Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (4976. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
100.697
Cevap
615
Favori
4.051.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 49744975497649774978
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seneler önce izlemiştim, şimdi bir daha izledim, korku türünü sevenler için güzel bir seçenek olabilir, hiç şüphesiz Türk sinemasının en etkileyici ve kan dondurucu filmlerinden biri. Tabi ki herkese uygun bir film olmadığını da belirtmek lazım.

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 23 Kasım 2021; 23:39:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Shining
    İzlemesi biraz zor, müzikler ve sahneler insanı geriyor, çekim teknikleriyle zamanının ötesinde bir gerilim filmi.
    9/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykut.. kullanıcısına yanıt
    Netflix'te var mı hocam?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Orphan (Evdeki Düşman) filmini çok geç keşfettiğim için üzüldüm, 2009 yapımı Gerilim, Gizem ve Korku türünü harmanlamış Orphan insanı 2 saat boyunca film içerisinde tutmayı başarıyor ve sürükleyici bir deneyim sunuyor, hikayesi güzel, Vera Farmiga'yı gördüğüme de ayrıca sevindim.

    7.5/10

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Venom: Let There Be Carnage (IMDB: 6.4)

    Gerçekten de after credits sahnesi yeterli olan filmdir. Film de gayet güzeldi tavsiye ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkkezforumkullanangenc -- 25 Kasım 2021; 3:56:46 >
  • Caché • 2005 / Michael Haneke


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Toplumsal kayıtsızlığın, aile içi iletişimsizliğin ve ötekileştirilmiş insanların filmi Caché. Evlerinin dışında onları kaydeden görüntülerin kasetler eşliğinde onlara paketlenmesiyle başlar. Zaman geçtikçe televizyon programı yapan edebiyatçı karakterimizin geçmişiyle alakalı şeyler olduğu anlaşılır. Haneke için önemli olan şey bu kasetin gizini araştıran soyutlaşmış karakterler yaratmak değil, burjuva kesime ait olan entelektüel kesimin vicdan muhakemesinden nasıl yoksun olduklarını kanıtlamaktır. Zira böylesi insanlar film içinde de gösterildiği gibi 17 Ekim 1961'de Fransa'da öldürülen Cezayir asıllı insanların bizzat katili olmuşlardır.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Kasetleri gönderen aslında Haneke'dir. Filmde televizyon işi yapan karakterin olması, açılış sahnesinin özellikle yönetmenin kamerasından çıkan bir işmiş gibi yansıtılması bunun parçasıdır. Ve bir sahnede hiçbir açıklık olmamasına rağmen içerden kapı girişine bırakılır. Tabiri caizse set arkasından gönderilen kasetler filmde yaratılan kurgusal karakterlere atfedilmediği için kişiler sürekli yalnızlaştırılır. Çocuklarının evde olmadığını bile belli süre sonra anlayan kopuk aile bireyleri, yarattıkları devasa kitap yığınının önünde bilgecilik oynarlar fakat kendi hayatlarını idare edemeyecek kadar çaresiz bırakılırlar. Özeleştiriden defaatle yoksun olan bu kişiler karşılarındaki her insanı dış varlık gibi kabul ederek hayatlarından defetmeye çalışırlar. Mesela dikkat edersek arkadaşlarının eve girip gitmeleri konusunda bile net değildir bu insanlar. Kapıya kadar gidecek gibi olup tekrardan içeri girerler vb. Laurent siyahi bir çocukla tartışır ve tartışırken unutulmamalıdır ki karısından özür diler, siyahi gençten değil. Bu sahneyle aslında Fransa içinde siyahilerin bir şekilde dik durabildikleri kanıtlanır. Şu ana kadar izlediğim en iyi intihar sahnesinde ise Cezayir asıllı kişilerin toplumda hala ezildikleri vurgulanır. Ailenin tek çocuğu olan Pierrot'nun odasında özellikle Eminem ve Zidane posterleri vardır. Eminem okyanus ötesindeki beyaz rapçi olarak; Zidane ise Cezayir asıllı Fransız oluşuyla dikkat çeker. Aslında hiç ilgilenmedikleri bu çocuk odası, insanı kabullenişin simgesidir. Eve girişin neredeyse üç kapıyla gerçekleşiyor oluşu da sıradanlığı bozar. Aile kendini o kadar güvensiz hisseder ki dış dünya ile kendi konutları arasına bu kapıları yerleştirirler.


