Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (4974. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
100.586
Cevap
616
Favori
4.046.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 49724973497449754976
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Dolar üçlemesi diye geçer bu seri.

    Diger iki filmi de izlemenizi tavsiye ederim.


    https://m.imdb.com/title/tt0059578/?ref_=ext_shr_lnk


    Ve


    https://m.imdb.com/video/vi3416964889?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt

    Evet biliyorum hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim. Diğer iki filmi de şahaneydi. Eksiği tamamladık.  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    “Man with No Name” edebiyata da etkisi olan bir karakter. Stephen King , Kara Kule serisindeki “Silahşor” ü ondan esinlenerek yaratmış. Dolayısıyla “Kara Kule” filminde Idris Elba yı “Silahşor” olarak oynatmak en hafif tabiriyle “olmayacak bir hareket” tir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt

    izlemeyi düşünüyordum puanın yeterli.

  • Company of Heroes 6/10


    Konu çok kötü harcanmış. Ne kadar gerçek hikaye bilmiyorum ama eğer gerçekse çok kötü harcamışlar

  • Brightburn

    Superman lanet bir kötü olsaydı ne olurdu, cevap basit lanet beyaz kıçlarımızı tekmelerdi, tanrım bu film gerçekten sizi diken üstünde tutmayı başarıyor god damn it

    7/10


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Searching



    tarzına bayıldığım bir film oldu, gerilimi de muazzam vermişler izlemeden önce sıkar mı diye düşünmüştüm(yukarıdaki fotoğraftaki gibi sadece bilgisayar ekranında, iphone ekranında vs geçiyor film) ama 1 dakika bile sıkmadan muazzam ilerledi herkese tavsiye ederim hem bu tür değişik konseptli bir film görmeleri için hem de bu gerilimden eksik kalmamaları için.


    8,5/10

  • Un condamné à mort s'est échappé • 1956 / Robert Bresson


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    1948, Nazi işgali altında Lyon. Hapishanelerde tutsak olan 10.000 kişiden 7.000'i öldürülmüştür. Fontaine adlı karakter de burada tutsaktır ve kaçış planı yapar. Hikaye son derece sakin, tempo olarak düşük ve temelini sesten alan bir yapıdadır. Mahkum, hücresinde bir şeyler yaparken kulağı sürekli dışardadır. Aynı zamanda izleyicinin de tabii ki. Tren sesi, öksürük, anahtar derken o kadar minimal anlatım vardır ki sinematografik olarak sıkıca takip edilecek herhangi imge bütünlüğü söz konusu değildir. Işık-gölge tasarımlarıyla karakterin içsel durumu, varoluşsal bir biçimde anlatılır. Özgürlük kavramının sıkıca üzerine gider ki; hapishaneden kaçış temalı birçok günümüz filminin temelini, Le trou ile birlikte bu yıllarda atan bir filmdir. Bu filmde karakter bir dış ses olarak izleyiciye katılır ve geçmiş zaman kipi kullanılır. Kaçış araçlarının nasıl yapıldığı enfes bir pratiklikte sunulur. Filmin final kısmı ise bana göre soluksuz bir seyir sunar. Anlatı tamamen sessizleşir, karakterlerin heyecanına tanık oluruz. Kalp atışlarımız aslında birebir empatiyle karşıdaki karaktere hayat verir ve bu sessizliği bozan bizzat seyircinin kendisi olur. 


    Öykünün ciddi manada sade işlendiği söyleme ihtiyacı hissetmekle beraber böylesi filmleri sevenlerin kaçırmaması gerektiğini söyleyebilirim. Robert Bresson yapımları tempo olarak hiçbir şey sunmasalar bile yönetmenin kendine has kontrast kuralları sayesinde seyirlik bir keyif sunar.   


    8/10

  • The Many Saints of Newark


    6/10


    Sopranos hastası biri olarak hayal kırıklığına uğrattı. Diziyle karşılaştırmazsanız bile meh bir film.

  • Winter's Bone • 2010 / Debra Granik


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Kayıp babasını arayan; aynı zaman akli dengesi yerinde olmayan annesinden dolayı iki kardeşine bakmak zorunda olan 17 yaşında bir kız çocuğunu konu alıyor. Amerika'nın aslında çoğunlukla gösterilen parlak kısmını değil, görmezden gelinen kırsal tarafı ele alınmış. Missouri'de geçen öyküdeki neredeyse bütün tiplemeler korkutucu ve tuhaf. Babanın yaptıklarından dolayı yaşadıkları evin de gitme ihtimali üzerine konu hareketlilik kazanıyor. Ancak filmin en büyük problemi bana göre basitlikle sadeliği karıştırması. Senaryo, sinematografi, alt metin dahil hiçbir alanda farklılık ortaya koyamadığı için vasat olarak kalmış. Jennifer Lawrence'ın hakiki oyunculuğuyla kendini izletiyor bir şekilde.   


