Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (6 Mobil) - 6 Masaüstü6 Mobil
5 sn
36.080
Cevap
1.131
Favori
3.527.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11261127112811291130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eksper geçen perşembe gitmişti eve. Hala eksper raporu bekliyorum. Halk bankası yoğunluk var, işlemler uzun sürüyor diye bilgi verdi.
  • SeRkaaN S kullanıcısına yanıt
    Bana da aynı bilgi verildi exper raporu tam 7 günde çıktı bankada ki arkadaş 10 gündür bekleyenler var sizin ki hızlı çıktı demişti. Şimdi de mesaj bekliyorum sonra Tapu bekleceğiz. Satıcı abimizde kendi işi var acele ediyor yer alacakmış bilmiyorum nasıl yapacağım. Bugun mesaj gelmezse artık kredi hariç kalan miktarı eft yapacağım bu iş uzayacak gibi.

Edit :yapılır bence ama banka kredi limitinize bakıyor örneğin benim sadece iki ayı kalmış 2.500 ödemesi olan ihtiyaç kredim vardı banka kapatmamı istedi daha doğrusu merkezden o şekilde istenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 17 Haziran 2020; 10:26:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Başvuru yaparsınız bence ama banka kredi limitinize bakıyor örneğin benim sadece iki ayı kalmış 2.500 ödemesi olan ihtiyaç kredim vardı banka kapatmamı istedi daha doğrusu merkezden o şekilde istenmiş.

• educationist E kullanıcısına yanıt
    Satıcı ile sağlam bir sözleşme yapmanızda fayda var. Eft ile direkt göndermeyin bence.
    Tabi yapmak lazım, açıklamaya da yazarım daire adresini felan. Öyle dolandırıcılık yapacak biri değil bilinen tanınan bir insan aynı bina da 3 daire satıyor önce ben aldım kendi ilinde daire alacak. Ama yine de sağlam davranmak lazım 3-5, bin değil sonuçta 100 binden fazla para. Ama yapacak birşey de kalmıyor süreç uzarsa adam işini ayarladı yarın gelecekti olmadı.

• Iyi gunler grupta epey mesaj okudum ve bir çok konuda bilgi sahibi oldum katkı veren arkadaşlar teşekkür ederim. Benim de bir kaç sorum olacaktı tecrubeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirm

Eşim ve benim gelirimiz yaklaşık 15.000 TL şuan ödediğimiz 3.000 tl ihtiyaç kredisi var. Ev sahibinden biktigimiz için yaklaşık 310.000 tl lik ikinci el diyebileceğimiz ev almak istiyoruz. Pesinatimiz ne yazık ki yok. Evin tamamına kredi çıkar mı? Çıkmazsa tahmini ne kadar çıkar? 250.000 tl kredi çıkması durumda üstünü ihtiyaç kredisi ile tamamlamak ne kadar mantıklıdır? Yoksa bir iki sene bekleyip peşinat mi biriktirmeliyiz(aylık max 3000 tl biriktirebiliuiriz simdilik)?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dogan6008 D kullanıcısına yanıt
    Eksperin eve biçtiği değer önemli, 310 bin TL'lik eve 350-400 arası değer biçerse tamamını kredi çekebilirsiniz. Olmadı üzerini ihtiyaç kredisi ile tamamlayabilirsiniz. Ama mevcut krediniz var, bankayla görüşmek lazım. Peşinat biriktirmeniz için 2-3 yıl beklemeniz lazım. Yani imkanları zorlayıp, satın almak faydalı olabilir. Tabi alıp almamak size kalmış, gayrimenkul fiyatları artıyor. Krediler daha fazla düşer mi?
  • dogan6008 D kullanıcısına yanıt
    Gelire göre talep ettiğiniz ev kredi oranı makul duruyor. İlk ve oturacağınız evi de alacaksanız gayet mantıklı olur. Peşinat işi biraz sıkıntı olacaktır onun içinde kredi çekerseniz toplam 3 krediniz olacak. Konut kredisini fazla çekebileceğiniz evlere bakmanız lazım mütahittler vergi kaçırdığı için buna izin vermiyorlar. İkinci el evlerde yüksek miktar kredi çıkan daireler denk gelir. Tabi fiyatı şişmemiş konut da bulmak lazım geçen hafta ani artışlar oldu bu hafta daha sakin izlediğim kadarıyla 300 lük evi 350 yapan kişi şimdi 340, yapmış önümüz deki hafta 320 de yapar böyle giderse.

• quote:

Orijinalden alıntı: educationist

İmzaları attınız mı? Mesaj gelmedi henüz bana şikayet varda okuyorum 3 gündür mesaj bekleyen varmış.

Edit : yapılır bence ama banka kredi limitinize bakıyor. Örneğin ben konut için başvurduğumda sadece iki ayı kalmış 2.500 ödemesi olan ihtiyaç kredim vardı. Banka kapatmamı istedi daha doğrusu merkezden o şekilde istenmiş.
    benim arkadaşım kullandırıyor krediyi sıkıntı yok, onaylandı zaten. imzaları yarın atacağım.
  • investing kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, epey imza atacaksınız ben de dün attım. Şimdi tapudan mesaj bekliyorum bakalım.

Kredi oranlarının daha fazla düşeceğini düşünmüyorum Düşse de ev fiyatları bir şekilde artıyor. Teşekkür ederim yorumlariniz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: educationist

Hayırlı olsun, epey imza atacaksınız ben de dün attım. Şimdi tapudan mesaj bekliyorum bakalım.
    kaldı ihtiyaç kredisi, onu en uygun nereden çekebilirim bulamadım. ing bank ve kuveyttürk arasında işlem yapacağım en uygunu hangisi verirse artık.
    Oturacagim ev değil ancak aynı siteden alacağım alirsam. Evet ben de farkettim bir anda 300 den 350lere çıkanlar oldu şimdi biraz fiyatlar düşme eğilimde

• 0.64 oranında 15 yıllık kredi kullanırsam ve kredinin 3.yılında krediyi kapatmaya kalkarsam ne ceza öderim?
    303.676 TL mı ödeyeceğim erken kapatırsam.

180.000 TL kredi kullansam
    15 yıl sonunda 303.676 TL yapıyor.
    Taksit Tutarı:1.687,09 TL
    Faiz Oranı:% 0,64
    Yıllık Maliyet Oranı:% 8.0274

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejatb -- 17 Haziran 2020; 11:50:37 >
  • nejatb N kullanıcısına yanıt
    Kalan ana paranın 100'de 2'si kadar.
  • investing kullanıcısına yanıt
    Halkbankasından konut kullandıysanız aynı ay ihtiyaç kredisine başvuramıyorsunuz malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: yldrmm1

Halkbankasından konut kullandıysanız aynı ay ihtiyaç kredisine başvuramıyorsunuz malesef
    Ben kullanmadım merak etmeyin :))
  • Webtapu üzerinden işlem yapan oldu mu? Olduysa ne kadar sürede tamamlandı tapuyu almanız?
  • Delpo41 kullanıcısına yanıt
    Sureci cok guzel anlatmissiniz.
    Sms bekleme sureci biraz can sıkıcı
    Bütün islemler tamam fakat sms bekliyoruz.
    Banka ile yaptigim görüşmede ise ilgili departmanin cok yogun oldugu ve beklemekten baska yapilacak birsey olmadigini belirtiyorlar.

Siz de mi Halkbankasından çektiniz. Genel olarak Halk Bankasında bir yavaşlık durumu var sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 11261127112811291130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.