Detay ogrenirseniz paylasir misiniz hocam bende bakiniyorum bu aralar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1257. sayfa)

-
-
Butun policelerin içinde iptalle ilgili bir bölüm var. Poliçeden o kısmı bulun. Bankaya yazdığınız dikelçelerde o kısma atıfta bulunun. İptal olmazsa tüketici hakem heyetine gidin. Zaten tüketici kanununa göre bir hizmet, başka bir hizmetin satın alınması koşuluyla, satılamaz. Bankaların iptal edilemez dediğine bakmayın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2008 yılında babam memletten 50 bin TL ye ev aldı.
Evin şu anki değeri taş çatlasın 150 bin TL.
O paraya ev almayıp altına yatırsaydı değeri şu an tam 750 bin TL idi. Bu paraya 5 tane ev alırdı şu an oradan.
Söyleyeceklerim bu kadar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
köyde yatırım için ev alınmaz, ev sehir merkezinde alınır, ev yatırım için alınmaz ev kiradan kurtulmak için alınır
onu hesabını yaptın, 2008de şehir merkezinde samsun İstanbul bursa Kocaeli farketmez doğu olmasın yeterbir daire alsaydın bugün kaç para olacağını neden hesaplamiyorsun
ben bir örnek vereyim gerçek örnek sallama falan değil, Aydıntepe de 2008 yılında 40bin e evi almadım üstteki mesajımda belirttiğim sebeple bugün o daire 280bin tl, 2008 den beri ödediğim ev kirası nerde kaldı buyur hesabı böyle yap
0,99 dan olduğu gibi balon ödeme ara ödeme tabi ki yapılandırılsın ödemeni artırman kaydi ile bunlar mümkün...Müşteri temsilcinle görüş
1000 tl ile 2000 bin tl arası ödeyeceğin rakama göre ben ortalama söyledim erken ödeme cezası var..ama buna takılma sen
-
kredi faizlerinin yine geçen seferki gibi oldukça düşme ihtimali var mı sizce?
-
bu günkü fiyatları bildikten sonra secenek cok.10 yıl once ev aldım 90 bine .şimdi 350 anca.o zaman 90 binlik dijital para alsaydım,,,,,,,
varsa 5 yilda uçup kaçan bi hisse para emtia evi satıp onu alalım
-
Ev zaten yatırımlik olarak değil oturmak için alındı. Ama şimdiki aklim olsa anama babama o evi aldırmazdım. Matematik biliyorsan o hesabı sen de yapabilirsin. Kira vermiş olsan bile her halükarda 40 bine o evi almış olsaydın daha çok zarardasin.quote:
Orijinalden alıntı: S908E
köyde yatırım için ev alınmaz, ev sehir merkezinde alınır, ev yatırım için alınmaz ev kiradan kurtulmak için alınır
onu hesabını yaptın, 2008de şehir merkezinde samsun İstanbul bursa Kocaeli farketmez doğu olmasın yeterbir daire alsaydın bugün kaç para olacağını neden hesaplamiyorsun
ben bir örnek vereyim gerçek örnek sallama falan değil, Aydıntepe de 2008 yılında 40bin e evi almadım üstteki mesajımda belirttiğim sebeple bugün o daire 280bin tl, 2008 den beri ödediğim ev kirası nerde kaldı buyur hesabı böyle yap
Kira olarak bugünün parasıyla 1000 TL kira versen:
Ev almadigin durum: 40 bin TL lik altın bugün 600 bin TL - (1000tl*12ay*13 yıl) = yaklaşik 450 bin tl
Ev aldığın durum: şu an evinin değeri = 280 bin TL
Al sana hesap.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
haklısın kardeşim, iyiki kirada oturmuşum, iyiki o evi almamışım, o evi alsaydım bugün 280bin ederinde hem bi sermaye olarak bakabilecegim bi varlık, hemde başımı sokacak bir evim olmuş olacaktı
o günden beri de ödediğim 50 60 bin kirada boşa gitmemiş hem ev sahibi çoluk çocuğuna almış giydirmiş yedirmis tatile gitmiş pikniğe gitmiş, işe yaramış yani
nede olsa bunlar bize layık şeyler değil
ayda cebimize giren paranın yarıya yakınını kira olarak ödemez isek o ev sahipleri nasıl daha iyi bir yaşam sürebilir ki onlara yazık değil mi
quote:
Orijinalden alıntı: atom-karınca
2008 yılında babam memletten 50 bin TL ye ev aldı.
Evin şu anki değeri taş çatlasın 150 bin TL.
O paraya ev almayıp altına yatırsaydı değeri şu an tam 750 bin TL idi. Bu paraya 5 tane ev alırdı şu an oradan.
Söyleyeceklerim bu kadar.Yani? Konuyla ne ilgisi var?
Bir kere babanız var olan 50 bin tl birikimini kullanmış oysa bu konu KREDİ konusu yani VAR OLMAYAN bir parayla yapılan yatırım.