    Rahatsız ediciliğin, iç sıkıntısının sürekli seyirciye geçtiği bir diğer Haneke filmi. Yine çoğu şeyi gösterme amacı gütmeyip seyircinin aklıyla asla dalga geçmeyen, eğlenceyle kandırmak yerine hakikatle sarsmayı planlayan işlerden bir tanesi.

     

    8/10





  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    The dictator 10/7

    Yapılan göndermelere çok fazla kafa yormadım filmin akışına bıraktım. Hemen hemen her sahnesi gerçekten de komikti çok eğlendim diyebilirim. Sacha bu işi biliyor gerçekten. Hem Yahudilere hem Araplara hem Amerika'ya hem veganlara hem feministlere giydiriyor ama eminim onlar bile kahkalarla izliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 25 Kasım 2021; 23:12:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    maalesef yok orada :(




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut.. -- 26 Kasım 2021; 17:48:18 >
  • The Others - 2001

    Film her ne kadar sakin bir şekilde başlayıp izleyicisine anlatmak istediği hikayesini ağırdan almak istese de, oluşturulan atmosfer o kadar güzelki filmin içine girip olaylar nasıl sonuçlanacak diye merak ediyorsunuz, Nicole Kidman'ı geçtim filmde yer alan her oyuncunun performansı zaten çok başarılı, üzerine kopyalanması bile zor olacak kadar dumura uğratacak ve özgün bir senaryoyu da serpiştirince ortaya bir şaheser çıkıyor, bu film birbirlerinin aynısı jump scare'lı basit işlerden biri değil, kesinlikle harika bir senaryoya sahip, ince detaylar ve repliklerde çok manidar. Gece izlemenizi tavsiye ederim, böyle güzel düzgün projeler piyasada pek yok kıymetlerini bilmek lazım :)

    9/10

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Ascenseur pour l'échafaud • 1958 / Louis Malle


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Patronunun karısıyla aşk yaşayan bir adamın olay sırasında yaptığı ufak hatadan dolayı oluşan zincirleme öyküyü konu alır. Bu hata üç farklı hikayeyi meydana getirerek noir atmosferiyle kendini tanıtma amacı güder.


    Mekan tasarımları ve müziklerin film için özellikle alameti farika olduğunu söylemem gerek. Bunu en bariz şekilde Florence karakteriyle hissederiz. Caddeleri gezdiği, barları dolaştığı her an içsel boşluğu arkadaki melodilerle birlikte doldurulur ve herkesin gözü bu femme fatale kadının üzerindeyken onun tek dileği aşkına kavuşabilmektir. Julien Tavernier ise bir asansörde mahsur kalarak hem klostrofobik bir anlatının doğmasına sebebiyet verir hem de kendinden bağımsız şekilde gelişen olaylarla (işlediği suçun da metaforu) bir hücreye çoktan tıkılmış gibidir. İplerle, halatlarla mücadelesi aslında aynı zamanda idam durumunu da seyirciye açmaktadır. 


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Filmin alt anlatılarında Indochine gezer. Simon Carala'nın silah tüccarı olması isminin herkes tarafından bilinmesine olanak sağlar. Carala kendi silahıyla öldürülerek sömürgeler için de aslında bir yerde alt edilir. Arabaları çalan asi gençlerin muhatap oldukları kişiler ise isimleriyle değil Almanlıklarıyla nam salar. Gazete küpürleri dahil her yerde Alman oluşlarına vurgu yapılır ki bu da muhtemelen II. Dünya Savaşı'na bir göndermedir. Fransız bir gencin Mercedes'i çalıştıramadan yakalanması da otomotiv konusundaki üstünlüklerine vurgudur. Zira bu gençler o kadar başarısızdır ki Hitler benzeri bir ölümü deneyip bunu da başaramazlar. Bu noir örneğinin altında aslında açık ve net olarak siyasi bir okuma yapılabilir. Askerliği, subaylığı ile film boyunca altı çizilen Julien Tavernier karakteri bu açıdan önemlidir. Zira o başından beri Carala'yı öldüren kişi olarak değil Almanları katleden bir subay olarak ünlenir, gazeteye manşet olur. Manşet olurken de yine asker üniformasıyla fotoğrafının basılması asla tesadüf değildir. 


