Şimdi Ara

Erasmus İle 1 Dönemi Yurtdışında Okumakmı Yoksa Sevgilini Düşünmekmi ? ( Çok kararszm ve Bu gece Son (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gitmezsen pişman olursun ben ingiltereye gitme fırsatı yakalamıştım ama onun yerine amfi aldım çok pişmanım herkes kolay kolay yurtdışına çıkma fırsatı yakalayamıyo ve bana kalırsa kız kazansaydı seni bu kadar düşünmezdi
  • Dostum kesinlikle git yoksa ilerde gerçekten çok pişman olursun. Bir üst sınıfımdan arkadaş erasmusla gitti Belçika'ya onun da 4 yıllık ilişkisi var yani sorun olmaz. Zaten yarın bigü askere de gitceksin Kısacası GİT.

Orijinalden alıntı: OnrbK

Tam git diyecektim(3 yıllık ilişki 5 aya dayanır ayağı..Üstte bir arkadaş yazmış aynısını ) ama Polonya olduğunu görünce arada kaldım.Neden başka ülke seçmedin?Mesela İtaya-Slovenya-İspanya gibi..

Tam kış döneminde gidiceksin,-30-35 derecede gezip(artık nereyi geziceksen Polonya'da ) eğlenmek ne kadar zevk verir,tartışılır.Bi İspanya-İtalya olsaydı tereddüt etme diyecektim;Slovenya-Çek C. bi ihtimal ama Polonya'da 5 ayını öldürürsün sadece.Tabi karar sana kalmış.Ha ilk gittiğin ay heryeri gezersin eğlenirsin falan ama sonraki 4 ay yapıcak birşey bulamazsın.Sıkılırsın.

Sonuç olarak sıranı satmanı öneriyorum..

Valla Polonyaya giden 2-3 kişiyle görüştüm , kesinlikle sıkılmazsın dediler. Ayrıca Polonyayı ucuz olduğu için tercih ediyorum . İtalya seçeneğimde var hala , istesem gidebilirim ama dediğim gibi çok pahalı biryer .. Devlet aylık 480 euro veriyor , kiralar 300 eurodan başlıyormuş zaten . 180 euroyla napılırki 1 ay :)

• git gideceksen bekleme
  • Kesinlikle git! İlerde basini cok vurursn duvarlaa gitmezsen. Ayriyetten en basit mantikla askere gitmicekmsn arkadas sen? Ee o daha uzun?
  • İlişki önemli tabi ama kariyer yapmak istiyorsan gitmelisin.

1 sene fazla falan değil bu arada.

Hem teknolojide gelişti.İnternetten falan görüşürsünüz.

Eskileri düşün bir de 1-2 sene gidiyorlar ve arada sırada mektupla ve telefonla görüşebiliyorlar sadece.

Kazanmışsın ne güzel git 1 sene oku bence.Hem yeni bir ülke görmüş olursun.Yeni şeyler öğrenirsin.

Bakarsın kız arkadaşın yanına gelir 1 haftalığına falan:)
    Suisei no Gargantia / Guilty Crown / Naruto / Bleach / Infinite Stratos / Black Bullet / Mahouka Koukou no Rettousei / Elfen Lied / Code Geass / Initial D / Ao no Exorcist / Full Metal Alchemist/ Shingeki no Kyojin/ Gantz/ D.Gray-man /Gintama/ Mirai Nikki /Freezing/ Noragami /Accel World /No Game No Life /Date A Live / Eureka Seven / Sengoku Basara 1-2-3-4/ Break Blade / Tokyo Ghoul / Akame Ga Kill / Darker Than BlacK / Zetsuen No Tempest / Tokyo Ravens / Magi - 1-2 / Strike the Blood / Sidonia no Kishi / Gantz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4-ever

quote:

Tam git diyecektim(3 yıllık ilişki 5 aya dayanır ayağı..Üstte bir arkadaş yazmış aynısını ) ama Polonya olduğunu görünce arada kaldım.Neden başka ülke seçmedin?Mesela İtaya-Slovenya-İspanya gibi..

Tam kış döneminde gidiceksin,-30-35 derecede gezip(artık nereyi geziceksen Polonya'da ) eğlenmek ne kadar zevk verir,tartışılır.Bi İspanya-İtalya olsaydı tereddüt etme diyecektim;Slovenya-Çek C. bi ihtimal ama Polonya'da 5 ayını öldürürsün sadece.Tabi karar sana kalmış.Ha ilk gittiğin ay heryeri gezersin eğlenirsin falan ama sonraki 4 ay yapıcak birşey bulamazsın.Sıkılırsın.

