120 ayda sabit ödediğiniz tutar örnek olarak söylüyorum 2.557 TL ise siz bunu vadeler kısalsın borcumu çabuk bitirebileyim derseniz ödemeyi 3500 tl den arttırabilirisniz hem borcunuz kısa sürede bitecek vade kısalcak olayı bu..ben bu sekilde yapmıştım vakti zamanında çok bir şey kalmadı borç olarak elinizde 40 -50 bin varsa aynı faizden balon ödeme ile borcunuzu azaltabilirsiniz |
En Uygun Konut Kredisi (1258. sayfa)

-
-
Ev fiyatları nasıl bu şekilde inanılmaz arttı?
Datça'da geçen sene baktığım 195bin TL olan 1+1 e bu sene 400bin istiyorlar. Aynı sitede aynı evler.
İNANILMAZ!
-
bende bakiyorum dolar 8.80lerden dustu geldi favoriye ekledigim evlerin arabalarin fiyati hala artiyor inanilmaz birsey emlakcilar piyasayi ufak ufak ufak artiriyor surekli .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bunu banka ile görüştüm, günümüz faiz oranı ile yapılandırabilceklerini söylediler, günümüz faiz oranıda tabiki yüksek bu yüzden yapamadım bunu.
-
İnsanın aklıyla dalga geçiyorlar hangi banka bu çok merak ettim
balon ödeme ve ödeme arttırma işlemimi halkbank yaptı 2 yıl ya oldu ya olmadı sözlşemye bakmak lazım ayrıca kredimi böyle kapatıp ikinci konut kredimi çektmiştim ing den
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marto1 -- 3 Ağustos 2021; 12:0:13 > -
Arkadaşlar ev almayı düşünüyorum ama istediğim evi henüz bulamadım. 150 bin civarı kredi çekmeyi düşünüyorum .Akbank su ara 1.37 sen 100 bin TL ihtiyaç kredisi veriyor 36 aylık (4bin TL işsizlik sigortası istiyor) su an bu krediyi çekmek mantıklı olur mu sizce sonra eve kullanmak için
-
akbank 1.37 vermiyor artık hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E4980CA16
bende bakiyorum dolar 8.80lerden dustu geldi favoriye ekledigim evlerin arabalarin fiyati hala artiyor inanilmaz birsey emlakcilar piyasayi ufak ufak ufak artiriyor surekli .Allah aşkına bu ülkede dolar-altın düştükten sonra ev ve araba fiyatlarının düştüğünü hiç gördünüz mü ? Dolar yükselirse herşey yükselir, dolar düşerse hiç birşey düşmez. Bu yangınlarda olduki bu oran’lardan aşağısını beklemek salaklık olur hatta iç savaş çıkmassa iyi ilerde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu şartlarda ev fiyatları düşmez. Artış hızı düşebilir. Enflasyon yüksek. 2019 Nisanda 455 bin TL ye aldığım sıfır daire bugün 850bin. O zamanlarda 50 bin uyguna almıştım. 6 yıl 250k kredi çektim 4900tl ödüyorum. Kirasıda bugün 3250-3500 arasında. Yer ist Beylikdüzü e5e 250metre
Edit: O zamanlar 200-250bin TL farkla 4+1 dublex alsaydım onun değeri bugün 1.3-1.4 milyondu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 4 Ağustos 2021; 9:14:42 >
quote:
Orijinalden alıntı: Command.comEv fiyatları nasıl bu şekilde inanılmaz arttı?
Datça'da geçen sene baktığım 195bin TL olan 1+1 e bu sene 400bin istiyorlar. Aynı sitede aynı evler.
İNANILMAZ!
Acayip bi olay var, piyasanın üzerinde satışa koyulan daireler var bunlar satılmıyor hep ilanda, sonra diğerleride yavaştan yükseltiyor. Dikkat edin önce bir iki ilan böyle fahiş fiyat diyorsun derken hepsi yükseliyor. Son 4-5 aydır %30 koydu daireler nerdeyse. Ne olacak bu işin sonu bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshwind -- 4 Ağustos 2021; 22:37:37 >
Değerli büyüklerim ve arkadaşlarım. Bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Çok istediğim bir muhit ve hatta adrese teslim aklımdaki siteden bir ev satılığa çıktı. Anlaşılır olması için adım adım yazayım:
-650bin istenmiş.
-Aylık kira getirisi yaklaşık 2300-2400 civarı
- Ben şuan kiradayım. 1800 TLkiram var ama ciddi bir
artış gelecek. Çünkü 2 yıldır aynı fiyat.
-Birikim olarak 150bin nakitimiz var.
- Aylık gelirimiz toplamda 14bin civarı. Ekstralar oluyor ama geldiği gibi giden cinsten.
-Lüksümüz aşırı harcamamız yok.
