Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (4975. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
100.705
Cevap
616
Favori
4.051.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 49734974497549764977
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Finch (2021) 10 / 6 Tom Hanks'in Performansı için izlenir yoksa vasat Dünya sonu filmlerin'den bir farkı yok..


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
  • https://www.imdb.com/title/tt9812474/

    Merakla beklediğim bir film. Fragmanına dalıp daha da heyecanlandığım. Filme büyük heves ile başladım. Kaliteli görüntüler ile izleyiciyi saran havası bir müddet sonra ızdıraba dönüyor. Stream izlemenin en güzel tarafı ileri sardırabilmek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Widows • 2018 / Steve McQueen


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Ölen kocalarının ardından hayatlarında zorluklarla karşılaşan kadınları işler film. Bu basit bir drama değil onun altını dikkatle çizmek isterim. Gayet net, akılcı kurgusuyla dikkat çeken suç filmi net olarak. Senaryonun başında Gone Girl ile dikkat çeken Gillian Flynn var. Kendine has tarzıyla hikayeyi baya gerilimli hale getirmiş. Bütün kadınları topladık, onları bir suçun merkezine ittik şeklinde değil; siyahi Chicago bölgesi merkezli, belediye başkanlarının pislikleriyle çevrili ana hikayesi mevcut. Gayet iyi oyunculukları, olay örgüsü var.


    Filmin yersiz uzunluğu, aralara serpiştirilen gereksiz sahneleri olmasa ortada çok daha iyi bir yapım olabilirdi. Ancak bu haliyle bile iyi film bana göre. 


    7.5/10





  • 6,5/10


    Ben beğendim eğlenceli ve beklemediğim şekilde gelişen bir film oldu. Sıkılmadan kendini izlettiriyor.

  • Pâfekuto burû • 1997 / Satoshi Kon


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Sadece animeler içinde değil uzun zamandır bu denli sağlam yapım izlememiştim. Daha doğrusu kusursuz dersem daha yerinde olur. Kısa sürede sayısız detayı muazzam bir kurguyla sunabilmek herkesin harcı değil. Üstelik bunun film içerisinde değil animede yapılıyor olması daha büyük cesaret. Çünkü hiçbir zaman yeterli popülaritenin sağlanamayacak olması gibi durumlar var. Yönetmen o kadar harika işlemiş ki sonlara doğru yumruklardan sersemlemiş bir boksöre dönüyor insan. Neyin gerçek ya da illüzyon olduğunu karakterle birlikte sorgularken muazzam denebilecek montajıyla kendine hayran bırakıyor adeta. 