Sonuç olarak sıranı satmanı öneriyorum..

Valla Polonyaya giden 2-3 kişiyle görüştüm , kesinlikle sıkılmazsın dediler. Ayrıca Polonyayı ucuz olduğu için tercih ediyorum . İtalya seçeneğimde var hala , istesem gidebilirim ama dediğim gibi çok pahalı biryer .. Devlet aylık 480 euro veriyor , kiralar 300 eurodan başlıyormuş zaten . 180 euroyla napılırki 1 ay :)

Maddiyata bağlı tabiki.Cebimden verebilirim diyorsan eğer İtalya'ya git.Olmaz,Polonya'da devletin verdiği para tam geliyo dersen orayada git.Sonuçta farklı bir ülke-kültür.Ben karşılaştırma açısından söyledim o ülkeleri.Yoksa İngiltere en pahalısı.Dünyanın parasını götürmen lazım geçinebilmek için .

Yine yukarda bi arkadaş söylemiş,kız arkadaşına çıksa seni bu kadar düşünmezdi diye.Şimdi tanımadan konuşmak yanlış ama doğruluk payıda var.Biraz fazla kafana takmış gibisin.

Ve yine sonuç olarak fikrimi değiştiriyor ve gitmende karar kılıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnrbK -- 8 Kasım 2010; 23:35:38 >

• zor bi durum gerçekten. ama şunun seçimini iyi yap; şimdi gitmeyip de ilerde kız arkadaşınla ayrılırsan,gitmediğine mi daha çok üzülürsün? yoksa kız arkadaşınla 5 ay ayrı kalmaya mı daha çok üzülürsün? buna göre bi seçim yap.

ayrıca ben olsam kesinlikle giderdim hiç gözünün yaşına bakmam yani
  • Sen askere gittiğinde ne yapacaksın foruma konu mu açacaksın? 3 Yıllık sağlam bir ilişkiniz var niye korkuyorsun? Üzülürsün, üzülür ama yapılması gereken varsa yap. Bu eğitim belki iş hayatını değiştircek. 5 ay özleyin birbirinizi ne kaybedersiniz? İnternet var hergün web camle konuşursunuz.

Orijinalden alıntı: ALONSO_06

zor bi durum gerçekten. ama şunun seçimini iyi yap; şimdi gitmeyip de ilerde kız arkadaşınla ayrılırsan,gitmediğine mi daha çok üzülürsün? yoksa kız arkadaşınla 5 ay ayrı kalmaya mı daha çok üzülürsün? buna göre bi seçim yap.

Ah ulan şunu bi diyebilsme varya

Şaka bi yana , tabikide ilerde ayrıldığımda keşke gitseydim diye çok daha fazla üzülürüm ... Bu konududa her gelen yorumda git denmesi , biraz daha cesaretimi arttırıyo açıkçası ..

Peki sn bir soru daha yüksek müsadenizle Şubata kadar yemeyip içmeyip para birikterek , dveletinde verdiği parayla birlikte İtalyaya gitmekmi ?
    Yoksa rahat rahat gezip eğlenerek , para derdini hiç düşünmiyeceğim Polonyaya gitmekmi ? Polonyadan Parise , İtalyaya gidebilirim yine gezmeye .. Çok ucuza biletler bulunuyor çünkü ..

• Hocam o değilde sınav hakkında bilgi verebilirmisin?Sorular ve baraj hakkında.Bu arada hiç kaçırma git derim binlerce kişi bunun için çalışıyor kariyerin için mükemmel bir fırsat
  • quote:

quote:

zor bi durum gerçekten. ama şunun seçimini iyi yap; şimdi gitmeyip de ilerde kız arkadaşınla ayrılırsan,gitmediğine mi daha çok üzülürsün? yoksa kız arkadaşınla 5 ay ayrı kalmaya mı daha çok üzülürsün? buna göre bi seçim yap.

Şaka bi yana , tabikide ilerde ayrıldığımda keşke gitseydim diye çok daha fazla üzülürüm ... Bu konududa her gelen yorumda git denmesi , biraz daha cesaretimi arttırıyo açıkçası ..

Peki sn bir soru daha yüksek müsadenizle Şubata kadar yemeyip içmeyip para birikterek , dveletinde verdiği parayla birlikte İtalyaya gitmekmi ?
    Yoksa rahat rahat gezip eğlenerek , para derdini hiç düşünmiyeceğim Polonyaya gitmekmi ? Polonyadan Parise , İtalyaya gidebilirim yine gezmeye .. Çok ucuza biletler bulunuyor çünkü ..