    6.5/10




    Angel Has Fallen • 2019 / Ric Roman Waugh


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Diğer iki filmine nazaran burada saçmalık silsilesi biraz daha azaldığı için ayakları yere sağlam basan bir iş olmuş. Mike Banning'in hedef adam olması senaryoyu fazla klişe kılsa da en azından seyri keyifli sahnelerle bir şekilde kotarıldığı görülüyor. Önceki iki filmde çok fazla gürültünün içerisinde yaşanan sürüyle mantıksızlık beni hikayeden çok uzaklaştırıyordu. Akmasa da damlar nitelikte zaman öldürülecek kıvamda kısaca.   


    6/10

  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    DESPERADO 10/8.5


    Filmi en az 10 kere izlemişimdir. izlediğim ve tahminimce izleyeceğim en iyi aksiyon sahneleri barındırıyor. her saniyesini gözünü kırpmadan izlediğim nadir filmlerdendir ayrıca.


    bu arada soundtracki koymadan duramayacağım :


     En Son İzlediğiniz Film ve YorumlarınızΈνας αγέραςyoutube
    Canción Del Mariachi (Morena de Mi Corazón) - Antonio Banderas & Los Lobos From the soundtrack of the film: «Desperado» by Robert Rodriguez Lyrics, music: Cesar Rosas Soy un hombre muy honrado que me gusta lo mejor Las mujeres no me faltan ni al dinero, ni el amor Jineteando en mi caballo por la sierra yo me voy Las estrellas y la luna ellas me dicen donde voy Ay, ay, ay, ay Ay, ay mi amor Ay mi morena de mi corazón Me gusta tocar guitarra me gusta cantar el son Mariachi me acompaña cuando canto mi canción Me gusta tomar mis copas aguardiente es lo mejor también el tequila blanco con su sal le da sabor Ay, ay, ay, ay Ay, ay mi amor Ay mi morena de mi corazón Translation of lyrics in English I'm a very honourable man and I like the best things I don't lack women nor money, nor love Riding my horse I go through the mountains The stars and the moon show me where I go Ay, ay, ay, ay Ay, ay my love Ay brown-skinned girl of my heart I like to play the guitar I like to sing songs Mariachi accompanies me when I sing my song I like to drink alcohol aguardiente is the best and also white tequila with salt that enhances its flavour Ay, ay, ay, ay Ay, ay my love Ay brown-skinned girl of my heart
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D1nA6f6vDxtg&q=EgQuLZpEGLDk9YsGIhCKUPb8e3R07mz-RURoVP9mMgFy



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 30 Ekim 2021; 19:26:15 >
  • Halloween Kills (2021) 10 / 6 Klasik serinin devamı.. Fakat beğendiğimi söyliyemem


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
  • Wrong Turn (2021) 10 / 5 Serinin başlangıç filmi deniyor fakat alakası yok...


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
  • vector x-31 kullanıcısına yanıt
    Bana göre serinin en gerilim dolu filmi 4 ve 5.

    Seri sırf şu psikopat için bile izlenir :)
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayat Var • 2008 / Reha Erdem