    En başta sahneler akarken mekan farkları içerisinde cut devamlılığından anlaşılıyor bir şeylerin tuhaf seyredeceği. Müzik dünyasından oyunculuk dünyasına geçiş sırasındaki dış dünyanın verdiği tepki ile karakterimiz Mima'nın iç dünyasındaki kıvranış anime için harikulade zemin hazırlar. Bahsettiğim bu oyunculuk dünyası içerisinde rol aldığı filminde, senaryonun direkt kendi yaşantısıyla paralel şekilde gitmesi hikayenin gizlerini, seyirciyi afallatmasını iki kat artıran etken. Perfect Blue diyerek isimle merak uyandırırken anime içindeki kullandığı kırmızı renkle gerçeğe açılan kapı bırakıp, yaratılan güvenlik şefi gibi 'örselenmiş' ürkütücü karakterler ile anlatımın mindfuck zirvesine erişmesiyle hepten başka bir şeye dönüşmektedir.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Üç kişilik bir müzik grubu var ve Mima bunu bozduğunda aslında hayranlar için kutsal üçlü bozulduğunda kızımız ceza yemeye başlar. Oynayacağı filmin kısa ama kendi gerçekliği için uzun soluklu olan sorgulaması ''sen kimsin'' sorusu aslında animenin sürekli merkezinde kalacak bir eşik. Mima'nın yine canlandırdığı filmde yer alan tecavüz sahnesi aslında tatlı, bakire meryem'in artık günahkar bir varlık olduğuna işaret. Karakterin çıplak bedeniyle ilk karşılaştığımız yer burası. Kirlendiğinin işareti de metafor olarak balıkların ölmesiyle gösterilir. Ardı ardına rüyadan gerçeğe, gerçekten rüyaya geçiş psikozlarıyla yönetmen hikayeyi anlamamızdan çok bizi sersemletme uğraşında olarak aslında çok başarılı tekniklerden birini de imza atar. Gerçek ve hayalin ne olduğunun anlaşılamama durumu, Mima'nın henüz bakire olan imgesiyle sürreal bir duruma tutunarak sanrılar doğurur ve toplumda mevcut olan eskiye dönüş baskısıyla birlikte karaktere ikincil bir benlik aynası tutar. Bu ayna aslında film boyunca monitörlerde, camlarda Mima'nın kendi silüetiyle birçok kez karşılaşmasıyla gün yüzüne çıkar. Dikkat edersek Yumi'nin de gözleri birbirinden ayrıktır. Güvenlik şefinin yüzünün deformasyonu Mima'nın gerçek hayatında öteki bir güvence olarak kendi benlik dayanağını yaratırken Yumi ise gerçek hayattaki bir kişilik deformasyonun ürünüdür. Zira onların suratlarındaki bu fiziksel farklılıkları buna dayandırmak mümkün. Mima'nın içinde olduğu filmde ''illüzyonların canlanmasının olasılığı yok'' repliği de var. Balıkları, Mima'nın gerçekliğinin bir illüzyonu olarak ele alırsak bunların canlanmasının olasılığı yoktur. Artık karakterimiz tarafından bu balıklar canlı göründüğünde Mulholland Drive'daki Betty karakterinin opera salonu içerisinde yaşadığı ''bu bir kaset kaydırır'' uyarısıyla bir titreme gerçekleşerek hayalin ve gerçeğin ayrımı başlar. Tabii ki film aslında tam da bütünlüğe kavuşarak bitmez. Karakter arabaya binip dikiz aynasına bakarak ''hayır ben gerçeğim'' der. İşte burada yönetmenin aslında bizlere pek de neyin doğru/yanlış yorumlatmasıyla ilgilendiğini düşünmüyorum. Zira gerçek, kendisini sorgulatmayacak kadar hakikatlidir. Birey, film setindeki paralel senaryoda ''sen kimsin'' repliğini içeren soruya gerçek hayatındaki finalinde ''hayır ben gerçeğim'' cevabını vererek aslında kendi hakikatini sorgulayarak yanılgıya dair tekrar bir dönüşüm yaratır. Belki de aslını inkar ederek bunu yapar kim bilir.   


    Herkesin izlemesi gereken enfes denebilecek tuhaf bir yanılsama pornosu.


    10/10





  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Tebrikler. Azıcık aklımız vardı o da gitti.


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
  • Filth (2013)



     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Buradan iyi yorumları okuyup izlemeye karar verdim ama beğenmedim


    5/10

  • TEHET kullanıcısına yanıt

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız



    Başarılı bir orjinal hikaye olmuş.Hikaye anlatımı çok iyi başlıyor meraklandırarak devam ediyor.Fantastik öğeler bence çok başarılı olmuş her ne kadar Pokemon çizgi filmindeki Ninetales karakteri kopyalanmış olsa da :) Her zaman olduğu gibi önceki Marvel filmlerine göndermeler çok iyiydi.İlk ek sahne çok güzeldi.İzleyiciyi sıkmadan yeni bir Dünya'nın içine sokuyor.


    10/8




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egzersayz -- 11 Kasım 2021; 10:59:7 >




  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Masterminds (2016) - 5/10

    Gerçek hikaye olması ve komediye evrilmesi ilginç. Komedi tarafı vasatın da altında zaten. Ortalama ve hareketli bir film beklentimi karşılamadı. Sonunda gerçek David Ghantt’i göstermesi güzeldi.



     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Palm Springs (2020) - 7/10

    Sanırım yüksek puanına kanıp konusunu dahi bilmeden izledim. Tam sarı içeceği içerken izlenecek bir film arıyordum, ihtiyacımı karşıladı. Film boyunca sarı içecek tüketimiyle beni benden aldı. Konusu çok orijinal denemez belki ama son derece eğlenceli ve altındaki romantik mesajı da çok beğendim. Dans sahnelerinden keyif alan bir izleyici olarak Andy Samberg’in filmin başındaki dansını da çok beğendim. En kısa zamanda uygulamayı düşünüyorum.