800-1000 TL arası biriktirebiliceksen ve bu paraya kıyabiliceksen() İtalya derim.Ama kendini fazla zorlamana gerek yok,Şubat'a kadar paranı yine biriktir(yaz döneminde gidicekmişsin niye söylemiyosun be abi )Polonya'da çok çok daha rahat bir şekilde 5 ay geçirirsin.

Ayrıca günübirlik Paris-Milano hayal kardeşim.İnanılmaz para harcarsın öyle yapıcaksan.Bak şöyle olur,bir kere Paris,bir kere de Roma'ya gidersin,bilet fiyatlarını bilmiyorum ama minimum 40€ harcarsın yiyecek-içecek-müze otobüs bileti gibi harcamalara.Bak bu olur mesela.Ama her haftasonu yapamazsın,onu demeye getiriyorum.

Ayrıca Polonya'da Flemenkçe mi konuşuluyo?Yani gitsen hangi dili öğreniceksin-pekiştiriceksin?

• quote:

Orijinalden alıntı: bozoklar

Hocam o değilde sınav hakkında bilgi verebilirmisin?Sorular ve baraj hakkında.Bu arada hiç kaçırma git derim binlerce kişi bunun için çalışıyor kariyerin için mükemmel bir fırsat

Sorular bana çok kolay geldi valla. Reading kısmı acayip basitti. 7-8 tane kelime bilgisi vardı onlarda zorlandım . Toplam 80 soru vardı . 1.5 günlük çalışmayla 70 aldım sınavdan .. Eğer gramer bilgin iyiyse , rahat geçersin sınavdan .

Sınavdan aldığın notun %50 si + Ganonun 100lük puan sistemindeki karşılığının %50si alınarak ortalama hesaplanıyor buna göre gidiyosun . Birde sınavdan en az 50 alman lazım.

Örneğin ben sınavdan 70 aldım , ganomda 2.95 .

2.95 x 25 = 73,75 ( 100 lük sistem ) %50si : 36,8

Sınavdan aldığının %50si = 70 /2 = 35

36,8 + 35 = 71,8 Yapıyor . Bu puana göre seçiliyorsun .

• quote:

quote:

quote:

800-1000 TL arası biriktirebiliceksen ve bu paraya kıyabiliceksen() İtalya derim.Ama kendini fazla zorlamana gerek yok,Şubat'a kadar paranı yine biriktir(yaz döneminde gidicekmişsin niye söylemiyosun be abi )Polonya'da çok çok daha rahat bir şekilde 5 ay geçirirsin.

Ayrıca günübirlik Paris-Milano hayal kardeşim.İnanılmaz para harcarsın öyle yapıcaksan.Bak şöyle olur,bir kere Paris,bir kere de Roma'ya gidersin,bilet fiyatlarını bilmiyorum ama minimum 40� harcarsın yiyecek-içecek-müze otobüs bileti gibi harcamalara.Bak bu olur mesela.Ama her haftasonu yapamazsın,onu demeye getiriyorum.

Ayrıca Polonya'da Flemenkçe mi konuşuluyo?Yani gitsen hangi dili öğreniceksin-pekiştiriceksin?

Lehçe konuşuluyor. Oldukça zor bir dil ama gidiceğim üniversitenin ingilizce eğitimi var . Dersler ingilizce olucak ve genç kesimin çoğu ingilizce biliyormuş. Önceki giden arkadaşlardan öğrendim bunu . Yani oranın dilini öğrenmeye gerek yok . İngilizce yetiyor .

• Kesinlikle git.Anne özlemi için haklısın ama sevgilim için düşünüyorum hiç deme gerçekten seviyosanız zaten bekler.Bu fırsatı yakalamışsın zaten kolay kolay olacak bişey değil değerlendir heba etme derim.

sevgilinle bir gelecek düşünüyorsan GİT!

gitki ilerde iş hayatına atıldığında benim yurtdışı tecrübem var diyebil ve güzel bi maaşın olsun, mutlu mesut geçinin güzel bi maaşla

sevgilinle ciddi düşünmüyorsan GİT!

ilerde iş hayatına atıldığında benim yurtdışı tecrübem var diyebil ve güzel bi maaşın olsun

Çok teşekkürler arkadaşlar fikir verdiğiniz için . . 2.dönem Polonyadayken bu konuyu hortlatcam :D
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.