merhaba arkadaşlar enjektör temiziliği hakında neler biliyorsunuz benide bilgilendirirmisiniz fayadaları ben yaptırmayı düşünüyorum 100 YTL diyorlar 100 Ytl verecek kadar bir faydası olacakmı aracım connect 75 ps 30,000 km
benzinli veya dizel olsun tüm araçlarda kullanım esnasında enjektörlerde kurumlanma oluşur ve belli bir süre sonra enjektör çapında daralma meydana gelir.bu durumda yanma odasına yakıt iletiminin azalmasına ve aracın performansının düşmesine neden olur..bu yüzden belli zamanlarda enjektör temizliği yaptırmak gerekir..
iki tip enjektör temizleme uygulaması vardır..birisi bazı kimyasal maddelerin yakıt sevkiyat sistemine eklenmesidir..diğer yöntem ultrason ile enjektör temizleme yöntemidir..katkı maddeleriyle temizleme serbest kurumları elimine eder fakat enjektör duvarlarına yapışmış ve sertleşmiş karbon moleküllerine etkisi yoktur..o yüzden gerçek enjeksiyon temizliği ultrasonla yapıldığında yarar sağlar..bu sistemde enjektörler sökülür ve bir makinaya bağlanır..duvarlardaki yapışık karbon sistemleri ses dalgalarıyla kırılarak temizlik sağlanır..etkili yöntem budur..
ayrıca 30.000 km bu tip bir bakım için(30.000 km boyunca kaliteli yakıt kullandığınızı varsayarak söylüyorum) biraz erken bence..her ne kadar bu kurum bağlama olayı bir süre sonra zarar yaratsa da belli düzeylere kadar faydalı olarak ta bilinir..
aldığınız bu 100 ytl fiyat hangi tip temizleme için?
CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BENİM ALDIĞIM FİYAT NASIL BİR YÖNTEM BİLİMİYOTUM AMA ENJEKTÖLERİ SÖKMEDEN CİHAZA BAĞLIYACAKLAR TAHMİNİM ÖYLE BİR YÖNTEM VARMI BİLMİUORUM
enjektörler sökülmeden de ultrason ile temizleme yapılabiliyor..fakat bu sistem şu anda sadece bosch firmasının ürettiği bir makina ile mümkün..o yüzden nasıl bir temizleme yapacaklarını ayrıntılı bir şekilde öğrenirseniz daha iyi yardımcı olabilirim..
Postal_Phreak dediğim gibi enjektör temizliğinin(US ile olandan bahsediyorum) belli kilometre sınırları veya bazı kriterleri vardır..enjektörlerdeki karbon birikmesi her zaman zararlı değildir..yanmanın doğal sonucu olan bu karbon birikimleri belli bir düzeye kadar faydalı ondan sonrası zararlıdır..o yüzden kaliteli yakıt kullanan araçların 30-40 bin km lerde carbonclean işlemine sokulması yararlı bir takım karbon atomlarınıda elimine edeceğinden çok önerilmez...