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Hrutar (2015) - 6/10

    Çok durağan bir film, bunu eleştiri olarak söylemiyorum. Herkese hitap etmeyeceğini ve yer yer sıkıcı gelebileceğini tahmin etmiştim. Benim beklentilerimin biraz altında kaldı. Farklı bir coğrafya ve farklı bir dilde günlük bir hayatı izlemek maksadıyla başladım. Genel olarak manzaralar ve görsellik övülmüş. Bu da beklentimin altında kaldı. İki ihtiyar ve huysuz çiftçi kardeşin hayvanlarıyla sınanmasını konu alıyor. Değişik bir konu ancak ben de yüzeysel işlendiğini ve derinliği olmadığını düşünüyorum.



     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Cafe de Flore (2011) - 7/10

    Antoine’in sağlıklı olması, ebeveynlerinin hayatta olması, güzel çocukları olması ve maddi kaygısı olmaması vurgusuyla başlıyor film. Sıradan ama çok değerli bir mesaj ile. Sonrasında benzer sıradanlıkta ilerliyor. Arada bir replik bende etki bırakıyor :


    "Bu düşünceyi severim. Bir yerlerde senin için yaratılmış birinin olması, sonsuza dek."


    Jacqueline ve down sendromlu oğlunun hikayesi daha çok ilgimi çekerken, Antoine’ın hikayesi benim için sönük ilerliyordu. Özellikle eski eşinin olduğu bölümler son derece bayıcı geldi. Sahne geçişleri ve müziklerin etkisi ise bir şov havasındaydı. Tüm bunlara rağmen bir buçuk saatlik bölümde tipik Fransız filmi donukluğu hissedip yer yer sıkıldım. Paris ve Montreal söz konusuyken küçük bir bölümde İngilizce konuşulup filmin genelinde Fransızca konuşulması biraz kafamı da karıştırmadı değil. Ancak son yarım saat tarifsiz bir tat ve etki bıraktı. Evet iki hikayenin bağlanmasını bekliyorsunuz ancak bu kadar etkileyici ve sıradışı olması beni çok etkiledi. Yönetmen amcamız da zaten çok sevdiğim Demolition’ın yönetmeniymiş.





  • Stillwater (2021) 10 / 7.5


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Güzeldi, yoklukta gerdi.


    6.5/10

  • Sukkar banat • 2007 / Nadine Labaki


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Özellikle kadınların, kızların izlemesini istediğim çok sıcacık bir film. Kuaförde çalışan kadınların her birinin ayrı problemleri üzerine eğilerek levant ülkelerinden biri olan Lübnan'dan; Türkiye'ye çok benzer bir portreyi çıkararak işlemiş Nadine Labaki. Evlenmek üzere olup bakirelik problemleri olan müslüman bir kadından tutalım da, evli ve çocuklu adamla beraber olan kadının kendi kişisel ikilemlerine kadar gündelik konuları ele alıyor. Bunu yaparken yönetmen hem çok güzel hikayeler yaratarak drama tadını fazla kaçırmamış hem de sanat görselliği bakımından çok iyi bir ton yakalamış. Bir eleştiri olarak filmde normalin çok ötesinde beklenmeyecek kadar iyi insanlar çizilmiş ve erkeklerden kamerayı biraz kaçırarak feminist tavır takınmış diyebilirim.


    O herkesin dillere destan bulduğu mreyte ya mreyte şarkısının ana kaynağı işte bu filmdir. Nadine Labaki'ye burada ayrıca bir parantez açmak isterim bir insan hem filmi yönetip hem de nasıl friesian atı zarafetiyle ortalıkta gezer anlamadım. Sen nasıl bir şeysin be kadın...


    Filmde hymen dikimi için İstanbuli adında bir doktora giderler ve Layale şöyle der: ''İki yakayı bir araya getirecek, dertler bitecek''


    7.5/10





  • Nefesini tut 2

    Güzeldi gayet ben beğendim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cosmos(2018)

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Yer yer klişeler olsada gayet iyi bir Bilim Kurgu filmiydi. Özellikle 500$ bütçesini göze alırsak. Herkese hitap etmeyebilir ama bilim kurgu severler ve özellike Öte gezegenler, Uzayda yaşam arayışı hakkında ilgisi olanların seveceğini düşünüyorum 8/10





    Clara(2018)


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Bu filmde ilk filme benzer konulu ama daha profosyenel. Romantik/Dram öğeleride var. Bilim Kurgu tarafınıda çok beğendim. Bu filmde herkese hitap etmeyebilir ama ben oldukça beğendim. İlk filmde Dediğim gibi bu konu hakkında ilgisi olanların seveceğini düşünüyorum. Bu kadar az izlenildiğini görünce de şaşırdım açıkçası. Bu tarz pek bilinmeyen popüler olmayan 2 filmi bulduğum için mutluyum gerçekten tatmin etti beni. 8.5/10


    Yine bu tarz pek bilinmeyen filmler varsa önerirseniz sevinirim.





