Şimdi Ara

Epic games'in o kadar şeye rağmen sevilmemesi (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
0
Favori
19.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dükkanı Steam'in gerisinde ama eni sonunda önemli olan şey fiyat. Hangisinde daha uygun fiyat varsa oradan alın. Oynayacağın oyun aynı.

Epic Games'in rekabet getirmeye çalışması iyi bir şeydir ayrıca.

• Steam orijinal oyunun sadece kendilerinden alınabileceğine dair bir kültür oluşturmuş. Tebrik etmek gerek, zor bir iş ama başarmışlar.

Daha bugün kuponla Epic'ten oyun aldım. Ucuz olsun da nereden olursa olsun, zaten amacımız orijinal oyun alıp hırsızlık yapmamak. Steam'i çok seven arkadaşlara üzülerek söylüyorum ki, ileride canınız biraz sıkılabilir. Developer kısmına bakıldığı zaman şu anda Epic çok büyük işler yapıyor. Marketteki ürünlerden az pay alması, indie developerlara destek vermesi, free Unreal muhabbeti ve tabii ki Ar-Ge çalışmaları.

Muhtemelen her iki mağaza da rekabette olacaktır, ancak şunu bilin ki Epic gün geçtikçe daha da büyüyecek ve Steam kan kaybedecek. Bir noktadan sonra belki eşit konuma bile gelebilirler.

• Epic Games'te binlerce lira harcadım, steam denen iğrenç tuhaf şey de 2015'ten beri boykot listemde.

Epic Games dışında hiçbir şirket size no-drm sınırsız bütçeyle yapımınıza karışmadan, hiçbir aşamaya müdahale etmeden oyun yapma imkanı sunmayacak, bu kadar basit. Bunu size sadece epic games sağlar.

Köle olmayan ve azıcık beyni olan herkes Epic Games'e hak verecektir.

• Video oyunlarıyla pek aram yoktur fakat steam'i epic'e yeğlemek için kendimce bir nedenim var. O da SteamOS muhabbetinden ötürü valve'ın wine ve dxvk gibi teknolojilere yatırım yaparak Linux üzerinde oynanabilir oyun sayısını oldukça arttırması oldu. Bu gelişmelerden yararlanmak için steam'den oyun almaya da gerek yok, profilleri ayarlamak uğraştırabilse de gog gibi platformlardan edindiğim DRM'siz oyunlarda da bu teknolojiden faydalanabiliyorum. Linux kullanıcılarına ikinci sınıf insan muamelesi yaptığı müddetçe isterse doom eternal'ı ücretsiz versin umurumda olmaz. Çoğu oyunun wine üzerinde çalışmasına EAC engel oluyor zaten.
  • Steam ya da epic babamın şirketi değil ama ikisi de birbirinden bonkör firmalar. Konuyu bilmeden yorum yapman çok garip çünkü Gaben dediğimiz adam sırf oyuncular vergiden, kur farkından canımıza okunmaması için oyun firmalarıyla bölgesel fiyatlandırma için anlaşmış birisi. En basitinden Google play üzerindeki Türk yapımı oyunlar bile euro üzerinden satış yapıyor. İşimiz Aral ya da diğer kan emicilere kalsaydı görürdüm ben sizi, en büyük warezci olurdunuz. Paramız değersiz diye steam leş olmuyor maalesef. Epic e söylenecek bir söz yok zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CrashBone kullanıcısına yanıt

bunun konuya sabitlenmesi lazım aslında.

• Epic'in ücretsiz oyun dağıtması gayet iyi ancak sadece ücretsiz oyun dağıtmak Epic Games'i yükseltmez daha geliştirmeleri gereken çok şey var. Benim fikrimce şuan Steam ile karşılaştırmak mantıksız.

• Eskiden ben de Steam kullanırdım verilen hediyeler sonrası borçlu hissettim biraz bundan sonra da oyun alırsam epicden alırım AC Valhalla indirime girmesini bekliyorum yaza doğru alacağım.

• Ben seviyorum oyunlarımı mümkün olduğunca steam yerine epic den alıyorum artık

• Uzun zamandır steamde yüzlerce oyunum olmasına rağmen bakmıyorum, numarası yok, epic games bu kadar bedava oyuna ve indirime rağmen kar yapıyorsa Steam iligimizi somuruyormus demektir.
  • epic ucretsiz oyun vererek nasıl kar edicek arkadaşlar allah askına sacma sacma konusmayın. suan cevre edinmek icin cepten yiyorlar. zararına veriyorlar. ayrıca ben bedava oyun degil hizmet isterim. steam i hic bir zaman yakalayamaz ve gecemez.yukarda birisi yazmış. 2015 yılından beri steam mi protesto ediyormuş. ayyyy steam de cok üzüldü bu duruma.

