Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
86.676
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Senin hesabına nasıl girebiliyor müşteri numaranı şifreni bilmesi lazım. Yeni ip den oturum atınca da telefonuna mesaj gidiyor.. Demek ki bunları halletmişler yoksa nakit avans nasıl alacak.
    Geçmiş olsun.
    Kredi kartının harcamalarına bak hepsi güvenli mi acaba?
    Yada yeni kartın sana giderken kopyalandı bilgileri çalındı.
    ...
    Diğer konu ise dernek VS demişsin. İmkanın varsa Polonyalı yetkili bul durumu anlat belki konsolosluğa git anlat.. Onlarda yasal olmayan bir dernek varsa belki burada bulabileceğin yargıdan daha hızlısını onlardan bulursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • glory34 kullanıcısına yanıt
    aynen..benden de bilgilerinize erişmem lazım sms gelicek onu söyler misiniz dediği çok oldu.Fakat burda arkadaşın dikkat etmesi gereken bilmem ne alışverişi için kodunuz yada vb birşey yazar genelde o smslerde.Birde kullandığım bankaların MH numaralarını ekledim rehbere oralardan çagrı gelirse açıorum yoksa sallamasyon.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -OFLU-

    Mesajı anlamadığın için komik duruma sen düşüyorsun birader.. O dediğin olayda içerden bilgi sızıyor, ona güvenlik dayanmaz.

    Zaten burada da içerden bilgi sızsa bunada güvenlik dayanmaz, amaç dışardan yapılan işlemlerde güvenli olması.

    Kim komik birde kendine sor istersen. Konuyu da dağıtma.

    Alıntıları Göster
    he ben çok komiğim sen ise 10 numara örnek vermişin :-D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lene kullanıcısına yanıt
    Burda bazı arkadaşların (linç kültürü) yaptığı gibi sms i kodlamıcaktın diyor bankada konu inceleniyor diyor başka bir cevap yok .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyru -- 12 Mayıs 2019; 15:18:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyru

    Banada zaten aynı enpara çalışanı gibi güvenliğiniz için söylemeyin tuşlayın dediler.
    Aynı olay banada oldu, ama şüphelendim, çünkü tuşlama yapılacak bölüme yönlendirmesi lazım, ama yönlendirmedi ve dıt sesi geldi ama halen daha ahttaydı.

    Bunu anlamak için bir püf noktası belirteyim, ben öyle çözdüm.

    Bilgisayarda seste parazit veya mekan sesi olmaz, net ses gelir. Ama dolandırıcıların bu işleminde mekan sesi veya hafif parazitler olabiliyor buradan işi çözmeniz lazım.

    Yinede kimse büyük konuşmasın, bunlar normal değil, öyle bir taklaya getirir ki seni paran uçtüktan sonra kendine gelirsin.

    Proflar bunlara inanıyor, onlar salakmı ki inanıyorlar, hayır, ortada bir hipnoz veya benzer bir durum var.

    Beni arayanlar demekki usta değildiler, dolandıramadılar. Hemde dışardaydım. Tabi aradıklarını belirttiği banka şubesine uzaklığım sadece 100metre idi. Şifre alanından kuşkulandım kapattım, hemen şubeye gittim orada tekrar aradılar, şubedeki çalışanın duyması için hoparlöre verdim ve sonuç ortada tabi. benimkisi biraz şanmı desem dikkat mi desem bilemedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: b0Ni

    geçmiş olsun ama enpara müşteri hizmetleri numarası belli, başka numaradan gelen bir arama üzerine işlemler yapmak sizin suçunuz oluyor.

    bu arada geçen araba kullanırken normal bir cep telefonu numarası aradı beni de finansbank şüpheli işlemler birimi demişler annem açmıştı telefonu, kesinlikle geri dönmesi gerekiyor falan demişler. eve gidince aradım meşgul çalıyordu bir daha aramadım sonra, dolandırıcıydı büyük ihtimal bunun gibi.
    Beni de Ziraat Şüpheli İşlemlerden Aradık Diye Dolandırmaya Çalıştılar. Tam Tenefüse Çıktığım Vakit. O Günde Yurt Dışı Alışverişi Yapmıştım. Provizyonda Bekliyor Size mi Ait vb Muhabbeti Oldu. Size Aitse Onaylanacak Falan.Kapadıktan Sonra Zirrat Müşteri Hizmetlerine Bağlanamadım Telefona Sanki Kısıtlama Geldi Gibi Cızırtı Falan. Başka Telden Arayıp Şikayet Ettim. Kontrol Ettirdim.
    Sıkışık Zamana Denk Getiriyorlar. Yanılan Olabiliyor. Paniklerseniz O Sırada Müşteri Hizmetlerini Arayıp Numaranızı Doğrulatmam Gerekiyor Deyin.