    Yaptıkları bir fiziksel hatanın sonucu olarak zincirleme şekilde bir şeylerin alt üst edilmesiyle ortaya çıkan türün adı slapstick komedidir. Louis Malle'in yarattığı bu öykü de karaktere ipi unutturarak büyüyen bir noirsticktir. Ucu ucuna denk gelen tuhaf durumlarla senaryo tamamen yoldan çıkarılarak filme bambaşka bir üslup kazandırılır.


    8.5/10





  • Stillwater


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    6.5/10
    jason bourne yeniden fransa 'da

    ama bu sefer pataklıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 1 Aralık 2021; 12:39:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rec 4

    7/10

    https://m.imdb.com/title/tt1649443/

    İlk filmden sonrasını anlatıyor.Serinin şimdilik son filmi.Ben bu serinin 3 hariç diğer bölümlerini defalarca izledim.

    Normal sinema seyircisini fazlasıyla tatmin eden, çok beklentisi olanın ortalama bulacağı bir film...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 2 Aralık 2021; 0:42:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geostorm • 2017 / Dean Devlin


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Değişen iklimle beraber felaketler yaşayan dünyada, tüm devletlerin toplanıp Hollandalı adında uzaya uydular kurarak bu felaketleri önleme çalışmalarını konu edinen bir film. İçerik olarak normalin çok üstünde klişelere başvurarak yine çok fazla Amerika temelli gitmesiyle disaster türevi işlerden hiçbir şekilde farklı değil. Bunun yanı sıra çok basit, derinliksiz abi kardeş ilişkisini de iyi kotaramadıkları için elde pek fazla şey kalmıyor. Fazladan zamanım var diyorsanız izleyebilirsiniz. Onun haricinde önerebileceğim bir yapıda değil. 

     

    5.5/10





  • Press a Key kullanıcısına yanıt
    bu tarz önerebileceğiniz başka film var mıdır? geçen gün izleyip çok beğenmiştim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nicksizhaldeyim kullanıcısına yanıt
    Bu filmin kıymetini bilmek lazım, piyasada bu türde bu seviyede bir özgünlük ve atmosfer olan film yok, keşke olsa da izlesek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gerald’s Game

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Filmin karakterleri evliliklerini canlandırmak için ıssız bir yerde vakit geçirmek isteyen bir çift. İlişki öncesi adam kadından kelepçe takmasını, bunun heyecanlı olacağını söylüyor ve kadın bu konudaki travmalarına rağmen kabul ediyor. Kelepçeyi taktığında adamın tecavüz fantezisi olduğunu öğreniyor ve durmasını söylüyor. Fakat adam daha önce güç artırıcı hap içtiği için kalp krizi geçirip ölüyor. Kadın haliyle yatakta kelepçeli bir şekilde kalıyor ve film boyunca kadının yaşadığı çaresizliği, bazen gördüğü halüsinasyonları ve geçmişte başına gelen travmatik olayları hatırlamasını izliyoruz. İzlemesi oldukça gerilimli ve bazı sahneleri rahatsız edici bir film.

    Hemen korkmayan biriyseniz ve filmi gece vakti izlerseniz çok daha keyif alırsınız.

    7/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicksizhaldeyim -- 3 Aralık 2021; 23:48:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • King Richard 10 / 7.5 ( 2021 ) Dünyaca ünlü 2 Tenisci Serena ve Venus Williams'ın Hayatlarını konu alan Güzel bir film olmuş.


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vector x-31 -- 5 Aralık 2021; 14:40:38 >
  • Genel olarak ırkçılığı konu alan farklı bir film. Tür gerilim.

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dr jekyll and mr hyde 1931
    10/5.75

    Temelde güzel bir konusu var. Aynı konudan onlarca film çekildiği ve bu film Oscar aldığı için bunu seçtim. Filmin yılından kaynaklı çok bir şey veremiyor. Ama yine de hiç izlenmeyecek bir film değil. Eski zaman filmlerine meraklı kişiler izleyebilir. Konuyu çok iyi isleyememisler ama yılına göre idare eder.

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 6 Aralık 2021; 21:30:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://www.imdb.com/title/tt0211933//


    Anestezi uygulamasını hasta gözünden anlatan bir film. Ameliyat korkusu olanların pek izlememesi gerekir.


    7/10




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepsi manyak bunların -- 7 Aralık 2021; 0:10:18 >
  • 
Sayfa: önceki 49744975497649774978
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.