Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
86.676
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • seyru kullanıcısına yanıt
    Mevzuatı değişti mi bilmiyorum ben 5-6 yıl kadar önce çalışmıştım. Çekim olurdu ama provizyonda bekletilirdi işlem. size hizmet/mal ile ilgili bilgi mesajı ve tutar mesajı gelmediyse mesela "x kurumunda y tl lik işleminiz için şifreniz" gibi bir mesaj gelmediyse 2-3 ay içinde provizyondaki para karta geri dönüyordu ama böyle bir mesaj gelip siz de şifreyi karşı tarafa söylediyseniz bunun pek garantisi yok ama olay detaylı olarak araştırılıyordu. Garanti bankası dolandırıcılara taviz vermiyor, birçok müşterinin mağdur olmasını engelledik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: felisleo2

    Hocam bilmediğin konularda yorum yapmasan iyi olur. 2 yıl garanti bankası genel merkezde bu tip konularla ilgilenen bölümde çalıştım. Şüpheli işlemleri sonuçlanana kadar provizyonda bekletiyorduk.
    "..Bilmediğin konularda yorum yapmasan iyi olur" E peki bu oldu mu? Bilmediğimi nereden anladın?

    "Efenim ben 5-6 yıl önce, 2 yıl GB'da çalıştım, çok müşteriyi sorundan kurtardık" Ne kadar güzel, yıllar önce tekil bir bankanın yaptığıyla tümünü aklamak!

    o Halde ben de sana diyorum ki "Bilmediğin konularda yorum yapmasan iyi olur"
    Çünkü forum katılımcılarına yanlış bilgi veriyorsun,


    - O Garanti ki hesapta kaldığını iddia ettiği 1 kuruş (Evet bir Türk kuruşu) yüzünden 5-6 yıl sonra 1.000 TL haciz gönderen bir banka. Medyaya yansıdı.
    - İnternetin olmadığı, hesap bidirimlerinin posta ile gönderildiği, hatta kasten geç gönderildiği, hatta bazen hiç gönderilmediği dönemde o Garanti Bankası, Kart ücretlerinin ilk icat edildiği ve kimsenin haberi olmadığı dönemde 5 TL kart ücreti yüzünden bana 200 TL. icra gönderdi.
    Şubeye gidip borcu da 5 TL fazla ödeyim ki sonradan başka bir yamuk yapmayın dedim, "haklısınız efendim" dediler.
    Evet, 1 kuruş için insanlara 1.000 TL borç çıkaran Garanti Bankasından yıllardır 5 tl alacaklıyım.

    - 3,5 yıl önce telefonuma bilgim dışında gelen 3D secure şifreyi anında telefon açıp "Vallaa Bağkur işlemi yaparken yanlışlıkla sizin telefonu yazmışım, şifreyi reca etsem" diyene şifre vermeyip ve azarlayıp ve hemen Bankayı aramama rağmen (YKB), "biz de bir şey görünmüyor" demelerinden dakikalar sonra şifresiz yapılan "2.350 TL alışverişi taksit yapah mı" mesajını gördüğümde yazılı ve sözlü tüm itirazlarıma rağmen provizyondaki o parayı 1,5 gün sonra 00.01'de dolandırıcıya aktardılar.

    Benim şansım, aynı gece saat 22:00'de, çekimin yapıldığı Sanal Pos firmasına durumu anlatan mesaj çekip onların da ertesi sabah 10:00'da "İtirazınız üzerine işlem iptal edilip para hesabınıza iade edilmiştir" cevabı oldu.
    Evet, dolandırıcı orçolar TV almış ve satıcı son anda kargoya gidip malını geri çekmiş.

    Bu konuda 3,5 yıl önce başlık açtım ve kendim dahil bir çok insanın :

    - Sanal Kart kullanın ve sakın sanal kartta olsa bile ileriye dönük ödemeleriniz için para bırakmayın.
    - Kredi kartınızı İnternet alışverişi, Mail Order ve Telefon Bankacılığına kapatın konularında bilinçlenmelerini sağladı:

    https://forum.donanimhaber.com/18-01-2016-kredi-karti-dolandiriciligi-ve-sonuc--113850690


    -------------------

    Velhasılı kelam: 5-6 yıl önceki hatıraların, tam da bu yıllarda zirveye varan dolandırıcılık eylemleri karşısında çok yetersiz kaldı:

    1 - İçerden bilgi sızması var:

    - Bu ülkede 3 yıl önce bir Banka Genel Müdür Muavini'nin iki eski çalışanıyla dolandırıcılığa yönelik Çağrı Merkezi açıp onlara yüzbinlerce müşteri bilgisi sağladığını bu ülkenin Siber Polisi tesbit etti ve o tip tutuklandı. Tabi, Bankacılık sırrı diye sonuç açıklanmadı.
    Halbuki Bankaların patır patır battığı dönemde rahmetli Sakıp Sabancı sadece "Daha batacak bankalar var" cümlesi yüzünden o dönem 10 Milyar gibi çok yüksek bir para cezasına çarptırıldı.