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Gerçekten hakiki bir iş Hayat Var. İstanbul'u işlerken, aslında 'Öteki İstanbul' yaratarak Türkiye portresi çizebilen yegane işlerden. Boğaz köprüsü görünmese tanıyamayacaklar için Karadeniz'de alelade bir yerde işleniyor hissi verir. Trier'in, Dancer in the Dark filmi bunun için çok doğru bir örnek olacaktır. Film atmosfer olarak tam anlamıyla koyu bir Doğru Avrupa endamıyla yaklaşsa da film Amerika'da geçer. Hollywood'un yaldızlı dünyasından çok uzakta, işçi haklarının çiğnenip insanların düşmanca çizildiği yegane karikatürdür. Reha Erdem tam da bu yoldan gider. Yalılar, kız kulesi, dönem sarayları bir yana; işte gerçek İstanbul bu diye haykırır film. İstanbul, nispeten Türkiye'nin kozmopolit açılımıdır en nihayetinde. O köprünün altında tekneyle her geçişlerinde aslında yüksek zümreye ait olmadıkları anlaşılır. Şehrin kendisine değil yerli yersiz kakofonisine maruz kalırlar. Çocukluğunu yaşamak yerine büyük yüklerle uğraşan Hayat'ın yaşamı da bu gürültüyle bütünleşerek teslimiyet hikayesine döner. Bu ülkede neden kadın olmak zordur sorusunun da direkt cevabıdır film.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Yatalak bir dede, kadın satıcılığından para kazanan hovarda bir baba ve başkasıyla evli bir anne. Bütün bunlar yetmezmiş gibi okulda arkadaşları tarafından yapılan sayısız zorbalık. Bakkala gittiğinde orada istismara uğrayan kız. Annesinin evine gittiğinde kocası ''doğru otur'' der ve annesi zorla saçlarını keser. Tam da bu evde bir şey daha dikkat çeker ki; o da erkek ve kız çocuğu arasındaki farktır. Oğlanın ayakları öpülür, aslan oğlum denir ve en önemlisi babalar tarafından verilen ''büyüyecek de manita peşinde koşacak'' mesajıdır. Hayat'a ahlak dersi veren baba, oğlunu bu şekilde büyütür. Hayat'ın gittiği türlü yerde insanlar öpüşür. İstanbul'un her yerinde cinsellik vardır aslında ve bu 14 yaşında bir kız çocuğu için çok orantısız, dengesiz, iğrençtir. Film işte tam da bu bakımdan arabesk tadındadır. Dede, baba ve kızın nefes almaya çalıştıkları sahne, İstanbul'un bu ücra yerinde sıkışmış nefes almaya çalışan insanların senfonisi niteliğini taşır. Çünkü bu evde çikolatalar, bisküviler bile gizli saklı yenir ki bu da onlar için hayatın ne kadar pahalı olduğunu gösterir. En sonunda Hayat gülümser, zincirlerinden kopar. Belki de kim bilir... Özcan Alper'in, Sonbahar filmindeki hayat kadını Eka olabilir ilerde Hayat. Çünkü nereye savrulduğu asla bilinemez.



    Çok yoğun, içerisinde gerçekten net tespitler bulabileceğiniz güzide örneklerden. Zaman zaman tempo sıkıntısı, sahnelerin tekrara düşme problemleri olsa da gerçekten iyi bir yapım. Elit İşcan'ın da enfes oyunculuğu filmin çıtasını yukarı taşıyan etkenlerden. İzleyin, izletin.  


    8/10


  • 12 Öfkeli Adam'ı izledim, IMDb puanı filan bilmem hiç beğenmedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Bu serileri iyidi hocam.. Yalnız son çıkan berbat

  • Wrath of Man • 2021 / Guy Ritchie


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Guy Ritchie'nin tarzından farklı bir film. Aksiyon tadı olarak bana göre zirvede başlıyor. 'Karanlık ruh' başlıklı sundukları karakter gerçekten enteresan, ilgi çekiciydi. Ve bu karakter bizim alıştığımız John Wick janrında bir açılış yapıyordu. Filmin en büyük problemi Jason Statham'ın canlandırdığı H adlı karakterin neden paraları nakleden bir şirkette olduğu, buraya gelmesindeki nedeni gösterdikleri flashback düzeniydi. Kurgu olarak yine bu düzen filmi anlamlı kılsa da hem aksiyonu aşırı derecede öldürmüş hem de ortaya konulan karanlık ruhlu karakterin geri plana atılarak backgroundu çok zayıf karşıt askeri grupla beraber kendi anlamını yok etmiş açıkçası. H karakteri de sonlarda gayet normal bir adam gibiydi. Filmin başında gösterilen o devasa çıtayla hiç örtüşmeyen yapıda gitti kısaca. Bunların yanında müziklerinin izleme keyfini sonuna kadar canlı tuttuğunu söyleyebilirim. Ancak elbette ortada böylesi yapımlar varken yönetmenin filmografisine, neler yaptığına bakmadan yorumlamak olmaz. Aksiyon, suç filmi olarak ortalama denebilir ancak Guy Ritchie evreninde fazla sıradan buldum. 


    6/10

  • John Wick 3
    7/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Old Henry
    Imdb : 7.2

    Benim puanim:8

    Trailer

    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DBZc4PVVd-0w%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGO-jlowGIhDVt1KX6FzjDgw4gJDKbmSWMgFy

    Son yillarda izledigim en etkileyici western filmlerinden.
    Muthis oyunculuk, guzel kurgu, kararinda aksiyon, film keske bitmese diyorsunuz.
    Muzikleri zaman zaman bana “The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford” efsanesini hatirlatti. Bence Jesse James filmin gibi bu da efsaneler aradinda yerini alsi zira onemli bir western karakteri cok guzel islemisler. Muthis western aksani ile izlenesi film… :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 5 Kasım 2021; 23:19:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 49724973497449754976
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.