• Bizler tüketiciyiz. Son kullanıcıyız.Hangisi işimize yararsa orayı kullanırız.Kullanmalıyız da.Bugün Ubisoft beğendiğimiz bir oyunu bedava verse veya indirimli satsa gider oradan alırız.Origin verse oradan alırız. Ben "X platformu kullanmıyorum" lafını çok realistik bulmuyorum. Orada bir fiyat faydan varsa kullanmalısın. Ayıp değil bir şey değil.Marjinallik desen o da değil.

• Epic games'in bedavasından ziyade uygun fiyatlı oyun çıkarması şahsen benim beğenimi kazanmamı sağladı. Control'ü önsiparişle 39.90 TL satması, Detroit Become Human 20 TL'den, Beyond Two Souls ve Heavy Rain'in 40 TL'den satılması gibi...En sonunda da Total War Saga :Troy'u bedava yaparak taçladırdı. Steam'e hala bağlılığım var mı ? Evet, her oyun veya oyun serisi olmazsa da biraz var. Uplay'in ek % 20 indirim yapması, bazen origin oyunlarının ciddi oranda indirimli olması zaten hep steamden ilerleyeme çalışmamı sekteye uğrattığını kabul edeli çok oluyor. (örnek: playstore nfs:payback 9 TL idi.) Epic iyidir, rekabet getirir.

• Yıllardır pazarlama konferanslarında müşteri ile bağ yaratmak üzerine durulur. Büyük firmaların çoğu bunu başardı. Aklı evvel insanlar babasının malı gibi savunur oldu markaları. Bunu her alanda görebilirsin. Steam-Epic, Apple-Samsung, Mercedes-Bmw vs diye uzar gider. Zeka seviyesi daha düşük toplumlarda bu işler daha yaygın.

Aklı başında birisi steam de kullanır epic de. Alacağı oyun hangisinde varsa ve hangisinde uygunsa oradan alır.

Eğitim şart.

• Ya arkadaşlar bu platformlar sizin berberiniz değil değiştirdiğiniz zaman ihanet etmiş olmuyorsunuz  

İkisini de kullanıyorum, hangisi benim bütçeme daha uygun olursa oyunumu da oradan alırım. Epic'in verdiği 60 liralık indirim kuponları çok avantajlı oluyor. İnidirimleri de güzel oluyor. Withcer 3 GOTY Edition mesela 75 liradan 20 küsür liraya düşmüş. Sadece 60 liralık kuponları kullanmak için bile oyun aldığım oluyor.

Arayüz konusunda Steam tabii ki çok daha iyi. Epic de zamanla geliştirir umarım, rekabetin olması iyi bir şeydir.

• Steam oyunların sosyal medyası, epic games arayüzünü değiştirir ve steam gibi daha kullanılabilir sosyal yapı oluşturursa bu politikayla steamı tahtından indirir.

• Steam gibi ‘pazar sistemi’ ve profil getirsin bak nasıl öne geçiriyor.

• Steami seviyorum çünkü bütün sevdiğim oyunlar orada.

Age of empires, commandos, half life 2, portal, call of duty, counter strike, gta vs. bu oyunların bütün serilerini aldım.

Epic games'taki oyunlara yabancı olduğum için kullanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

epic ucretsiz oyun vererek nasıl kar edicek arkadaşlar allah askına sacma sacma konusmayın. suan cevre edinmek icin cepten yiyorlar. zararına veriyorlar. ayrıca ben bedava oyun degil hizmet isterim. steam i hic bir zaman yakalayamaz ve gecemez.yukarda birisi yazmış. 2015 yılından beri steam mi protesto ediyormuş. ayyyy steam de cok üzüldü bu duruma.

Gayette üzüldü cahil kardeşim. Steam'de oyunun paket satışları durduruldu ve boykot eden şirket çalışanları bu yıl Epic Games'e geçti. Steam üzerinden bundan sonra hiçbir satış yapmayacaklar. Bil bakalım hangi şirket bu ve niye?

Ayyy stimdi çik izildi bini :((

Puhahahahahahaha

• Epic teknolojik acidan steam kadar iyi degil
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.