Burada peşinat miktarı tartışılır lakin yine krediler değişken olduğu için minumum peşinat hatta bazen peşinatsız ev almayı mümkün kılan durumlar çıkabiliyor yani oldukça değişken.
Kredi ipotekli verildiği için gidip ''altın'' vb alamıyorsunuz.
Dediğim gibi ''kredili'' alımdan bahsediyoruz burada çok farklı durumlar örnekler yaşanabilir o yüzden her detay önemlidir.
Ben de size başka bir örnek vereyim sadece maddi olarak detay vereceğim öznel bir örnektir ;
Temmuz 2020
Ev Fiyatı : 102,000 TL
Ev için çıkan kredi : 136,000 TL
Kullanılan kredi : 100,000 TL (Neredeyse %100'ü kredi ile alındı.)
Aylık taksit : 1,100 TL (0,81 Faiz)
Erteleme : 12 Ay
Temmuz 2020 Evin Kira Ortalaması : 750 TL
Temmuz 2021
Evin Ortalama Değeri : 180,000-220,000 TL (Endeksa raporu ve emlakçı fiyat ortalaması)
Evin Ortalama Kirası : 1,000 TL(Üst kat 1,100 TL'ye kiraya verildi, 1 yılda çok ciddi bir kira artışı oldu eski kiracılar için artış oranı %30-40'larda muhtemelen.)
Neredeyse tamamı krediyle alındığı için harcanan para tapu masrafı vb. için eldeki nakit ortalama 10 bin TL(Altın olarak duran).
-Senaryo 1(Kiracı, elindeki birikimi tuttu.) :
12 aylık kira : 750*12 : -9,000 TL
Birikim : 10,000 TL Altın
Altın Değer Artışı %25 (Temmuz 2020-2021) : +2,500 TL
Eviniz yok, 9,000 TL kira ödeyip 2,500 TL altın geliri aldınız.
Mal Varlığı : 12,500 TL
Kira Ödemesi : -9,000 TL
-Senaryo 2(Kredi ile ev aldı.) :
Kredili konut alımı ;
12 Aylık Taksit : 0 TL (Erteleme)
Kredi için ödenen Masraf : -10,000 TL
Mal Varlığı : 180,000 TL (Güncel en düşük ortalama alındı.)
Kredi Kapama Tutarı : -102,000 TL (%2 Erken Kapama Cezası)
Yıllık Kira Artışı : YOK !
Özetle çok çok farklı durumlar ve fırsatlar olabilir. Benim örneğim aynı zamanda bir fırsat örneği çünkü o zaman bile piyasanın altında yakalamıştık. (Örnek olarak banka expertizinin belirlediği fiyatın aldığımız fiyattan %30 daha fazla olması.)
-
100 TL lik ev 1 yılda 200 TL olmuş vay be.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kuşadasından geçen temmuz ayında 195000 tl'ye aldığım havuz başındaki 1+1 evimi bu yaz 350000 tl'ye satabilirdim.Bunda pandemi ve otellerin fiyatlarının fahiş fiyatlara yükselmesininde etkisi var tabi.Yani doğru yerde doğru fiyata aldığınız ev bu kadar değerlenebilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet oysaki herşeyin fiyatı düştü, evler neden yükseldi anlamadık, örneğin bir kg domates 2 tl den 4 tl ye düştü, mesela bir kg çay 18 tl den 35 tl ye düştü
Senin ki doğru örnek ve doğru yatırım.
Oysa geçen yılın fiyatını koyupta satılmayan ev sayısı artıyor.
tekrar düşük oranlı kredi verilmesi şart.
quote:
Orijinalden alıntı: swerkan
Kuşadasından geçen temmuz ayında 195000 tl'ye aldığım havuz başındaki 1+1 evimi bu yaz 350000 tl'ye satabilirdim.Bunda pandemi ve otellerin fiyatlarının fahiş fiyatlara yükselmesininde etkisi var tabi.Yani doğru yerde doğru fiyata aldığınız ev bu kadar değerlenebilir.O halde şuan havuz başındaki evinizde kokteyl yudumlarken bize bu mesajı yazıyorsunuz.
hangi banka acaba?
-
Vakıfbank.
hocam ben dask harici
kazandıran sağlık hayat ve konutu geri aldım bilginize
-
Nasıl bir yol izlediniz acaba? Bir de araya bayram falan girdi süresi varmı? Çok teşekkür ederim
Ödemeyi artırma ne demek hocamquote:
Orijinalden alıntı: marto10,99 dan olduğu gibi balon ödeme ara ödeme tabi ki yapılandırılsın ödemeni artırman kaydi ile bunlar mümkün...Müşteri temsilcinle görüş
1000 tl ile 2000 bin tl arası ödeyeceğin rakama göre ben ortalama söyledim erken ödeme cezası var..ama buna takılma sen
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X