    - Tüm Banka müşterilerinin birleştilerek bütün bankaların bütün şubelerinde paylaşıma açılması da içerden bilgi sızmasına net örnektir.
    Öyle ki, Damat adayının maddi durumunu öğrenmek isteyen ve o şubede MT tanıdığı olan kızların talepleri basına yansıdı.

    2- Bankacılık hep böyle idi, Müşteriyi kandırmak, internet yok iken de aynıydı:

    - Devlet bankalarının bile perşembe günü bir devlet kuruluşundan gelen EFT'ye gelmedi deyip pazartesi gününe kadar parayı şubede tutup hafta sonu jestiyonu için prim kazanırdı.
    Aynı durum ay sonları için de geçerliydi.

    - Şimdi de aynı: Dolandırılıp da Provizyona düşmüş kaç kişinin bu güne kadar hangi banka tarafından yazılı ve sözlü itirazları kabul edilmiş?
    - Sen ödeme tarihinde bu parayı öde, sonra bakarız, ne zaman: 30-60-90-180 gün süre alabilir!
    - Utanmadan bana da söyledi bu ifadeyi, orada çalışanlar ve 3 gün sonunda kurtardığım paraya tam 3 ay sonra cevap geldi o ünlü! Fraud ekiplerinden:
    "Paranızın hesabınıza iade edildiğinden.."

    Sonuç olarak, hiç tanımadığın bir insana hitap tarzından ve verdiğin yanlış bilgiden dolayı seni kınıyorum bayım.




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    1 Kuruş meselesi farklı bir olay bu olayla hiçbir ilgisi yok.
    Kesinlikle bankalar böyle bir şey yapmıyor dediniz, bana yanlış bilgi veriyorsun dediniz ama yanlış bilgiyi sizin verdiğinizi söyledim. garanti bankasının provizyonda bekletiği bilgisini verdim. Bunun için bankayı arayıp harcama itirazı vermeniz ve olayın dolandırıcılık işlemi olduğunu belirtmeniz yeterli, gerekli incelemeyi onlar yapıyor.

    Hatta bir firma için sürekli böyle şikayetler geliyorsa o firmayı kara listeye alıyorlar siz isteseniz de o firmada bonus kartı kullanamıyorsunuz.

    Her bankada demek ki farklı uygulamalar var ama kesinlikle böyle bir şey yok demeniz hatalı bilgi oluyor.

    Kusura bakma biraz sert çıkış yaptım. Konuyu tatlıya bağlayalım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felisleo2 -- 23 Mayıs 2019; 23:8:53 >
  • felisleo2 kullanıcısına yanıt
    Güle güle bayım, sana yeni işyerinde başarılar dilerim. Garanti Bankasında kalsaydın keşke, senin gibi bir değeri kaybettikleri için eminim adamlar ağlıyordur.

    Tek cümlelik saçma cevap ile uğraşana kadar en iyi çözüm: Blok.

    Daha fazla gevezelik dinlemeye gerek yok.

    BLOK.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 23 Mayıs 2019; 23:21:34 >
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Gerçekten tam nickin gibisin. İnsanlık yapıp tatlıya bağlayalım demiştim ama senin gibi tiplere iyi niyet göstermeye gelmiyor hemen şımarıyorsunuz.

    Senin gibi boş birisi ile tartışacak kadar vaktim yok maalesef.

    Bu arada çok merak ediyorsan kimse adına çalışmıyorum, kendi firmam var şu an.

    Hadi işine gücüne bak bir daha da bilmediğin konularda ahkam kesme.

    Ayrıca öğren diye söylüyorum içeriden bilgi sızdırma olayı 1-2 örnek dışında gerçek değil. Ona bakarsan şubenin parası ile kumar oynayan müdür vardı o zaman banka müdürleri kumar oynuyor diye genelleme mi yapalım?