  • -OFLU- kullanıcısına yanıt
    daha basiti bankanın kendi müşteri hizmetleri numarası değilse dikkate almaya bile gerek yok.
  • Arkadaş işlemin yapıldığı yer "fundacja czysty swiat poznan" olarak geçiyor demiş. Ne demek bilmiyorum ama Rusçayı andırıyor. "Nasıl hesabına girdiler" ya da "Bilgilerine nasıl ulaştılar" sorusunun cevabı Rus hacker'lar olabilir. Amerikan seçimlerine bile müdahale edebildiği söylenen Ruslardan beklenir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyru kullanıcısına yanıt
    Anladım.. Allah yardımcınız olsun.. İnşallah çözüme kavuşur..Geçmiş olsun...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • banka bile olsa açmiyorum bu tarz telefonları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    he ben çok komiğim sen ise 10 numara örnek vermişin :-D

    Alıntıları Göster
    Senin gibi boş insanlarla uğraşamam. Sanada blok listemde güzel bir yer ayarlıyorum. @xxlboy
  • Ben kendim en parayı aradım sim kart bloke kaldırmak için intermet sifrenizi tuslamaniz için aktarıyorum dedi bende bilerek yanlış şifreyi tuşladim şifreyi yanlış girdiniz dedi evet size güvenmedim dedim

    Suç kesinlikle sizde bir mesajı okumayı beceremiyorsaniz bırakın dolandirsinlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b0Ni

    daha basiti bankanın kendi müşteri hizmetleri numarası değilse dikkate almaya bile gerek yok.
    Onuda hallediyorlar, telefonu XABC AAABAAA şeklinde alıyorlar, o anda sende numara başına bakmıyorsun veya dikkat etmiyorsun. Orayı çözebilsen zaten bunca sıkıntı yaşanmaz, ayrıca farklı telefonlardan da arayabiliyor bankalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -OFLU-

    Senin gibi boş insanlarla uğraşamam. Sanada blok listemde güzel bir yer ayarlıyorum. @xxlboy

    Alıntıları Göster
    Boş diyinçe hem ismin aklıma geliyor :-D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Birikim hesap ismini kreti kartı numaranın son 4 rakımını söylüyor bu kartınıza işlem yapıcam diyor banka bilgilerini biliyorlar kısacası
  • -OFLU- kullanıcısına yanıt
    basit dolandırıcıya karşı bir önlem diyelim, kodlama sistemini deşifre eden sistem kurmuşsa adamlar profesyoneldir, banka nosunu bile kopyalayıp ararlarsa şaşırmam
  • 055230511** şeklinde bir numaradan da beni aradılar. Kartınızla 1000 küsür liralık bir işlem yapılıyor siz mi yapıoyorsunu diye sordu. Hayır dedim, Nerden işlem yapılıyor dedim, yandex gaming gibib işey zırvaladı. Tamam engel oldun kartı da kullanıma kapatın dedim. ama bu anda olaya ayıktım gibi. Eleman ben şimdi kartı dondurma işlemine başlatıyorum adamlar daha işlem yapmadı dedi (lan demin işlem yapılıyor demiştin şimdi işlem başlamadı diyosun diye içimden geçirdim) kartı daha önce başka bir yerde kullanmış mıydınız dedi, ben de bankadan arıyorsan ekrandan görebiliyorsundur ne diye soruyorsun dedim, güvenlik için diye zırvaladı. Gelen smsteki kodu bana söyleyin dedi, sms te tutar yazmıyor ama şifremi unuttum adımı için şifreniz bu yazıyor, tabi bu mesajı okuduktan sonra lan sen bizi mi silkelemeye çalışıyorsun ******* ***** * ** diye bi küfür kıyamet giriştim ben, sonra o da etti, ben de o da derken telefonu kapatırken 123 le başlayan tc kimlik no nu fetöcü diye ihbar edeyim de gör sen dedi. ben de etmezsen spor gazetesi dedim kapattım.

    bunların içerde adamı yoksa ben de genel kurmaaybaşkanı başbakanınız cumhurbaşkanınızım...

    daha önce finans bank olarak aradılar, onu da savuşturduk, finansı aradım böyle böyle elimde telefonları var vereyim işlem yapın vs dedim. sizden bişey aldılar mı dedi, hayır dedim o zman bişey yapamayız dediler. demek önce bi dolandırılmak lazım sonra önlem alacaklar ya da takip edecekler.




  • Beni de aradılar. Yarim saat konuştuk. Sms geliyor farklı söylüyorum. Baktılar olmayacak kendileri online işlemlere girmek için güvenlik sebebiyle şifrenizi değiştirelim o zaman dediler. Tamam dedim, güvenli kodlamaya aktardılar
    Ilk şifre ile ikinci şifreyi farklı yazdım adamlar ile kafa buldum. Temiz. Hâlâ bunlar yiyen varmış demek ki.
    Ama arkadaşa da hak verdim, ilk.başta bende enpara zannettim numara dahil herşeyi çok zekice hazırlamışlar. Şifre isteyince uyandım.
    Lütfen biraz daha dikkatli.olalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir de böyle tipler nasılsınız diye soruyor.amaç samimiyet ve güven yaratmaktır.
    Gerçek te çağrı merkesi elemanları hal hatır sormaz.
    burdan da uyanabilirsiniz
  • senseman62 kullanıcısına yanıt
    ben de katılıyorum, müşteri hizmetleri onay için bazen mesaj gönderip istiyor, dediğini yapıyoruz. mesaj içeriğini o anda okumak ve önce bekleyip idrak etmek gerekiyor demekki, hele ki trafikte falan olsak dikkatsizlikten yine şifreyi söyleriz. mesaj içeriğine arkadaş dikkat etmeliydi tamam da, limit artışı, hesaba giriş, karttan çekme vb olayları için bilgilendirme mesajları nerde peki? bütün bunlar yokken duruma uyanmak zor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.