle buna he de geç

Bence de gitmelisin. Erasmus iyi bir fırsattır, bende yapmayı istiyorum. Çok uzun bir süre de değil. Şu dünyanın bin türlü hali var, belki daha uzun süre ayrı kalmanızı gerektirecek durumlar olur. Hep birbirinizi biraz özlersiniz Şaka bir yana özlem olur ama gerçekten birbirinizi seviyorsanız böyle faydalı bir şey için beklemeye değer.
    Adres Tarif Edilir.

• kesinlikle git dusunme bıle
  • Erasmus fırsatını her zaman yakalayamayabilirsin. Çok iyi bir tecrübe olur senin için. 3 yıllık ilişkin varmış, 5 ay dayanabilirsiniz herhalde sorun olmaz. Bence düşünmeden git.

• 3 yıllık bir ilişki olduğuna göre artık güven konusunun üstesinden gelmişsiniz anlaşılan
    istikbaliniz açısından (gelecekte onunla beraber yuva kurmayı düşünüyorsanız ) bu size sunulmuş bir fırsat bence gitmelisiniz özlemi bir şekilde yenmek zorundasınız

Fenerbahçeli Olmanın Gururu Bizlere Yeter!
  • gitmelisin bence ufkun genişler başka milletlerden insanlar görürsün üniversiteden sonra nasıl olsa askere de gidecen hem alışmış olursun sevdiklerinden uzak yaşamaya git kesinlikle
  • Tam git diyecektim(3 yıllık ilişki 5 aya dayanır ayağı..Üstte bir arkadaş yazmış aynısını ) ama Polonya olduğunu görünce arada kaldım.Neden başka ülke seçmedin?Mesela İtaya-Slovenya-İspanya gibi..

Tam kış döneminde gidiceksin,-30-35 derecede gezip(artık nereyi geziceksen Polonya'da ) eğlenmek ne kadar zevk verir,tartışılır.Bi İspanya-İtalya olsaydı tereddüt etme diyecektim;Slovenya-Çek C. bi ihtimal ama Polonya'da 5 ayını öldürürsün sadece.Tabi karar sana kalmış.Ha ilk gittiğin ay heryeri gezersin eğlenirsin falan ama sonraki 4 ay yapıcak birşey bulamazsın.Sıkılırsın.

Sonuç olarak sıranı satmanı öneriyorum..

• 5 ay uzun gözükebilir ama aslında çok uzun bir süre değil.Kesinlikle gitmelisin.Hem bana inan dönüşte ilişkiniz daha farklı bir boyuta taşınır,güzel olur sizin için.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.