|
|

|
|
Sandık motor değişimi, aracın mevcut motorunun tamamen yeni bir motorla değiştirildiği bir işlemdir. Bu işlem, aracın performansını iyileştirmek, yakıt verimliliğini artırmak veya hasarlı bir motoru onarmak için yapılabilir. Sandık motor değişikliğinin ardından, değişikliğin ruhsata işlenmesi gerekir.
Ruhsata Motor İşletme Ücreti
Sandık motor değişimi ruhsata işletme ücreti, aracın marka, model ve yılı gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir. Genel olarak, ruhsata motor işletme ücreti 2023 yılında 150-300 TL arasında değişmektedir. Bununla birlikte, bazı durumlarda bu ücret daha yüksek olabilir.
Motor Değişimi Ruhsata İşletme Süreci
Motor değişimi ruhsata işletme süreci, genellikle aşağıdaki adımları içerir:
Sandık Motor Ruhsata İşletme 2023
Sandık motor değişikliğinin ruhsata işlenmesi için gerekli belgeler 2023 yılında şu şekildedir:
Sandık Motor Değişikliği Ruhsata İşletme Fiyatı 2022
Sandık motor değişikliği ruhsata işletme fiyatı 2022 yılında da benzer aralıklarda seyretmiştir. Ancak, güncel fiyatlar için yetkili bir servise veya muayene istasyonuna başvurulması önerilir.
Bu işlem hakkında daha detaylı bilgi almak veya ruhsata motor işletme işlemleriniz için destek almak istiyorsanız, yetkili bir servise veya muayene istasyonuna başvurabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarals40 -- 21 Nisan 2018; 3:21:22 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
Konu eski ama... 01-09-2025 itibari ile Trafik şubeye giderek sordum. Verilen cevap aynen şu. ( Ben sıfır sandık motor taktırdım ) - Motorun faturası ve Ruhsat ile Notere gideceksin.ruhsatın değişecek.. bizimle alakası yok !! Sonucu yazarım. |
|
Gelişmeleri heyecanla bekliyoruz..:) |
|
Arap saçı... Noter'e gittim.. Bizimle alakası yok dediler.. Sigortacımı aradım sordum '' Abi bu işi yapan bi arkadaş var , numarasını vereyim ara halleder '' dedi.. Aradım , Adam Noterden vekalet istiyor !! Ya Arkadaş Ben sana bu işi nasıl yaparım diye soruyorum sen vekalet istiyorsun , ben zaten emekli adamım neden sana vekalet vereyim kendim gider gelirim zamanım çok.. o iş olmadı. Kaç kişiye sorduysam ısrarla alayı.. öyle degil böyle oluyor diye ahkam kesti.. En son bu işi yapan firmalara ulaştım.. Biri yine vekalet dedi... diğeri vekalete gerek yok , Sen arabanın şaşe numarasını at Hallederiz..dediler. Fatura var elimde dedim o lazım degilmi ? diye sordum.. Faturayı sittiret bizim anlaşmalı olduğumuz tamirci var 3-5 ona veriyoruz o fatura ayarlıyor ..dediler !! yani herkes zkck adam arıyor.. İşletmedim ... böyle kullanıyorum. Geçen ay vizeye girdim... Rotillerden boşluk var diye muayene tekrarı dediler.. gittim rotilleri degiştirdim aynı gün 2. defa vizeye girdim.. Vizeden geçtim.. Vizede problem olmadı.. zaten canım burnuma gelmişti , vizede motor mevzuu çıksaydı.. bilmiyorum ne olurdu. Ama bu şekilde vizeden geçiyor. Geç yazdım kusura bakmayın. Uzun zamandır sıkıntılı durumlarım vardı. |
|
konu eski ama bende sandık motor taktırdım dizel aynı cc ve güçte şimdi ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum |
|