  • First Man
    Genel olarak başarılıydı, Çekimler Dunkirk e benziyor biraz.
    Helalinden 7.5/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Time to Die ( 2021 ) 10 / 6 Daniel Craig'in Son Bond filmi bu kadar basit olmamalıydı...


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vector x-31 -- 20 Kasım 2021; 15:44:29 >
  • Rocketman • 2019 / Dexter Fletcher


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Filmin yönetmeni aynı zamanda Bohemian Rhapsody filminin prodüktörlüğünü yapan kişi. Bir de yönetmen koltuğuna oturayım deyince işi tam batırmış. Rocketman zaten başlı başına Elton John biyografisi. Müzisyen hayatını işlerken filmde bolca şarkı olacak. Bunun üst katmanına ayrıca müzikal eklemek tek kelimeyle filmi kakofoniye çevirmiş. Süresi boyunca bir dakika bile dinlenmiyor film. Hep üst tempoda hitap etmeye çalışınca da duygu bir yerden sonra bana hiç geçmedi. Ne olursa olsun en müzikal işler de dahil olmak üzerine hikayenin demlenmesi için nefes alması, müziğin durması şart. Her sahnenin arkasına müzik koyma durumu yapımı içi playlist dolu bir klibe çeviren etkenlerdendi. Bazı hususlar özellikle aceleye getirilince, film fazlasıyla oldu bitti işi gibi duruyor, yazık olmuş.


    Bunun dışında Elton John müzikleri, kostümlerin gerçekten iyi tasarlandığını söylemek gerek. Ancak biyografi izleyeceklere tavsiye etmeyeceğim türden. Yoklukta izlenebilir.


    6/10





  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    vampires kiss 10/7.5


    vampirli bir film saçma olur ama nicolas cage varsa iyidir dedim ve beni bambaşka bir film karşıladı. izlerken eğlenceli vakit geçti. nicolas cagenin abartılı ama şaheser oyunculuğu ayrı bir keyif verdi. amerikada böyle insanların var olduğu şaşırtıcı gerçek. hem vampirli (!) olup hem gerçeğe en yakın film olması ayrı bir güzellik. nicolas cagenin gerçekten hamamböceği yediği bir sahne var ki akıllara zarar. imdb çok düşük puan vermiş. aslında ilk başta filme 8.5 puan vermiştim. bazı yerleri biraz uzatmışlardı. sonu da biraz anlamsız ve kötü bitti o yüzden puanı düşürdüm. ama yine de güzel film.



     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    borat 2 :10/6.5


    başları komik geçiyor ama sonlara doğru biraz sıkıyor. ilk filmdeki gibi yahudilik lgbtden ziyade sacha reis politik ve feminizm üzerinden bizleri güldürüyor. daha çok amerikalıların anlayacağı şekilde konuşuyor redneck felan. birinci filmi kadar güzel değil ama yine de eğlenceli bir film.



     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız



    Pulp fiction : 10/9.25


    Her izlediğim zaman keşke hiç izlemeyip ilk izleyisimdeki zevki tatsaydim diyorum. Gözümü kırpmadan bitirdiğim nadir filmlerden. Her şeyiyle kült bir film.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 22 Kasım 2021; 19:52:33 >




  • laylaylaylom L kullanıcısına yanıt

    İchi the killer


    Mesajımı yeniliyorum. İkinci kez izledim. Bazı yerleri anlamamıştım şimdi daha iyi anladım. Puanımı yeniliyorum 10/8


    " - Lanet olsun çok korkuyorum

    - demek meşhur şefimiz korkuyor

    - hayır ben kendimden korkuyorum "



    SPOİLER:



    [spoiler=5656306622]SPOİLER! Son sahnede elamanın beni kimse öldüremiyor diye depresyona girip şişi kulağından beynine sokup intihar etmesi :D tahminimce son sahne hayaldi. Renk tonu değişiyor sesler bir garipleşiyor.[/spoiler]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 23 Kasım 2021; 23:36:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 49734974497549764977
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.