Durum özetle böyle. Ne dersiniz önerileriniz ne olur? Faizlerin durumu malum. Gireyim mi bu işe?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugrahan18 -- 5 Ağustos 2021; 20:53:59 >
Bence odeyebileceginiz kadar borclu olmak her turlu iyi bu memlekette. Su an kamu bankalari 1.37’den veriyor gordugum kadariyla. Gecen seneki gibi 0,64 gelmesini beklemek asiri iyimserlik olur. İyi ihtimalle 0,99 kampanyasi gelse o 650 binlik ev 700 bin olur ayni hafta. Kumulatif maliyete baksak sizin odeyeceginiz miktar 10 senede asagi yukari ayni olacak. Hic vakit kaybetmeden bir an once kiradan kurtulmak bana gore en mantiklisi. Tek problem kiralarsaniz butun evler sizin ama satin alirsaniz tek eviniz var oyle ha diyince birakip gidemezsiniz. Komsularinizin hal ve hareketleri sizin huzurunuz ve akil sagliginiz icin onemli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
500 bin kredi ceksen 1 milyon ödemesi var. Başka bişey dememe gerek yok heralde.
Hocam nasıl geri aldınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cardigans78 -- 6 Ağustos 2021; 0:12:42 >
quote:
Orijinalden alıntı: landscapee500 bin kredi ceksen 1 milyon ödemesi var. Başka bişey dememe gerek yok heralde.
Hocam görüşünüz için teşekkür ederim. Ama 10 yılı düşününce yaklaşık 300bin TL kira ödemem de var. Artı faiz düştü diyelim o ev üstüne 100 daha koyacak. Keşke daha iyi bir birikimim olsaydı çok daha kolay olacaktı. Ama durumum bu.
quote:
Orijinalden alıntı: trexin
Bence odeyebileceginiz kadar borclu olmak her turlu iyi bu memlekette. Su an kamu bankalari 1.37’den veriyor gordugum kadariyla. Gecen seneki gibi 0,64 gelmesini beklemek asiri iyimserlik olur. İyi ihtimalle 0,99 kampanyasi gelse o 650 binlik ev 700 bin olur ayni hafta. Kumulatif maliyete baksak sizin odeyeceginiz miktar 10 senede asagi yukari ayni olacak. Hic vakit kaybetmeden bir an once kiradan kurtulmak bana gore en mantiklisi. Tek problem kiralarsaniz butun evler sizin ama satin alirsaniz tek eviniz var oyle ha diyince birakip gidemezsiniz. Komsularinizin hal ve hareketleri sizin huzurunuz ve akil sagliginiz icin onemli.Teşekkürler hocam. Hakkımızda hayırlısı olsun.
tayyip'in son faizleri dusurecegiz soyleminden sonra bir dusus olur mu konut kredisinde, bir duyum vs var mi?
tam kredi cekecegim bu aralar, beklemek mantikli mi acaba
-
Hocam ödeme çok güçlük yaşamayacaksanız ev sahibi olun derim. Her ay ev fiyatları bir önceki ayı aratıyor. İlerde yapılandırma yaparsınız zaten. Kiradanda kurtulmuş olursunuz, kafanız rahat olur.
quote:
Orijinalden alıntı: nawrestayyip'in son faizleri dusurecegiz soyleminden sonra bir dusus olur mu konut kredisinde, bir duyum vs var mi?
tam kredi cekecegim bu aralar, beklemek mantikli mi acaba
dikkatinizi çekersem 10 yıldır bir söylemi var özellikle de 4 yıldır faizleri düşürcez düşürcez düşürcez..
Düşerse ne olacağı belli şuan bu söylemler yüzünden bile kur uçmaya başladı ben artık dolar stoklandıklarını düşünüyorum..
Ekonomiyi el altından oynataraka döviz stokluyorlar
2-3 gün önce bu dolar 8.38 di şuan 8.68 kur ne zaman düşse iyimser hava olsa faizleri düşürceğiz açıklamaları bana anladınız siz :)
Türkiyede 2 şey'in düşmesini beklemeyin 1 ci Araç 2 cisi de Ev imkan varken faiz düşücek hayali kurmayın alın geçin faiz oranıda bana göre 1.37 ler düşük bu arkadaşınız rahip bransın skandladından sonra 1.70 ten çekip yapılandırdı bu forumda 1.80 leri 1.90 alan oldu alayı yapılandırdı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marto1 -- 7 Ağustos 2021; 10:58:55 >
-
500 kredi 1 milyon geri odeme.hiç bir şey değişmese:500 bin faizi var,zaten 10 yılda 200 bin kira ödiceksin,300 bin faiz ödemiş olursun,10 yıla kadar kira artıcak ev artıcak maaş artıcak ama kredin hep aynı.ki zaten kararını vermişsin evi alıcaksın ama cesaret edemiyorsun.düşünme yapıştır geç
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X