    Bilgileri pc veya telefon,tablete bulaştırılan virüsler sayesinde elde ediyorlar. Virüslerden korunmak lazım,sanal klavye, şifrematik gibi güvenlik programları kullanmak lazım. ios ve mac kullanın, windowsta bilmediğiniz, kamuya açık PC'lerde mümkün olduğunda işlem yapmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felisleo2 -- 24 Mayıs 2019; 4:2:47 >




  • radko kullanıcısına yanıt
    hehe :D sanki diğer büyük bankaların teknolojisi bu enparadan falan aşağıda. daha üstün zaten, gerek teknolojileri gerek güvenlikleri. ne ing ne enpara, böyle digital bankalar batsa gram üzülmem
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Asıl yanlış yönlendiren sizsiniz, madem sulh hukuk bakmaz hangi mahkeme bakar yazsaydınız da biraz katkınız olsaydı... copy past dedem yapar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar enpara kredi kartlarımı kapattım ve bir şey dikkatimi çekti eskiden twiter'da enpara çakma sitelerinin reklamı gelirdi şimdi ise diğer kullandığım yani şuan aktif kullandığım bankanın çakma site reklamları önüme çıkmaya başladı.Benim anladığım bizim verilerimiz toplanıyor bir havuzda Google Twiter bunlar bu verileri dolandırıcılara satıyor dolandırıcılarda bu verilerle insanları dolandırıyor.Sizde deneyimleriniz yazın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoomBookTR

    mantıksız geldiyse diyecek sözüm yok :D
    ancak bütün bankaların numarasının cebinde kayıtlı olması bu tür vakalara karşı uyanık olmanı sağlamaz mı?
    bilinmeyen banka numarası??

    deneyin bence diyelim ki enparadan arıyolar. daha önce enpara müşteri hizmetlerini kaydetmişsen uyanacaksın hemen! bende kayıtlıydı diye niye bilinmeyen numara olarak çıktı diye aklına gelecektir. aksi durumda yemi yutabilirsin.
    beni bir kez aradılar kadın yüzüme kapattı anlayınca pat diye :)

    Alıntıları Göster
    bunu yazınca aklıma turkcell upcall uygulaması geldi, bir firmadan çağrı geldiğinde firma ismi ne şekilde kayıtlıysa ekranda görünüyor. bence tek tek numara kaydetmektense upcall uygulaması kullan :D




  • Geçen aydan internet harcamaları limitimden kalan 1700 tl'nin hepsi dün ABD'den harcanmış.

    Tüm bunlar olurken enparada'dan bir tane onay/uyarı sms'i almadım.

    Sadece harcamaya devam etmek istiyorsanız limitinizi artırın tarzında bir uyarı aldım.

    Bu sabah fark edince müşteri hizmetlerini aradım, itirazda bulundum, dilekçe yolladım.

    Enpara kullananlar dikatli olsun

    edit: everwash ve parkwhiz şirketlerinde mail ve sosyal medyadan yazarak hırsızın o firmalarda harcadığı para olan 1000 tlyi kurtardım.
    Şimdi dominos'a ulaşmaya çalışıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portative -- 7 Ekim 2019; 11:15:6 >




  • Mağdurlara bakıyorum da yurtdışı, 3D Secure sistemine dahil olmayan sitelerden hizmet alınmış gibi duruyor. Yurtdışı güvenlik sistemine tabi olunmayan sitelere tâbi olunduğunda,alışverişlerde hiçbir bankanın mail,sms servisleri çalışmaz. Aksine işlem direkt olarak gerçekleşir, çünkü başta da belirttiğim güvenlik ağına bağlı olmadığından bilgilerinizi vererek zaten onay vermiş oluyorsunuz. Konumuz enpara olduğundan ötürü örnek veriyorum. Enpara müşteri hizmetlerine ulaşıp "Kartımın 3D Secure'a tâbi olmayan yurtdışı hizmetlere kapatılmasını istiyorum" diyerek talepte bulunmanız halinde hiçbir sorunla karşılaşmazsınız,böyle olaylar da yaşanmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delected -- 19 Haziran 2020; 0:16:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlar nedir hocam,, biz aliexpres ebay amazon hepsiburada gittigidiyor n11 gibi sitelerde kart bilgilerini girmeye korkuyoruz,, valla bu tür yerlerde iyi cesaret

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.